Hva jeg frykter aller mest i kveld!

Zombier og spøkelser skremmer ingen, men her er en liste over 20 ting man virkelig burde være redd for å få på døra i kveld.

 

 

For i kveld er det Halloween og jeg vet sånn cirka hva jeg kan forvente: En drøss med halvhjertede spøkelser, zombier, kanskje Elsa, et par pirater og en Dracula. Noe så utrolig kjedelig! Jeg mener, det er jo ingen av dem som er skumle for fem flate!

Zombier og spøkelser skremmer ingen, men her er en liste over 20 ting man virkelig burde være redd for å få på døra i kveld:

Fastlegen din – og han har dårlige nyheter.

 

Ehm du..? Jeg tror du bør sette deg ned…

 

Lisenskontrollør fra NRK – det er skuddår neste år, og det feires med dobbel lisens!

Svigermor – Hun kommer på uanmeldt helgebesøk og på potteplanten å bedømme kommer hun til å bli en veldig god stund. Kanskje over jul.

En voksen mann – som rekker deg en baby og freser irritert til deg bak sammenbitte tenner: “Kona mi sier at denne er din”.

Samtlige norske partiledere – og de skal inn til DEG for å krangle. Høylytt. Lenge.

Hele venninnegjengen til dama – Oj sann, har jeg glemt å si at vi skal ha tupperwareparty her i kveld? Oj da, det var jo dumt. Kom inn, jenter!

Skattefuten – og han mener alvor. Han har allerede surret gavebånd rundt bilen din og nå ser han på huset med stjerner i øynene.

Et omreisende sirkus – som har fått motorhavari og desperat trenger et sted å bo for natten. Samt mat til alle dyra. Og du må dele seng med klovnene.

 

Natta, da…

 

En flokk med sauer – og før du rekker å reagere, har de allerede stormet huset, spist opp all maten og bajset på det nye teppet i stua

Kvinnegruppa Ottar – Viser seg at de absolutt ikke hadde glemt at du kalte dem en gjeng med snauklipte lesber. Og nå er det duket for hevn med høygafler og brennende fakler.

Jehovas vitner – og de er veldig pågående og har overhodet ingen planer om å gi seg før du kjøper boka, t-skjorta og en evighet i himmelrik.

En blotter med fjes som Jacob Oftebro – Du prøver å få ham vekk, men hver gang du snur deg lokker frua ham tilbake.

En full og mannevond sjømann med trebein og papegøye på skulderen – og det viser seg å ikke være et kostyme. Eventuelt også disse to, og de er veldig klare for å feste. For å si det mildt.

 

Har du no Captain Morgan? Her skal det danses!

 

En sladrete nabo – som har veldig veldig veldig mye på hjertet og på ingen måte kjenner sin besøkelsestid. Sett over kaffen ellers blir du stående i døråpningen til neglespretten blomstrer.

Speil – Du åpner opp og der står et stort speilbilde av deg selv. Jeg kan i hvert fall ikke tenke meg noe særlig mer skremmende enn å møte meg selv i døra (…) sent en lørdag kveld med potetgull på skjorta og sjokoladekliss på joggebuksa.

Buekorps – Bare det. Buekorps. Resten kan du tenke deg til selv.

Espen Lie – Og han har med et gjeldsbrev på en uoppgjort gjeld fra barneskolen. På brevet står det “en bugg og en slurk tam cola”, men nå krever han både sofa, tv og strikketøy i retur. Også du som var midt i Lindmo.

 

Kom ut litt, vi må prate sammen…

 

Et rådyr som akkurat skal til å kalve – Jeg mener, hva i all verden ville du gjort? Hvem ringer man? Hvordan hjelper man til? Hvordan går man frem for å leke jordmor for et rådyr? Og du kan jo ikke bare lukke døra og late som ingenting. Det var den lørdagen i vasken.

Ari Behn med en mikrofon – Nå som sårene på trommehinnen etter opptredenen på Allsang på Grensen endelig har leget seg, ringer det på døra og du hører han watter opp karaokemaskinen. Dette kan bli stygt!

Hårsår dverg i rare klær – Tenk om han egentlig bare er en helt vanlig fyr som har punktert og trenger å låne en telefon, men så snakker du til ham som et barn, rufser ham i håret og tilbyr godteri. Faren for et episk raserianfall er skyhøy. Hupps, jeg mener, skylav… #badumtss

 

/ Happy Halloween 😉

* Følg Arihjerte på Facebook *

Is, kos og sommerglede

Når savnet etter sommer blir for stort, er det lov å kose seg litt 😉

/ sponset innlegg

 

Okei, jeg innrømmer det: Jeg savner sommeren! Akkurat nå som vi står helt på tampen av høsten og venter på at vinteren skal kaste seg over oss, kjenner jeg at jeg lengter tilbake til sol og sommer. Til varme dager og lune kvelder, badeshorts og flip-flops. Å sitte på verandaen med en is i hånda og nyte solen som prikker på nesa – det er sommerglede det.

Tusle rundt på Aker Brygge og se på alle de rare folka som suser forbi og koser seg. På våre turer til Oslo i sommer tror jeg kanskje selve høydepunktet både for plutten og meg var å stikke innom en av isbarene langs Aker Brygge og bestille akkurat hva hjertet måtte begjære. Velge mellom alt det spennende og fristende, og deretter sette seg langs vannkanten og nyte den iskalde forlystelsen mens sommeren flørter med kinnene.

Men akkurat nå er både Oslo og sommer et godt stykke unna. Men det betyr jo ikke at man ikke kan få seg en skikkelig is av den grunn! For har man ingen isbar for hånden, får man bare lage en selv. Og siden is er det aller aller aller beste 3-åringen vet, hadde jeg akkurat den unnskyldningen jeg trengte for å servere litt helg midt i uka.

Så da plutten kom hjem fra barnehagen i dag, ble han møtt med dette:

Fattern har startet isbar!!

 

Det ble mildt sagt god stemning da fattern åpnet dørene til den improviserte isbaren IS, FIS & TILBEHØR.

Med en rekke nøye utvalgte isbokser og et variert utvalg av tilbehør som jordbær, nøtter, sjokolade og strøssel, var alt duket for et is-kalas av de sjeldne. For en gang i blant er det lov å skjemme bort ungene skikkelig, og her hos oss på IS, FIS & TILBEHØR gnukker vi ikke på tilbehøret!

Ogsåsåveldigmyegodtda!!

 

Så, hva ønsker herren? Litt av alt? Den er grei.

Sjokopulver er selvfølgelig obligatorisk i en isbar 😉

Tooootti frotti!

 

Og isen jeg serverte var selvfølgelig håndplukket for maksimal is-kos.

Favoritter fra isbaren fra Diplom-Is en hel serie med utsøkte isbokser som umiddelbart skaper sommerlig isbar-stemning i heimen! Her finnes det flere ulike smaker som burde passe hele familien, slik som Sirkus, Sjokopistasj og Lollipop.

Jeg må innrømme at jeg alltid har vært svak for pistasj-is, frua forelsket seg i den nye Sirkus-isen med sjokoladelinser, mens plutten er og blir en Lollipop-fan. Men best av alt er selvfølgelig litt av alt 😉

En “litt av alt” coming up!

 

 
“Hei døh, gidder du å miste den kjeksen snart eller?”

 

Si hva du vil om “less is more”, men for min del, når det kommer til is: More is more! Så da frua i huset ble borte noen minutter, gikk far bananas i isbaren. Sjokopistasj, sjokoladekuler, sjokoladepulver og en drøss med peanøtter – få det på!

Og vipps var jeg tilbake på Aker Brygge, sakte loffende i bare sandaler med steikende sol i panna og feststemte sesongsvensker i alle himmelretninger.

 

More is more 😉

 

Fattern prøver seg på det gamle neseskje-trikset, men imponerer stort sett bare seg selv..

 

Så hvis du har lyst til å fylle huset med god sommerstemning på en ellers regntung høstdag – lag din egen isbar!

Isbar.no finner du flere morsomme og inspirerende tips til hvordan du kan sette opp din egen isbar. Her finnes det mange gode ideer for neste barnebursdag eller når du føler for å skjemme bort familien på en helt vanlig fredag.

Sett opp et tøysete skilt, kjøp inn diverse artig tilbehør og finn hele familiens is-favoritter blant de smakfulle og utsøkte isboksene: Favoritter fra Isbaren (Diplom-Is).

 

 

P.S. Bare så det er sagt: Små barn og peanøtter er en kjempedårlig kombo, så vær obs på det. Ingen av barna fikk peanøtter, de var bare til far fordi peanøtter og is er noe av det beste jeg vet 😉

/ Diplom-Is – litt sommer hele året

Les mer på Isbar.no

Velkommen til Gjesterommet!

Hipp hipp hurra, heia Norge og hurra meg rundt – I kveld slippes endelig første episode av vår helt egen podcast: Gjesterommet!

 

 

Veldig lenge har frua og jeg gått med tanker om å lage en egen podcast, men på grunn av barn og alt så har det liksom latt vente på seg. Men til slutt klødde det så fælt i fingrene at vi ikke klarte å vente lenger, og nå er endelig den allerede første episoden lagt ut!

Podcasten heter Gjesterommet og er en lettbeint podcast for utdriting, kos og hverdagsromantikk. Det tar for eksempel ikke mange minuttene av aller første episode før Christina avslører en av mine verste guilty pleasures! Og sånn tenker jeg det kommer til å bli endel av. Utleverende moro på godt og vondt.

Men det er jo ingen vits i å lage podcast dersom bare vi syns det er gøy! Derfor ønsker vi oss gjerne tilbakemeldinger fra deg som hører på. Det kan være ting du lurer på, ting du vil vi skal snakke om, ting du liker eller ikke liker, ting vi snakket om som du lo av, eller ting du syns var helt bak mål.

Spørsmål, ris og ros mottas med stooor takk! Faktisk er alle som kommer med en tilbakemelding på første episode med i trekningen av en gratis matkasse fra Adams Matkasse (ikke sponset, bare hyggelig premie).

Det gjør du enkelt ved å legge igjen noen ord på Gjesterommets facebookside! Der kommer vi også til å legge ut bilder, linker og ting vi snakker om i podcasten, og masse annet rart 🙂

Du finner for øvrig også podcasten på Soundcloud og iTunes, men nok preik: På tide å rulle ut aller første episode 🙂

Velkommen til Gjesterommet!

–> Hør første episode av Gjesterommet på Facebook!

 

/ Vi påddes 🙂

Kvinner – gi litt mer faen!

Kvinner stresser som aldri før og prestasjonsjager seg selv rett i veggen, men det de virkelig trenger er å gi litt mer faen.

 

 

Først av alt: Kvinner bryr seg alt for mye om hva andre kvinner mener! Menn er ikke så opptatt av andre menns holdning. Hvis en kvinne er nyklipt og noen kommenterer sveisen, vil den kommentaren ilegges mye tyngde og være gjenstand for tolkning og analyse opp i mente. Med menn er saken en helt annen. Du er heldig om du får et halvhjertet “Ny sveis” Fin”.

Jeg tror kvinner overtolker sånne ting, jeg. De bryr seg altfor mye og det skaper uhorvelige mengder med stress. Det skal presteres på alle arenaer og det skal gjøres med glans. Det er mulig jeg uttaler meg som en klassisk mannssjåvinist her, men jeg tror ikke generelt sett at ytre verdier og fasade er like viktig for menn som for kvinner.

Vi menn er ikke så opptatt av overfladisk anerkjennelse. Det kan fort ta en kvinne en halv dag å gjøre seg klar bare for å møte en venninne til lunsj, mens for menn fortoner livet seg mer som en slags “kom som du er”-fest.

 

“Berit? Trukke det blir no kaffe, er så sjukt misfornøyd med svissa!”

 

Vi har liksom ikke det samme, evigvarende perfeksjonsjaget som underbevisst ligger og gnager på kvinnehjernen. Det føles liksom som at de aldri kommer i mål. Det er alltid noe! Noe som plager dem, noe som kunne vært gjort. Er det ikke det ene, så er det det andre. Der er vi menn litt enklere. Vi kan fint sette hjernen i hvilemodus når vi må. Vi kan skru helt av og bare være. Kanskje helst foran tv-en. Ikke strikketøy, ikke facebook, ingenting. Bare være.

Jeg har hørt at det er en av tingene som betegner de beste idrettsutøverne i verden; evnen til å klare å slappe av skikkelig. For å klare å prestere maksimalt når det gjelder, trenger kroppen hvile og restitusjon mellom slagene. Der er menn gode. Enten er vi på, eller av. Som en tv. Kvinner er mer som en varmepumpe som hele tiden står og går. Menn er som geparden, som legger all energi i en eneste rask jakt, mens kvinner er som hvithaier som kontinuerlig svømmer rundt og lager dårlig stemning.

Og dette tidvise syre/base-forholdet mellom kjønnene tror jeg er et annet stort stresselement for kvinner. For jeg leser til stadighet om at de største grunnene til krangler og argumenter mellom kvinner og menn skyldes økonomi, sex, kommunikasjon og tidsklemma. Men det er jo ikke egentlig der det ligger. Jeg mener at problemet ofte oppstår i en herlig liten gråsone mellom kjønnene.

Det møtepunktet der vi aldri kan møtes, der våre forskjeller klinsjer som to motstridende magnetpoler. I det punktet finner vi essensen av det som skiller mann og kvinne, den eneste biten av programmering der vi er på to forskjellige planeter. For der møtes “Flink pike-syndromet” og “Det ordner seg-genet” og de to vil aldri forstå hverandre. Det er som to vidt forskjellige språk, som katt og hund, som to franskmenn i trafikken – det hjelper ikke enn hvor høyt man roper, forståelsen er bare ikke der.

 

Han: “Rosa tevarmer? Du er syk, kvinne!” Hun: “Vi forstår hinanden ikke…”

 

Og ikke bare må dere hanskes med menns nonchalante holdning til livet, men dere må også leve med andre kvinners “flink pike-syndrom”. For dette er jo ikke bare en greie dere bærer på alene, dere skubber det over på hverandre også.

Og det skjønner jeg godt, for det må være uhorvelig slitsomt å jage perfeksjon hele tiden, og da skulle det bare mangle om andre skulle slippe billigere unna. Så dere pynter litt på sannheten. Legger ut bilder av det eneste ryddige hjørnet av stua. Skriver overdrevent positive statuser på facebook. Sminker dere før en snap. Og snikskryter. Masse.

“Uæh, helt utslitt!! Har null energi igjen etter en lang da. Men men, godt å vite at lillemann slipper å spise industrimat de neste ukene da #husmorpoeng”

“Jeg er så dum! Glemte å spise før vi dro, håper de har mat på flyet.. Gleder meg til romantisk weekend i Barcelona! #verdensheldigste”

Og konsekvensen er at kvinner stresser hverandre halvt i hjel.

 

“Er ananasen kortreist?” “Ja, selvfølgelig! Og økologisk. Og hjemmelaget. Og miljøvennlig. Og sunn. Og moteriktig.”

 

Men “Flink pike-syndromet” har absolutt noe godt for seg også, for det er jo tross alt fint at det ikke ligger gamle boxershortser på kjøkkenbordet før man får besøk, men sånn for å senke stressnivået og skuldrene et par hakk tror jeg kvinner kunne sett mot oss menn for inspirasjon. For tenk over det. Vi stresser nesten aldri. Vi koser oss, vi. Det er ingenting som heter flink gutt-syndromet.

Vi har den elskverdige evnen til å senke skuldrene, puste med magen og tenke at det ordner seg. Det ække så farlig, vi tar det som det kommer – det ordner seg/det går bra. Og det HATER kvinner! For er det én ting som virkelig kan stresse opp en stresset kvinne, så er det en mann som ikke lar seg stresse. Og det er egentlig ganske interessant, for deres stress påvirker ikke oss i særlig grad, men vårt anti-stress får dere til å gå av skaftet.

Det gjelder sikkert ikke alle, men mange. Veldig mange. For hvor ofte skjer det for eksempel i et parforhold (mann/kvinne) at man akkurat skal til å sovne, da hun begynner å plapre om et eller annet som plager henne? En tanke, en bekymring, et stresselement? Ganske ofte, spesielt sammenlignet med hvor ofte det samme skjer motsatt vei motsatte er tilfelle (tilnærmet lik 0).

Så er spørsmålet om dette egentlig er et rent kvinneproblem eller om det kommer som et resultat av deres omgang med menn. Er det slik at kvinner er kvinner verst eller er det bare slik at i kontakt med “Det ordner seg-genet” går “Flink pike-syndromet” bananas? Det er helt sikkert en doktorgrad der, om noen er i markedet 😉

 

“Kan du ikke bare rydde bort de satans sokkene dine før vi får besøk da?! Jeg blir gal!”

 

Så, mitt enkle tips til kvinner som vil prøve å lære seg å stresse ned, er såre enkelt:

Gi litt mer faen!

Det føles utrolig deilig å gi litt faen i blant. La svigermor komme på besøk mens det fortsatt henger klesvask midt i gangen. Hun overlever. Dra på butikken i bare joggebuksa, møt opp usminket til en kaffe, legg ut en status på facebook som sier: “Så jævlig fyllesjuk i dag! Tror bare jeg skal ligge på sofaen, spise pizza, se på Netflix og klø meg på tissepåsan…”.

Overlevde du? Fikk du stygge blikk? Nedsettende kommentarer? Føler du deg dømt og beglodd? Vet du, da er det faktisk de som har et problem, ikke omvendt. Og du driter vel i hva de mener? Alle har sitt og hvis de dømmer deg ut ifra hvordan de tror du er, kan de bare ha det så godt. Da har de helt sikkert større problemer selv og tar det utover deg. Men det er jo hva DU mener som betyr noe! Det er derfor det heter selvtillit.

Om du var alene på kloden, hadde du giddet å sminke deg? Ikke jeg heller 😉

 

/ Gi litt mer faen.

* Følg Det-ordner-seg-hjerte på Facebook *

Sov da, for helvete!

Du vet den følelsen når du har masse du skulle gjort og altfor lite tid å gjøre det på?

Den følelsen når du er helt avhengig av at alt går på skinner, men så viser det seg at du har satt en ny Alice Cooper til verden?

Når du løper opp og ned til soverommet, bysser og laller, koser og klapper, og ser tiden renne av sted?

Når du kjenner at tennene dine gnisser stresset mot hverandre og kjeven holder på å gå i lås?

Når du lurer på om du bare skal legge det gråtende barnet forsiktig ned på sengen og hoppe ut av vinduet?

Da er det lov å tenke sitt.

Som for eksempel: Jeg tror det holder med to barn, jeg.

 

 

/ Natta!

* Følg Sovehjerte på Facebook *

Frokostkos og eplejuice

Er du egentlig klar over hvor latterlig enkelt det er å lage egen eplejuice?

 

Å lage himmelsk god, hjemmelaget eplejuice er faktisk så enkelt at det nesten er litt irriterende.

Og timingen for å lage juice nå er helt perfekt, for akkurat nå er tiden moden for å nyte verdens beste epler – saftige, norske høstepler!

Helst plukket fra egen hage eller på slang. Vi fikk våre fra en hyggelig venninne av oldemor, og i dag kom de til sin fulle rett.

Alt man trenger er epler og noe å skvise dem med. Vi har en juicemaskin, men det går sikkert an å bruke andre ting også.

Pappa kuttet,

plutten puttet,

juicemaskinen juicet

og eplene la seg langflate.

Og vipps – Eplejuice!

 

Hele familien i ærbe 🙂

 

Uuutsøkt juice i den ene koppen, fruktkjøtt i den andre – ferdig sortert.

 

Hjemmelaget, raskt og så himla godt! Sånt blir det maksimalt god stemning av og noe sier meg at plutten kommer til å kreve et stort glass eplejuice i morgen tidlig også, så i kveld blir det å finne frem kurven og finlandshetta og legge ut på slang 😉

 

 

/ Enjoy!

* Følg Eplehjerte på Facebook *

Bedre enn vanlig taco??

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle finne noe som kunne konkurrere med taco, men nå har vi kanskje funnet en verdig utfordrer!

/ sponset innlegg

 

Det er ingen hemmelighet at taco er gudenes livrett, men en gang iblant kan det jo være artig å prøve et alternativ også. Det gjorde vi i dag og milde mosegrodde moses – det var digg! Her får du oppskrift, tips og bilder til en alternativ taco så god, smakfull og saftig at jeg allerede på første forsøk seriøst lurer på om vi har fått en verdig utfordrer til tacotronen!

For da det ble klart at vi ventet svigers på middagsbesøk, tenkte jeg at det var en gyllen anledning til å lure inn litt ekstra taco midt i uka. Men jeg kan liksom ikke servere den samme gamle pakka hver gang man får storfint besøk heller, og ønsket derfor å prøve noe nytt. Både for litt variasjon, men også for å muligens score noen etterlengtede bonuspoeng hos svigers.

Derfor snuste jeg litt rundt på nett etter noe nytt og det kommer jeg ikke til å angre på! For etter litt leting landet jeg på å prøve en oppskrift jeg fant inne på nettsidene til Old El Paso – Grillet fajitakylling med sprø kålsalat. Få ingredienser, spennende smaker, tacorelatert og fristende – perfekt.

Og vettu hva? Det var helt sykt godt!! Sann mine ord, ti kniver i hjertet, gorillavrengtryne oppned i dass – du bare MÅ prøve den oppskriften!

 

Viktig med egen fævlefjæl 😉

 

Ser ikke det digg ut eller? Omnomnom!

 

Come on, ketchup!

 

Old El Paso Stand´n´Stuff varmet i ovn et par minutter.

 

Jeg fikk det ærefulle oppdraget å steke kylling, mens frua påtok seg ansvaret som kålsalatansvarlig. Og den arbeidsfordelingen er jeg glad for, for den salaten hun pisket sammen smakte rett og slett himmelsk. Kombinert med undertegnedes fajitakylling ble det hele bare… vakkert.

Til kyllingen brukte vi kryddermixen Old El Paso Smoky BBQ Fajitas – den var helt sjukt god og anbefales på det aller sterkeste!

 

Boom – middagen er servert!

 

Når storebror selv får dandere. Overraskende beskjedent til å være min sønn 😛

 

Maten serverte vi i Old El Paso Stand´n´Stuff, en tortillaslefse formet som et bredt tacoskjell som står av seg selv! Stand´n´stuff har nylig blitt lansert i en helt ny variant med fullkorn, og er helt perfekt for å fylle med godsaker – først et solid bunnlag, og så er det bare å toppe opp med masse ekstra stæsj.

Selv gikk jeg for kålsalat i bunn, så et par biter fajitakylling, deretter litt rømme, salsa og et par illsinte chilis på toppen. Må være litt sterkt om det skal være noe vits. Og helst såpass sterkt at det dugger på brillene 😉

 

Ja, hallå – hør ni gökorna?

 

Det smakte altså så fantastisk godt at etter et par biter måtte frua spørre om jeg ikke synes det var noe særlig, siden jeg ikke sa et eneste ord. Jeg smilte bare stort og svarte som ærlig var:

– “Jeg tror seriøst vi endelig har funnet en verdig utfordrer til tacotronen!”

Har du også lyst til å prøve denne retten? Beklager, la meg omformulere meg: Du MÅ bare prøve! Så stikk innom nettsidene til Old El Paso og scroll deg ned til oppskriften på Grillet fajitakylling med sprø kålsalat. Du kommer ikke til å angre.

–> Sjekk ut oppskriften her!

 

#omnomnom

 

GLAD I TACO? VINN TUR TIL MEXICO!

I forbindelse med lanseringen av nyheten Stand´n´stuff fullkorn arrangerer Old El Paso en konkurranse der man kan stikke av med en ferie til Mexico til en verdi av hele 50 000 kroner! I ukene fremover vil det også trekkes ukentlige vinnere som stikker av med goodiebags stappfulle med godsaker.

Klar for goodiebags og din mulighet til å stikke av med hovedpremien?

–> Klikk her for å gå til konkurransen!

 

 

/ Viva la taco!

Sjekk ut Old El Paso på Facebook

Babyer om bacon, kjøtt og kreft

Med alle skriveriene rundt WHO og advarselen om at overdrevent inntak av prosessert kjøtt kan føre til kreft, er det uunngåelig at det dukker opp opphetede diskusjoner.

Men denne var kanskje litt uventet… 😉

 

/ God, kjøttfri tirsdag 😉

* Følg Baconhjerte på Facebook *

Hvordan blir jeg kjendis??

Her en dag fikk jeg en merkelig melding i innboksen:

– “Hey! Jeg har nettopp begynt å blogge. Har du noen tips til hvordan jeg kan bli kjendis?”

Jeg tenkte først at det var et veldig merkelig spørsmål, spesielt med tanke på at jeg jo ikke er kjendis selv. Men så slo det meg at jeg i hvert fall fikk prøve å komme opp med et slags svar, for gjennom bloggen har jeg plukket opp et og annet. Jeg har jo vært litt i media, fått meg noen kjendisvenner og gjort meg notater.

 

Jeg vet ikke helt om jeg har kommet opp med en fullgod løsning, men jeg troooor at dette skal være den raskeste, mest effektive veien til å bli kjendis over natta:

Oh yeeeeah, 14 nye følgere på Insta. Kjendislivet ass!

 

Det første du må gjøre er å selge alt du eier og investere det utelukkende i slengbukser. Om det blir penger til overs kan du også holde av litt til en kasse med bugg.

Deretter er det plankekjøring resten av veien. Du går bare fra klubb til klubb i en dertil egnet storby, slik som Kraków, Bern, Leningrad eller Oslo, og selger unna buksene. 129 kroner per par er vanlig bransjestandard. Går salget tregt tilbyr du en bugg på kjøpet, det burde løse floken.

Når du er nede til din aller siste bukse, tar du den på deg og går rett til nærmeste tv-stasjon. Der forlanger du å få prate med sjefen for morgensendingen, han heter oftest Gregory, Geir eller noe annet på G. Du forteller at du er ansvarlig for buksemoten som har tatt byen med storm og vipps sitter du og drøvtygger tyggis midt i beste sendetid. Naturligvis lastelig antrukket i slengbuksene.

Dette vil føre til en mediestorm av dimensjoner og alle vil ha tak i de raffe buksene, men siden du allerede er utsolgt vil det skape en kløft mellom deg og de bukseløse. Du vil ha en eksklusivitet over deg og i blind desperasjon over buksemangelen vil de ubevisst løfte deg opp på en pidestall. Før du vet ordet av det prater folk om deg i lunsjpausen, på kafeer, på mammaforumer og i Dagbladets Magasinet.

Folk vil begynne å oppkalle barna sine etter deg, følge deg på sosiale medier og kjøpe sengetøy med ditt fjes på. Og da vet du at du har nådd toppen. Så snart ansiktet ditt dukker opp på billige etterligninger, tilbudstruser og fjorårets julegaver, er du på vei ned igjen, men akkurat når du blir lansert som eget putevar, ja da er du der – på toppen.

Gratulerer, du er herved kjendis.

 

For noen raffe bukser du har! Og er det bugg jeg lukter? Fy flate. #starstruck

 

P.S. Neste gang tror jeg kanskje jeg ville spurt noen andre 😉

 

/ Lykke til!

* Følg Kjendishjerte på Facebook *

Når fattern skal kose seg…

Søndag kveld og frua gir meg blikket. Ikke det blikket, men blikket som sier:

– “Øya går i kryss, jeg går og legger meg.”

Jeg sjekker klokka, det er fortsatt mye kveld igjen. Men jeg er sliten, jeg orker ikke mer jobb i dag – jeg trenger å sparke av meg skoene og bare slappe av maksimalt. Se på tv? Næh. Lage noe mat? Nei, ikke det heller. Nei, vent nå litt – jeg har det!

Så jeg tasser opp på badet, setter krana på “hummerkok” og fyller badekaret. For å gi det hele litt ekstra schwung slenger jeg pose badesalt i vannet. Det blir blodrødt og lukter himmelsk. Så finner jeg frem et par bøker, en flaske kaldt vann og fyrer opp lit rooolig bakgrunnsmusikk. Nu jävlar. Så gira ble jeg at jeg lagde en hel Snapchat-story ut av det..

 

Hmmm…

 

Oh yeeeeah!

 

Jeg lirker en tå ned i vannet. Det er varmt. Glovarmt. Akkurat slik det skal være. Sakte men sikkert senker jeg kroppen ned i det brennende varme vannet og kjenner frysningene krype oppover ryggen. Til slutt er hele kroppen nedi og jeg kjenner hvordan alle verdens tanker og bekymringer forlater meg og etterlater meg i en slags meditativ tilstand. Ro, harmoni, varme og evighet. Jeg blir en slags Buddha der jeg ligger.

Og her skulle jeg bli liggende til vannet ble kaldt og kroppen en eneste stor rosin. Trodde jeg.

For ca. tre linjer ut i den første boksiden, hører jeg det knirke ute i gangen. Først tenker jeg at det er Teo, men så hører jeg mer. Tassing. Eller? Musikken gjør meg usikker, kanskje er det ingenting. Så enda mer tassing. Å søren. Jeg setter meg opp i badekaret, kan det virkelig være? Har 3-åringen våknet av en dårlig drøm eller noe?

Så spretter døra opp og inn buser Christina med pluttemann i hendene. Tissetrengt, så veldig tissetrengt. Han sendte meg et rart blikk, som uten å si noe sa veldig mye. Christina sendte meg også et blikk. Jeg trengte ikke å tolke noen av dem egentlig, jeg visste det med det samme. Christina hadde sovnet allerede og var ikke klar for å gå på et ekstra skift for at jeg skulle få ligge og trekke som en 10-pakk med pølser. Og plutten trengte stryk og kos på senga.

I påvente av at far skulle klare å åle seg opp av gryta tok Christina med seg plutten ut igjen og gikk inn på rommet med ham. Lillesnuppa hadde begynt å grynte på naborommet, så frua kom raskt ilende inn til meg, fortalte at plutten ventet på rommet sitt og så løp hun ut. Jeg kastet på meg en boxer, nappet skuffet ut proppen på badevannet og hastet ut fra badet. Den surklende lyden av badekaret som tømte seg var lyden av ren skuffelse. Sukk, du glovarme vann, vi rakk aldri å bli skikkelig kjent.

Men da jeg kom inn på plutterommet var det blitt stille. Helt stille. Såpass stille at man kunne mistenke at… Jeg listet meg bort til sengen og der lå han helt rolig og snorket, allerede langt inne i drømmeland.

Og slik var det at jeg endte uken med hele 40 sekunders alenetid før jeg gikk til sengs både varm, våt, kald og svett. Jeg skal ikke klage på at jeg lever et dårlig liv, men akkurat der og da føltes det utrolig urettferdig. Dessuten hadde jeg vann i øret og jeg luktet merkelig av badesalt. Men det er vel straffen å betale for å prøve å fiske til seg alenetid når man har to små barn i hus.

For når fattern først skal kose seg kan du banne på at noe går i vasken – alltid 😉

 

Neida så…

 

/ God ny uke!

* Følg Badehjerte på Facebook *