Romjulskos og leketid

Romjulen er et merkverdig tidsvakuum der man mest går rundt og lurer på om butikkene er stengt eller ikke. Dagene går litt i hverandre og søndag kan plutselig være tirsdag. I sånne herlige feriestunder er det fint å bruke tiden på å bare henge ut med ungene og ha det moro. Enten ute i snøen eller inne i kulda.

De siste dagene har vi brukt på å gjøre nettopp det, og funnet ut at det er rett så mye man kan finne på når nettene blir lange og romjulen setter inn.

Slik som nummerhopping! Det var vel egentlig plutten som kom opp med denne leken, da han plukket fra hverandre tall-lekematten og satt den sammen igjen på langs. Så tok han rennafart og hoppet så langt han klarte, mens jeg måtte gjette hvor han ville lande. Viste seg å være en god måte å brenne av både tid og kalorier 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Fire?! Bra jobba!!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Flere som vil være med på leken, si 🙂

 

Denne romjulen har vi også funnet ut hvor utrolig trivelig det kan være å gjøre enkle ting som å tegne. Et par tegnestifter og noen ark er alt som skal til for å la fantasien ta tøylene. Alltid god stemning på en småsur regnværsdag 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Plutten tegner varmepumpa :´-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mamma tegner en godt fornøyd feier / Abraham Lincoln

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Og Teo bare: “Draw me like one of your french girls”

 

Vi prøvde oss også på fingermaling, men det synes ikke pluttisen noe særlig om. Jeg kunne ikke fatte og begripe hvorfor han ikke skulle ha lyst til å prøve, men det var før jeg tok en nærmere titt på maleriet jeg lagde for å vise hvordan det funker… Snakk om creepy skummelt smilefjes.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Note to self: Dropp hoggtennene neste gang.

 

Kinetisk lekesand er selvfølgelig alltid en høydare og anbefales virkelig for barn som liker å pusle med egne ting, bygge lego, leke med plastelina etc. Og konsistensen på lekesanden er så rar at du kommer til å bli sittende og leke en god stund selv også. Tro meg, jeg har lagt ned noen timer med lekesand i klypene 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Oh lekesand, you keep me young!

 

Men man kan jo ikke bare herje rundt med aktiviteter heller, og når alt annet er sagt og gjort, blir det aldri helt feil å slenge seg ned i sofaen, krype godt opp i kroken sammen og fyre av en episode Emil i Lønneberget. Jeg må få si at den serien holder seg utrolig godt!

Men nå som jeg ser serien med dagens voksne øyne er det jo også mye jeg må stille spørsmålstegn ved. Alfred, for eksempel. Han vil heller dra ut i skogen for å nakenbade med en liten gutt fremfor å gifte seg med Lina? Hmmm… Og han faren til Emil? Hallo barnevernet! Mannen er jo ikke god for fem flate og burde for lengst vært inne til utbedring.

At Emil skjenker griser og heiser lillesøsteren opp i en flaggstang har jeg derimot ingen problemer med.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Men dette var bare et par raske tips. Det finnes jo selvfølgelig en million ting man kan gjøre, ønsket bare å slenge inn et par av romjulens favoritter når de andre lekene har mistet piffen.

 

/ Eeeeeeeeemiiiiiiil!!!!

* Følg Romjulshjerte på Facebook *

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg