Sverdkamp og barnebruder

Spanjoler er noen skikkelige jålebukker, men at det skulle bli drøyt, var jeg ikke klar over.

 

Man dancing spanish dance in red clothing

 

For spanjolene er kanskje noen tøffinger, men når de først skal pynte seg, sparer de ikke på godsakene!

Og det hadde jo vært fint om noen kunne advart meg om dette på forhånd, for da vi satt på en fortauskafé og spiste is i går, satt jeg brått isen i halsen. For der, på den andre siden av gaten, kom det helt plutselig en helt vanlig barnebrud! Fullt oppsminket i brudekjole og høye hæler, og ikke en dag over 10 år!

Ved siden av henne kom brudgommen i stivpyntet dress og vannkjemmet hår. Bak dem kom enda flere bruder og matchende brudgommer og foreldre som gikk stolte og kry ved deres side.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg skulle akkurat til å brøle ut: “Men hva fa…”, da mamma og pappa brøt inn og fortalte at dette var en slags spansk konfirmasjon eller noe. Det er bare at når det først er fest, er spanjolene noen skikkelige jålebukker.

Og det var vel egentlig like betryggende som det var urovekkende, for det var fortsatt rimelig sært å se småjenter i brudekjole og full partysminke komme tassende nedover gata. Men men, er det fest så er det vel fest da. Det er uansett bedre lisseslips og skinnvest 😉

Og ikke minst gir dette også en etterlengtet forklaring til disse skoene som vi fant i en butikk i går:

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Høye hæler til baby? Fest er fest, sa folk 😉

 

Etter at sjokket hadde lagt seg, var det tilbake til huset for fortsette der vi slapp etter frokost, med å kjempe med nebb og klør i en intens sverdduell. Reglene er enkle: Forsvar deg selv og fedreland med nebb og klær, for den som mister sverdet i bakken får en smekk på rumpa, haha!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En garde!

 

Jeg vet at det for tiden raser en debatt hjemme om barn skal få leke med våpen eller ikke, men selv er jeg ikke i tvil. Når man er omgitt av spanske jålebukker på alle hold, velger jeg lett å trene opp barna i alle former for selvforsvar.

For nåde ham som banker på døra her for å kle opp barna mine i bryllupskjole og partysminke. Han kan forvente seg to kampklare barn og minst tre kraftige smekk på rumpa 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

What do we say to death? Not today.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I´m hit! Officer down, officer down!

 

/ Buenos nachos, señorita!

Les alle innleggene fra ferien her 🙂

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

9 kommentarer
  1. What do we say to death? Take Sean Ben instead!
   Ingen har hatt vondt av et realt klask på fua. En ting er å lære barn å ikke være voldelig, men vi trenger ikke en gjeng med pyser som ikke tåler en trøkk heller.
   Tror forresten det er en sånn sermoni katolikkene har når ungene har sin første nattverd.

  2. Hvordan skal barn lære hvor andres grenser går hvis de bare skal leke puseleker? Det er mye viktig utvikling i sosial kompetanse i “våpenlek”. Vi må bli enige om regler på forhånd, vi må la oss rive med for at leken skal fungere. Vi må bruke litt kraft for at leken skal være gøy, men ikke så mye at motparten får vondt. Vi må tolke hvis den andre sier stopp. Er det stopp i leken eller stopp på ekte? Fikk den man lekte med vondt? Hva gjør man da?
   Vi leker mye våpen og slosselek i min barnehage. Både fordi det er god lek, og fordi vi ikke bare må romantisere typisk jenteleker, som ofte er stille og rolige leker bare fordi det ofte passer den voksne best! Våpen og slosselek – det er viktig på så mange plan.
   Hilsen barnehagelæreren som er lei av at folk tror “pedagogisk riktig” betyr å sy puter under armene på barn!

  3. Hehe, ja, det er ikke først og fremst en spansk konfirmasjon, heller enn katolsk konfirmasjon, eller ja – første kommunion som det heter – altså den første nattverd. (Katolikker går senere, i det vi i Norge vil anse for normal konfirmasjonsalder, til det som kalles “ferming”, og som kan sammenlignes med konfirmasjon)
   Jeg har selv gått til første kommunion, og må med en gang få korrigere at antrekket brukes fordi man “gifter” seg med Gud – det er i hvert fall noe jeg vil ha meg frabedt! Der tror jeg man eventuelt har mikset litt med nonner som avgir de “evige løfter” – det kan vel kanskje kalles for å gifte seg med Gud. Bakgrunnen for hvite antrekk til første kommunion, har nok heller, slik det er nevnt, likhetstrekk med at vi bruker hvite dåpskjoler – det symboliserer rett og slett uskyld/renhet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg