Takk for i år!

Et begivenhetsrikt år går mot slutten, på tide å ta en oppsummering, se på de største utfordringene og drømme seg ut i året som venter.

 

 

Det er interessant å se at de tingene som har vært mest utfordrende i år også tilfeldigvis er det som jeg har størst forventninger til for året som kommer.

Det første og største er selvfølgelig lillesnupp. Helt ærlig synes jeg det første året er kanskje det kjipeste. Det er mye hardt arbeid hele tiden, lite søvn og mye uforutsigbarhet. Amming, grining, bleier og usikkerhet. Man har ikke lært barnet å kjenne og barnet er ukjent i verden. Men nå som det første året er pakket ned, ser jeg allerede nå hvor mye mer moro ting begynner å bli. Jeg husker det godt fra førstemann også. Noen synes kanskje det første året er helt topp, jeg synes det er litt trått.

Men nå, ja nå begynner det virkelig å bli moro, og året som kommer kan bare bli bedre. Jeg gleder meg til alt vi skal finne på og alt det nye som vil dukke opp i løpet av året som kommer <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Lille bleierumpe <3

 

Det kanskje minst utfordrende i år har vært plutten. Fy flate for en ålreit fyr! Når jeg ser bilder og video fra et år tilbake, ser jeg at han har utviklet seg veldig det siste året, og har gått fra en liten baby-aktig pjokk til å bli en fast innholdsleverandør av gullkorn til fatterns blogg. Og det settes stor pris på! Mer enn én gang har hans små gullkorn ført til noen av årets beste innlegg, slik som min personlige favoritt:

Les –> “Tur til fastlegen”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

En annen utfordring i år har vært å filme med Bloggerne / TV2. Fantastisk og en stooor drøm, men utfordrende. Om du synes det er stressende å pakke til en lang ferie med to barn, kone, hund og alt som hører med, prøv å gjøre det med to kameraer dyttet opp i fleisen, som dokumenterer ALT. Jeg vet ikke om jeg gruer eller gleder meg mest til Bloggerne kommer på TV, men vi har i hvert fall forberedt oss godt 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dette var også året da bloggen til frua så dagens lys!

Konatil.blogg.no ble lansert i høst, og det å plutselig ha to bloggere under samme tak, har vært alt annet enn enkelt. Plutselig ble det dobbelt opp med bilder, ideer, tekster og alt som hører med. Og sånt tar tid. Og med en liten baby som er travelt med å rive ned og ødelegge alt man eier, er det ikke alltid tiden strekker til. Men etter en kronglete høst har vi klart å stokke om på ting og ser nå VIRKELIG frem mot et nytt og spennende bloggår.

Jeg tror dette blir året da frua kommer til å slå gjennom for alvor, og knive seg vei oppover topplistene, for den dama er helt rå og skriver så fantastisk bra. Men ikke si til henne at jeg skrev dette da, da blir hun bare flau 😉

 

Sjekk ut konatil.blogg.no

 

I samme åndedrag må jeg også nevne podcasten Gjesterommet, som Christina og jeg har startet sammen. Vi er så vidt i gang og har bare 5 episoder på luften så langt, men vi DIGGER det virkelig og brenner for å gjøre mer. Håpet er å få ut en ny episode hver uke, men med to blogger, to barn og barnehagebasilusker går det ofte litt i krøllball.

Men nå ligger 2016 for våre føtter og vi gleder oss veldig til å produsere mange nye episoder med parprat og tullball. Hadde det vært opp til meg kunne vi gjerne siktet oss inn på et liveshow, men det ville Christina aldri i verden gått med på, haha!

 

Sjekk ut Gjesterommet

 

Så er det min egen blogg da… Hvor skal jeg starte? For et år! For et fantastisk år! Det har vært så mange oppturer og ikke så veldig mange nedturer, at det er vanskelig å fatte seg i korthet. Jeg har skrevet om så mye rart og jeg har kost meg hele veien. Men kort fortalt må jeg vel bare få takke alle dere som leser denne bloggen og som følger vår lille familie på reisen. Det er på grunn av dere at jeg kan gjøre dette hver eneste dag, og for det er jeg så utrolig takknemlig.

Fra krangler om musikkvideoen til Tooji, opphetet debatt rundt rumpa til Caroline Berg Eriksen og støtteerklæringer til Sophie Elise, til rørende øyeblikk på sengekanten, takk til de ansatte i barnehager, morsomme fanterier om pupper og juletrær, triste tanker og hverdagserkjennelser, hyllester til de små tingene, og pluttens små gullkorn.

Jeg elsker jobben min og jeg jobber på spreng hver eneste dag for å levere det beste jeg kan til dere, og jeg hopper fortsatt i taket av hver eneste like og kommentar. Så tusen tusen takk for at dere henger med på reisen. En stoooor, massiv, hoppende høy fem til alle dere!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dette har også vært året da jeg for alvor har kommet inn i bloggvarmen og blitt kjent med mange medbloggere der ute. For en fantastisk gjeng det er! Jeg nevner i fleng: Sophie Elise, StyleConnection, MammatilMichelle, Ida Wulff, Komikerfrue, Ørjan Burøe, Kristina Andersen, Espen Hilton, Anne Brith, Treningsfrue, Speiltvillingene, Mer enn bare ord, Casa Kaos, Superpapsen, Mammadamen og ikke minst Kona til 😉 U rock!

 

Så må jeg også få lov til å takke Nettavisen/Side2 for et knallbra år. Det er meg en sann ære å være underlagt deres kommersielle eierskap og blogge i deres navn. Ser frem til nye topper i året som kommer!

Og som et siste lille håp og frempek for fremtiden: Pliiiis, kjære nyttårsnisse, hvis du kan høre meg: Vixen Blog Awards, Årets Gullpenn… La det skje. Så lover jeg å ikke legge ut flere hårete rumpebilder av meg selv i 2016…

 

 

Tusen takk for i år folkens, sees rundt neste sving!

 

Apedans

 

/ GODT NYTT ÅR!! 🙂

* Følg Nyttårshjerte på Facebook *

Romjulskos og leketid

Romjulen er et merkverdig tidsvakuum der man mest går rundt og lurer på om butikkene er stengt eller ikke. Dagene går litt i hverandre og søndag kan plutselig være tirsdag. I sånne herlige feriestunder er det fint å bruke tiden på å bare henge ut med ungene og ha det moro. Enten ute i snøen eller inne i kulda.

De siste dagene har vi brukt på å gjøre nettopp det, og funnet ut at det er rett så mye man kan finne på når nettene blir lange og romjulen setter inn.

Slik som nummerhopping! Det var vel egentlig plutten som kom opp med denne leken, da han plukket fra hverandre tall-lekematten og satt den sammen igjen på langs. Så tok han rennafart og hoppet så langt han klarte, mens jeg måtte gjette hvor han ville lande. Viste seg å være en god måte å brenne av både tid og kalorier 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Fire?! Bra jobba!!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Flere som vil være med på leken, si 🙂

 

Denne romjulen har vi også funnet ut hvor utrolig trivelig det kan være å gjøre enkle ting som å tegne. Et par tegnestifter og noen ark er alt som skal til for å la fantasien ta tøylene. Alltid god stemning på en småsur regnværsdag 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Plutten tegner varmepumpa :´-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mamma tegner en godt fornøyd feier / Abraham Lincoln

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Og Teo bare: “Draw me like one of your french girls”

 

Vi prøvde oss også på fingermaling, men det synes ikke pluttisen noe særlig om. Jeg kunne ikke fatte og begripe hvorfor han ikke skulle ha lyst til å prøve, men det var før jeg tok en nærmere titt på maleriet jeg lagde for å vise hvordan det funker… Snakk om creepy skummelt smilefjes.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Note to self: Dropp hoggtennene neste gang.

 

Kinetisk lekesand er selvfølgelig alltid en høydare og anbefales virkelig for barn som liker å pusle med egne ting, bygge lego, leke med plastelina etc. Og konsistensen på lekesanden er så rar at du kommer til å bli sittende og leke en god stund selv også. Tro meg, jeg har lagt ned noen timer med lekesand i klypene 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Oh lekesand, you keep me young!

 

Men man kan jo ikke bare herje rundt med aktiviteter heller, og når alt annet er sagt og gjort, blir det aldri helt feil å slenge seg ned i sofaen, krype godt opp i kroken sammen og fyre av en episode Emil i Lønneberget. Jeg må få si at den serien holder seg utrolig godt!

Men nå som jeg ser serien med dagens voksne øyne er det jo også mye jeg må stille spørsmålstegn ved. Alfred, for eksempel. Han vil heller dra ut i skogen for å nakenbade med en liten gutt fremfor å gifte seg med Lina? Hmmm… Og han faren til Emil? Hallo barnevernet! Mannen er jo ikke god for fem flate og burde for lengst vært inne til utbedring.

At Emil skjenker griser og heiser lillesøsteren opp i en flaggstang har jeg derimot ingen problemer med.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Men dette var bare et par raske tips. Det finnes jo selvfølgelig en million ting man kan gjøre, ønsket bare å slenge inn et par av romjulens favoritter når de andre lekene har mistet piffen.

 

/ Eeeeeeeeemiiiiiiil!!!!

* Følg Romjulshjerte på Facebook *

Endelig tilbake på lufta!

Etter et ulidelig langt avbrekk er vi endelig tilbake med en ny episode av Gjesterommet – podcasten der frua og jeg prater om løst og fast, ler, fjaser og koser oss.

Denne gangen er det en slags julespesial, som etter hvert i sendingen utviklet seg til å bli mer som en anti-julespesial, for det kan virke som at vi er passe lei jul for denne gang 😉

I denne episoden tar vi for oss de 3 tingene vi liker best og minst ved julen, i tillegg til en herlig cocktail av fun facts, historier, pinnekjøtt og tante Margit. Og en gigantisk flauepute!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Puta er en julegave fra meg til frua, utelukkende ment for å gjemme seg bak når Bloggerne begynner å rulle og gå på tv 😉

Så enten du ser frem mot en lang og kjedelig kjøretur, husarbeid eller en slækk halvtime i sofakroken – ta oss med! Sett Gjesterommet på øret og se om ikke dagen blir et lite hakk triveligere 🙂

 

 

P.S. Kom gjerne med en “Kill Sex Marry” til neste episode om du har et godt forslag 😉

 

/ De er på luften, Kroksleiven!

* Følg GJESTEROMMET på Facebook *

3 tips til et enklere bleieskift

Å skifte bleier er ikke noe man nødvendigvis ser frem til, men med et par justeringer kan det gå både raskt og smertefritt. Her er 3 raske tips til et enklere bleieskift 🙂

/ sponset innlegg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Okei kompis, lukk igjen nesa, nu kör vi!

 

3 TIPS TIL ET ENKLERE BLEIESKIFT:

1. Gode forberedelser

En god start er ofte avgjørende for et godt resultat, og dette gjelder også for bleieskift. Når man kommer halsende inn på badet med en baby som lukter årsgangskompost er det virkelig ikke tiden for å lete huset rundt etter bleier og våtservietter. Jeg er en ganske rotete og uorganisert fyr til vanlig, men på bleiefronten må det være orden i sysakene.

Potensielt skift må ligge klart, sammen med alle produktene jeg kan komme til å trenge, slik som stellematte med utskiftbart underlag, bleier, våtservietter, avfallsposer, sinksalve og pudder. Gjør man gode forberedelser og sørger for å ha både klær og produkter på plass, er halve jobben gjort før man starter.

Og vips går bleieskiftet som en lek 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Alt klart på stellestasjon 1.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA “Skal bare sjekke om kremen er uten parfyme. Den er det, ja? Okei fattern, den er godkjent”.

 

2. Favorittleke / Oppmerksomhetssluker

Dette er et stalltips jeg sverger til og som jeg tror mange undervurderer. Sørg for å ha en favorittleke på plass som kan sluke barnets oppmerksomhet mens du skifter bleie. Barn synes det er akkurat like kjedelig som oss voksne å skifte bleier, men med litt underholdning går alt mye lettere.

Før hadde vi diverse leker til jobben, men i disse dager fisker jeg bare frem mobiltelefonen og lar lillesnuppa herje fritt på Spotify. Da blir hun som hypnotisert mens fattern tar seg av drittjobben 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Du e eleeeeektrisk!

 

3. Raske bleier – UP&GO (buksebleie)

Dette er kanskje det mest tidsbesparende tipset i verden for de med “markebarn”, altså barn som nekter å ligge stille. Lillesnuppa vår er av den særdeles utålmodige sorten og derfor har det vært helt himmelsendt å gå fra vanlige bleier til UP&GO (buksebleie). Dette er for barn som gjerne vil opp og gå fremfor å ligge stille, og bleiene sørger for et superraskt skift. Bare å dra på som en truse, helt uten tidkrevende bryting eller knoting med borrelås.

I disse romjulstider kan det jo også være praktisk med UP&GO-bleier med tanke på andre som plutselig må skifte på barnet ditt, slik som besteforeldre, søsken osv. Bare et raskt, knotefritt bleieskift, så er det opp og gå med seg. Topp stemning!

Vi bruker nyheten Libero Touch som finnes både som vanlige bleier og UP&GO (buksebleie). Bleiene er supermyke og har perfekt passform. Rask å ta på, behagelig å ha på – vinn/vinn for begge parter 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Etter et raskt skift er den lille bleierumpa ute på tur igjen 😀

 

/ Godt skift 🙂

–> Les mer om UP&GO og verdensnyheten Libero Touch

Slik holder vi forholdet HOT!

For en tid tilbake ble jeg kontaktet av KK som lurte på hvordan kjente par holder på gnisten i forholdet. Hva får oss til å gnistre? Hvordan holder vi det HOT?

Les: “Slik holder de forholdet HOT!” (kk.no)

 

guy kiss his girlfriend on the beachDet begynner å bli sent… Skal vi dra hjem til meg og se på Fantorangen?

 

I artikkelen nevnes flere fiffige tips fra kjente par. Angelina Jolie og Brad Pitt sender hverandre kjærlighetsbrev når de er ute på reisefot, inspirert av brev fra soldater i krig som skriver hjem til sine kjære. Den norske programlederen Johanna Grønneberg Mesa kler seg sexy i senga, Julia Roberts mener det er viktig å kysse mye. Kanye West og Kim Kardashian West later som den andre har bursdag hver dag og kjøper dyre gaver til hverandre året rundt, mens Staysman og kona sender hverandre “frekke snaps”

Så har du meg og frua da…

Med sitater som: – “Vi er veldig glad i hverdagsromantikken og tenker at rollen som småbarnsforeldre er det viktigste nå. Vi finner vel gnisten i de små tingene og kjærligheten til våre barn. Den nyforelskede, hyper-romantiske, hollywood-aktige gnisten er vi ikke så fryktelig opptatt av.”

… fremstår vi som det potensielt kjedeligste paret på den vestlige halvkule. Og det hjelper jo ikke stort når ikke lenge etter prøver å redde det inn med følgende uttalelse:

– “Senk forventningene til livet utenfor huset noen år og prøv å finne lykken i de små tingene. Som når barna ligger og sover trygt og godt i sengene sine for kvelden. Da kan man synke ned i sofaen sammen, være bare to, prate, susse og gniste så mye man vil.”

Og etter å ha lest alt dette tenkte jeg at her må noe gjøres. Alle de andre parene har sine frekke små hemmeligheter, vi kan jo ikke være de eneste som ikke gjør det spøtt for å holde det hot. Så derfor tok jeg stalltipset til Stian Staysman og sendte frua en serie med frekke snaps for å se om ikke det kunne antenne en liten gnist…

 

 

 

Ikke veldig overraskende: Å være frekk fungerte utrolig dårlig!

Nei, en får nok bare værra som en er! Hot eller not, vi har det som plommen i egget og storkoser oss gjennom livet sammen, selv uten kjærlighetsbrev og sexy undertøy (telles amme-bh?). Vi gjør det bare på vår måte og finner vi hverdagsromantikken i de små tingene.

Jeg trenger ikke ligge i et spa-badekar omgitt av levende lys, champagne og jordbær dyppet i sjokolade for å finne kjærligheten med frua. Det holder lenge å bare være oss. Selvironisk, uperfekt, gøy og lykkelig <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

P.S. For hele historien rundt de utrolig usexy matchende termodressene, les: “Kona til – Unnskyld”

 

* Følg Pappahjerte på Facebook *

* Følg Kona Til på Facebook *

Tur til fastlegen

I det siste har jeg ikke følt meg helt i hundre, så i går tok jeg meg en tur til fastlegen. Og de tingene han fant på bare få minutter var mildt sagt sjokkerende.

 

Doctor working on a digital tablet isolated on white background with copy space

 

Jeg hater egentlig å dra til legen, men i går følte jeg at det var på tide. Så da suste jeg i vei og etter litt klam venting i en ukomfortabel stol, ble jeg endelig kalt inn. Han virket stresset, nesten irritert. Kanskje ikke så rart, ikke alle som må jobbe fulle dager i romjulen heller. Han kuttet det sedvanlige småpratet og gikk rett til saken:

– Hvor har du vondt hen?, spurte han alvorlig.

– Nei altså, litt her og der egentlig, svarte jeg nervøst.

– I øret, for eksempel?

– Ja, faktisk.

– Jeg kan lyse og ta en titt.

– Okei, supert.

 

Deretter ble han borte en liten stund før han kom tilbake med et merkelig instrument jeg aldri har sett før. Sikkert noe nymotens greier. Han stakk det langt inn i øret, mens han pustet tungt og mumlet litt for seg selv. Han lyste litt rundt og tok seg god tid. Uvanlig god tid, egentlig. Plutselig fikk jeg en dårlig magefølelse av det hele og angret på at jeg dro. Æsj, skulle bare blitt hjemme.

Men før jeg rakk å tenke noe mer, var han tilsynelatende ferdig. Men da gjorde han noe uventet. Han satt seg ned rett foran meg og la en hånd på skulderen min. Han så meg rett inn i øynene med et blikk som var både empatisk og fokusert. Så slapp han bomben:

 

– Ehm… Okei… Du har bakterier inni der.

– Bakterier?

– Ja. Tarmbakterier.

– HÆ?! I øret?!

– Altså… jeg bare tulla da.

– Å ja. Puh, det var da enda godt.

– Men jeg har lyst inni der og… vel… du har lus.

– Lus?!

– Ja, det stemmer faktisk. Lusebus.

– Shit, det høres IKKE bra ut! Sikkert derfor det er så vondt.

– Det tror jeg også.

– Men sånn seriøst, har du noe medisin?

– Ja, jeg har eplemedisin.

– Eplemedisin?

– Ja, den jobber og jobber helt til i morgen, og da tror jeg det går bedre.

 

Så da får jeg nok bare holde sofaen i dag. Tarmbakterier og lusebus i øret er ikke noe å tulle med.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Hmmm…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Jo ja, nå ser jeg hva som plager deg.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Du har Lusebus og tarmbakterier.

 

/ God bedring! 😉

Stem på Pappahjerte til Vixen Blog Awards:

Årets GullpennÅrets Blogger Årets Bloggbusiness (Siste mulighet i dag!)

* Følg Legehjerte på Facebook *

Folkets Nugatti-regler

Når er det lov med sjokoladepålegg? Her har jeg samlet en liste over folkets Nugatti-regler.

/ sponset innlegg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA En jeger lusker i horisonten 😉

 

For noen uker siden skrev jeg et innlegg om Nugatti, som i tillegg til mitt eget hjemmelagde alternativ, må være det beste sjokoladepålegget i verden.

I innlegget spurte jeg dere om når dere gir barna sjokoladepålegg, og responsen lot ikke vente på seg! Så derfor har jeg saumfart kommentarfelt, snapper og tilbakemeldinger for å prøve å samle de sammen og se om det finnes en slags fellesnevner.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Bakholdsangrep! Den stakkars skiva var sjanseløs.

 

Det tok meg ikke lang tid før jeg innså at det finnes mange ulike regler for når det er greit å mumse sjokoladepålegg. Noen spiser det alltid, noen spiser det aldri, men de aller fleste har helt egne regler for når det er innafor.

Derfor har jeg samlet de vanligste reglene til en liste, for å se hva som er de vanligste “Nugatti-reglene”. Og de går noenlunde slik:

 

1: Kun i helgene.

2: Ved jul og spesielle anledninger.

3: Hvis man er syk.

4: Når man er på ferie.

5: Etter en skive med sunt pålegg.

6: På hytta.

7: Hos besteforeldre.

 

Øverst på listen troner altså lørdager/helg med klar margin. Jeg tror kanskje bruken av Nugatti som lørdagspålegg dekker rundt 80-90 % av tilbakemeldingene.

Ser man hele listen under ett, er det vel egentlig en slags fellesnevner som går igjen i alle punktene, ved dette at man gjerne bruker sjokoladepålegg som et slags bonuspålegg.

Sjokoladepålegg inneholder ofte en del sukker, og derfor er det kanskje lurt å gjøre det til noe man kan glede seg til, fremfor å spise det hver dag. Slik som i helger og på ferie. For jeg mener, salami er greit nok det altså, men få ting kan måle seg med en fersk skive nuggis i sofakroken – da snakker vi kos på høyt nivå!

Mange skrev også at de ikke kunne ha Nugatti i huset, rett og slett fordi foreldrene ikke klarte å holde fingrene av fatet og spiste hele boksen før barna fikk slippe til. Haha!

Akkurat den kan jeg faktisk kjenne meg igjen i, men da er det jo så fint at det akkurat nå er både jul OG søndag i dag, for Nugatti-reglene gjelder jo selvfølgelig ikke bare for barn 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA My precioussss!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Jul OG helg? Make it Nugatti-time (+100 bonuspoeng til dere som tar referansen)

 

/ God søndag!

–> Sjekk ut Nugatti på Facebook

Romjul, snø og legobiler

Før har jeg alltid tenkt at julen slutter med julaften. En lang oppbygning for et raskt klimaks og så er det hele over. Pakk vekk spenning og gavepapir, julen er over. Men det er jo helt feil, for det er først med julaften at den virkelige moroa starter!

Nye leker pakkes opp og hele romjulen er som en eneste stor fridag full av stengte butikker og ledig tid mellom hendene. Tid til å leke, dra på kaffeslabberas, mumse julesnop og ha det gildt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Jeg døper deg: Børre.

 

Med mindre snøen kommer og kupper hele greia da. For det er jo selvfølgelig først i romjulen at Kong Vinter setter inn støtet. Ikke rett før julaften når man faktisk har lyst på snø, nei da, to dager etterpå. Litt på samme måte som at det alltid regner mest i fellesferien.

Men også her viser det seg å være et stort pluss å ha barn, for med småttiser i hus blir snøen plutselig noe mer enn bare ekstra arbeidsoppgaver. For oss voksne forbindes snøen kanskje mest med snøskuffer og blodslit, men for barn byr snøen på nye muligheter. Aking, basing, snøballkrig og lek, og alt dette rett utenfor døren. Snakk om å få noe nye nytt og kult til jul!

Og Teo bare: “Hæ, hva skjedde med bakken a?

 

Men først må bilen måkes ut. Og det snør sidelengs. Og jeg glemte igjen vinterjakka mi hos mams og paps i julen. Samtidig går varmepumpa for full pupp her inne, og kaffekanna har fortsatt mer å by på. Og barna har masse nytt og moro å leke med, og plutten drar meg i buksebeinet for å bli med bort i legoland.

Men samtidig burde jeg absolutt komme meg ut og få måkt litt snø. Med mindre.. Ja, jo, når jeg kjenner etter nå så merker jeg faktisk at jeg er i ferd med å bli syk. Skikkelig også! Nei, er nok best å holde seg inne, bare for sikkerhets skyld. Man vet jo aldri.

Så får vi bare sette over en ny runde med kaffe og småkaker, og slå oss til ro med visdomsordene til den kloke Øystein Sunde: “Må´kke finne på å måke snø, for den smelter av seg sjæl når våren kommer”.

Og dessuten, disse legobilene bygger ikke seg selv heller 😉

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Pimp my legoride #blingbling

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ute og råner da vettu, klar for å plukke opp no chicks!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Politiet var like ved å fange røveren, da saken plutselig tok en uventet vending #Norazilla

 

/ God romjul!

* Følg Snøhjerte på Facebook *

Årets beste julegave

Noen julegaver treffer bedre enn andre, og denne trumfet resten med klar margin!

 

magic gift box with lights in their hands

 

Jeg vet at det høres litt fælt ut å krone en konge over gavehaugen, for man blir jo like glad for alt, i teorien i hvert fall, men i år kan jeg like gjerne være ærlig og innrømme at én av gavene danket de andre ned i støvlene.

For jeg vet ikke med deg, men da jeg var yngre hadde jeg en bestevenn. Jeg trodde vi skulle være kompiser for alltid. Han var med meg overalt, alltid der for meg når jeg trengte ham. Dolket meg aldri i ryggen, men fulgte meg trofast gjennom tykt og tynt. Vi kunne gjøre alt sammen; se på film, snakke om jenter, tenke på livet eller bare kose. Vi gjorde ofte det faktisk. Spesielt hvis livet var litt kjipt. Han var alltid der.

På puta om kvelden, ved min side gjennom natten. Vi var på leirskole, vi reiste til utlandet, vi gjorde alt. Vi var som erteris. Men så skjedde det noe. Jeg har aldri klart å sette fingeren på hva, men noe skjedde. Det må ha vært meg. Med hvert tak jeg tok for å karre meg opp og frem gjennom ungdomstiden, dyttet jeg ham lenger unna. Tenkte bare på meg selv og jagde nye horisonter. Men da jeg endelig en dag snudde meg rundt for å se etter ham, var han vekk.

Ingen telefoner, ei heller brev brev, aldri et hei. Kun adjø.

Inntil nå.

 

For på julaften satt jeg i sofaen, omgitt av gavepapir og juleglede, da jeg plutselig fikk en mystisk pakke i fanget.

Til: Peter.

Fra: Tore på Sporet.

Hæ? Hva kan dette være? Min søster smilte lurt mens jeg leste lappen, slo ut med armene og undret høylytt. Kjente på den myke pakken med øyne som lette febrilsk gjennom luften etter svar, men fant ingen. Hva kunne det være?

Og da skjedde det. Et julemirakel.

For der, gjemt bak et tynt lag knitrepapir med nissemotiv, lå han. Fraskilt i så mange herrans år, endelig satt sammen igjen. Og det var først da jeg innså hvor mye jeg har savnet ham. Min barndomsvenn. Min følgesvenn. Min bestevenn.

Kosebass.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Og han bare: Halla kompis, klar for en kos?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Og jeg bare: Kom her a, du! 

 

/ I natt skal du få ligge innerst <3

Les også –> Marsipan og førjulskos

* Følg Kosebasshjerte på Facebook *

God jul, folkens!

Med bare få minutter igjen til Askepott, er det på høy tid å ta julen for i år. Medisterkaker på gaffel som en cup cake, julekake med karslige mengder smør, kosetøfler og en kjeft med kaffe. Nå skal julefreden inhaleres i rolig tempo.

Men så går det fort. Dusj, dress, ærender, kirkegården, tegnefilmer, småprat, kjøkkenhjelp, spise, kose, le og jule i store porsjoner.

Og sånn, mellom deg og meg kjære leser, jeg har det som plommen akkurat nå. Hjemme hos mams og paps, akkurat som i gamledager, lukten av juletre og spent spenning i påvente av gjester og julekveld. For en herlig følelse av fnisete sommerfugler i magen!

… eller så er det bare Askepott-effekten. For det er først når kroppen synker ned i sofakroken, introduksjonslåten ruller i gang og stemmen til Knut Risan iscenesetter det hele, at det virkelig er jul.

Ta vare på hverandre og nyt dagen i lange drag, så sees vi på den andre siden 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Smått koselig å våkne til dette.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Julekake <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Lillesnupp på tokt. Men hvor skal hun..?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Aha, ja.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fattern i full Askepott-modus 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Pluttens julehilsen 🙂 (G-en er speilvendt)

 

Goooood jul!

P.S. Hvis du har lyst til å gi en skarve pappablogger det han ønsker seg mest av alt til jul i år: Stem på Pappahjerte til Vixen Blog Awards 🙂

–> Årets GullpennÅrets Blogger Årets Bloggbusiness (Du kan stemme hver 12. time)