Sjanseløs uten deg

Noen ganger tenker jeg over hvordan jeg ville klart meg som alenepappa. Jeg tror faktisk jeg ville vært helt ubrukelig.

Det er så mange ting som faller naturlig for deg som jeg må ha skrevet i store bokstaver for å huske. Og det er ikke som at jeg prøver å gjøre en middels jobb, det ligger bare ikke i genene mine på samme måte som hos deg. De stakkars plantene rundt om i huset ville vært døde og begravet innen få dager, hybelkaninene ville tatt over første etasje i løpet av en uke og stakkars plutten ville dukket opp i barnehagen med snuskete klær på vrangen.

Jeg har bare ikke den flyten i ting. Når jeg er alene så flyter det, når du er her så blir ting bare gjort.

 

Jeg legger ikke merke til alt du gjør, men jeg ser jo at skitne klær plutselig dukker opp i skapet og lukter blomstereng. Yoghurtsølet på stuebordet er borte helt av seg selv og erstattet med en vase friske markblomster. Alt den lille plutten trenger å ha med seg står pakket, klappet og klart til avreise hver gang. Alltid.

rAZRKpRJdR

Når plutten er sulten har du maten klar, når pappa er sliten har du smilet på lur. Ikke ønsker du en klapp på skulderen heller. Du bare gjør jobben og går videre til neste. Som en maskin. Når jeg må gjøre noe så vil jeg helst ha riksdekkende tv på besøk. Heltestatus, tale fra kongen og en båt døpt i mitt navn. Og sånn er det hver gang jeg skal støvsuge gulvet. Jeg utsetter det gjerne noen dager og når jeg endelig gjør jobben passer jeg på at du gir meg et velfortjent klapp på skulderen etterpå.

– Det kjennes faktisk som at luften er litt lettere her nå. Kjenner du det?

Du gjør aldri sånt. Du forventer ingen gullstatue på Nationaltheatret bare fordi du har hengt opp en klesvask. Det gjør jeg.

qSL1ZtxJZA

Tur med bikkja OG ut med bleiesøpla?
Ring Dan Børge, denne mannen fortjener sendetid!

Jeg lurer ofte på hvordan aleneforeldre klarer det og jeg kommer aldri frem til et svar jeg kan leve med. Jeg synes det er tøft nok å være to foreldre på ett barn, så hvordan klarer noen å være én forelder mot to barn? Det regnestykket går rett og slett ikke opp. Kanskje om den ene forelderen hadde vært deg, men ikke hvis det hadde vært meg. For alt annet i forholdet er det jeg som er gassen og du er bremsen, men på hjemmefronten er du hele maskineriet.

Selv om jeg er en ganske god far og selv synes gjør en rett så bra jobb på foreldrefronten, så har jeg for lengst innsett at uten deg er jeg sjanseløs.

Plutten synes mamma fortjener roser. Pappa er enig.

/ Gled et Mammahjerte i dag: Legg igjen en high five i kommentarfeltet 🙂

Les også:
Barnehagestart og nervøse mammahjerter

* Følg Pappahjerte på Facebook *

151 kommentarer
  1. Griner så snørra renner, innvendig.. Du fortjener en medalje!
   Så på kornet nøyaktig at det er vondt! Du skriver nok engang det alle andre menn tenker men ikke helt vet hvordan de skal få knotet ned på papiret! Tusen takk for isbrytervirksomheten inn i “Ordlegge egne følelser – isødet”

  2. Men herregud, få mig att gråta. Bara gjör det! Men jag skall faktiskt både laga mat, duscha både mig och taliban, fixa tvätten och disken. .läsa saga… sjunga “godnattsang for nisseunger” och en miljon andra grejer. Ensam. Utan varken applåder eller klapp på axeln.
   Och oftast saknar jag det inte heller. Men när jag läser det här känner jag att visst fasen vore det så himla fint att ibland ha allt att dela något med. Inte bara dammråttorna och disken. .men allt det andra! 🙂
   Det här gör mig både glad, varm att läsa! Vårda kärleken ömt 😉

  3. Herlig♡ Og sant! Men ho e nok gla for at du e ved hennes sia også:) Vi utfyll kværandre ganske godt som oftest♡ Mn d e godt å bli satt pris på innimella!:)

  4. Takk Peter 🙂
   Denne var spot on.
   Denne skal jeg lese som høytlesning i kveld for mannen i huset. Kanskje jeg også får roser, før morsdag i februar..

  5. Godt å se at du passer på henne.
   Guffen tanke:
   Det blir slutt- og hun får ny samboer, som skal være reservepappa for Plutten, de dagene han ikke er hos deg….
   Så sett pris på hverandre. Make it work!

  6. Heldigvis så finnes det menn som også er helt motsatt av det du beskriver. Min mann vasker oftere hus enn meg, han gir meg ros når jeg har ordnet i huset. Han tar seg av alt med barnehage siden jeg jobber lange dager. I dagens “likestilte” samfunn synes jeg det er mer patetisk å lese hva du skriver. Hvorfor er det greit at menn er så stakkarslige på hjemmefronten?

  7. Sikkert mye sant her, men det blir flau smak i munnen likevel. Dette ble litt i overkant hyllest-fiskende og klisjegratinert. Vi må komme oss litt lenger enn Dr Phil nå folkens!

  8. High five til en høygravid småbarnsmor med mann som jobber, trener, skriver to blogger og skriver bok med deadline! Det sier seg selv at hun gjør en helteinsats både for mannen og plutten 🙂 Hun høres skikkelig sterk og god ut, og fortjener både blomster og kanskje litt egentid også? 🙂

  9. Flotte ord til en kvinne <3. Det skal også sies at her i huset så blir dekka skiftet på bilen høst og vår, og det uten mi inblanding. Veien blir måket fri for snø, plenen blir klippet og søppla kjørt bort. Trenger jeg hjelp til støvsuging er han ikke vanskelig å be. Så alt i alt har jeg drømmemannen, vi utfyller hverandre...Det er vel det kjærligheten dreier seg om?

  10. Noen kritiserer dette innlegget.
   Jeg syns det er positivt at du innrømmer dine “feil”. Noen drar slutningen til at det har en sammenheng med at du er mann.
   Hvorfor skal husarbeid alltid kobles til kjønn????
   Jeg er enbarnsmor med mann. Alt flyter når jeg er alene hjemme. Når mannen kommer hjem blir det mer fart i sakene. Jeg er utrolig takknemlig for det. Han ønsker seg kanskje ikke roser, men jeg skal gjøre som deg, og gi han en oppmerksomhet for å vise at jeg setter pris på det!
   FLOTT SKREVET. Det er lov å hylle hverandre for gode sider. Og absolutt lov å innrømme egne svake sider.

  11. Mmm… er dette virkelig skrevet av en mann, må jeg bare spørre? Litt for ekstremt synes jeg… selv om her i huset så blir også dekka skiftet på bilen høst og vår, og det uten hans inblanding. Veien blir måket fri for snø, plenen blir klippet og søppla kjørt bort. Av meg. Men lei er jeg så smilet på lur når han for en gangs skyld rydder litt etter seg, det har jeg alstå ikke lengre…

  12. Utrolig bra skrevet! Dette rørte meg veldig for det var mannen min som sendte meg denne linken:) Elsker å lese bloggen din:) Tror det er mange som føler det samme som du skriver. Min mann er en reser på å rydde. Han har litt støv på hjernen. Så jeg er ikke redd for at det blir rotete i huset når jeg er borte. Jeg er verst når det gjelder rot! Selvom du ikke er limt fast i vaskekosten, eller henger opp klesvask, så setter nok frua veldig stor pris på ting du gjør for lille plutt og henne;) Hun begynner vel å bli litt tung og sliten. Siden det kanskje nærmer seg til fødsel. Da er det kjekt med en mann ved sin side!:) High five!

  13. Jeg begynte å grine, jeg! Ble nemlig veldig rørt. Hvorfor skal en hyllest på død og liv gjøres om til en kjønnsfordelingsspørmål og spørsmål om likestilling? Kanskje diskusjonen skal finne et annet sted?

  14. Kjenner meg igjen her. Har vert aleinepappa siden jula 2000. Hadde det ikkje vert for mine to barn ville hverdagen vert uoverkommelig til tider.Dei er passert 17 og 19 år no, men det er femdeles dei to som driver meg fremover. Men mangelen på ein bedre halvdel har vert tyngre enn tyngst, og eg hadde virkelig trengt nokon slik som #pappahjerte. Du virker som eit godt menneske som virkelig setter pris på din heldigesistuasjon 🙂

  15. Herlig å lese! Her er mye motsatt. Er mannen som holder orden i huset, maser på meg for at jeg må rydde og støvsuge og irriterer seg over sokker i sofaen og jakker på spisestuestolene. Men det er jeg som passer på at vår lilleplutt har de klærne han trenger, jeg som pakker til barnehage, sørger for at klær blir “oppdatert” i boksen hans der, sørger for at uteklærne hans blir vaska, skoa tørka osv. Så vi utfyller hverandre.
   Jeg er sikker på at om din fru hadde skrevet et slikt innlegg, så hadde det tydelig kommet frem at det går begge veier. Du kan ikke være helt ubrukelig, for da hadde dere ikke venta barn nummer 2, kanskje ikke fått barn nr 1 engang 😉
   Viktig å huske på, at selv om man føler seg helt elendlig noen ganger, så går det meste begge veier, ellers hadde man vært alenemamma- eller pappa.

  16. sissel: Hmmm, kanskje er det sånn i de aller fleste forhold at en er ryddig og en er litt rotete? Jeg har jo tidligere på bloggen skrevet om at det i et forhold ofte er to roller: Gassen og bremsen. Det er det definitivt i vårt forhold og høres ut som du kan forstå hva jeg mener med det 😉

  17. Rutha: Næh, det er ingen kjønnskamp her, bare roller i forholdet og folks ulike personlighet. Jeg kjenner mange par der forholdet er motsatt. At folk gjør det til en kjønnskamp får bli deres greie 🙂

  18. Aj: Kan skrive under på at det er kjærlighet. Synes ikke kjærlighet trenger å være Hollywood og et klissete plott, det kan være slik du beskriver. Man utfyller hverandre og gjør det man kan for å få det til å funke sammen, det er jo tross alt det livet handler om 99 % av tiden 🙂 Heia hverdagskjærlighet.

  19. Dicte: Takk for det, men et lite stalltips: Hvis du vil være helt sikker på å få blomster kan det være greit å sette det på ønskelista til jul 😉 Det burde sende et tydelig signal 😛

  20. Henrik: Wow, takk for det Henrik! Hyggelig å høre at jeg kan funke som isbryter for menn som vil uttrykke følelser og det er jo ofte det jeg prøver på her inne på bloggen også. Vi gutta har jo ikke så lett for å få ut følelsene våre, men de er der inne. Mange mistforstår det kanskje som mangel på empati eller til og med kynisme, men det er en ubeskrivelig mannegreie der som er litt knotete å kna opp. Så veldig hyggelig å høre at det settes pris på fra en annen mann. Er jo for det meste kvinner som kommenterer her inne eller menn som synes jeg er for myk(…), så denne kommentaren gir jeg en stor tommel opp 😀

  21. En fin tekst å lese, bra å innrømme feil og sette pris på din kjære .
   Men litt gammeldags at det er kvinnen som gjør det og det.
   Trur vi menn kan dette veldig bra , vaske tøy, fjærne hybelkaniner, tørke støv osv.
   Og for de som står alene om omsorgen eller delt så må de klare det.
   Jeg er ikke for att alle må kunne gjøre alt men i ett forhold så er det viktig å finne en balanse hvordan det fungerer.

  22. Fin tekst, MEN! Mange kvinner setter mer pris på handling, enn vakre ord uten innhold. Hun er høygravid og sliten, og må likevel gjøre alt i huset? Hvorfor? Har selv vært gift med en som ikke gadd å gjøre husarbeid fordi han ikke “så” den og fordi det var en kjerringjobb. Jeg orket ikke mer til slutt, selv om det var både roser, kjærlighetserklæringer osv. Det er viktig å bidra i hjemmet for at forholdet skal være bra, så synes innlegget lyser litt av latskap jeg.

  23. Nydelig skrevet.Flott at mannen ser sine feil.Hun setter sikkert pris på rosene,men det hun virkelig hadde elsket var at han hadde overtatt noe av alt det hun gjør.Hilsen en som levd en stund.

  24. Takk! (Må få lov å se meg selv som den som får hyllesten her, selv om jeg er mann) Har greid det selv alene i 8 år.. Annenhver uke, men dog. Ville aldri vært foruten.

  25. Patetisk
   Tror du virkelig at vi menn er totalt hjelpeløse og bare kan fungere under kontroll av en kvinne.
   Viss du virkelig mener at kvinner er så mye bedre så finns det både kirurgi og hormonkurer som kan fikse problemet ditt

  26. Flott at du setter pris på din kvinne. Synd at hun godtar å sy puter under armene på deg. Makan til skjevfordeling på husarbeidet. Hvordan kan en moderne mann være slik? Skjerp deg, gutt. Ta ansvar. Husarbeidet gjør seg ikke selv.

  27. Og som seg hør og bør så skriver man en historie og legger ved bilde når man gir blomster. For da får man en liten gullmedalje for det også. 🙂
   (Minner meg på at jeg må instagramme rosene jeg kjøpte her om dagen da HUN har glemt å skryte til vennene sine/våre at jeg har vært søt og romantisk) 😉

  28. Ær man två ær de sækert i många lægen enklare, det vikiga ær att man inte tar någon eller något før givet!! Glæd er åt kærleken o vårda den!! Ær man ensam så klarar man det oxå, med glædje o styrka, det gør man før det ær vært det o før att man faktiskt inte har något val. Det finns stunder då man kænner sorg nær man ær ensam, sorg øver att inte få dela de underbara vardagstingen man så gærna skulle vilja dela, några mer æn andra, som tex nær Skatterna to sina førsta steg…
   Men ALLT GÅR før det mesta, men nær det inte gør det, ja då ær det faktiskt ok det oxå!! HIGH FIVE!!

  29. Dette var fint å lese i min kaffepause 🙂 Liker det du skriver om smil fra din kone, og ærligheten din. For meg høres dette ut som stor kjærlighet.
   Jeg har vært alenemor i 4.5 år nå,fra dag 1 av hennes liv, å da helt alene uten avlastning/delt omsorg. Det er jeg som har stått opp med min datter hver eneste morgen, skiftet hver bleie, stått opp hver våkenatt osv. Men det er også jeg som har fått delt alle koselige stunder med henne, alle milepærler i hennes utvikling og liv, og fått opplevd den ubeskrivelige kjærligheten det er å være mammaen hennes.
   Vi bor 120 mil unna min familie, jeg har begynt på 3. studieår på universitetet nå- 10 mnd unna bachelor-grad, og ville bare si at ALT går- også om man er aleneforelder. Man kan hente frem usynlige krefter, man ikke viste man hadde, når man trenger dem.
   MVH Monica

  30. Leste denne opp for frua og hun lo hjertelig “det var jo som om du skulle skrevet det, det der” 🙂
   Her også blir ting “bare magisk gjort”, men jeg forsøker av hele mitt vesen å av og til være i forkant og gjøre ting før hun spør om det. Da blir hun glad. Og jeg synes jeg fortjener medaljer og korpsmusikk….
   Du har nettopp fått en fast leser. Takker 🙂

  31. Veldig bra skrevet.
   Er midt i et samlivsbrudd nå,og har vel slitt mye med ordet “alenepappa” for 2 barn.
   Har trodd at dette klarer jeg ikke alene,men nå som man må klare det så tror jeg det skal gå bra.
   Det gjelder alle menn som frykter å bli “alenepappa”
   Vi klarer alle mer enn vi tror når vi må.
   Men er virkelig noe å tenke på,vi menn må nok bli flinkere til å rose den arbeidsomme kvinnen vi har før det er for sent.

  32. Ikke bra og lese slikt når man er høygravid og full av hormoner. bra du har skjønt det. Hun fortjener det 🙂

  33. High five! Og selv om vi ikke har helt den samme arbeidsfordelingen hjemme hos oss, var det en fin påminnelse om at jeg nok kunne gjort enda litt mer hjemme for min høygravide kone.
   Synes ikke noen skal sette spørsmålstegn ved en families arbeidsfordeling og indiviuelle egenskaper, det viktigste er vel at man utfyller hverandre – og kjærligheten?

  34. Ja det er merkelig hvordan menn lett klarer å sette seg inn i elektroniske duppeditter og tekniske nyvinninger, og hvordan de klarer å ha en ambisiøs karriere med personalansvar. Hvordan de klarer å tenke både på vindretning og å bevege seg stille samtidig som de ser etter spor når de er på bukkejakt.
   Men når det gjelder å sette på unger rene klær, smøre ei sunn matpakke, tørke av brødfjøla eller sette på en vaskemaskin, nei DET blir for vanskelig og komplisert…
   Går nok mest på vilja!! 😉

  35. Takk for kommentar tilbake! Morro! Jeg forstår akkurat hva du skriver og det hender at jeg får en blomsterkvast i ny og ne. Det ser ganske likt ut som på bilde av lille plutt♡ Min lille plutt vet akkurat hva jeg liker og det er nemlig røde roser♡ Det er jo ikke lenge til farsdag, så da er det din tur til å få en blomsterkvast valgt ut av dine barn:) og kanskje ett hjemmesnekra kort med krusseduller på! 😉 Ha en fin en! “high ten” og “down low” til deg!

  36. #HIGHFIVE!
   Hun finner nok drivkraften et sted, og jeg mistenker at du står for mye av den! Du gir henne nok mye mer en du er klar over, og dere utfyller nok hverandre godt.
   Selv er jeg alenemor, vært det siden jeg var 18, og ting blir gjort, faktisk mindre jobb nå som jeg ikke har en mann som roter i tillegg til ungen 😛 Men merker likevel at noe mangler, og folka på verkstedet har nok for lengst skjønt tegninga når blondina stadig svinger nedom, enten for å bytte dekk, eller til og med bytte lyspære. Haha der strekker jeg ikke til!

  37. Godt skrevet og sikkert helt sant. Jeg har vært alenepappa (har den daglige omsorgen) for sønnen min siden 2001. Det er utrolig hva som går når man må, men har vi nå engang vært med å produsere et menneske så må vi også stille opp. Ikke noen ønskesituasjon å være alenepappa, men det ble nå engang sånn. Menn kan de også faktisk, og jeg er på ingen måte noen typisk mammamann 😀

  38. Åh, så fantastisk skrevet!! Og herlig du faktisk legger merke til de “små” tingene din kjære gjør – hun er heldig 🙂

  39. Har barna mine hver andre uke. Det funker bra, mann må bare ta i et tak når papps blir alene med barna 🙂
   Noe dårlig selvtilit ifra bloggern her vil jeg si.

  40. Her klarte du å lure til deg mye kvinnesympati og få en del nye kvinnelige fans, men det er jo bare hvissvass.
   Stereotyp idioti.
   Tenk å synke så dypt for å få seg flere lesere. Målet helliggjør midelet, men dette var drøyt sprøyt

  41. For et patetisk innlegg. Heldigvis står det ikke like dårlig stilt med majoriteten av norske menn som det du tydeligvis representerer.

  42. Tafatt tafatt Har vært alene pappa fra jenta mi var 6mnd og nå er hu 5år! Jobber en uke i strekk og er hjemme en uke sammen med jenta mi! Og hvis det finnes så mange tøffel helter der ute så voks opp a for H…..te! Er det så vanskelig og vaske klær,lage mat,rydde,vaske og støvesuge samt få det daglige til og gå rundt så må jeg bare si Stakkars!!!!Eller er det en mulighet for å dra på fisketur,Golftur,Guttetur,Bytur,Jobbtur,F….tur?Med denne forherligheten av å virke tafatt så blir det vel noen hyggelige turer fremover tenker jeg+ at mor får venninnene til å si at Ååååh så flott mann du har som innrømmer at vi er de eneste ene som kan ta av oss barna våre!! Du må tenke på at det er mange pappaer der ute som sloss en kamp for delt omsorg og som faktisk er fantastisk flinke og du gjør jo ikke dem en tjeneste med og komme med sånt piss!!

  43. oi,oi her va d mange me dårlig samvittighet..flott at du tør være ærlig.men vi skal huske.d er mange flinke alene pappaer også.all ære te begge kategorier.

  44. Veldig bra du roser mammaen for det hun gjør, og mange kjenner seg nok igjen…MEN merk at du er bevist på mange ting ho gjør og som du av en eller annen grunn ikkje skulle klare..
   Selvfølgelig hadde du gjort det når du er alene med barna, og det faller seg helt naturlig.
   Å være alenepappa går faktisk helt fint, og på mange måter blir livet langt mer strukturert da du ikke forventer noe annet en fra deg selv… Det samme gjelder nok alenemødre.. Dei som mener annet må gå i seg selv og spørre korfor, for man blir fort preget av tradisjonelle roller.. Det var jeg også engang..
   Aldri har iallefall det du beskriver skjedd meg etter at jeg ble alenepappa til 3 små for 2 år siden, nettopp fordi jeg var bevist på hva som må gjøres.. Det ligg helt naturlig når du står der alene..
   Tidsklemma er egentlig den største utfordringen, men huset er shinet, barna er blant dei beste i klassen, dei har masse venner og fritidsaktiviteter . Barnehagen til den minste , skolen til dei største samt venner og famile gir meg den tilbakemelding og bekreftelse du gir din kone nå. Det er viktig å få en bekreftelse på at andre ser det du gjør, at det fungerer og at barna har det godt både hjemme og i andre settinger. Jeg kan bare anbefale å kanskje gjøre noe med dei ting som du peker … Vann dei blomstrene, vask det gulvet, vask dei klærne og kle på barna…! Det er ikke noen heksekunst akkurat.. Smme gjelder mammaen… Vask den bilen, klipp den plenen… Bryt tradisjonelle roller, del på oppgavene.. Bare en liten avtale om hvem som gjør hva f.eks en gang i måneden slik at dere ikke går og forventer at den andre part skal gjøre det og det.. Det rr mange mange aleneforeldre i dette landet, og for oss blir det litt trist å lese at noen tror vi ikke klarer oppgaven når vi må.. Hilsen alenepappa til barn på 4, 7 og 10

  45. Hei Peter!
   Det er bra du ser hva dama di gjør! Det er en virkelig god anerkjennelse:-). Det å se hverandre er en forutsetning for å få forhold til å vare.
   Men jeg anbefaler at du bruker innlegget ditt til å lage en sjekkliste over ditt eget bidrag inn i husets daglige drift. Når du har gjort det går du gjennom hvert punkt og spør deg selv om du har en mulighet til å bli bedre! Jeg ville bli overrasket hvis du ikke endte opp med å ha et forbedringspotensial over hele linja.
   Neste steg på veien mot et enda bedre samliv med dama di er å lage tiltak. Jeg anbefaler at du starter i det små siden du ikke har så høye tanker om deg selv i forhold til å gjøre husarbeid. Det er ikke noe magisk i at klær ligger på plass i skapet! Velg ut tre-fem områder og skriv ned noen tiltak som ikke er for krevende. Utfør disse på daglig basis! Gjenta det i en måned. Gjør en evaluering, utvid listen og “carry on”!
   For selv om du sier at hun ikke trenger noe takk, så gjør du best i ikke å stole på henne. Det kan være at hun for tiden er fornøyd med å ha kontrollen med husarbeidet, og at enhver involvering fra din side gjør ting mer slitsomt. Akkurat som tenåringsforeldre sier: “Jeg vet jeg burde involvere guttungen. Men det blir nesten dobbelt så mye arbeid!”.
   Selv om maskiner bare gjør jobben og går videre til neste gjøremål, så trenger maskiner smøring. Den beste smøringa du kan gjøre er å ta affære. For jeg lover deg en ting: Det vil slå deg hardt i trynet en vakker dag hvis du ikke får ut fingeren!

  46. Monica: Takk for det. Wow, 120 mil unna barnevakta, det var voksent. All respekt til deg 🙂 Og jeg er helt enig hva gjelder de usynlige superkreftene, tror det er noe som kommer med foreldrepakka når man får barn 😉

  47. magnus: Takk for det, mate. Kjipt å høre at du går gjennom en tøff tid nå, men man vet jo heldigvis aldri hva som venter rundt neste sving. Kanskje kan det være at det løser seg til det bedre. Keep on truckin´ mate!

  48. Jon: Takk for det. Ja det var liksom ment som selvkritikk til meg selv, men du vet hvordan folk er. Noen er bare født med alle svarene 😉
   Jeg har sikkert andre ting jeg er god på ellers ville jeg nok blitt kastet på hue og r… ut for lenge siden 😛

  49. Iselin: Hahaha, ja du vettu det har frua sagt mange ganger, at det ville vært nesten enklere om hun ikke måtte styre med alt mitt rot i tillegg til det andre X-) Nei fasan heller, jeg får vel ta selvkritikk her og skjerpe meg litt da 😛

  50. JHN: Er så kult å høre om menn som representerer og ikke stikker fra ansvaret når ting kjekser seg med barnets mor. All respekt til deg. Ingen drømmesituasjon nei, men man får vel bare spille med de kortene livet gir en. Husk at du er et massivt forbilde for din sønn 🙂

  51. Rutha: Æh, sånn går no dagan 😛 Eller som en gammel fisker jeg hadde båtvakt med i høst så fint sa det da han uttrykte sin frustrasjon over endel mennesker: “Hva skal du gjørra med folk..” 😛

  52. HL: Vil ikke kalle det dårlig selvtillit, men heller en slags beklagelse for mine utilstrekkeligheter 😉 Og selvfølgelig en anelse selvkritikk. Selvtilliten er det dog ingenting å si på, hehe

  53. Anonym: Haha, takk for den kommentaren! 😀 Skjønte ikke helt de sure kommentarene til folk helt til jeg leste din og innså at de selvfølgelig har fryktelig dårlig samvittighet selv og at jeg traff et sårt punkt. Takk, De er vis.

  54. Alenepappa: Men hæ, “trist å lese”?! Det var jo en hyllest til dere aleneforeldre. Jeg tar jo av meg hatten for dere. Tror vi må ha lest teksten forskjellig. Men uansett, du er nok inne på noe her. for det blir noe annet når man “må” og når man “kan”.

   That being said så sier det seg selv at jeg jo bare prater om det hun gjør i teksten da. Jeg gjør jo visse ting jeg også ellers hadde hun kastet meg ut raskere enn du kan si ibesenripsbusker 😉

  55. Espen: Hah, så du mener jeg skal ta selvkritikk? ALDRI! 😛

   Hvis du tenker at jeg allerede har gjort det du sier her og leser teksten igjen så ser du kanskje at det jo allerede er det jeg har gjort. Jeg har jo allerede gått gjennom de tingene jeg er dårlig på, jeg vet allerede forbedringspotensialet. Jeg vet hva jeg er dårlig på og jeg vet at min lille ryddemaskin trenger smøring. Så egentlig er vi helt i vater vi to 🙂

   Takk for innspillene, det var mye lurt her. Tenker frua setter spesielt pris på et par av punktene 😉

  56. Feller noen tårer her nå.
   Som en forelder mot to barn vet jeg hvor tungt det kan være, samtidig hvor sårt det er å bli kritisert for å ikke ha rent nok hus. Jeg greier ikke å gjøre alt – jeg må ha full jobb for å forsørge familien, leksene må gjøres, det skal pugges til prøve, det skal kjøres til trening, maten skal lages fra bunnen for Toro er Fyfy, man skal være sosial og det skal vaskes både hus, kopper og klær og ikke minst skal man ta vare på seg selv og se bra ut. (trening, sminke, mote osv). Døgnet har ikke nok timer, uka ikke nok dager osv.
   Det er godt å lese en hyllest som denne og ønsker dere alt godt. Må dere ha mange flotte dager sammen.

  57. High five til deg, selv pappa til to gutter og du beskriver alt så bra, flott lesing, faktisk litt godt og vite at det er fler som føler dette på kroppen… Beste ønsker til dere … Lars..

  58. Hei syykt bra innlegg.
   Gjerne sjekk bloggen min
   Klikk på navnet mitt eller søk på barbignomen.blogg.no
   Gjerne kommentere, like og dele.
   Elsker bloggen din 😀

  59. Sunniva: Det var veldig fint å høre Sunniva. Ja med alt som skal gjøres og alle ting man skal ha dårlig samvittighet for (ferdigmat? Nei nei nei), så skjønner jeg at presset som alenemor må være helt vanvittig til tider. Sender deg en stor high five gjennom skjermen og to store tomler for at du står på for barna hver eneste dag 🙂 🙂

  60. Lars Lien: Takk for det, Lars! Ja den dårlige samvittigheten for alt man ikke får gjort som man sikkert burde gjort kommer nok krypende på de fleste fra tid til annen 😉

  61. Dette fantastiske innlegget leste mannen tideligere idag og resultatet ble blomster til mor!!! Det skjer ikke for ofte! 😀

  62. Joda, en voksen og to barn går det også, selv om det er en periode der, sånn omtrent det første halve året som deltids-alene-mor til to jeg tror jeg har fortrengt. Husker dog at jeg opptil flere ganger rett og slett falt i søvn mens jeg satt i sofaen med en unge på hver side og leste høyt for dem! *hehe* Våknet da av en liten albue i siden – “Les da, mamma!”
   Ellers er jeg litt enig med mange andre her – at du ikke klarer å tørke bort yoghurtsøl fra bordet eller dra frem støvsugere to ganger i uka er bare tøys.
   En av de tingene jeg likte godt da jeg ble alene var at jeg hadde full kontroll på hva som var gjort og ikke gjort – det var jo bare jeg som kunne gjøre det. Hos eksen som fikk samboer ganske raskt var det en del “jeg trodde du hadde gjort det!” i begynnelsen husker jeg. :o)

  63. Anne Berit: Aj aj, kjenner meg igjen i “jeg trodde du hadde gjort det”-mentaliteten. Det der er i det hele tatt en god kilde for mange kommunikasjonsbrister 😉

   Klassisk skrekkeksempel, i bilten på vei til flyplassen: HÆ? Jeg har ikke med passene, jeg trodde du hadde tatt dem 😉

  64. Veldig bra skrevet!
   Men er dessverre mange som må ta den runden du frykter av menn også. Riktignok bare annenhver uke,men utrolig nok så funker det! Å vaske klær,vaske hus,sørge for at jentungen har rene klær og ikke minst rett type klær i rett størrelse. Sørge for matpakke, leksehjelp,være lekepappa,trøstepappa,kosepappa,sprø pappa,turiskogenpappa eller bare være der. Skulle så gjerne vært en til om det,men ikke alltid livet tar den retningen man tror det skal. Ville uansett ikke vært foruten,alene med datteren min,hus og hjem er tross alt mye bedre enn ensom i tosomhet!
   Og pappaer kan,de fixer det,om de blir satt i den situasjonen at de må! All ære til de som klarer å leve sammen livet ut,misunner dere virkelig! Men pappaer klarer å tenke hus,klesvask, barneklær og matinnkjøp om de må,og at noen er avhengig av at de gjør det!
   Men å ha ei som rigger seg til i armkroken med kosedyr og teppe for å se film med pappa,og er så glad for hun endelig er hjemme,det gir alenepappa superkrefter og de beste husmorevner… 🙂

  65. Så utrolig bra skrevet rant en liten tåre gitt… 🙂 har en mann som reiser på sjøen og er dermed alene halve året med to kids…Det kjennes på kroppen å være alene ja… Du får svinge vaskekosten og shaine hus en dag… 🙂 Trur nok du e garantert stor gullstjerne og extra sendetid i lang tid frem da 🙂 beste “gaven” ei mor kan få det 🙂
   High Five for mammahjerte 😀

  66. Tommel opp og high five for deg pappahjerte! Her i huset er det mannen som holder fortet, huset flyter over uten han.. men han har ikke helt skjønt hvorfor trusene skal treffe skittentøys kurven, hvordan man vasker klær eller hva mini skal ha med seg når vi går ut døren. Men det er helt greit, for jeg går aldri ut med søpla, handler eller tar meg av oppvask…
   Tror at det er meningen at man skal utfylle hverandre, klisje eller ei 😉

  67. Det er godt å ha selvinnsikt, men vit det at man faktisk kan klare dette også. Det er ikke alle som har et valg om å være to, men som klarer det allikevel, uansett mann eller kvinne.

  68. Er vel litt som du sier. Men det ordner seg alltid som alenefar også. Det meste er litt mer på halv 12 og det er mange “uvesentlige” ting som bare blir borte. Sånn som blomster på bordet, og at det aldri er strøkent hjemme. Men alt i alt så går det veldig bra å være en også, og hannkjønn i tillegg. 🙂

  69. Seriøst? Har du virkelig ikke mer i bagasjen enn dette? De fleste pappaer klarer åpenbart å ta mer ansvar for barn og heim enn deg. Kommentarfeltet viser at denne innsmigrende og maskulint selvutslettende tonen er noe kvinner hyller, men det får være grenser for påtatt underdanighet! Skjerp deg og ta mer ansvar da vel!

  70. 3 barn, stort hus og stor hage, samt pendler til jobb! Snakk om struktur og planlegging, er ingenting annet. Vi får det til hvis vi vil:)

  71. Tilsynelatende rørende innlegg. Men hallo! Gidd litt, davel! Det handler ikke om å skryte av partneren din for at hun gjør for deg! Men om å brette opp armene, dele på oppgavene og gidde! Ærlig talt! Jeg var alenemamma i 6 år. Get a grip!

  72. Synes du vurkelig fortjener en gullstatue på Nationaltheateret 😀 Fantastisk bra skrevet! Er nok mange menn som tenker slik, men alt for få som virkelig får sagt det! High five!!

  73. Fantastiskt!! High five!
   Må bare si at jeg er sjokkert over de negative kommentarene til innlegget ditt. Tenker en hyllest til din flinke kone er bra. Tror det er mange familier hvor mor gjør mest og ser hva som skal gjøres 🙂 Det triste er når fedre ikke “ser” alt hun gjør og ikke setter pris på det! Stå på og lykke til videre!

  74. Dette ble for passivt for meg. Kona drar (tilsynelatende) lasset i hjemmet og du kommer med en bukett blomster. Gro et sett baller og gjør din del i hjemmet, og kom hjem med blomstret iblant. At du ikke har det i dine gener er en enkel escape fra å ta tak i ting. Hadde det betydd nok for deg å bidra så hadde du fikset det,garantert. Som mann, i mine øyne, bør man ha større ambisjoner for seg selv og hjemmets fellesskap.

  75. Hans: Jo da, har nok mer under panseret ellers ville frua sparket meg ut for lenge siden. Teksten sier for eksmpel ingenting om hvem som står oftest bak grytene 😉

   Med så langt kvinnekampen har kommet her til lands kommer man nok ikke langt med å bringe halvtom bagasje inn i forholdet nei. Men vi har vel alle våre styrker og svakheter. Å være oppmerksom på husarbeid og “ha det i blodet” å ta unna fortløpende er nok en av mine største svakheter. Da er det jo fint at man kan blogge om det da, helt grei måte å vise at man tar selvkritikk på 😉

  76. christine: Jeg gjør helt sikkert andre ting da vettu 😉 Hvis du hadde lest tekstene til Mammahjerte vet du at hun er en dame med tæl, så ikke tro jeg slipper like billig unna på alt 😛
   …og det heter “brette opp ermene” forresten 😉

  77. Tina: Æh, hva skal du gjørra med folk. Noen ser bare en stakkars kvinne fanget i sin manns mannssjåvinistiske livsstil der hun må løpe rundt som en skrubbekjerring fra gamle dager, mens andre evner å se hele bildet. Det er jo faktisk en teoretisk mulighet for at jeg har andre kvaliteter som gjør at jeg fortsatt har tak over hodet 😉

  78. Er som å lese det gubben har sagt i fra til meg flere ganger. Men han prøvde også å få meg til å ta det mere med ro. Lærte desverre ikke før jeg ble brent. Nå har jeg lært meg at ting kan flyte litt, alt må ikke stå på hell til en hver tid. Har det vist like flott med mannen min, og lært meg at han er like glad i meg.
   Vi gjør mye husarbeid sammen. Når det først blir vaska klær blir det noen maskiner, så står vi å sorterer og bretter sammen. Til middag står jeg bak komfyren og han ordner grønnsaker/salat og tilbehør(som jeg sier til han: Må jo ha en mann til å åpne bokser og skjære løk, siden jeg bare griner av den).
   Det viktigste er jo at dere er fornøyd med sånn dere har det og hvordan ting blir gjort. Vi pleier å si til hverandre att vi utfyller hverandre.

  79. Annemor: Amen to that 🙂 Dette hørtes kjent ut 🙂 Vel, kanskje ikke det med husarbeidet, men det andre. Akkurat nå ligger Christina inne med dutten og leser for ham for kvelden, så da skal jeg ned og fortsette på kjøttbollelaging og mekke middag. Så er det idol i sofakroken 😉

  80. Awwwww, dette satte mammahjertet helt ut 😉 Så utrolig bra skrevet med følelser og skikkelig rørende 🙂 Dette var virkelig bra skrevet Peter! Mye man ikke tenker over småting den andre gjør, men godt samarbeid og kjærlighet er viktigst 🙂 High five!

  81. Nyyydelig skrevet!! Din bedre halvdel er kjempe heldig som har en mann som kan skrive det der, og setter så stor pris på henne !! En ekte mann 🙂 Veldig bra skrevet 🙂

  82. Jeg er gift med en mann som deg, og synes ikke alenemortilværelsen høres avskrekkende ut! Da hadde jeg iallefall sluppet ” barn” nr tre!!!

  83. Jeg har nå bodd aleine i nesten 10 år, men dette var fantastisk godt skrevet! Kjenner meg igjen på det meste, som samværspappa. Slike ting en savner ….

  84. Tusen takk! Som mor vil jeg si takk for at du setter ord på det vi Gjør! Og at det verdsettes! Men jeg er sikker på at vi mødre kunne ha skrevet tilsvarende heltestatus på dere fedre! Vel dere er nok ikke like flinke til å ta dere av det huslige, men det er dere som kan ligge på gulvet time etter time med lego, tog/bilbane, kjøre “traktor” med bamsene og poden på ryggen mens dere hyler av glede og latter! Det er pappa som løper etter når støttehjulene skal av, (kanskje litt for tidlig i flg mor) men det er da dere viser at alt går bra! Noen knall og fall kanskje men det går jo bra! Og det er pappa som lar poden prøve seg på skikkelig verktøy istedenfor for plast, for plaster kan jo fikse på alt! Som mor og som sykepleier pleier jeg å ha frykt i blikket på disse tingene, men jeg ser jo gang etter gang at pappa har jo rett og kontroll! Jodda så traff poden tommelen istedenfor for spikeren, men det Gjør jo ingenting når en kan få Supermann plaster på av pappa! Og saging av trær gikk jo det og , selv om saga traff på leggen, ble liten ris men det kan og fikses med plaster!
   Så igjen Tusen Takk for fine ord om oss mødre! Men et like stort Tusen Takk til alle dere pappaer som tar dere av det vi ikke rekker i løpet av dagen! Alenemor? Neitakk! Sammen er vi krutt! Det dere gjør teller faktisk det og! Så får vi mødre ta oss av det vi kan! Ubetinget kjærlighet er det fra begge sider! Mamma og pappa Gjør det beste for sine barn!

  85. WoW!! High five!! Dere er heldige som har hverandre <3 Tar meg den frihet å linke dette innlegget på bloggen min. Fortsatt god søndag :-))

  86. High five! Eller high TEN faktisk 😉 Heldige dere som har hverandre og setter pris på hverandre :-)For det at du ser henne er nok det viktigste, og ikke at du ikke er motoren hjemme 🙂 Herlig! Ha en fin dag 🙂

  87. Først av alt WTF r galt med folk? Du skriver jo ikkje noe negativt om andres forhold eller aleneforeldre -tvert i mot!!!
   Og at allle andre er så fordømt selvhøytidlig at de MÅ hevde segselv og sine fantastiske kvaliteter og samtidig trakke på dine event manglende -som eg neppe tror er så manglende.
   Dette innlegget handlet om en hyllest til mamsen ikkje fisking etter komplimenter fra andre. Er dere dumme??? lese hele innlegget igjen før dere slenger med kjeften.
   Deretter ser eg med glede at MANGE menn faktisk er dyktige papper med sine barn -både de alene og de i forhold-det gleder meg og gir med håp om at alle menn ikkje lider av Ipad og FB syken etter jobb fordi de er så sliten……
   Og så til slutt fine du -high five og vel så det og fantastisk flott at du annerkjenner dine svakheter og hyller din kjære. Eg har ikkje lest bloggen din,men kanskje er hun som meg som liker å gjøre ting selv,men få hjelp til noen av tingene?
   Her i huset er det forbudt at andre bruker vaskemakinen bla, ikkje pga kjønnsfordelig,men fordi eg er nazi på klesvask hahaha 😀
   Han derimot har vært super på matlaging,men ubrukelig på rydding osv, ikkje sant. Hvorfor ikkje feire våre styrker og at om en er flink å montere kjøkken kan den andre være flink å leke med barna eller skifte dekk, måke, klippe plenen eller andre ting -spiller nada rolle hvem som gjør hva, bare begge føler at de ikkje drar hele lasset selv.
   Å bli sett og bli hørt -det er kjørlighet <3
   Flott innlegg og eg liker på min blogg 🙂
   I mitt neste

  88. Fast leser: Takk for det 🙂 Haha, ja den saken har jeg lest vettu. Fantastisk artig å bli nevnt i så celebert selskap. Kommer til å kommentere den saken der på bloggen i morgen 😉

  89. cuskima: Tusen takk for det 🙂 Æh, noen folk skal da finne noe negativt i alt. De som er negative her klager vet visst langt mer om meg enn meg selv og det er jo forfriskende 😉 Å utfylle hverandre, eller som du sier “å bli sett og bli hørt”, det er kjærlighet <3

   Og ja, noen ting er det faktisk bedre at man ikke blander seg borti. Frua setter på klesvasken, så tar jeg sluket i dusjen, grei fordeling det. Hehe. Og hvis det er noen i familien som skal lage speilegg, så er det fattern!

   Synes også det er artig med de som mener jeg fisker etter komplimenter med dette innlegget. Men man lærer seg fort at når man blogger om tja... hva som helst, vil det alltids være troll i skogen. Slik er internett 😉

  90. Med engang man stikker hode frem kommer trollene. Eg er ikkje *kjent* nok til at trollene gidder 🙂
   Ha en fantastisk kveld og uke,eg har stjelt innlegget ditt av en annen vakker Sjel som delte det og har postet det hos meg:)

  91. cuskima: Hehe, ja jeg får vel ta det som et kompliment 😉 Troll er jo egentlig bare et godt tegn på at den norske janteloven lever videre i beste velgående.

   Veldig hyggelig at du ville dele innleget på bloggen din. Det setter jeg stor pris på 🙂

  92. JohnRolf Olsen: Nei, si det. Jeg ligger jo bare på sofaen dagen lang og spiser is, mens jeg har egne tjenere til å løfte fjernkontrollen og kjøre meg steder 😉

  93. Heisann, jeg har ikke for vane å skrive noe kommentarer på blogger, eller generelt lese blogger, men kom over denne hyllesten her. Veldig bra at du innser hvor viktig hun er for deg og dere, men jeg vil også si at om du kommer opp i den tragiske situasjonen som ingen burde oppleve, så kommer du helt sikkert til å klare deg helt fint. Da datteren min var 2 og et halvt år døde moren hennes av kreft, og jeg hadde også “gjort meg avhengig” av henne. Hun hadde alltid full kontroll, og jeg fulgte bare strømmen. Men må man, så må man, og da jeg ble alene får du et slags behov for å ikke skuffe noen, så det er rart hva man kan hente fram av krefter. Datteren min er nå sju år, og nylig har jeg funnet meg en ny kjæreste som også er en veldig god mor for sine barn, og hun og datteren min kommer strålende overens, og jeg merker hvor deilig det er å ha hjelp igjen, så bra at du vet å sette pris på det. Du hadde kanskje ikke hatt like mye tid til blogging om du ble alene, men det er en liten pris å betale kanskje 😉

  94. fantastisk bra skrevet.
   smiler for meg selv 🙂
   Alene mor til to .
   og det er alltid godt å være to om alt.
   ta godt vare på hverandre.

  95. MrB: Uff, det var virkelig trist å høre. Det må ha vært virkelig tøffe tider, men så bra at du kom deg gjennom det! Det står det virkelig respekt av. Og som du sier, hadde jeg blitt alene ville nok bloggen gått ut vinduet ganske raskt ja 😛 hehe. God helg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg