Bartenderkurs for barnehagebarn

På torsdag var Christina og jeg som kjent på fest i gamle hjemtrakter, og der, i nattens små timer på taket av Grand Hotel, fikk vi servert en aldeles nydelig drink.

Men man kan jo ikke dra til Oslo hver gang man skulle få lyst på noe godt i glasset, og derfor tenkte vi at det er på høy tid å lære seg å blande drinkene sine selv. Men har man først passert 30 med god margin, føles det litt i overkant sent å ta fatt på en ny og spennende karriere som bartender. Barna, derimot!

 

 

Derfor har vi denne uken holdt dem hjemme fra barnehagen et par dager, for å lære dem det grunnleggende. Tappe fra kran, renhold i baren, slå inn på kassa, den type ting. Så langt har det gått overraskende trått og barna nekter å mikse annet enn sine egne spesialiteter. Vi prøver å fortelle dem at kunden alltid har rett, men de ser ikke ut til å være enige.

Og det nærmeste vi har kommet så langt er en drink som plutten kaller: “Brun, frossen vanntull”. Den består av følgende fristende godsaker: Kanel, gurkemeie, garam masala, proteinpulver, glutaminpulver, zalo, håndsåpe, sportsdrikke, sukker, salt, soyasaus og vann. Mmm!

 


Vask og gjør klar rene glass.

 


Start med vann og basisingredienser.

 


Litt krydder gjør alltid susen.

 


Ha i en god klunk soyasaus.

 


Miks skikkelig.

 


Hell i egnet glass..

 


Og servér! 🙂 (okei da, det er bare vann, hehe)

 

Ingen har så langt falt for fristelsen og smakt på herligheten, og det er kanskje like greit. Det viktigste er tross alt ikke smaken, men at man kan leke, søle, eksperimentere og brenne av en times tid på kjøkkenet 🙂

/ I morgen: Sjonglere glassflasker. Eller ikke 😉

* Følg Vanntullhjerte på Facebook *

8 kommentarer
    1. Haha, kjempetips! 😀 Fikk faktisk 4-åringen hektet på proteinshakes en periode, som en liten avveksling fra vanlig sjokolademelk. Men ga det opp da han ikke satt noen ny pers i benk likevel 😉
      /highfive!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg