hits

Bartenderkurs for barnehagebarn

På torsdag var Christina og jeg som kjent på fest i gamle hjemtrakter, og der, i nattens små timer på taket av Grand Hotel, fikk vi servert en aldeles nydelig drink.

Men man kan jo ikke dra til Oslo hver gang man skulle få lyst på noe godt i glasset, og derfor tenkte vi at det er på høy tid å lære seg å blande drinkene sine selv. Men har man først passert 30 med god margin, føles det litt i overkant sent å ta fatt på en ny og spennende karriere som bartender. Barna, derimot!

 

 

Derfor har vi denne uken holdt dem hjemme fra barnehagen et par dager, for å lære dem det grunnleggende. Tappe fra kran, renhold i baren, slå inn på kassa, den type ting. Så langt har det gått overraskende trått og barna nekter å mikse annet enn sine egne spesialiteter. Vi prøver å fortelle dem at kunden alltid har rett, men de ser ikke ut til å være enige.

Og det nærmeste vi har kommet så langt er en drink som plutten kaller: "Brun, frossen vanntull". Den består av følgende fristende godsaker: Kanel, gurkemeie, garam masala, proteinpulver, glutaminpulver, zalo, håndsåpe, sportsdrikke, sukker, salt, soyasaus og vann. Mmm!

 


Vask og gjør klar rene glass.

 


Start med vann og basisingredienser.

 


Litt krydder gjør alltid susen.

 


Ha i en god klunk soyasaus.

 


Miks skikkelig.

 


Hell i egnet glass..

 


Og servér! :-) (okei da, det er bare vann, hehe)

 

Ingen har så langt falt for fristelsen og smakt på herligheten, og det er kanskje like greit. Det viktigste er tross alt ikke smaken, men at man kan leke, søle, eksperimentere og brenne av en times tid på kjøkkenet :-)

/ I morgen: Sjonglere glassflasker. Eller ikke ;-)

* Følg Vanntullhjerte på Facebook *

8 kommentarer

Haha så gøy! :)

Alltid moro å la barna gå bananas på kjøkkenet, selv om det blir et ørlite ryddebehov i etterkant. Og fuktskader langs hele kjøkkenbenken, haha!

For en strålende idè!

Hatt hjemme fra barnehagen-dag her også i dag. blir drinkmiksing i morgen hvis det blir ny hjemmedag :)

Anbefales på det varmeste! Start enkelt med virgin martini eller noe i den gata, haha!

Så bra : ). Jeg leser enda på din bok. Så langt vil j si at d e en veldig bra og godt skrevet bok <3 Takk for en god bok, Peter! Ha fin Torsdag : ) (skrevet nytt innlegg : )

Tusen takk for det! :-) Skal svinge innom bloggen din (så snart jeg får postet kveldsinnlegg, haha)
/highfive!

La dem mikse proteinshakes ;) Hilsen fra Hollywood

Haha, kjempetips! :-D Fikk faktisk 4-åringen hektet på proteinshakes en periode, som en liten avveksling fra vanlig sjokolademelk. Men ga det opp da han ikke satt noen ny pers i benk likevel ;-)
/highfive!

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram