hits

Julefrokosten

21.12.2013 - 12:30 55 kommentarer

For helt nøyaktig to år siden i dag, våknet jeg opp i sengen og tittet bort på en tom pute. Det var tirsdag, og det første jeg tenkte var at Peter måtte ha listet seg veldig stille ut da han skulle på jobb, siden jeg alltid pleier å våkne av at han smeller igjen en dør eller spiller litt for høy musikk. Så kom jeg plutselig på at han hadde tatt seg fri fra jobben denne dagen, fordi vi skulle kjøre hjem til familien min i Vestfold med julegaver. Vi skulle feire med Peters familie det året, og denne dagen skulle vi altså si god jul til mine nærmeste.

 

Jeg rullet ut av sengen, bokstavelig talt, for på dette tidspunktet var jeg nesten åtte måneder på vei, og magen begynte å bli rimelig stor. Jeg listet meg ut i gangen og så at døra inn til stua var lukket. Hmm. Det var da merkelig? Eller nei, det nærmet seg jo jul... det var selvsagt hemmelig julegave-verksted i stua! Jeg tok en kjapp tur på badet, kledde på meg og gikk ut i gangen igjen.

Plutselig åpnet døren seg, og der stod en hemmelighetsfull Peter. Han måtte ha hørt meg.

"Er du våken, da?", spurte han smilende, og jeg gjespet høyt mens jeg nikket. "Ok jenta mi, da kan du komme inn!"

Lukten av kongerøkelse og nystekt bakverk slo imot meg da jeg entret stua, dempet julemusikk klang fra høyttalerne og frokostbordet var dekket.

"Overraskelse! Jeg vet jo hvor sulten du er for tida.. Haha!", humret Peter, "derfor tenkte jeg å lage i stand julefrokost før du våknet. Jeg har vært på butikken og kjøpt inn masse godt pålegg! Og ferske aviser."

Jeg fikk øye på Gräddosten på bordet, og nå hørte jeg bare stemmen hans som en tåkelur i det fjerne. Ost! Jeg elsker ost! Og den lysten ble ikke akkurat dempet etter at jeg ble gravid. Også Gräddost, da! Det spiser vi bare ved spesielle anledninger. Hoho, han hadde kjøpt inn Gräddost! For en lykke.. Jeg satte meg, og skulle akkurat til å kaste meg over de nystekte rundstykkene og rive opp ostepakken, da Peter avbrøt meg:

"Kremt? Ja, kanskje vi skal åpne adventsgavene først?"

Jeg ble rød som en tomat da jeg trakk hendene til meg, og nikket samtykkende, "Ja, det glemte jeg helt. Er litt... Sulten... Kan du si..."

Den julen hadde vi kjøpt adventskalender-gaver til hverandre, og to pakker merket med «21» lå pent ved siden av hver vår tallerken. Jeg kikket ned på gaven Peter hadde kjøpt til meg. En liten firkantet eske? Å nei, ikke si han hadde kjøpt et smykke til meg! I hans pakke lå det tre hvite og rosa skumnisser...

"Eh, Peter?"

"Ja?"

"Eh.. Hva har du funnet på nå? Ble vi ikke enige om å ikke bruke store summer på adventsgaver?"

"Joda, ingen fare. Åh, nei, sånn ja. Nei, det er ikke hva det ser ut som, altså. Ikke noe dyre greier."

Jeg pustet lettet ut, og pakket forsiktig opp den lille pakken. Hmm... Det så da veldig ut som en eske fra en av byens gullsmeder..? Da jeg åpnet lokket kom en hvit stor plastikk-ring med store fargerike blomster på, til syne. Jeg knakk sammen i latter; "Haha! Denne var jo kjempesøt! Hvordan kom du på å kjøpe noe sånt, da?"

 

 

"Nei jeg husker du sa en gang at du ikke var så glad i smykker... Og at forlovelsesringen din mer enn gjerne kunne være en plastikk-ring."

Stillhet.

Forlovelsesring?

Hadde han akkurat fridd?

...Eller var det bare en humoristisk-romantisk gave?

Skulle jeg si noe?

Skulle ikke egentlig han si noe..?

Han så nok forvirringen i blikket mitt, for han kjappet seg å tilføye: "Ja, det er ikke en forlovelsesring, altså! Jeg syns bare den var litt søt. Litt sånn.. Deg!"

Puh... Vi hadde riktignok snakket om å gifte oss innen et par år, siden vi tross alt ventet barn og alt ting, men en forlovelsesring i adventsgave i bytte mot tre skumnisser... Kunne blitt pinlig!
Plutselig stakk det til i magen. Kynnere? Allerede? Skulle veene starte nå? Smerten forsvant heldigvis like fort som den hadde kommet. Det var visst bare sult.

Ahhh, Gräddost! Fokuset mitt var igjen tilbake på osten, og lukten av de nystekte rundstykkene var mer enn min sultne gravidmage kunne utstå. Jeg snappet til meg osten og røsket av topp-plasten i en bevegelse.

"Hei, vent litt da!", sa Peter, mens han kikket på meg med et forskrekket blikk. Jeg tror han hadde glemt hvor sulten en gravid kjerring kan bli.

"Kan vi ikke se på dagens aviser før vi spiser? Jeg har liksom vært på butikken og kjøpt inn et par, da."

På bordet skimtet jeg Dagbladet og Dagsavisen. Dagsavisen..? Jøss, det var et uvanlig valg til å være Peter. Han snappet kjapt til seg Dagbladet. Så jeg skulle altså lese Dagsavisen for første gang i mitt liv. I skrubbsulten tilstand. Okei. Hva var forsida i dag da? «Dame på sykkel mener at 5 km hver dag hadde løst halve klimaproblemet.» Tja, det er jo ikke verst å putte på forsida. Også en Ving-reklame helt nederst med ei jente som hadde prikk like solbriller som meg! Jøss.. Hun så da vitterlig ganske kjent ut? Er det ikke... MEG?!

"Peter?? SE HER!! Det er bilde av MEG i en reklame for Ving?! På forsida!!" Jeg ble sittende å studere bildene, det var jo nemlig hele tre bilder av meg der! Det tok litt tid før jeg enset teksten:

 

 

Hjertet mitt stoppet, øynene videt seg ut og munnen stod på vidt gap... Jeg kikket opp fra avisa, over mot den tomme stolen... men Peter satt ikke der lenger. Han stod nå midt på stuegulvet med en diger bukett roser i hendene. Smilet hans var ikke til å ta feil av, og idet han gikk ned på kne forstod jeg at han mente alvor.

"Du har jo sagt at den dagen jeg frir kan det godt være med en plastring, så derfor...", sa han mens han strakk frem den blomstrete ringen. "Nei vent, hvis jeg skal gjøre det her, så får vi gjøre det skikkelig. Teo!" Og inn kom hunden svinsende med et rødt hjertebånd rundt halsen, med noe som glinset og blinket... Jeg skjønte fort at han hadde fått jobben som ringbærer, for der hang det en nydelig diamantring. 

 

uM7RUf on Make A Gif, Animated Gifs

 

"Sånn, nå kan vi fortsette.", sa Peter. Og så kom han med sin lille tale. Sin bunke med velvalgte ord og smiger som jeg ikke husker et eneste ord av.
Det første jeg fikk stotret frem var "seriøst?", før det ble tårer, gledeshyl og elefanthopp... mener til og med å huske at Peter måtte spørre meg om hva svaret mitt ble.

For en dag. Og for et minne. Ikke mange kan skryte av å ha blitt fridd til på forsiden av en avis! Peter virker kanskje som en fjasete fyr, men han kan altså også være verdens mest romantiske.

Og etterpå fikk jeg lov til å spise så mye Gräddost jeg bare ville.

/ Lik hvis du heier på kjærligheten og syns Gräddost er godt

Les også: "Kjærlighetsredet" av Christina Mammahjerte

55 kommentarer

Nina

21.12.2013 kl.13:14

For en nydelig mann du har! Gråt en liten skvett av denne vakre historien:) Og det er rart, men jeg husker heller ingen av min manns velvalgte ord under hans frieri:)

Melissa Spania

21.12.2013 kl.13:18

Å, så koselig! Ble skikkelig rørt jeg nå! Og UTROLIG stilig med forside og greier!

Jeg ga streng beskjed til manne at den dagen han skulle fri skulle det bare være oss, men han gjorde det likevel på en scene med flere hundre elleville amerikanere som gikk helt i fistel da han stod der med mikrofonen og ba meg komme opp på scenen.

Kul historie å fortelle barna våre asssss

Kos dere i dag!

Hanna

21.12.2013 kl.14:17

Awwww! Så utrolig romantisk! :D

Kjersti

21.12.2013 kl.14:37

Aaawww..det husker jeg så godt! Han var hemmelighetsfull og i hundre på jobb og gledet seg fælt! Moro å høre hvordan du opplevde det Christina. Det er ekte schælihet, <3

marteslilleboble

21.12.2013 kl.16:27

Herlighet - jeg er ikke en romantiker i det hele tatt, men her sitter jeg altså med gledestårer i øynene og smiler fra øre til øre fordi dette var en så fantastisk historie :D Nydelig adventsgave, altså :) For et minne å ha i ettertid :D

21.12.2013 kl.16:42

For en mann;-) fantastisk;-)

TreTette

21.12.2013 kl.17:50

For et frieri!!! Er det mulig? :) Så nydelige dere er ♡

Monika T Aa

21.12.2013 kl.21:28

Nydelig ♥

Kristian

21.12.2013 kl.21:59

For en fantastisk historie. Elsker måten dere formidler dere på i bloggen. Det er som å være tilstede, med en tvist av etterpåklokskapens korrektur. Fantastisk.

Eva

21.12.2013 kl.22:13

For en fantastisk måte å bli fridd på, men sikker på at det er fortjent.. Du må være en flott dame, ikke alle som ender opp med en slik romantisk mann... Jeg er også så heldig, selv om dette frieriet slo mitt hehe.. Riktig god Jul.

Haiman

21.12.2013 kl.22:30

Kul blogg! Digger pølsevev :D

Jeanette

21.12.2013 kl.22:32

Herlighet for en skjønn historie! Så vakkert!

Engla

21.12.2013 kl.23:29

Åh for en herlig historie <3

Kos dere og nyt kjærligheten <3

Pappahjerte

21.12.2013 kl.23:45

Nina: Haha, det er klin umulig å huske sånne velvalgte ord, dessverre! Skulle jo hatt dem skrevet ned og tatt dem frem på kjipere dager ;-)

Pappahjerte

21.12.2013 kl.23:47

Melissa Spania: Nei, hvorfor ikke bare gjørra det årntli´ med en gang, lissom! Med tilskuere og full pakke ja, tenker mor skalv i knærna da hun måtte opp på scenen :) Koselig at du ble rørt av historien - det ble jeg og! ;-)

Pappahjerte

21.12.2013 kl.23:49

Nina: Hilsen mammahjerte altså :)

Pappahjerte

21.12.2013 kl.23:50

Melissa Spania: Hilsen mammahjerte, altså ;-)

Pappahjerte

21.12.2013 kl.23:50

Hanna: Ja, ikke sant! Han glimter til når han vil, han Pappahjerte ;-)

Pappahjerte

21.12.2013 kl.23:52

Kjersti: Ekte schælihet det, Kjersti :) Moro at du fikk med deg alt bak i kulissene! God jul, frøken!
Klem fra Christina

Pappahjerte

21.12.2013 kl.23:55

marteslilleboble: Så koselig! Ja, litt av et minne å fortelle barnebarna dette :) Fint å få skrevet det ned også, har gått og smilt i hele dag, jeg!
God jul!
Hilsen christina :)

Pappahjerte

21.12.2013 kl.23:55

Anonym: Oh yes, han er litt av et støkke!
Hilsen Christina :)

Pappahjerte

21.12.2013 kl.23:57

TreTette: Hehe, takk takk ;-) Ja, det var visst mulig - imponerte stort, godeste Peter!
Hilsen Christina :)

Pappahjerte

21.12.2013 kl.23:57

Monika T Aa(Nomana): Enig :) :)
Hilsen Christina

Pappahjerte

22.12.2013 kl.00:03

Kristian: Takk for fine ord! Du må ikke glemme at jeg er din største fan, da Kristian. Har ikke fått kommentert fra mobilen i det siste, men elsket innlegget om da facebook minnet deg på årsdagen deres :) Formidlingsevnen din er også veldig god! God jul :)
Hilsen Christina

Pappahjerte

22.12.2013 kl.00:05

Eva: Må nok innrømme at jeg har vært i overkant heldig når det gjelder kjærligheten altså ;-) Riktig god jul til deg også!
Hilsen Christina :)

Pappahjerte

22.12.2013 kl.00:05

Haiman: Han er god på pølsevev, han Pappahjerte! ;)
Hilsen christina :)

Pappahjerte

22.12.2013 kl.00:06

Jeanette: Helt enig! Var bare fint å skrive den ned også ;-)
Hilsen Christina :)

Pappahjerte

22.12.2013 kl.00:07

Engla: Takk for det, nå har vi tatt juleferie og skal endelig få litt kvalitetstid alle tre! Ja, og Teo også da, såklart :) God jul!
Hilsen Christina

22.12.2013 kl.00:55

sukk hjerte, brist ;) NYDELIG <3

broken, still smiling

22.12.2013 kl.02:24

næmmen! du er jo FAKTISK en kjernekar, innerst, innerst inne^^

må få lov til å innrømme at det var en litt sær måte å fri på, men utrolig spesiell og kreativ! Peter, du er kul!

Gratulerer til dere begge! Når er brylluppet? eller er dere gift?(a)

marteslilleboble

22.12.2013 kl.07:27

Absolutt! :D Riktig god jul til dere, dette er en skikkelig morsom og koselig blogg - koser meg alltid da jeg sitter på bussen og leser og humrer litt for meg selv :) Fortsett sånn :D

Frank Bjørdal

22.12.2013 kl.08:36

High five til pappahjerte! En ekte prins på kvit hest. :)

Pappahjerte

22.12.2013 kl.10:22

Frank Bjørdal: Oh yeah, you know it! :D
/High five, mate!

Pappahjerte

22.12.2013 kl.11:51

brokenstillsmiling: Hah, ja laaaaangt der inne så er det en ålreit kis i meg også :P

Bryllupet?... nei så langt har vi ikke kommet ;) Kanskje til sommern, kanskje neste år. Ble liksom litt forsinket når vi fikk han lille pjokken :D

Fred-Erik

22.12.2013 kl.18:34

Hvem spiser egentlig gräddost kun til spesielle anledninger?

Inger

22.12.2013 kl.20:47

ojoj! for en historie,han er flink den mannen din :) lo og grein litt her jo!! :))

Pappahjerte

22.12.2013 kl.21:41

Fred: Jo det skal jeg fortelle deg Fred-Erik, det er sånne som meg som legger på seg et par kilo bare man tenker ordet "ostesmørbrød". Gräddost-inntaket må derfor posjoneres ut over et helt år sånn at man ikke drar på seg hjerte- og karsykdommer. Takk og lov for at jeg var gravid da denne julefrokosten fant sted; de ekstra kiloene bakte jeg bare inn i gravid-vekta.
God jul a!
Christina :)

Pappahjerte

22.12.2013 kl.21:43

Inger: Ja, ikke sant - sånne som ham vokser ikke på trær!
God jul-hilsen Christina :)

Iselin

22.12.2013 kl.22:17

Så koselig å lese! Måtte smile ordentlig bredt altså! Virker som dere utfyller hverandre godt:)

Jon

23.12.2013 kl.08:37

Personlig vakkert - verdt hver en tåre...

Zebulon

23.12.2013 kl.11:02

Nå fikk jeg helt tårer i øynene! Vakreste jeg har lest noensinne! For en mann altså!

Sykkeltonje

23.12.2013 kl.15:36

skal koste krefter å kapre kremen fra 3280. Well done!!!

Tina

23.12.2013 kl.20:32

Å,så koselig! <3

Selv hadde jeg kverket min samboer om han hadde prøvd seg på noe sånt, men kreativiteten liker jeg ;-)

Pappahjerte

23.12.2013 kl.21:34

Iselin: Takk takk Iselin! Ja vi er litt av et radarpar faktisk ;-) GOD JUL!
Hilsen Christina :)

silje

23.12.2013 kl.21:35

du legger lista høyt, hehehe! nydelig gjort :-) merker jeg blir litt misunnelig her jeg sitter, hoho :p

Pappahjerte

23.12.2013 kl.21:36

Jon: Du, det var godt å høre! Det kom jo ganske mange av dem hos meg! Ja, hvis det ikke er dine tårer du sikter til da.. Hadde vært koselig hvis det var du mente, hoho :)

Pappahjerte

23.12.2013 kl.21:37

MATILDE: Åå, takk for koselig kommentar! Ja han er for god til å være sann, vettu :)
Julehilsen fra Christina :)

Pappahjerte

23.12.2013 kl.21:37

Sykkeltonje: Damn straight, babe! Ses på sykker'n på nyåret! ;-)
Klem fra gamlenabo'n

Pappahjerte

23.12.2013 kl.21:39

Tina: Hahaha! Kunne jo ikke kverke ham der han stod med rosebuketten sin og bablet fine ord og lovnader ;-) God jul!
Hilsen Christina :)

Tina

24.12.2013 kl.00:10

Hehe, nei det hadde tatt seg ut. Jeg er bare eksepsjonelt dårlig på å være midtpunkt og dersom han vil ha et ja, vet han veldig godt at "offentlig" frieri utgår.

Men Peter har vel her funnet den gylne middelvei, det skal jeg innrømme ;)

God jul!

Amina

24.12.2013 kl.00:53

Åhh <3 <3 Så fint gjort!!!

Gjennomtrena

24.12.2013 kl.09:54

Fantastisk godt skrevet;)

Satt nesten sammen med dere på kjøkkenet ! Lykke til videre og God Jul ♡

adler

09.01.2014 kl.20:49

oj denne har jeg ikke fått lest ..seriøst romantisk du er P :) Når blir den store dagen ?? C nå gråt jeg faktisk litt <3

Pappahjerte

09.01.2014 kl.22:46

adler: Hihi, takk for det :) :) Den store dagen er ikke satt enda, men vi tenker sommerbasert. I fårrifjol var det fokus på dutten, i fjor var det flytting til Larva og til sommern... uhm, skal vi grille. Så vi må bare finne en ledig sommer :P :D Inntil videre må vi først bestemme oss for om det blir pølsegryte og Elvisbryllup i Vika eller full pakke med vannkjemmet hår og en syngende prest i blendahvitt.
/Haifai!

Nina 🤗

20.12.2016 kl.12:52

Smelt💕💕💕💕

Skriv en ny kommentar

Norske blogger   Follow on Bloglovin        Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere