Alt som har gått ræva

Greit, dere har lest snikskrytet og alle de fine innleggene. Her er alt som har gått ræva 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I morgen reiser vi tilbake til brunost og fenalår, og da passer det fint å runde av ferien med et innlegg om alt som ikke har gått helt etter planen. Du vet, alle de tingene jeg selvfølgelig ikke har skrevet om i de andre innleggene 😉

 

 • Vi starter allerede før selve ferien, da vi bare noen dager før avreise innså at passet til plutten hadde utløpt! Ord kan ikke forklare stressnivået som veltet innover Vestfold den dagen, men heldigvis oppdaget vi det tidlig nok til at nødpass ble stablet på plass i tide til avreise.
   
 • Som bringer oss til flyturen ned. Du vet den følelsen når du VET at alle rundt deg i flyet tenker: “Men for guds skyld a mann, kan du ikke bare få den helsikes ungen til å holde kjeft?!” Vel, det ble litt av det. Ikke så mye, men nok til at far fikk svettet av seg noen kilo 😉
   
 • Den aller første dagen sparket jeg foten inn i en marmortrapp mens jeg trippet opp trappen med lillesnupp på armen. Sparket revnet opp huden under et par tær, var intenst vondt og aldri før har jeg vært så nære på å miste lillesnuppa rett i bakken.
   
 • For noen dager siden fikk lillesnupp den fjerde barnesykdommen. Trodde først det bare var litt feriesjokk, men neida. Intens feber etterfulgt av røde prikker og hele det løpet der. Gikk med et par netter der gitt. Skal ikke klage, madammen tok støyten og sikret seg dermed 50 000 bonuspoeng :-*
   
 • På vår dagstur til Malaga, gikk sålen på favorittsandalene til frua opp i liminga. Dette resulterte i at vi sto alle mann og drøvtygde tyggis til den store gullmedaljen, før vi klasket alle kladdene sammen og dyttet de inn mellom sandal og såle. Det fungerte utmerket, selv om det tøyt hvit gugge ut fra alle kanter av sandalen etterpå 😉
   
 • Da vi var på stranda i dag, sto det plutselig en engelskmann og tisset i sanden typ 1 meter fra hodet mitt. Jeg ble selvfølgelig lettere sjokkert, men ikke like sjokkert som foreldrene, som kom løpende til! Det hører med til historien at engelskmannen må ha vært pluss minus 4 år 😉
   
 • På samme strandtur, bare halvtimen senere oppdaget jeg at noen hadde bæsjet midt på strandhåndkledet vårt! Jeg nevner ikke navn, men jeg har mine mistanker om at det er en liten frøken som skylder pappa en stor julegave i år 😉
   
 • I dag var vi på shopping på et kjøpesenter i nærheten og han sjarmerende kisen som solgte tørket frukt og godteri klarte å loppe meg for en formue. Jeg som bare skulle ha en liten snack til plutten, endte plutselig opp med tørket frukt til over 250 kroner! Da er det godt man har sultne barn 😉
   
 • Jeg hadde store planer om å briljere med spanske fraser i ferien, men det har ikke blitt stort mer enn å peke på mine tørre pommes frites og spørre kelneren “Vil dere ha dip?” og selvfølgelig fortelle vaktmesteren her på huset at “Poteten er vekk!”
   
 • Toppbildet er for øvrig fra en dag da lillesnupp plantet absolutt hele ansiktet i sanden så til de grader at hun helt sikkert kommer til å tygge på småsand til langt uti oktober.
   
 • Sist, men absolutt ikke minst: Badeshortsen. Den som satt så fint i fjor. Den med de kule fargene. Den som seriøst har blitt så liten at jeg ikke vet om jeg skal kalle den hotpants eller pølseskinn.

 

Men sånn bortsett fra det, har det vært en magisk ferie full av moro, men det har jeg sikkert skrevet nok om allerede, hehe. Selv om det alltid er kjipt å pakke sammen på tampen av en fantastisk ferie, skal det bli litt fint å komme hjem også. Norsk sommer, våt asfalt, godt springvann, jordbær, brunost og Teo som har vært på feriekoloni hos svigers.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takk for denne gang!

 

/ Sayonara, señoritas, pajaros y chorizos!

For alle de trivelige innleggene fra resten av ferien –> Les mer her!

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Hele ferien i ett bilde

Det sies at et bilde kan si mer enn 1000 ord, og dette bildet oppsummerer store deler av ferien og sommergleden i bare ett knips.

Og rundt alt jeg hadde tenkt til å skrive om glade badedager, strandkos og solkrem, skyggelunsj på strandkafé, bading, strandlek og “kaste stein i bøtta”-konkurranser, innser jeg at dette ene bildet gjør hele jobben for meg 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Vamos a la playa!

Les også: “Min sleipe lille bestevenn”

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Sverdkamp og barnebruder

Spanjoler er noen skikkelige jålebukker, men at det skulle bli drøyt, var jeg ikke klar over.

 

Man dancing spanish dance in red clothing

 

For spanjolene er kanskje noen tøffinger, men når de først skal pynte seg, sparer de ikke på godsakene!

Og det hadde jo vært fint om noen kunne advart meg om dette på forhånd, for da vi satt på en fortauskafé og spiste is i går, satt jeg brått isen i halsen. For der, på den andre siden av gaten, kom det helt plutselig en helt vanlig barnebrud! Fullt oppsminket i brudekjole og høye hæler, og ikke en dag over 10 år!

Ved siden av henne kom brudgommen i stivpyntet dress og vannkjemmet hår. Bak dem kom enda flere bruder og matchende brudgommer og foreldre som gikk stolte og kry ved deres side.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg skulle akkurat til å brøle ut: “Men hva fa…”, da mamma og pappa brøt inn og fortalte at dette var en slags spansk konfirmasjon eller noe. Det er bare at når det først er fest, er spanjolene noen skikkelige jålebukker.

Og det var vel egentlig like betryggende som det var urovekkende, for det var fortsatt rimelig sært å se småjenter i brudekjole og full partysminke komme tassende nedover gata. Men men, er det fest så er det vel fest da. Det er uansett bedre lisseslips og skinnvest 😉

Og ikke minst gir dette også en etterlengtet forklaring til disse skoene som vi fant i en butikk i går:

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Høye hæler til baby? Fest er fest, sa folk 😉

 

Etter at sjokket hadde lagt seg, var det tilbake til huset for fortsette der vi slapp etter frokost, med å kjempe med nebb og klør i en intens sverdduell. Reglene er enkle: Forsvar deg selv og fedreland med nebb og klær, for den som mister sverdet i bakken får en smekk på rumpa, haha!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En garde!

 

Jeg vet at det for tiden raser en debatt hjemme om barn skal få leke med våpen eller ikke, men selv er jeg ikke i tvil. Når man er omgitt av spanske jålebukker på alle hold, velger jeg lett å trene opp barna i alle former for selvforsvar.

For nåde ham som banker på døra her for å kle opp barna mine i bryllupskjole og partysminke. Han kan forvente seg to kampklare barn og minst tre kraftige smekk på rumpa 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

What do we say to death? Not today.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I´m hit! Officer down, officer down!

 

/ Buenos nachos, señorita!

Les alle innleggene fra ferien her 🙂

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Soloppgang og fuglesang

De siste dagene har plutten mast hver eneste dag om at han vil stå opp midt på natta for å få med seg soloppgang.

Det begynte den kvelden vi fikk besøk og plutten fikk høre at de skulle sitte oppe på takterrassen og få med seg solnedgangen. For det ville han også, men da hadde Christina sagt at han heller fikk få med seg soloppgang en dag. Men da måtte han i så fall stå opp midt på natta, for den er så tidlig om morgenen. Sa Christina med et slags håp om at det ville ha en avskrekkende effekt… Men neida.

For siden det har tanken om soloppgang blitt en slags besettelse for ham. De siste par morgener har jeg våknet av sutring, klaging og/eller gråt, når han våkner og ser at sola allerede er oppe. Og sånn kan vi jo ikke ha det.

Så i dag hadde jeg satt alarmen til å gå av kl. 06.45, for å rekke å være på takterrassen til soloppgang kl. 07.00. Og der var vi på plass noen minutter før startskuddet gikk. Parat i hjørnesofaen med yoghurt, sjokolademelk og et par kosedyner attåt.

Som en hyggelig bonus viste det seg at farfar også ville være med, og vips var vi tre. Alle gutta med noe godt i koppen, klar for å hilse solen velkommen til en helt ny uke.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

To trøtte typer klare for litt sol.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Farfar på plass med kaffekopp og høy sokkeføring 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt Snacks n supplies hører med 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kom så, du varme kompis, vi er her for å hilse deg velkommen til en kliss ny uke.

 

Sakte men sikkert begynte det å lysne til, og da de første strålene tok tak i takbjelkene, ble det fest! Plutten spratt rundt som en lystig valp, mens fuglene sang spanske russesanger i kor. Og en bedre start på uka enn det, skal du lete lenge etter 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En trøtt syvsover dukker frem fra horisonten.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De første strålende gjør sin entré.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og drueplanta bare: “Oh yeeeeah, gimme that sun!”

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bare sånn middels fornøyd.. 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til slutt dukket til og med lillesnupp opp for å ta en titt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og DER var dagen i gang 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pis på jord 🙂

 

/ God ny uke, folkens!

Les også: “Hva med is til middag?” (Christinas herlige innlegg om hva som skjedde under middagen i går, hihi)

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Dagens gullkorn – Klokketårnet

Klokken er 09.00 og vi er på vei tilbake fra bakeren. I posen henger baguetter og dingler. Og sjokolademelk. Helt greit det, er jo søndag og ferie, tross alt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Plutselig plinger og plonger det så høyt at gudene skvetter fra landsbyens klokketårn. 9 slag, og alle kan høres over hele bygda. Sikkert i mils omkrets. Og for oss som står bare få meter unna, rister trommehinnen som et ospeløv.

Vi tasser videre og plutten er veldig nysgjerrig på hva det var for noe rart. Både pappa og jeg begynner å legge ut om timer, klokker, tidspunkt og klokketårn. Om hvordan tårnet er fra gamledager da ingen hadde klokker og alle var avhengig av klokketårnet for å vite hvor mye klokken var. Om at den slår antall timer på dagen hver hele time, men i tillegg slår ett slag kvart over, to slag halv, tre slag kvart på. En smart innretning og slik har den slått fire ganger i timen, hver time, i mange hundre år.

Han blir helt stille. Han har sett det høye tårnet, han har fått informasjonen, nå gjelder det bare å prosessere det hele. Og det gjør han. Jeg kjenner ham godt nok til å vite at når han blir stille på den måten, så tenker han så det knaker. Og det går rundt et halv minutt før han gir lyd fra seg.

Jeg skal akkurat til å forklare enda mer hvordan det hele henger sammen, idet han plutselig avbryter meg. Og da kommer det. Dagens gullkorn.

– Men pappa?

– Ja?

– Hvordan klarer de det da..?

– Å ringe i klokkene i tårnet?

– Ja… Men… Er de monsterstore?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Små hoder har store tanker, de også 🙂

–> Les flere gullkorn fra plutten

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Dagens beste bilde!

Jeg elsker dette bildet! Tatt mens vi spiste lunsj i dag, midt mellom shopping og is i Torre del Mar.

Det er liksom det perfekte øyeblikksbilde for når underskudd blir til overskudd. Når man har gått rundt med tomt batteri litt for lenge, men lunsjen endelig sparker inn.

Når is, mat og eplejuice, blir til energi og ablegøyer, og en slapp plutt blir en livat apekatt igjen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Good times 🙂

Alle innleggene fra ferien finner du her –> Familien Klonk på tur

* Heng ut med Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Poteten er vekk!

I dag hadde jeg min første spanske samtale, og vel.. den gikk vel ikke helt etter planen..

 

Art. Funny potato on a blue background

 

Tidligere i dag satt jeg og skrev på et blogginnlegg, da det plutselig ringte på døra. Mamma og pappa hadde tatt med barna til en lekeplass i nærheten, og Christina løp opp trappen som en lyssky gnager så fort det ringte på. Så da var det bare meg igjen.

Etter at vi var her for nøyaktig ett år siden har jeg tenkt at det hadde vært fantastisk å lært seg litt spansk. Og jeg har prøvd litt, men etter noen podcaster og et par runder med en språkapp, stoppet det ganske raskt opp i høst. Selv om jeg kom godt i gang, kom jeg meg ikke over den første humpa og ble stående igjen på apenivå.

Men likevel, da det ringte på døra i dag hadde jeg to valg: Late som ingenting og ikke åpne døra, eller manne seg opp, åpne døra og la det stå til.

I et lite øyeblikks panikk tenkte jeg at jeg tross alt hadde lært meg noe spansk, og gikk for sistnevnte.

Jeg åpnet døren.

Det var vaktmesteren.

Før han fikk ytret et ord, tenkte jeg at det var like greit å forklare først som sist at fattern var borte og at det dermed ikke var noen spansktalende folk igjen i huset.

Og slik ble det at jeg slo ut med hendene i en oppgitt mine og fortalte ham i fullt alvor:

– “Min potet… er ikke her.”

Han så på meg som om han så på no rart. Så brast han ut i latter. Viser seg at det er forsvinnende liten forskjell på ordet for pappa og potet. Og jeg tok feil.

Heldigvis lot han tvilen komme tiltalte til gode, og svarte med smil og karslig klapping på skulderen. Så buset inn for å hente den gamle vaskemaskinen, uten å snakke noe særlig mer om poteter. Tror jeg da i hvert fall, gudene vet hva han pratet om egentlig, for han bablet i vei som en foss og jeg svarte bare si og bien til han var ute av døra igjen.

Får nok terpe litt på spansken i kveld i tilfelle han kommer tilbake, men bare for å være på den sikre siden skal jeg legge klar en potet i gangen 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Papa es aqui!

Les også:

– Fruas “supertriks” for ødelagte sandaler: “Skrotnisse på tur”

– Reiserapport fra Malaga: “Malaga og bursda´”

* Bli med på reisen –> Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Malaga og bursda´

I dag har vi feiret verdens beste muttern med improvisert bursdagsfeiring og dagstur til Malaga. Dagen startet med bursdagsfrokost med de fineste gaver det lokale supermarkedet kunne by på (vin og sjokolade), og deretter gikk turen til Malaga by for en hel dag full av yoghurt-is og shopping.

Til daglig bor vi i en bortgjemt liten bygd utenfor allfarvei, så det var nesten snålt å se turister igjen, ikke minst huske at vi faktisk er turister selv. For det er lett å glemme når man ellers er milevis unna noen som kan et eneste ord på engelsk, men når man plutselig vandrer blant Starbucks, Mækkærn og restauranter med tysk/engelsk/spansk meny og skyhøye priser, føler man seg fort som bønder i byen igjen.

Men sånn bortsett fra det, en helt fantastisk by og en helt knall dag med mange nye opplevelser. Vi har spist nydelig yoghurt-is på den store plassen, sett sure nonner, besøkt mathallen, prøvd tørket hibiscus-blomst, spist tapas og besøkt Malagas eldste bar og mye mer.

Rett før leggetid i kveld hadde plutten og jeg vannkrig, og vi fant ut at det også var veldig moro å leke sverdfekting med vannpumpelekene, så det skal vi fortsette med i morgen. Jeg lovet ham faktisk å gjøre det så fort vi sto opp. Håper ikke han husker det. Litt tidlig med vannkrig kl. 07.00, kjenner jeg 😉

Men nå er det bursdagsfeiring for voksne og røverhistorier på takterrassen, så da er det bare å si god helg og nyt bilder fra dagens strabaser 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hipp hurra for mamma! (improvisert bursdagskrone..)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva kan det være, hva kan det være?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spent gutt på vei mot det han trodde var et hus laget av gelé ^_^

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingen kommentar.. x-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lillesnupp ute og poserer for spanske caballeros.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plaza de la constitución, Malaga

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvis du noensinne skal til Malaga: Smöoy yoghurt-is i nærheten av Plaza de la constitución. Oh. lord!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elsker sånne fasader <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Besteforeldrerulling ^_^

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Malagas eldste bar (og nåværende turistfelle..)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herr og fru på tur 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“I <3 turtle girl”

 

/ Hipp hurra for muttern 🙂

OBS OBS! Hele dagen er godt dokumentert på Snapchat, så husk å sjekke ut Pappahjerte på Snapchat med det samme 🙂

Les også: “Når det kribler i føttene til svigerfar” (feriemoro fra frua)

* Følg Pappahjerte på Facebook *

Jentene på stranda

Dette bildet, tatt på stranden i går, er uten tvil mitt nye favorittbilde 🙂 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Jentene mine <3

Sjekk ut bloggen til frua –> Konatil.blogg.no

OBS! I dag skal vi på dagstur til Malaga – Følg reisen på Snapchat –> Pappahjerte

* Følg Pappahjerte på Facebook *

Krydder, sekk og kritthvite legger

I dag har vi gjort det mest turistete to mennesker kan gjøre: Dra på marked med ryggsekk og kritthvite legger.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå snakker vi! #meloner

 

Jeg vet ikke helt hvorfor, men er man først i utlandet så må man liksom på marked. Det er som å spise soft-is på Aker Brygge eller synge karaoke i Japan – det hører liksom til. Og i dag fikk frua og jeg et par timer fri fra barn og bleier, for å bare loffe rundt. Mest på må-få, men man vet jo aldri.

Men i det bugnende utvalget klær fra 80-tallet, sexy undertøy for pensjonister og fisk i bøtte, var det ikke så fryktelig mye å skrive hjem om. Med unntak av frisk frukt og grønnsaker i mengder, og sånt er jo aldri feil. Dessuten fant vi et artig lite trespill til ungene, så med sekken full av frukt og leker, så vi oss fornøyd og satt snuta hjemover igjen.

Hadde selvfølgelig lyst til å kjøpe med litt krydder og artige urter, men jeg har blitt svindlet såpass mange ganger på krydderkjøp før, at jeg lot det passere denne gangen. La oss bare si det sånn at hvis du tror du kjøper safran på et marked, så gjør du stort sett aldri det 😉

I hvert fall ikke hvis du stiller opp med ryggsekk og kritthvite legger.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fargeblind rød chili og brente agurker – yum!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eeeh… ehm…. creeeepy!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frua på jakt etter varp.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og nesa bare: Hello!

 

Eh, njæææ… litt mett, kjenner jeg.

 

Kjenner ikke til disse grønnsakene, men ser sjukt godt ut.

 

/ Un espejo largo, por favor

Les mer fra ferien: “Avreise, sitrongtrær og tyggis”

* Følg ferien på Snapchat –> Pappahjerte og Følg Pappahjerte på Facebook *