Den ultimate farsdagsgaven

Farsdagen nærmer seg, men hva gir du en mann som har alt? Denne gaven kan ikke slå feil 🙂

/ sponset innlegg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Farsdag er en merkelig hedersdag, for den har det med å bli glemt. Morsdag er liksom helt på høyde med julaften, men farsdag er det liksom ikke så farlig med. Det synes jeg er utrolig urettferdig, for vi fedre fortjener en dag med litt klapp på skulderen vi også 🙂

Men de gangene man faktisk får gaver på farsdagen, er det gjerne de samme upersonlige greiene, kjøpt bare for å kjøpe noe. Sokker, slips, silkeboksershorts, pysj, tøfler og flere sokker.

Ikke at det er noe galt med det altså, det er bare ikke sånn kjempespennende å få dress-sokker for tredje året på rad. Da tar jeg mye heller en tegning fra barna eller en hjemmelaget vaffel, om den så smaker zalo og oppvaskvann 🙂

For hvis man først skal kjøpe en gave, hvorfor ikke gjøre noe litt mer personlig? Vi menn får kanskje ta selvkritikk for at vi ikke er direkte enkle å lese når det gjelder hva vi ønsker oss, og ikke snakker vi spesielt høyt om det heller. Men nå slipper du å være tankeleser for å kjøpe nøyaktig det far i huset ønsker seg. For det trenger ikke være komplisert å kjøpe noe fint og personlig, det kan også gjøres på 1-2-3!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Personlig gavekort – Den ultimate farsdagsgaven!

Ved å gjøre gavekort til noe personlig, har nemlig Dittgavekort.no tatt det tradisjonelle gavekortet til et helt nytt nivå! Brått er det en gave som ikke bare er kreativ, personlig og hyggelig å gi bort, men også kjempestas å få 🙂

Gavekortet lager du raskt på nettsidene deres, der du enkelt laster inn et personlig bilde (f. eks favorittlaget hans, familien på tur, far i båten, barna på hytta etc), så lader du det med valgfritt beløp, og på 1-2-3 er gavekortet på vei i posten!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kortet i seg selv er en søt liten sak som, selv når det er tomt, kan brukes som for eksempel tag på kofferten eller lignende. Selv har jeg funnet ut at gavekortet funker utmerket som betalingskort i muffinsbutikken til barna. De synes det er kjempestas at pappa kan betale med et personlig “bankkort”, og jeg synes det er helt greit å bruke et tomt gavekort fremfor ekte visakort, som har det med å plutselig bli borte 😉

Smart, ikke sant? Personlig gavekort er en kul og kreativ gave å gi bort, og en kjempefin gave å få.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klar for å shoppe!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En muffins med pistasj og blåbær? Det blir 100 000 kroner.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyggelig å lage, fint å få 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Øy, ikke glem farsdagen i år 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ka-ching!

 

Helt supert for deg som ønsker å gi den perfekte gaven til far i huset, uten behov for å være verken tankeleser eller synsk. For når alt kommer til alt, så er det jo ingen som vet bedre hva far ønsker seg, enn far selv 😉

Bestill et personlig gavekort på under 2 minutter –> Gå til Dittgavekort.no

 

… og du? Husk Farsdagen, søndag 13. november. 😉

–> Sjekk ut Dittgavekort.no på Facebook <–

Voksenkos på senga

– Du..?

– Ja?

– Ta av deg, boksern a.

– Seriøst?

– Ja, kom igjen, vi kjører på.

– Hæ? Allerede..? Okei!

 

man in bed with naked torso holding a cup

 

Det er mandag morgen, klokken er 08.40 og her ligger jeg på senga uten klær. Det må være en drøm. Men neida. Jeg rekker ikke å få av meg klærne før hun begynner å tafse. Først litt forsiktig, deretter mer bestemt.

Jeg stirrer i taket og later som ingenting. Jeg vet ikke hva jeg hadde forventet, men jeg har jo akkurat våknet og hun har veldig kalde hender.

Jeg skal spare dere for detaljene, men la oss bare forsiktig si at 10 minutter senere var jeg påkledd igjen og med et stort smil om munnen.

Jeg så ut vinduet, det var en nydelig høstdag. Jeg så på klokka, den var 08.50. FOR en start på uka!

Jeg satt meg i bilen og følte meg lettere enn på lenge. Som om en elefant hadde hoppet av skuldrene mine. Dette var akkurat det jeg trengte nå, dette kunne vi absolutt gjort oftere.

Hvem hadde trodd at en liten kontroll hos legen kunne være så befriende 🙂

 

/ God ny uke!

* Følg Ballehjerte på Facebook *

Barn er som små elefanter

Jeg slutter visst aldri å la meg fascinere av hva små barnehoder får med seg. De må jo ha hukommelse som elefanter? For selv i en aktiv hverdag med en milliard inntrykk i timen, klarer de fortsatt å huske på ting som vi voksne glemmer i løpet av minutter.

 

Elephants family on African savanna. Safari in Amboseli, Kenya, Africa

 

Slik som i kveld. Jeg ligger på senga med plutten og det er like før han sovner. Rommet er mørkt og stille, pusten går roligere. Like før han sovner nå. Men så plutselig:

– Pappa?

– Ja, gutten min?

– Ehm… du vet når det ringte?

– Hæ? Ringte?

– Ja… når vi spiste frokost, vet du.

– Eeeh… nei?

– Jo, når vi spiste frokost…

 

Jeg må tenke meg grundig om. Ingen som ringte da vi spiste frokost i dag. Eller i går. Snakker han i søvne?

Nei vent! Det var jo faktisk noen som hadde ringt. NRK hadde ringt oss midt i frokosten, så jeg lot det bare ringe. Plutten hadde lurt på hvem det var og hva de lurte på, og jeg sa at det bare var noen som ville spørre pappa om noe jobbgreier. Han lurte på hvorfor jeg ikke tok den og jeg sa det passet dårlig midt i frokosten. Jeg fikk ringe dem tilbake senere.

Det var på onsdag. I dag er det søndag.

Hvor mye har ikke skjedd i hans lille verden siden da? Han har vært i svømmehallen, feiret bursdag og sett Shrek på stort lerret i barnehagen. Han har lekt utallige timer med utallige venner og herjet huset her halvt i hjel. Han har vært med meg på ærender og handlet lørdagsgodteri. Han har spist twist hos oldemor og oldefar, han har lekt med nabojenta, hoppet i sofaen med lillesnupp, spist vegetarlasagne, is med strøssel, skadet både tær og knær, vært på lekeplassen, farget hele garasjegulvet med kritt, vært syk og lest to helt nye barnebøker. Og sikkert en million andre ting jeg ikke husker, men like fullt… dette husker han.

Så jeg svarer:

– Ja, det ja. Nei, det var bare en jobbtelefon. Noen som lurte på om jeg kunne si litt om en tekst jeg hadde skrevet.

– Å ja… Men har dere snakket sammen nå da?

– Ja, nå har vi snakket sammen.

– Ok.

Så sovnet han tvert.

Dette har han altså gått og ruget på gjennom en halv uke full av erfaringer og moro. Helt bakerst i hjernen, men fortsatt der. Han måtte bare få den krysset av lista før han kunne gå videre, og denne lille tingen var den siste lille biten som holdt ham våken i kveld.

De sier det finnes mer mellom himmel og jord enn vi vet. Jeg synes ikke man trenger å reise så langt engang. Bare prøv å tenke som et barn, og du vil se at det finnes veldig mye rart vi voksne ikke lenger forstår.

 

Baby elephant

 

/ Mine små elefanter <3

* Følg Elefanthjerte på Facebook *

Varm i kroppen med kaffekoppen

Her skal du få et stalltips for kalde høstdager på lekeplassen 🙂

/ sponset innlegg

 

Det er ikke alltid man har kjempelyst til å gå ut for å leke med barna. Slik som de typiske høstdagene, når det er kaldt og surt og har regnet siden morgenen. Men med to små apekatter i hus, må man nesten tvinge seg opp og ut av sofaen. Hvis ikke, risikerer man at de to rastløse energibombene tar ut all sin overskuddsenergi på huset og da kan det gå hardt utover interiøret, haha!

Og når man først kommer seg ut av huset, er det alltid trivelig! Jeg hater å bruke ihjelkokte klisjeer, men det er faktisk noe i det at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær. For med en varm genser, en trofast jakke og godt skotøy, kan en hvilken som helst høstdag bli en knallfin lekedag. Det er jo ikke som at man være ute resten av dagen, men en liten tur ut kommer alltid godt med for store og små 😉

Her kommer et lite stalltips fra en dreven småbarnsfar: Ha med noe godt i sekken! Selv om dere bare skal på en kort tur i nabolaget, kan det være fint å ha med litt mat og drikke, i tilfelle leken skulle bli litt lengre enn forventet. På kalde høstdager, kan det for eksempel være fint å varte opp med en pakke kjeks og noe varmt å drikke. For på våte, sure høstdager, smaker det gjerne bedre med noe varmt og godt, enn iskald saft.

Stalltips nr. 2: Ta med kopper, en termos med varmt vann og ulike varianter av kakao, solbærtoddy og kaffe i pulverform. Da kan man lage alles favorittdrikke på stedet, fremfor å måtte ha med en termos til hver type drikke. Det gjorde vi i dag, og mottok stående ovasjoner fra småttisene 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klar for ekspedisjon med kjeks, termos og noe godt å drikke.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruuuun, forrest!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fattern ute og knoter.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rutinert 😉

 

Og barna bare: “Kjeks? Nei takk…” Yeah right 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dugg på brillan! #alderspoeng

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kjekstyv tatt på fersken!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mmmm, kakao 🙂

 

Barna fikk hver sin kopp med vann-kakao og en kjeks attåt, mens mor og far varmet seg på hver sin kopp med deilig kaffe.

Kaffen heter Instant Coffe og er en smaksrik pulverkaffe lansert nå i høst. Instant Coffee kommer i to ulike varianter: Guatemala og Økologisk Fairtrade. Begge sortene har hver sine særpreg, men felles for begge er en deilig duft og utsøkt smak av nybrygget kaffe. Helt perfekt for en forfrossen småbarnsfar som står og hutrer ved klatrestativet.

… og stjeler kjeks når barna ikke følger med 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Begge Instant Coffee-variantene, Guatemala og Økologisk Fairtrade, er å få kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker fra nå i høst. Perfekt for en tur i parken, på hytta eller som et raskere kaffealternativ om mårran 😉

/ Slurp og nyt 🙂

Når pappa sovner først

Kjære hjerne,

Når jeg sier “Nå må du sove, gutten min” så mener jeg 4-åringen, ikke meg selv!!

 

Med vennlig hilsen,
Drittlei av å våkne opp helt i ørska, klemt inn i hjørnet av en barneseng med nesa i veggen, sikkel i munnviken, brillene på halv tolv, en barnebok i fleisen, putestriper på kinnet og lure på hva i all verden som skjedde.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

* Følg Sovne-på-senga-hjerte på Facebook *

Krakken på badet

Jeg skjønner at du har hastverk med å vokse opp, men kan du ikke ta det litt piano?

 

 

For jeg vet jo at du vokser, jeg ser det bare ikke før jeg kikker på gamle bilder av deg. Det er som å se en helt annen person. Og det går så fort. Men jeg ser deg jo hver eneste dag, jeg får det ikke med meg. Men noe må ha skjedd, for du kan løpe, gå og hoppe, og først i går gikk det opp for meg: Du trenger ikke krakken lenger. Du lener deg bare over vasken og fikser det selv.

Hvor lenge har du gjort det? Jeg hadde jo tenkt at du kom til å trenge den krakken for alltid. Men greit, gjort er gjort, men kan vi ikke i hvert fall bli enige om at du ikke vokser mer på en stund?

Det er som du sa i går morges, da jeg tullet med at jeg skulle dra i barnehagen og dere kunne bli igjen hjemme: “Du må jobbe, det er jobben din. Jeg må i barnehagen, det er jobben min”.

Så la oss bare ha det sånn da, i hvert fall i noen år til. For jeg orker ikke at jeg plutselig står på talerstolen med en konfirmant ved min side og lurer på hva som skjedde.

For jeg er som krakken – ikke helt klar for å bli satt i boden riktig enda.

 

 

 

* Følg Krakken på Facebook *

Slik unngår du luesveis

Alle vet vi vel hvor tøft livet kan være med luesveis. Altså, virkelig. Her prøver man å kjempe seg gjennom livet, men luesveis gjør det nærmest umulig. Heldigvis finnes det råd!

 

 

For i dag leste jeg en uhyre interessant artikkel på minmote.no om hvordan man med enkle triks, tørrsjampo, fletter, strikker og masse arbeid kan oppnå den perfekte luefrisyren.

 

(skjembilde: vg.no)

 

Fint nok det, men hvis man ikke har tid, gidd eller ork til å styre med tørrsjampo, fletter og strikker, har jeg et triks som virker enda litt enklere:

  1. Fiks håret slik du liker det.
  2. Finn frem lue.
  3. Legg fra deg lue.
  4. Gratulerer, du har nå unngått luesveis.

 

Alternativt, hvis det er skikkelig kaldt og man faktisk MÅ gå med lue:

  1. Finn frem lue.
  2. Bruk lue.
  3. Ta av deg lue.
  4. Du har nå luesveis, men gratulerer: Du overlevde.

#dagensilandsproblem

 

Baby look at the camera portrait

 

/ Luesveis…

* Følg Luehjerte på Facebook *

Kjøttfri måned – Forventning VS virkelighet

/ sponset utfordring

Oktober nærmer seg slutten og med det kan vi sprette champagnen for å ha gjennomført “Meatless October” – en hel måned uten kjøtt (med unntak av bittelitt fisk). I forkant av utfordringen hadde jeg mange tanker og bekymringer om hvordan dette skulle gå, men hvordan gikk det egentlig?

Her er de 5 største bekymringene jeg hadde i forkant, og en liten kommentar om hvordan det faktisk har gått 🙂

 

 

1. Jeg kommer til å savne kjøtt

Dette var nok min største bekymring, men vet du hva? Jeg har faktisk ikke savnet det! For jeg innså at de gangene jeg savnet kjøtt, så var jeg egentlig bare sulten. Så fort jeg var mett igjen, forsvant savnet. Dette har nok vært spesielt enkelt siden vi har spist endel kjøtterstatningsprodukter fra Hälsans Kök. Dermed har det egentlig føltes som vi har jukset og spist kjøtt flere ganger i uka, haha!

 

2. Jeg kommer til å gå sulten

En ganske vanlig oppfatning blant kjøttspisere går slik: “Jo da, salat er ålreit det, men det er jo ikke noe å bli mett av!”. Tro meg, det er feil. Som med kjøttretter, handler det bare om hva du putter i maten og hvor mye du spiser 😉

Helt ærlig kan jeg ikke huske at jeg en eneste gang har følt meg skikkelig sulten hele måneden og det er en ganske stort for en storspiser som meg 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og lillesnuppa digger det. Ja forresten, barna elsker parmesan 😀

 

3. Matlaging kommer til å bli vanskelig

Dette er kanskje en av de største overraskelsene, for matlagingen har jo aldri føltes enklere! Jeg synes derimot det har vært langt mindre pes å jobbe med vegetariske råvarer fremfor kjøtt. Kylling må jo behandles som giftig avfall om man ikke skal få salmonella i hue og ræva, men det slipper man med soyaprodukter og grønnsaker.

Soyaburgerne fra Hälsans Kök for eksempel. Bare å ta rett opp fra fryseren og varme i panna. Det er ikke så farlig om de blir gjennomstekt, for det er ikke noe rått kjøtt som gjemmer seg i midten uansett. Dessuten smaker de helt smashing! Og for ikke å snakke om farsen/kjøttdeigen – perfekt til taco!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taaaaacooooo!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

4. Maten blir pregløs og kjedelig

Igjen må jeg si at realiteten nærmest har vært motsatt. Det er jo en rar frykt egentlig, for man kan fortsatt lage den samme maten som før, bare at man tar ut kjøttet eller erstatter det med noe annet. Dette fikk jeg blant annet virkelig bevist med den kjøttfrie omeletten som skulle vise seg å bli verdens kanskje beste omelett!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

5. Matlagingen kommer til å ta en evighet

Jeg vet at jeg helt sikkert kommer til å høres nyfrelst ut nå, men igjen har realiteten vært helt motsatt av forventningen. For med kjøtterstatningsprodukter har vi kunnet fortsette å spise mange av de samme rettene som før, bare med kjøttfrie alternativer.

Disse er gjerne ferdigbehandlet og må bare varmes opp / stekes. De rettene som derimot har tatt relativt lang tid å lage, slik som indisk suppe og lasagne, ville tatt lang tid uansett. Men også her har det gått mindre tid til å steke og behandle kjøtt, så alt i alt har vi spart tid, stikk i strid med forventningen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spart tid på matlaging, betyr mer tid til å leke med maten 😉

 

Konklusjonen må rett og slett bli at vår kjøttfrie måned har gått over all forventning. I starten tenkte jeg at så snart utfordringen var over, kom jeg til å bestille en hel ku i biter, men nå er jeg ikke så sikker lenger. For jeg har virkelig ikke savnet kjøtt, men derimot fått mange nye kjøttfrie favoritter, slik som schnitzler, “kjøttboller” og burgere. Så alt i alt: To tomler opp for Meatless October! 🙂

Tusen takk til Hälsans Kök som turte å gi oss denne utfordringen. Gå gjerne inn på nettsidene deres eller besøk Hälsans Kök på Facebook for å finne fristende og inspirerende oppskrifter.

/ Bon appetit!

Søvn er livets kaffe

Så våken, så kvikk, så fryktelig uvant – herregud, for en merkelig følelse!

 

 

For i går klarte jeg faktisk, mot absolutt alle odds, å gå til sengs rett etter at begge barna var lagt. Og ikke bare det: Jeg sovnet! Det føltes selvfølgelig veldig merkelig å ligge der som et barn og høre på lydene fra frua som tasset rundt i huset. Men så gikk det heller ikke mange minuttene før tankene ble mer og mer abstrakte, og hjernen forsvant ut vinduet.

Og fordi jeg hadde på meg min trofaste fitbit, kan jeg til og med bevise det. Her er nattens søvnmåling:

 

 

Sjekk den a – 10 timer med effektiv søvn! For en fyr med notorisk lakenskrekk, er det helt ellevilt. Samtidig ser jeg jo at jeg har vært helt våken 3 ganger, rastløs 34 ganger og tilbragt hele 73 minutter av natten i våken/rastløs tilstand. Hvor det rare er at jeg husker at jeg én gang var oppe på do med 4-åringen, men hva med de resterende 36 gangene?! Jeg vet jo at jeg går mye i søvne, men altså, hallo..?

Samme kan det være, det viktigste er at jeg nå har funnet ut at å få seg en god natt søvn er som å våkne med et batteri i rumpa. I hele dag har jeg vært lystig og glad og egentlig ikke trengt kaffe! Ved nærmere ettertanke burde jeg kanskje hoppet over kaffen faktisk, for da jeg først hadde fått i meg et par kopper, ble jeg som en overenergisk duracell-kanin, noe som enkelt lar seg illustrere med dette bildet:

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Det man derimot ikke ser her er at et halvt sekund senere, smalt en av tærne inn i håndtaket på en kjøkkenskuff. Det gjorde så intenst vondt at jeg brått måtte ta meg en Gro-dag på gulvet. Ikke ble det spesielt mye bedre når Teo kom bort for å trøste meg, men endte med å tråkke meg rett i fleisen med skarpe klør og bare gjøre skaden verre.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Men takket være kaffeoverdose OG en lang natts søvn, kunne jeg ikke brydd meg mindre om verken skader eller skarpe poter. For solen skinner, livet er fantastisk og jeg er våken! Så nå er jeg selvfølgelig supermotivert til å begynne å legge meg litt tidligere hver kveld.

Ikke 20.30 kanskje, men jeg skal i hvert fall prøve å ikke la det gå 10 år til neste gang jeg får meg en god natts søvn 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Ha en fantastisk dag! 🙂

* Følg Sovehjerte på Facebook *

Marsj i seng etter barne-tv

I dag skal jeg gjøre det, i dag skal jeg endelig gjøre det!

For lenge har jeg drømt om å klare å legge meg likt som barna, for deretter å nyte vanvittige 12 timer med søvn, og i dag skal det endelig skje. Jeg skrev så vidt om dette i forrige uke, og siden da har jeg hatt en hemmelig plan om at dette er dagen. Ingenting på planen som ikke kan utsettes til i morgen og med en hel uke på å forberede meg, er jeg mentalt klar.

Det høres kanskje rart ut, men med notorisk lakenskrekk er jeg konstant på etterskudd og sjeldent i seng før 01-ish. Så våkner man opp, trøtt som en dritt og irritert for at man ikke for en gangs skyld kunne klart å legge seg tidlig. Så i dag skal jeg overkompensere for all tapt søvn det siste året, og kline inn en skikkelig soveoverdose.

Så nå, kl. 18.38 har jeg allerede spist kveldsmat, tatt en dusj, fått på pysj og pusset tennene. Alt som gjenstår nå er å tørke badesveisen med litt barne-tv, og så er det marsj i senga for alle barna – lillesnupp, storeplutt og pappa.

Så med mindre noe uforutsett skulle oppstå eller dinosaurer ramler ned fra himmelen, sees vi i morgen for min første opplagte morgengry siden 2006 😀

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her skarre soves!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Natta!

* Følg Sovehjerte på Facebook *