Til ære for Tooji

Ok, så er det ikke sånn kjempespektakulært å stå frem i media som homofil lenger, men å gjøre det i form av en video der det sexes heftig med en mannlig prest inne i en kirke midt under gudstjenesten? Holy mother! Mister, du har større baller enn meg.

Og Tooji, du vet jeg at jeg digger deg, men hvis du ikke mottar minst 15 drapstrusler fra fanatisk kristne for denne videoen, ja nei da skjønner jeg ingenting!

 

Å gjøre noe sånt som dette krever steiner på størrelse med noe man vanligvis finner i Frognerparken, for denne videoen er en rambukk av et budskap og en stor langfinger i ansiktet og et massivt fuck you til kirken og alle homohaterne etter 28 år med innestengte følelser, usagte ord, urettferdighet og stigmatisering.

Og jeg bifaller.

Den norske kirke har selvfølgelig allerede slått tilbake mot musikkvideoen og sagt at det er helt uakseptabelt å bruke kirken til noe slikt som dette. Og det kan jeg faktisk forstå. Kirken skal være et hellig sted. Et sted for kjedelige sanger og spennende fabler. Selvfølgelig er det helt uakseptabelt å antyde at en prest skulle gjort noe slikt! Noe så frekt!

Hadde Tooji kommet utkledd som en uskyldig altergutt derimot …

 

Haaalve jula!

 

Det er sikkert mange som vil reagere på at jeg poster denne videoen på min blogg også, for å kalle videoen kontroversiell vil ikke være å overdrive det spøtt! Men det gjør jeg gladelig for å gi deg min støtte og en highfive på veien.

For jeg mener at en video som dette, tross sin ganske utagerende stil, bringer på banen noe veldig viktig. For det er ingen meningsløs provokasjon, det er et kjempeviktig budskap. Det er ikke bare kunst, men en dypere mening og et rop om hjelp. Hjelp til å få slutt på fremmedgjøring, diskriminering, frykt og hat. Hjelp til å la folk få elske den de vil, med skjegg eller uten.

Du taler Roma midt imot og går i bresjen for veldig mange som i altfor lang tid har blitt utstøtt og etterfulgt på grunn av sin legning.

Og selv om jeg ikke egentlig kjenner deg sånn kjempegodt personlig, må jeg bare få si:

Jeg er stolt av deg.

Kjærlighet over religion. Alltid.

 

 

P.S. Jeg har selv døpt mine egne barn i kirken, men hvis det skulle oppstå trøbbel fordi jeg mener det er bedre å bruke kirken til å lage en triviell musikkvideo som fremmer kjærlighet fremfor hat, ja da får vi heller bare ta konsekvensene av det.

Les også: Inne i varmen er det helvetes kaldt

 

/ Til ære for dagens mann: Tooji

* Følg Homohjerte på Facebook *

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg