Skolejente nå ❤️

Da du gikk ut døren i dag, tok du dine første skritt inn i et helt nytt liv. Det var ikke bare ny sekk og nye sko, men et nytt smil og en helt ny verden.

Nye mennesker, nye ting. Lærere, venner og en million nye inntrykk. På starten av noe stort, på starten av egentlig alt. Skolejente nå.

Babyårene er liksom ikke et bevisst liv på samme måte. Det er sove, pupp og bæsje. Om igjen og om igjen. Barnehageårene er en viktig intro, men for det meste lek. Fantastiske år, men i høy grad en tidlig fase.

Skolen derimot. Det er på skolen det virkelig begynner. Barnelivet, ungdomslivet, voksenlivet. Du starter nå og litt avhengig av valgene du tar, er du ferdig så langt inn i fremtiden at ikke engang Lilli Bendriss eller NASA kan se dit.

Skolen vil bli ditt viktigste holdepunkt for så utrolig mye, i så utrolig mange år. Det er ikke bare forskjellen på pluss og minus, det er der du meisler basen av ditt vesen for resten av livet. Det er nå du knytter vennskapsbånd for livet.

Kanskje hun nye jenta du så på skolen i dag blir forlover i bryllupet ditt? Og kanskje han tullete gutten i parallellklassen en dag vil stå og vente på deg ved alteret? Hvem vet, livet er langt og uforutsigbart – og det starter for alvor med den første dagen på skolen.

Og der er du nå.

Jeg så det i øynene dine. Så stolt, så stor, så liten. Så full av forventning, nysgjerrighet og glede. Som om du åpnet en dør og 10 000 sommerfugler fløy ut. Livet begynner nå.

Og mens du satt inne i ditt nye klasserom og ble kjent med alle de nye fjesene, satt vi på sidelinjen og fikk foreldreinstruks. Ipad-innlogginger, kontaktpersoner, alt det kjedelige. Vi tar alt det der, så kan du nyte alt det nye og livet som former seg foran øynene dine.

Det er du som sitter foran nå, det slo meg kanskje først i dag. Det er nemlig på et sånt infomøte for foreldrene at man virkelig innser at man har tatt steget ned fra scenen og ut på sidelinjen.

Ikke lenger den med alle øynene på seg, men på første rad i salen. Akkurat der vi skal være. Godt gjemt blant alle de som vil deg vel. Stolte som haner og klare til å fange deg når du faller. Med stjerner i øynene og bannere med ditt navn på. Sitter der og jubler. Og heier. På deg ❤️

 

// Heia alle nye skolebarn! 😊 🎉

2 coole – klare for skole!

Reklame | Lindex

Så har det altså skjedd. Året har kommet da vi har TO SKOLEBARN i hus. Det er for vilt!

Men sånt må jo selvfølgelig feires med nye klær til skolestart. For eldstemann har vokst som en godt gjødslet solsikke i hele sommer, og lillesnupp trenger dobbelt av alt til skole og SFO (og glemmekassa…), så i år trenger vi mye nytt til skolestart.

I den anledning tenkte vi det kunne være moro å prøve et lite stunt. For her i huset er det typisk Christina som er innkjøpsansvarlig på klesfronten. Hun vet hva som matcher, hun vet hva som trengs.

Så hva ville skjedd hvis jeg og kidsa tar over rollen som innkjøpsansvarlige for klær til skolestart?

To apekatter, snart klare for skolestart!

 

Som en mann som er flinkere i gresk lyrikk enn shopping, fryktet jeg at det ville ende i fiasko.

Lindexvar derimot såpass freidige at de utfordret meg til å kjøpe klær til skolestart hos dem, fordi de var sikre på at barna og jeg ville finne alt vi måtte trenge hos dem. Og de tullet ikke!

Jeg visste på forhånd at Lindex var et sikkerstikk for klær til skolestart, men jeg hadde virkelig ikke forventet å finne komplett garderobe til begge skolebarna på ett og samme sted.

Bare se på litt av det vi fant!

Varmt hvetebrød? Glem det. Minecraft t-skjorte er det som gjelder!

 

Denne stripebuksa er 10 av 10!

 

Mørkegrønn bomberjakke – kaboom!

 

Den regnjakka 😍  Rosa tigre kan bli våte i pelsen, de også.

 

Vi fant asså så mye fint! 🤩

Eldstemann er litt som meg, så han fant de plaggene han likte og sa «Sånn, da kan vi gå» etter 5 minutter, men lillesnupp ble der helt seriøst til stengetid. Jeg måtte dra henne ut av prøverommet til slutt!

Og etter en særdeles vellykket handletur, ble klærne dessuten godkjent med trampeklapp av øverstkommanderende, så nå er vi over middels klare for å ta fatt på aller første skoledag over helgen.

 

Når du bare MÅ ha en fin trampoline-kjole 😂

 

Kul WCT-jakke og skate-t-skjorte 😎

 

Bukse med glinsende sidestriper og en myyyyk genser 😍

 

Lindex har olabukser i alle former og fasonger!

 

…og varme jakker til kalde høstdager 🍁

 

Har du også skolebarn? Da kan det glovarmt anbefales å ta turen innom din nærmeste Lindex-butikk eller Lindex.no for absolutt alt du måtte trenge av klær til barnas skolestart.

Har du litt mindre barn, har Lindex også en praktisk sjekkliste til barnehagen! Her får du komplett oversikt over alt man måtte trenge for en vellykket start i barnehagen. Og det er, som alle småbarnsforeldre vet, mye. Men Lindex har alt 👍

Kjoler, kule t-skjorter, regntøy, støvler, bukser, topper, undertøy, ulltøy – Lindex har alt av klær for en smartere skolestart.

…og masse fint til deg selv i samme slengen 😉 👍

Cool, grønn hettegenser 😎 👍

 

⭐️  SKOLESTART-SALG! ⭐️

Fra 13 til 23. august får du 20% på HELE barnesortimentet til Lindex! Det gjelder både i butikk og på Lindex.no. Løp og kjøp! 😄

 

–> Klær til skolestart? Sjekk ut Lindex.no

Norges treigeste oppussere?

I sommer fant Christina ut at det var på tide å begynne å pusse opp gangen. Midt i ferien med to barn i konstant aktivitetsmodus…

Da fant hun ut at det var på tide å rive ned tapeten i gangen.

Og da snakker vi altså om en tapet som etter min mening helt fint kunne stått i 10 år til. Den gamle eieren hadde lagt mye tid og kjærlighet i den tapeten og jeg synes den var kjempefin. Joda, litt rufsete i kantene og på vei til å falle av veggene her og der, men ellers tiff toff.

Men neida, den skulle ned. Og det var ikke som om det var etter en prat vi hadde, en felles forståelse eller noe i den gata. Jeg kom inn døra en dag og der lå lange remser som slangeskinn på gulvet.

Men okei, det blir et moro prosjekt vi kan gjøre sammen. Og jeg mener, hvor lang tid kan det ta? Det er jo bare litt tapet og noen strøk med maling? Trodde jeg. Det er nå 8 uker siden og gangen ser fortsatt ut som et bomba horehus.

For vi har barn vi skjønner du, og håndlag som en vrengt oter. Derfor tar ting veldig lang tid i utgangspunktet, og når vi først har begynt på noe blir vi avbrutt. Mamma ditt, pappa datt. Lage ditt, gjøre datt. Og så vil man jo ikke bruke barnas magiske sommerferieuker på særs umagisk tapet.

Men nå hadde vi jo allerede startet, sånn atte da gikk vi for litt av begge. Pusse opp litt, sommerferie litt. Prioritere oppussing og prioritere barna om hverandre. Og den drakampen vant barna. Stort!

Resultatet er at vi nå i hele sommer har levd med skohyller i stua, jakker slengt litt her og der, og 5 minutter med helhjertet innsats mellom slaga. Som jo utgjør en ganske halvhjertet total.

Så skal det også sies at å «bare rive tapeten» er en langt mer omfattende jobb enn man selvfølgelig tror. For under tapetet møtes man jo ikke akkurat av maleklar vegg. Å langt derifra!

Og når dette prosjektet sprer seg utover rundt 8 ulike vegger, som alle seg helt ulike ut under tapeten + all ekstrajobben som kommer når mor i huset får for seg nye prosjekter underveis («Vi skulle ikke lagt nye lister da?», «Oj, vi må nok male taket også», «Vi skulle ikke malt den ene veggen, men tapetsert den andre da?”), så begynner klokka å tikke. Voldsomt.

Men én ting var vi enige om hele veien. Vi SKAL være ferdige til vi får besøk av søsteren min og hennes familie. Det er heldigvis mange uker til, så innen da vil det se ut som et interiørmagasin her.

Veggene ser fortsatt ut som ruiner etter andre verdenskrig og den fredagen som lå så godt gjemt langt bak i horisonten et sted… er nå på fredag.

Sånn atte, jeg er ikke sur altså. Alt jeg sier er at jeg er ikke den eneste som er dårlig på planlegging her i huset. Men samtidig er det jo moro å ha et felles prosjekt å sysle med i jula 😂

 

// Noen treigere? 😆 🙈

Sommerens blinkskudd ❤️

Jeg ELSKER dette bildet!

Tatt i forrige uke på hytta. Det jeg liker så godt med bildet er at det viser selve definisjonen på et lykkelig øyeblikk. På hytta en lun sommerkveld. Bare fiskestanga, spenningen og stillheten.

At jeg føler det sånn er nå én ting, men å se min egen datter stå der og merke at hun nyter stunden hun også, det binder oss sammen som far og datter. Vi er samme ulla, vi to. Og det er sånt som varmer langt inn i hjerterota ❤️

I bakgrunnen høres lyder og latter fra inne i hytta, og man gleder seg litt til å komme tilbake. Men akkurat nå er det ingenting som slår dette øyeblikket. Bare stå på brygga og se utover det blikkstille vannet mens man nyter stillheten og roen. Se solen snike seg til sengs mens den maler fantastiske bilder på himmelen.

Vite at snart venter en deilig seng og en god natts søvn innhyllet i sval hytteluft med en eim av lyng og blåbær. Og i morgen venter nye eventyr. Skal vi fiske, skal vi bade? Skal vi kjøpe is, skal vi grille? Kanskje plukke bringebær? Eller sopp? Hvem vet. Vi er på hytta og alt kan skje.

 

Det er sommerferien 2020 og dette er bildet som har limt seg fast i hukommelsen som et glanset postkort fra alle de fine minnene ❤️

Heisann sommer, ha det da 🌼

«For jeg har reisefoooorbud» synger vi så det rister i sladrespeilet. Mamma og pappa foran, apekattene bak, på vei til hytta for årets første sommerferie.

Så varmt i været at lakken smelter av bilen, og det lille vannet ved hytta føles som et boblebad uten bobler.

Det er første dag i skoleferien og livet er på topp. Kanskje den beste dagen av alle. Ekstatisk i øyeblikket og foran seg har man et nærmest uendelig antall sommerdager som skal fylles med glede, lek, is og sol. Starten av ferien er så nær man kommer euforisk lykke.

Og i år har vi virkelig hatt noen fantastiske sommeruker sammen med barna.

På fisketur med farfar, på grillings hos mormor og bestefar, på bærtur med farmor, på stranda, i vannet og alle de stedene som utgjør en komplett 3-retters av fantastiske minner.

Men så plutselig er det over. Sommerferien står igjen på brygga, mens vi seiler sakte mot horisonten og vinker farvel.

Det er lett å bli melankolsk i en sådan stund, men er det så ille da?

Vi har hatt noen fantastiske uker, men nå er det tilbake til rutiner. Til jobb og til hverdag, til venner og helg. Tilbake til det trygge og faste, bare med en stor bag fullstappet med sommerminner. Og det er nå vi skal leve på de minnene. Snakke om alt det vi opplevde, og gjenoppleve det igjen.

Som den gangen farfar ramlet ut av kanoen og rett gikk i vannet. Når vi sto der på brygga og holdt pusten, før vi alle brøt ut i kollektiv latterkrampe. Var det sommerens beste minne?

Helt ærlig blir jeg liksom litt stresset av sommeren uansett. Det er så skyhøye forventninger til hver eneste dag, at ingenting blir nesten godt nok. I juli forventer man skyfri himmel og 30+ hver eneste dag, noe som gjør at litt vind og regn føles som et spark i bjellene.

Derfor skal man ikke undervurdere høsten. Ingen forventer noe av en høstdag i september, men plutselig kan det slå til og bli full sommerbaluba. Og en uventet sommerdag i september slår pissregn i juli ned i støvlene 😋

Så nå er tiden inne for å leve på minnene. Enda er det mye sensommer igjen, men det kan jo være greit å forberede seg.

For vår del er det nok på høy tid uansett, for barna begynner å bli klare for en omveltning nå. Alle lekene er lekt med, nå savner de venner, aktiviteter og skolestart. Fotballtrening og lørdagsgodt. Blir fint det.

Høsten er dessuten en høytid for kakao og kos i sofakroken. Det er kanskje ikke like moro som en solfylt dag i dyreparken, men det er billigere, koseligere og helt fritt for apebæsj 🐵 💩

// God sensommer! 😄