Grusomme Cato er tilbake!

Sist vi løp sammen holdt jeg på å krepere, men hvordan ville det gå nå? 4 måneder og mange løpeturer senere?

Før helgen var det nemlig duket for en ny løpetur med Grusomme Cato. Jeg husker enda den grufulle januarmorgenen i år, da Cato ringte på døren.

Jeg prøvde å gjemme meg på badet, men til ingen nytte. Friskusen i løpesko hadde ikke tenkt seg noen steder. Vi skulle løpe. Og det ble et helvete.

Turen resulterte i innlegget ”Grusomme Cato”, der jeg på nøytralt vis tok for meg hvordan det føltes for en ganske alminnelig slappfisk å legge ut på langtur med en ultraløper.

Vet du ikke hva en ultraløper er? Jo, det er en sånn fyr som frivillig deltar i løp som er lengre enn helmaraton. Ja nei, for et maraton på 4,2 mil er liksom ikke langt nok..

Sjekk ut Cato på Instagram

 

Så da vi tidligere i vinter la ut på snøglatt føre med vintersko og ullundertøy, var det for meg en kamp om livet. Jeg pustet og peste og sleit meg halvt i hjel. Jeg kjempet for hvert eneste skritt, mens Cato jogget rooolig ved siden av. Kjedet seg litt, småpratet, gjespet og ringte sjefen underveis (og fortsatte å løpe!).

Men det var i januar. Så hvordan ville det gå når vi møttes igjen i midten av mai for å løpe den samme løypa?

Hvilken vanvittig opptur!! Sist gang vurderte jeg å ringe taxi og/eller ambulanse underveis, men denne gangen gikk løpeturen som en drøm! Vi holdt godt tempo, kunne prate hele veien og selv motbakkene gikk som en lek.

Plutselig var ikke Cato den grusomme torturisten jeg mintes ham å være, men mer som en småskjeggete Maria fra Sound of Music, der han danset grasiøst langs asfalten.

Og da vi endelig nærmet oss mål, og Cato så på meg med et lurt smil i munnviken og utfordret meg til å avslutte turen med en omvei på hele 5 kilometer ekstra, smilte jeg bare lurt tilbake. Kjør på 😎

Etter at samarbeidet med Line Victoria og Desirèe i “Fit for fight-prosjektet” gikk på dunken, stoppet det opp for meg en periode. Men takket være sparket i ræva som prosjektet ga meg, så har jeg blitt skikkelig glad i å løpe, jeg har klart å holde på et relativt godt kosthold og spiser vesentlig mindre dritt enn før.

Så selv om Fit for Fight-samarbeidet ligger brakk, går livsstilsendringen som aldri før! 🙂

Det er ikke så lett å se resultater sånn fra dag til dag, og i mørke stunder kan man begynne å betvile om løpeturene man tar og de deilige sjokoladene man dropper, egentlig utgjør noen forskjell.

Da er det så fantastisk moro når man får en så tydelig indikator på formen som dette. Jeg husker hvordan det var sist, jeg vet hvordan det føltes nå.

Og den følelsen, når man kjenner at endringene man har gjort med kosthold og aktivitet faktisk gir fantastiske resultater… det er bortimot den beste følelsen i verden.

 

/ The hills are alive, with the sound of Cato! 🥰🌼

8 kommentarer
  1. Heisann

   Ser at du skriver “Fit for fight-prosjektet gikk på dunken”? Er det det?

   Når du fortsetter med “stoppet det opp for meg en periode, men i det siste har jeg blitt skikkelig glad i å løpe. Jeg har også klart å holde på et relativt godt kosthold og spiser vesentlig mindre dritt enn før.”

   Var det en kur du skulle gjennomføre eller var det en livsstilendring?

   Ja, man går på litt smeller innimellom, men å si at prosjektet gikk dunken er voldsomt syns jeg, ikke selg deg billig. Du er faktisk et forbilde på å holde livet i balanse og formidle det ut til oss som leser bloggen din.

   Eller leser å leser – når jeg ikke husker om det var en kortvarig affære du skulle ha med et sunt kosthold og liv… sier kanskje mere om meg enn om bloggen din da, men uannsett – syns du er flink jeg :d

   1. Hei du!
    Beklager, sleivete formulert av meg. Det jeg mener meg at Fit for fight gikk dukken, var at samarbeid med Desirèe og Line Victoria stoppet opp og ble ikke den revolusjonerende greia vi hadde sett for oss. Men for min del er jo endringen i full gang, for jeg spiser sunt, trener godt og er i mitt livs form, så livsstilsendringen har ikke stoppet, men prosjektet har gått i stå.
    Oppdaterer teksten 🙂

    Og takk! 😀

   1. Veldig fint å ha en fyr som Cato, som brenner for løping og ønsker å få andre involvert. Han tilbyr å ta med nybegynnere på tur i deres tempo og har mange gode råd og vink å komme med 😊👍

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg