Dagens gullkorn – Klokketårnet

Klokken er 09.00 og vi er på vei tilbake fra bakeren. I posen henger baguetter og dingler. Og sjokolademelk. Helt greit det, er jo søndag og ferie, tross alt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Plutselig plinger og plonger det så høyt at gudene skvetter fra landsbyens klokketårn. 9 slag, og alle kan høres over hele bygda. Sikkert i mils omkrets. Og for oss som står bare få meter unna, rister trommehinnen som et ospeløv.

Vi tasser videre og plutten er veldig nysgjerrig på hva det var for noe rart. Både pappa og jeg begynner å legge ut om timer, klokker, tidspunkt og klokketårn. Om hvordan tårnet er fra gamledager da ingen hadde klokker og alle var avhengig av klokketårnet for å vite hvor mye klokken var. Om at den slår antall timer på dagen hver hele time, men i tillegg slår ett slag kvart over, to slag halv, tre slag kvart på. En smart innretning og slik har den slått fire ganger i timen, hver time, i mange hundre år.

Han blir helt stille. Han har sett det høye tårnet, han har fått informasjonen, nå gjelder det bare å prosessere det hele. Og det gjør han. Jeg kjenner ham godt nok til å vite at når han blir stille på den måten, så tenker han så det knaker. Og det går rundt et halv minutt før han gir lyd fra seg.

Jeg skal akkurat til å forklare enda mer hvordan det hele henger sammen, idet han plutselig avbryter meg. Og da kommer det. Dagens gullkorn.

– Men pappa?

– Ja?

– Hvordan klarer de det da..?

– Å ringe i klokkene i tårnet?

– Ja… Men… Er de monsterstore?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Små hoder har store tanker, de også 🙂

–> Les flere gullkorn fra plutten

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

4 kommentarer
  1. Åh, så herlig! <3
   Apropos klokker, Plutten er vel kanskje moden nok til å lære mer om klokker nå? Gi han et lite armbåndsur, og han har sikkert lært seg den før du vet ord av det <3

  2. Vi var faktisk på jakt etter klokke til ham her for noen dager siden, så blir nok klokke så fort vi finner en som er grønn nok, haha! Men hva gjelder klokketårnet, var det ikke egentlig klokka i seg selv som var interessant, men hvordan menneskene kunne være så høye at de rakk opp helt til toppen, hihi 🙂

  3. Haha! Fantastisk hvordan barn tenker, og utrolig herlig med de gullkornene som bare plutselig kommer. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg