Små barn og hvite løgner

– ”Pappa!”

Barna roper til meg fra trampolina. Først piano, men så fortissimo:

– ”PAPPAAA!!”

Jeg kommer styrtende ut fra kjøkkenet, der bananer kuttes og kveldsmat danderes.

– ”Hva er det, hva er det?? Har noen slått seg?!” buser jeg ut bekymret.

– ”SE!”

De peker og hopper og jubler og smiler om hverandre begge to. De peker på noen skyformasjoner som basker seg i kveldslyset fra himmelens blodappelsin.

– ”Ehm… hva da?”

De prikker og peker fingrene innstendig mot himmelen, som om de prøver å slå hull på plasthinnen på et yoghurtbeger.

– ”Der pappa, DER!!”

Jeg ser igjen. Skyer og tretopper og fint lite annet. De ser tydeligvis noe fantastisk, jeg ser ingenting.

– ”Eeeeh, hva er det jeg ser etter egentlig?”

Begge snur seg mot meg med en oppgitt mine og slår ut med armene:

– ”Jammen pappa, det er jo Ferdinand!”

Og i en sådan stund har man et valg. Skal jeg være ærlig eller skal jeg lyve? Det er ikke bra å lyve, løgn er dårlig, løgn er feil. Det lærer jeg barna hele tiden.

Jeg har til og med laget mitt eget lille livsmotto om løgn og fanteri: ”Det er bedre å tape enn å jukse” (copyright).

Men samtidig… det er jo Ferdinand.

Storebror ser det, lillesøster ser det. Pappa ser det ikke.

Så skal jeg være han fyren? Han som legger en demper på stemningen med voksen realisme? Som sier ”Æh, jeg ser bare skyer jeg, ække Ferdinand det der vøtt”.

Neppe. Samtidig misunner jeg dem deres barnlige fantasi. Som kan se fantastiske ting i skyene, mens alt jeg ser er en samling kondenserte vanndråper, den nyvaskede bilen til naboen og at thujaen snart bør klippes.

Det er litt som med julenissen. Selvfølgelig kan jeg si at nissen ikke finnes og med det kaste dem etter buksehempa inn i voksenlivet, men hvorfor legge lokk på fantasien? De finner tidsnok ut om kjedelige reinsdyr uten glødende neser og at nissen lever i pappas lommebok.

Så jeg gjør det eneste riktig. Slår ut med armene, hopper på stedet og roper med oppglødd optimisme:

– ”Ja dæsken! Se der ja! Det ER jo Ferdinand!”

De nikker bifallende med store smil og spretter videre.

Pappa så det også.

/ Sky-okse eller ei – en hvit løgn har aldri skadet noen 😊✌️

Alle timene på sengekanten

Vi bruker alltid lang tid på å legge barna om kvelden. Bruker lang tid på badet, bruker lang tid på sengekanten. Prater med barna, leser bøker, tuller litt og stryker dem på ryggen. Legger inn mange klemmer og bruker tid. Og ja, en langdryg legging tar tid. Tid man sikkert kunne brukt på mye annet.

For jeg vet at andre har raskere, mer effektive rutiner. Legge barna, et raskt god natt og sove nå. 2 minutter, smækk, bæng, ferdig med det. Vi bruker evigheter. I løpet av disse småbarnsårene beløper det seg sikkert til mange mange timer.

Noen ganger tenker jeg at all den tiden kunne vært brukt på mye annet. Rydde på kjøkkenet, jobbe, støvsuge, vaske eller se på TV.

Men hver gang kommer jeg tilbake til det samme. En setning jeg hørte at faren til en bekjent av Christina en gang i tiden hadde sagt da han ble spurt om all tiden han brukte på å lese for barna, pjuske dem på ryggen og spille gitar på sengekanten:

– ”Den tiden har jeg”.

Og jeg elsker den setningen.

For er det én ting man har tid til, så er det å investere i trygghet og kjærlighet i barndomsårene.

For tiden går så fort, så utrolig fort, og før man vet ordet av det flyr barna på egne vinger. Ser jo det allerede nå.

Før gikk verden i tusen knas bare mamma eller pappa dro på butikken, men nå er det ikke engang så farlig med en klem før skolen. Bare 7 og snart 5 år gamle ser jeg at barna blir større og mer uavhengige for hver dag som går. Men enda har vi kveldene. Når roen senker seg og alle venner sover, da er mamma og pappa nummer én.

Det er tiden da vi står hverandre nærmest. Snakker om dagen som var og dagen som venter i morgen. Da snakker vi rett til hjertet, uten forstyrrelser og lek. Da er det bare oss. Og den tiden er så verdifull. Ikke bare fordi den bygger trygghet og kjærlighet, men fordi den er her akkurat nå. I morgen kan den være borte. Og da kommer jeg til å savne den.

Tiden da jeg kunne stryke på ryggen og snakke om dagen. Lese bøker i armkroken og kjenne på varmen, nærheten og kjærligheten.

Så ja, det tar tid. Tid jeg sikkert kunne brukt på mye annet, men hva betyr vel det, når tiden brukt med barna er den viktigste i livet.

Investere i deres trygghet, investere i deres kjærlighet.

For den tiden er nå, men en vakker dag vil den være forbi. Jeg elsker den tiden og jeg vet jeg vil savne den. For tiden brukt på barna er den beste tiden i livet.

Og den tiden har jeg.

/ ❤️

“Hvor gjemmer dere rødspriten??”

I helgen skulle jeg på tur i skogen med gode venner, og i den anledning trengte jeg rødsprit. Hadde gass til stormkjøkkenet, men ville også ha med rødsprit sånn i tilfelle.

Så med Christina på slep stakk jeg innom en sportsbutikk for å kjøpe en flaske sprit, type rød. Uken hadde løpt fra meg og snart var helgen her, men jeg lå langt bakpå med jobb og alt jeg skulle gjort.

Derfor troppet jeg også opp i butikken litt sånn i ørska. Uflid i joggebukse, ubarbert på femte dagen og brillene på halv tolv. Selv t-skjorta var den mest sjuskete i samlingen. Men samme det, jeg skulle ikke på catwalk, jeg måtte bare fikse sprit, så inn i klam joggebukse og mårratryne med meg. Christina ventet i bilen, skulle bare ta 2 sekunder uansett.

Men butikken var stor og omfattende. Til slutt fant jeg endelig riktig avdeling, men jeg lette og lette, og fant ikke spriten. Så utvidet jeg søket. I turavdelingen, i jaktavdelingen, i skoavdelingen – ingen sprit å se. Det var rart. De har jo absolutt alt annet her!

Et sted som selger både vektstenger, sykler, pulsklokker, sko, ski, klatreutstyr, frisbeegolf, hagler og stormkjøkken burde vel ha rødsprit??

Men så tenkte jeg meg om, kanskje det ikke er så rart likevel? For mens jeg rotet rundt blant hyllene, kom jeg på en ting jeg lærte da jeg jobbet i en jernvareforretning i Oslo for mange år siden: Når det kommer til rødsprit må du se an kunden. Det finnes nemlig de som faktisk drikker rødsprit og disse skal man ikke selge rødsprit til.

For rødsprit er et livsfarlig løsemiddel og absolutt ikke ment for å serveres til and. Så som ansatt i en butikk som selger rødsprit, har man faktisk et ansvar for hvem man selger rødsprit til og må se an kundene enkeltvis.

Derfor er det sikkert lurt å gjemme rødspriten under disken og heller selge til kunder som oppsøker og spør. Så det gjorde jeg. Fant første og beste friskus med ansattklær og veivet ham til meg.

Men på dette tidspunktet hadde jeg allerede brukt såpass med tid på å lete, at jeg var blitt småsvett og stresset. Christina satt i bilen og sendte utålmodige meldinger, mens jeg løp rundt som et piska skinn.

Så da den ansatte kom bort til meg, tok jeg meg ikke tid til å legge frem hele talen med at jeg skulle på telttur med kompiser, men kastet bare ut et forhastet:

– “Øy, har dere rødsprit?”

Han så på meg med et høflig smil.

– “Rødsprit?”

Jeg var stresset, sulten og kanskje litt grinete og svarte raskt tilbake:

– “Rødsprit ja, hvor gjemmer dere den?”

Han så på meg med det samme glassaktige blikket og svarte høflig:

– “Rødsprit ja. Nei, dessverre, det selger vi ikke.”

Gah! All letingen forgjeves?! Jeg snøftet og braste av sted mot utgangen. Rett ut dørene og inn i bilen. Christina så på meg og mine tomme hender:

– “Hva skjer?”

– “Nei, herregud, de selger jo ikke rødsprit her da.”

Og jeg så det i øynene hennes. Det litt dømmende blikket som målte meg opp og ned. Hele pakka fra det rufsete skjegget til de sjuskete klærne. Så sa hun med et lurt smil i munnviken:

– “Peter… er du sikker på det?”

Og det var da jeg mintes ordene jeg lærte for mange år siden:

… se an kundene enkeltvis.

Til dags dato aner jeg ikke om de faktisk selger rødsprit eller ei, men jeg tror ikke jeg vil vite det. Alt jeg vet er at neste gang stiller jeg i smoking 😆🙈

* Følg Rødsprithjerte på Facebook *

Tidenes beste kommentar!

Jeg har blogget i over 5 år og fått mange rare kommentarer, positive som negative, men denne tar kaka.

Så kjære brisne psykologistudent, tusen takk for tidenes beste latter 😂

“Herregud! Konadi ser ut som ei russejente i Taco-videoen på snap! Og du… Du er jo det støkket sjæl. Dødsemann av ypperste klasse. Er ikke mye som har forfalt på den kroppen. Et par ekstra kilo kanskje, men sammen med dødsingskillz forbindes det bare med sexyness .

Dere har blitt voksnere, ikke gamle. Skjønner at det er folkelig å “disse” seg sjæl og alt det der, men bare vit at dere er unge, og digge! Deres krystaliserte (tilærte) intelligens har aldri vært høyere, samtidig som den flytende intelligensen(intuitiv intelligens) enda er mere enn kurrant. Og dere er de støkkene!!Har alltid tenkt litt over dette, men etter 4 øl og den taco-russevidioen klarte jeg ikke holde kjeft lengere😂.
Hilsen brisenpsykologistudent26″

 

/ God hælj fra dødsemann og russejente 😂❤️

Tatovering av deg!

Dette er kanskje min rareste, men også kuleste tatovering til nå. Enig?

Jeg har mange rare tatoveringer og alle har en spesiell plass i hjertet. Noen betyr mye, andre betyr litt og noen er bare morsomme. Men min nyeste tatovering er helt spesiell. For den er på en måte av deg, min kjære Christina.

Og det er et ganske tøft steg å ta, for skulle det bli slutt nå så har jeg et voldsomt forklaringsproblem til den nye flammen.

Men vet du, nå er vi 8 år ut i forholdet og jeg er like forelsket i deg som første gang jeg så deg ved et busstopp på Sagene.

Det er ingen tvil i mitt harde, tøffe og barske mannehjerte (som egentlig bare er et karamellmykt hjerte for deg og barna) om at det blir oss to resten av livet. Så når jeg først har satset hele livet, kan jeg like gjerne hive en tatovert arm i potten også.

Jeg tok tatoveringen i forrige uke og jeg er fortsatt helt forelsket. Original, rar og helt uforståelig når du først ser den. For andre betyr den ingenting, men for meg betyr den masse. Og den ser sånn ut:

Et glissent juletre helt ytterst på armen?

Et fiskeskjelett til allmenn beskuelse?

Hva i all verden har det med Christina å gjøre?

Jo, du skjønner, Christina og jeg har jo en podcast. I podcasten «Gjesterommet» møtes vi ukentlig for å prate om løst og fast. Forteller gamle skrøner, tar opp ting som har skjedd, ler og koser oss.

Og i denne podcasten har det dukket opp et litt spesielt fenomen, som jeg har tullet mye med: Christinas hestelatter.

For når Christina får latterkrampe, så ler hun, beklager å måtte si dette, som en hest. Og den latteren har jeg for lengst forelsket meg i. Den er så utilslørt og ekte!

Så har det seg også slik at det er jeg som sitter og redigerer alle episodene. Justerer litt på lyden, fjerner et par «Æææææh» og noen «Øøøøh» før den legges ut på nettet.

Programmet jeg bruker viser lydbølgene fra opptaket, som typisk ser litt slik ut:

Lydbølgene hopper i takt med stemmene og alt ser egentlig ganske likt og rart ut, men det er én lyd jeg alltid kjenner igjen. Lyden jeg elsker. Christinas hestelatter.

Og den lyden, lyden av Christinas fantastiske, hjertevarmende, ektefølte, voldsomme og animalske latterkrampe, har jeg nå foreviget på huden. Ytterst på armen, intet mindre.

Kall det galskap, kall det idioti eller bare kall det det det er: En kjærlighetserklæring ❤️

 

OBS!! Denne tatoveringen holdt jeg skjult for Christina i nesten en hel uke(!) bare for å avsløre den direkte på luften i ukas episode av Gjesterommet. Og jeg ble IKKE skuffet!

Hør den fantastiske reaksjonen da jeg overrasket henne med tatoveringen, samt mye annet moro, i den dagsferske episoden av Gjesterommet: Episode 32: «To overraskelser og en spørsmålsrunde»

Gjesterommet finner du i iTunes, Spotify, ved å søke opp «Gjesterommet» i din podcast-app, eller så kan du høre den direkte her i innlegget, ved å klikke på knappen under 🙂

 

/ «Det der? Nei… det er bare hestelatteren til eksen min..» 😆✌️

Portveien 2 i 2019

Funker den gamle favoritten fra Barne-TV fortsatt??


Skjermbilde: Nrk

For noen dager siden slapp NRK nyheten om at de skulle legge ut over 100 episoder av Barne-TV-klassikeren: Portveien 2. Umiddelbart hoppet både Christina og jeg i stolen. PORTVEIEN 2? ELI RYGG? JARL GOLI? SJIRAFFEN? JADDAAA!!

Men så slo det oss: Det har skjedd myyyye med barne-TV siden 1987. Tempoet er skrudd opp ørten hakk, og barne-tv nå til dags føles til tider som å være på rave party. Så, vil dagens barne-tv-barn like Portveien 2 like mye som vi gjorde? For vi ELSKET den serien.

Men når man vet hvor mye barna kan velge og vrake i nå, og tatt i betraktning at barn i 2019 er opptatt av digitale duppeditter, av nettbrett, av teknologi – kan Portveien 2 vinne deres hjerter?

Kan en hoppende postmann og snikende sjiraff virkelig hamle opp med noe sånt? Det måtte vi finne ut av! Så vi smurte kveldsmat til barna, serverte den for én gangs skyld foran TV-en og satt på klassikeren over alle klassikere: Portveien 2 ❤️

Kjenningsmelodien gikk selvfølgelig rett i hjertet på mamma og pappa, som lyste opp i det barndomsminnene kom løpende på en snor. Barna dro ingen kjensel på musikken, og lurte mest på om de voksne i huset ikke så sjiraffen.

Som jeg først nå innser at er en stoooor del av plottet i serien. Det er masse småprat og komiske hverdagssituasjoner, som alle egentlig bare jobber rundt seriens viktigste bæringspunkt: Den hemmelige sjiraffen.

Som voksen virker det banalt, men for barna funker det. Fortsatt! Jeg tenkte at 2019-barna kanskje fort ville gå lei av sjiraffen som gjemmer seg i klokker, river ned skilt og henger vafler til tørk, men nei da. For sjiraffen er på barnas lag, sjiraffen lurer de voksne og sånt digger de.

Og det gjorde meg så glad! Jeg var redd for at mine gode barndomsminner nå skulle fremstå som utdaterte og kleine, men klassisk humor er tidløs humor. Og da den første episoden var unnagjort (vi så 1987-sesongen), ville de umiddelbart se en til. Hvordan går det med sjiraffen nå som Terje kommer?

Det eneste som ikke fungerte, var det typiske NRK-innslaget med en moralsk fortelling underveis. For da Eli fant frem en bok som sjiraffen kastet på henne (classic Raffen) og begynte å lese, sovnet nesten hele familien.

Både barn og voksne nå til dags er vant til et voldsomt tempo hva gjelder tv-underholdning. Det er SMÆKK, BÆM – det går unna. Det er testpublikum og markedsførere som kutter vekk hvert minste sekund av dødtid, slik at alt man sitter igjen med er tv-sekvenser gåsestappet med action.

Ikke i 1987. Da kunne man gladelig brenne av 10 minutter på en dårlig illustrert og ganske kjedelig historie med blasse tegninger. Dette var vel typisk den tiden vi i gamle dager brukte på å fylle skåler og glass med salte potetskruer og tynn husholdningssaft.

Men én litt traurig sekvens til tross, to episoder uti er dommen klar: Portveien 2 står seg fortsatt! Barna likte det og ga to tomler opp.

De eneste som ikke var helt fornøyde var oss voksne, da vi innså at Eli Rygg, Jarl Goli og Terje Strømdahl, som for oss alltid har fremstått som goooodt voksne, faktisk var yngre da serien ble spilt inn enn vi er nå. Den svei.

Men sånn bortsett fra det: Helt knall og mer enn godkjent av 2019-barna 😄


( skjermbilder fra NRK)

 

NB! Serien finner du her: NRK TV –> Portveien 2

Den fine lappen på skolen

Da jeg hentet eldstemann på skolen i dag, så jeg denne lappen henge på flere av dørene. Og jeg vet ikke jeg, den bare smeltet meg umiddelbart. Tenk så fint at barna våre får slike fine holdninger og verdier prentet inn med skolemelka.

Hver gang de går inn døra til klasserommet, hver time, hver dag. Nestekjærlighet og likeverd.

Og i disse valgtider slår det meg at hadde dette vært valgplakaten til et politisk parti, hadde de fått min stemme på flekken 😊

/ I dette klasserommet landet er alle like mye verdt ❤️

P.S. Blitt tipset om at plakaten ligger i utskiftsvennlig versjon her

Ufin stirrekonkurranse

Jeg beklager.

Altså, virkelig.

Jeg trodde du sov.

Var helt sikker på at du sov.

Du sa jo at du var helt ferdig og stupte ned i puta før jeg gikk ut med Teo.

Og da jeg kom tilbake, var det stille.

Jeg låste døra,

pusset tenner,

gikk på do.

Tok meg til og med en dusj.

Hele denne tiden var det stille som en østers, stille som mus.

Ikke en lyd i hele fylket.

Jeg var helt alene.

Perfekt.

For jeg var jo allerede naken, nydusjet og fresh, så hvorfor ikke benytte det til det fulle?

Jeg strakk meg lydløst opp i skapet og hentet ned det jeg trengte.

Skrudde på radioen for å få litt rolig bakgrunnsmusikk. Greit å dekke over lydene, bare sånn i tilfelle.

Stoppet og lyttet en ekstra gang. Ingenting.

Ikke engang en knappenål.

Nu kör vi.

 

Klipp.

Pling!

Klipp.

Plong!

 

Neglene fløy som oppskremte fugler. Gjør ofte det når pappa tar den årlige tåneglklippen. Naken og lent over do, slik at alle de små tottetuppene lander i vannet, istedenfor på gulvet. For det er det verste Christina vet. Tær er ille nok, men negler som ligger strødd er hennes kryptonitt.

Pling, plong, kling, klong – så var jeg ferdig. Negler så flotte at de kunne prydet forsiden av ViMenn.

Jeg skulle akkurat til å pakke bort saksa og få på meg klærne, da jeg så en liten rakker av en neglefant på gulvet. Rett foran do.

Så jeg skulle bare plukke den opp.

Så jeg lente meg ned for å plukke den opp. Hele overkroppen ned mot gulvet, slik at rumpa sto rett til værs.

Og på grunn av måten badet er bygget, pekte derfor akterspeilet rett mot døra. Og badet er lite, så avstand mellom dør og rompe blir veldig kort. En knapp halvmeter på det meste.

 

Og på grunn av musikken,

og fordi jeg var dypt i egne tanker,

… hørte jeg deg ikke.

 

For du går på katteføtter og sniker deg rundt som en snegle. Og du skulle bare på do du.

Så du rev opp døra,

stakk hodet innenfor

og brått var nesa di på orkesterplass.

På første rad og bare centimeter unna der solen ALDRI skinner.

Jeg innså det et millisekund for sent og kastet meg på bakken, men skaden var allerede skjedd. Jeg så det på deg. Blikket ditt var som hos en krigsveteran. Du ville aldri bli den samme igjen.

Frøys du eller var det frysninger? Tegn til sjokk og vantro? Jeg frykter det siste, for siden da har vi slitt litt med å se hverandre i øynene. Blir gjerne sånn når man har hatt stirrekonkurranse med brunøyet.

Jeg vet ikke hvem som tapte, men jeg tror det var oss begge. Noe sier meg at det blir fryktelig lenge til jeg får kjenne en ektefølt klem igjen.

 

/ Sorry, hilsen brunøyet på første rad 😂🙈 

Små barn har to klokker

Barn har to klokker og de går helt forskjellig og de går helt likt.

Den ene er for ukedager, den andre er for helg.

 

Tikk takk, det er mandag morgen.

– ”Nå MÅ du stå opp!” sier jeg. Glem sier, jeg roper det. Nærmest desperat. Som et hissig befal som befaler en soldat ut i strid. Skolen begynner snart, får på deg sekken! Fienden kommer, få på deg hjelmen!

Men barnet bare snur seg langsomt rundt i senga, som et bedagelig dovendyr på en kvist. Ingen tegn til panikk. Skolen begynner ikke før om 78 uker for alt de bryr seg. Det er midt på natt og klink umulig å stå opp.

Så begynner en lang og trøttende politisk prosess, der jeg må kjempe mot både motvillighet og klokka. Noen ganger ydmyk og på knærne som en altergutt i bønn, andre ganger streng og befalende som en utkaster på en bar.

– ”Vær så snill, O vakre, velsignede barn. La dine føtter treffe gulvet”

– ”Kom deg opp av senga, din latsabb! Ta deg en runde rundt lokalet.”

Barnet klager og ynker seg. Det er midt på natten! Det går ikke an å stå opp nå. Livet. Er. Tøft

Og som forelder, så føler man faktisk på det. Litt dårlig samvittighet for å dra dem opp i otta. Men sånn er livet. Kjipt akkurat nå, men bare vent. Til helgen, kjære barn, til helgen kan du sove så lenge du vil.

Tikk takk, det er lørdag morgen.

Den andre klokken tar over.

– Pappa..?

– Hrmf..

– Pappaaaaaa?

– Hnn..

– Pappa, pappa, pappaaaaAAAA?!

– Hæhvahvorihælvet-?

Det er midt på natten. Klokken er 06.30 og barna er lys våkne. Noen har tydeligvis gitt dem både ecstasy og kaffe. De spretter rundt og er i 100. Jeg løfter et kvart øyelokk og sjekker mobilen.

– Menherregudaunger, klåkkaer… zz… halvsjuass.

– Ja, kan vi stå opp? Kan vi? Det er lyst ute!

Og før jeg rekker å svare, har senga blitt en trampoline og jeg er den grønne hoppekua som motvillig er med på leken. Spretter rundt mens jeg prøver å tviholde på søvnen. For sent.

Hva skjedde?! Klokka er NØYAKTIG det samme som på ukedager! Hvorfor i satans rumpeskjegg kan ikke barna oppføre seg som folk og sove til langt etter kirketid når det endelig er helg?!

Jo da, fint å komme seg opp om mårran og få i seg en liter kaffe før naboen rekker å varme tøfla, men hvordan er det fysisk mulig at når jeg prøver å vekke barna til samme tid i morgen, er det som å være bad cop i et truende avhør?

Men men, sånn er livet. Om noe, så er i hvert fall den dårlige samvittigheten fra ukedagene borte for lengst.

I morgen tidlig blir det opp og gi meg 20 pushups før oppstilling på grusplassen.

/ God søndag! ☕️

Den ustoppelige pappahumoren

Jeg sa jo at det kom til å skje, men du trodde du skulle klare å stå i mot.

Nei, sa du. Skjer ikke. Jeg er ikke en sånn fyr.

Men se på deg nå.

Barnet ditt har bare så vidt passert halvåret, men allerede i går sendte du dette på gruppechatten vår på Instagram:

 

Du trodde du var for god for pappahumor, at du på en eller annen merkelig måte skulle klare å bryte sirkelen. Men kraften er større enn deg og meg, min venn.

Pappahumor er som et smittsomt virus som drar oss inn og infiserer oss alle. Ingen slipper unna.

Du trodde det bare var meg. At jeg alltid har vært en tørrvittig pappahumorist. Men nei, det begynte først for 7 år siden. Over natten ble jeg som vitsene på baksiden av VG.

Du trodde meg ikke.

Du trodde du var bedre.

Du er ikke bedre.

Du er akkurat som meg.

Men fortvil ikke, kjære venn.

Ja vel, så vil humoren din for evig og alltid forbli en knusktørr kvist, men sånn er det bare. Ekte pappaer forteller dårlige vitser og ler av dem selv.

Men se ikke på det som et tap, se på det som et slags pass. Et hemmelig stempel som sertifiserer og godkjenner deg.

Du er en av oss nå. Ikke lenger en pjuskete ungkar, men en tøff og hardbarket pappa.

Og med det følger humoren.

Sånn er det bare.

Du er pappa nå.

/ Velkommen i klubben, mister 😄✌️