Romjul, snø og legobiler

Før har jeg alltid tenkt at julen slutter med julaften. En lang oppbygning for et raskt klimaks og så er det hele over. Pakk vekk spenning og gavepapir, julen er over. Men det er jo helt feil, for det er først med julaften at den virkelige moroa starter!

Nye leker pakkes opp og hele romjulen er som en eneste stor fridag full av stengte butikker og ledig tid mellom hendene. Tid til å leke, dra på kaffeslabberas, mumse julesnop og ha det gildt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Jeg døper deg: Børre.

 

Med mindre snøen kommer og kupper hele greia da. For det er jo selvfølgelig først i romjulen at Kong Vinter setter inn støtet. Ikke rett før julaften når man faktisk har lyst på snø, nei da, to dager etterpå. Litt på samme måte som at det alltid regner mest i fellesferien.

Men også her viser det seg å være et stort pluss å ha barn, for med småttiser i hus blir snøen plutselig noe mer enn bare ekstra arbeidsoppgaver. For oss voksne forbindes snøen kanskje mest med snøskuffer og blodslit, men for barn byr snøen på nye muligheter. Aking, basing, snøballkrig og lek, og alt dette rett utenfor døren. Snakk om å få noe nye nytt og kult til jul!

Og Teo bare: “Hæ, hva skjedde med bakken a?

 

Men først må bilen måkes ut. Og det snør sidelengs. Og jeg glemte igjen vinterjakka mi hos mams og paps i julen. Samtidig går varmepumpa for full pupp her inne, og kaffekanna har fortsatt mer å by på. Og barna har masse nytt og moro å leke med, og plutten drar meg i buksebeinet for å bli med bort i legoland.

Men samtidig burde jeg absolutt komme meg ut og få måkt litt snø. Med mindre.. Ja, jo, når jeg kjenner etter nå så merker jeg faktisk at jeg er i ferd med å bli syk. Skikkelig også! Nei, er nok best å holde seg inne, bare for sikkerhets skyld. Man vet jo aldri.

Så får vi bare sette over en ny runde med kaffe og småkaker, og slå oss til ro med visdomsordene til den kloke Øystein Sunde: “Må´kke finne på å måke snø, for den smelter av seg sjæl når våren kommer”.

Og dessuten, disse legobilene bygger ikke seg selv heller 😉

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Pimp my legoride #blingbling

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ute og råner da vettu, klar for å plukke opp no chicks!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Politiet var like ved å fange røveren, da saken plutselig tok en uventet vending #Norazilla

 

/ God romjul!

* Følg Snøhjerte på Facebook *

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg