Det går opp og ned her i livet

Da jeg bestemte meg for å begynne å blogge igjen, lovet jeg meg selv å dele både de fine tingene og de ikke fullt så fine. For det går opp og ned her i livet, og det ville vært feil av meg å bare snakke om livet som en dans på roser. For det er det ikke.

Dette er ikke for å syte eller sanke sympati, men jeg tenker at alle sliter med noe og det kan være fint å få en dose ekte virkelighet i en digital verden der folk flest stort sett bare deler sine suksesser. Så her skal du få mitt kanskje største fall. For denne høsten har vært tøff.

La det være sagt: Jeg har de beste forutsetninger for et fantastisk liv. Jeg har et lykkelig ekteskap, to fantastiske barn, god utdannelse, mitt eget hus, en stor familie, mange gode venner, god helse og sånn sett alle essene i kortstokken. Sett fra månen kan man si jeg lever et priveligert liv her i verdens beste land.

Men.

Siden jeg la ned bloggpennen for over 3 år siden har jeg vært ut og inn av et lite knippe jobber. Noen har vært fantastiske, andre har tatt noe fra meg. For å være ærlig så har jeg gått på et par jobbsmeller siden sist, og tidligere i høst traff jeg faktisk veggen. Sånn skikkelig. Type ligge i senga og gjemme seg under dyna i dagesvis, for så å vase rundt i skogen uten mål og mening. Møte opp på barnas treninger med et påklistret smil, bare for å dra hjem og skru av lyset. Servere middag med et smil og være 100% for barna, men gråte litt når ingen ser det. Mørkt. Og det er veldig utypisk meg, som hele livet har vært en utømmelig bøtte med smil og god stemning.

Jeg har alltid vært han fyren som bare smiler og ler og synes at livet er en fantastisk ting, men plutselig traff livet meg som en murstein i panna og jeg ble liggende nede. Utbrent, nedbrutt, kall det hva du vil. Det var som om flammen sluknet og alt ble bare kaldt. Så ble jeg sykemeldt og ga opp alt. Stengte Christina ute og bygde meg et bittelite fort der jeg kunne gjemme meg for verden. Smilte til naboer og hyggelig på butikken, men bak masken var bare et skall av en mann.

Jeg innså ikke hvor ille det var før jeg snakket med mamma på telefonen en dag. Jeg snakket nemlig veldig mye med mamma og pappa i den perioden, og så plutselig en dag kom jeg med en idé om noe jeg ønsket å gjøre og mamma svarte: “Se der Peter, nå hadde du en positiv tanke. Det er veldig bra!”. Da skjønte jeg at det var ille. Jeg trodde jo bare jeg var litt nede for telling, men når dine nærmeste begynner å snakke til deg som en lidende pasient, da kjenner man det.

Den eneste som godt ut av hele situasjonen, var hagen. Hagearbeid ble nemlig min foretrukne terapiform, og buskevekstene på tomta fikk så mye kos og klipp at det begynte å ligne på et kjærlighetsforhold. Så i høst tilbrakte jeg mye tid med grønn hageterapi og den hysterisk morsomme podcasten “My dad wrote a porno” på øret. Også snakket jeg mye med mamma og pappa på telefonen. Etter hvert også Christina, venner og svigerforeldre. Det ble min vei ut av mørket.

Hele denne perioden vurderte jeg å begynne å blogge igjen. Skrive litt for å vekke kreativiteten til live igjen, for er det én ting jeg elsker her i livet så er det å skrive. Men jeg turte ikke. Så for meg et mannskor av hatske stemmer som rakket ned på blogging, som mente jeg var passé, som var lei av blogging, influencere og all den driten der. Så jeg prøvde å skrive bok. En fantastisk bokidé jeg har båret på i snart 10 år. En slags parodisk krim der brunsnegler er erkefienden, og helten er en patetisk skikkelse som hater jobben og elsker kaffe. Men det gikk bare ikke. Fikk ned litt på papiret på gode dager, men selvforakten lukket ned PC-en gang på gang. Det er sikkert ikke bra nok. Plottet er for tynt, morsomhetene er for blasse, kommaene er malplassert, dialogen banal, karakterene for svake og språket medioker.

Pappa sier ofte at når overskuddet forsvinner, så er kreativiteten det første som ryker. Kreativiteten er fløten som flyter på toppen. Han hadde rett, og for et kreativt surrehue som meg er det helt krise. For kreativitet og skriveglede er alt jeg har.

Så jeg kan nesten ikke uttrykke med ord den gleden jeg kjente da jeg postet mitt første blogginnlegg på tampen av november, og ble møtt med en overflod av kjærlighet. Hundrevis av kommentarer som ønsket meg varmt velkommen. Navn jeg kjente igjen fra mange år tilbake og venner som heiet meg på.

Plutselig var jeg liksom tilbake. Jeg leser for tiden en bok av Jordan Peterson der han snakker om at en mannlig hummer som tidligere har vært konge på haugen, men som taper en slåsskamp og blir derangert til en skadet taper, vil gjennomgå en mentall prosess der hjernen omstiller seg totalt. Det er som om den gamle hjernen oppløses og en helt ny hjerne oppstår tilpasset hummerens nye status. For etter et forsmedelig tap vil hummeren endre seg totalt og akseptere sin nye status som en lavtstående taper. Den blir feigere, trekker seg unna og underkaster seg hummer som står høyere på rangstigen. Akkurat sånn føltes det.

Jeg følte meg uverdig og totalt nyttesløs. Hvem vil vel noensinne ansette meg eller lese det jeg skriver, når jeg er slik en talentløs døgenikt av en gjøk? Venner og familie vil selvfølgelig gjøre alt de kan for å overbevise deg om at du tar feil, men ingen snakker høyere enn en skadet hjerne som visker løgner i øret ditt. For når det føles som at hele taket har rast ned i hodet på deg, er det vanskelig å se lyset.

Dette innlegget ble plutselig veldig meg, meg, meg, men det handler også om deg. For det er lov å ha det kjipt. Det er lov å være nede. Livet er ikke bare opp opp opp. Det er livsfarlig å miste troen på seg selv, men det er skummelt fort gjort.

Det finnes mange forslitte floskler, slik som “Grip dagen” og “Ballen er rund”. En av de jeg derimot alltid har lent meg til, men aldri virkelig har forstått før nå er: Du er din verste kritiker. Alle de stemmene som sa at jeg ikke var god nok, alle de jævlene som holdt meg nede, som fikk meg til å gå på veggen og som holdt meg nede så lenge, de var bare i mitt eget hode.

Så hjelper det selvfølgelig heller ikke når man møter noen som på sett og vis er en manifestasjon av de slemmeste stemmene man har i hodet, for da får man plutselig en bekreftelse på at stemmene hadde rett likevel. Og da faller man fort. Men vit at det er deg selv som bringer deg ned. Hvis man gir andre makten til å bringe deg ned på kne, så har man allerede tapt. Da er du en hummer på vei til å bli en trist skygge av deg selv.

Og da kan det bli stygt, for plutselig begynner man å stole mer på andre enn man stoler på seg selv. Og man tror jo gjerne det beste om andre, men ikke alle har de beste intensjoner på agendaen. Noen klapper deg på skulderen, andre bruker skuldrene dine for å klatre høyere selv. Noen står over deg for å dra deg opp, mens andre bare liker å se deg ligge nede.

I blant kan det være vanskelig å se forskjell på en livslinje og en slange, men innerst inne vet du alltid hvem du kan stole på. Stol på magefølelsen og stol på deg selv. Så mener jeg ikke at man skal gå blindt gjennom livet med skylappene på, men vit at din beste venn og din verste fiende sitter først og fremst i ditt eget hode. Eller for å si det sånn: Det var først i høst jeg virkelig forsto teksten i “Styggen på ryggen” av OnklP & De fjerne slektningene.

Takke telefon, rører ikke post.

Jeg har alltid likt den sangen, men det var først i høst at jeg brøt sammen i tårer da jeg faktisk forstod den. For det var en periode jeg blokkerte ut alle. Christina, venner og familie. Jeg stoler ikke på noen, jeg stoler ikke på meg selv. Styggen på ryggen har blitt en av mine nærmeste.

Men hvis styggen på ryggen er den du prater med mest, fortell det til noen. Spesielt om du er mann. Vi menn er så ufattelig dårlige på å snakke om følelser og tar heller kampen på innsiden. Men den som slåss alene mot styggen, vil alltid tape. For styggen kan lett dra deg ned, du vet bare ikke at styggen er deg selv. Vit det. Styggen er deg selv.

Gjennom flere måneder med mye mental jobbing har jeg heldigvis klart å reise kjerringa. Jeg vet nå min verdi og min plass i verden. Men faen, det var tøft en stund der.

Kreativiteten er tilbake og gleden over alt som livet har å tilby. Det hørtes veldig dystert ut. Jeg var aldri suicidal altså, jeg følte meg bare 100% ubrukelig. Men jeg holdt det sammen for barna. Klistret på et smil og tok regningen når de var borte. Og nå som et nytt år har velsignet oss med sitt nærvær, ser jeg mot en ny vår med iver og glede. En større og sterkere hummer er i ferd med å utvikle seg i hjernen. Jeg vet hva jeg ønsker å gjøre i livet og jeg vet bedre enn noen gang hva jeg virkelig ikke ønsker. I løpet av en mørk høst har jeg lært meg selv å kjenne bedre enn på tusen varme somre, og jeg vet at denne erfaringen vil styrke meg for resten av livet.

Så nå er det opp, men det var ned en ganske god stund. Og sånn er det her i livet. Noen ganger er man oppe, andre ganger er man nede. Det er helt normalt og bare sånn livet er. Alt man kan gjøre er å lære av det, og sørge for å gjøre alt man kan for å ikke havne i kjelleren igjen. Og hvis man gjør det, vit at det alltid finnes en vei ut. Solen er der oppe et sted, du ser den kanskje bare ikke bak alt uværet. Men den er der. Solen skinner alltid for deg, du må bare finne den.

 

// Solen er alltid der oppe et sted ❤️

* Følg Pappahjerte på Facebook *

63 kommentarer
  1. Okei takk. Er på akkurat samme sted, blei sykemeldt på mandag etter en tung høst-, advent- og juletid… føles ut som om jeg aldri skal komme tilbake til en helt normal hverdag med overskudd og 100% arbeid, men forstår jo helt logisk sett at jeg sannsynligvis er der om noen uker eller måneder. Det er kjipt at folk sliter, men godt å ikke være alene.

   1. Tusen takk for at du byr på deg selv – til nytte for andre. Du er så god på å sette ord på ting. ❤️

  2. Takk for at du våger å dele! Gjenkjenbart for flere uten tvil, og det er så viktig å få snakket om. Godt du er på et bedre sted, heier på deg🥰

  3. Takk for at du deler, flotte du❤️ Både dette og alt annet. Jeg har fulgt deg i mange år, og det er for meg et høydepunkt når det dukker opp et nytt innlegg. Om snøfall, alt eller ingenting og dette. Alle livets farger egentlig. Fint å høre at det går rette veien, bare skynd deg sakte og gjør masse av det som gir deg mest. Jeg heier på deg og sender mange varme klemmer din vei.

  4. Er så viktig tema du tar opp, og det å kunne innrømme for seg selv og de nærmeste at man har det vanskelig, og kanskje trenger litt hjelp.. utrolig trist å høre at du hadde det så vanskelig, men så godt å høre at du har kommet deg ut av den bobla, og funnet tilbake til kreativiteten igjen. Hadde selv barseldepresjon i høst, og det var først når jeg brøla til 4åringen, noe jeg aldri har gjort før, at jeg innså at “dette er ikke meg..” og oppsøkte hjelp dagen etterpå. Nå endelig kan jeg nyte siste rest av permisjonstiden før jeg begynner på jobb igjen, og føler at jeg har mer en nesetippen over vannet.
   Menn og psykisk helse skulle ha vært i mye større fokus enn hva det er.. Det er som mange som har den oppfatningen at siden man er gutt/mann så kan man ikke være deprimert eller slite psykisk. man skal være stor å sterk! bare her i hjembyen min, så var det 3 gutter på 18 år som tok selvmord på grunn av nettopp denne holdningen, de slet så mye at de valgte å avslutte alt enn å oppsøke hjelp.. Det er så trist at det skal være slik!
   Du har vært dypt savna både på bloggen, insta og snap, og gleder meg til å fortsette å lese både det positive og negative! Fortsett å ta opp de vanskelige temaene – det er så viktig!

  5. Takk for at du setter ord på det mange nok går og tenker litt på. Jeg håper du fortsetter å blogge innimellom. Det er svært få blogger jeg leser, men dine tekster er akkurat passe lange, lettforståelige, morsomme og smarte. Jeg gleder meg til å lese videre.

   1. Takk for at du deler om et veldig viktig tema❤️ Godt å høre at du er kommet ut på andre siden av tunnelen.

  6. For et ærlig og godt innlegg! så bra at du kom deg opp!
   Du skriver at dette ikke er ment for å få sympati, men jeg klarer ikke la vær å tenke på Christina oppi dette. du skriver flere ganger at hun var stengt ute og jeg vet hvordan det er å sitte i den posisjonen – helt forferdelig og veldig vanskelig på forholdet. Sender masse gode tanker til dere og heier på at dere kom sterkere ut av dette! 🥰

   Du har absolutt ikke vært glemt, jeg har ved flere annledninger sitert dine innlegg eller rett og slett lest opp innlegg for min samboer, hvor vi begge har ledd av humoren og at det blir skrevet så bra. Jeg ler enda like godt av det innlegget om første gangen du fikk Christina på badegulvet 14dager etter fødsel, eller alle de gangene dere begge skrev deres versjon av diskusjon eller krangel, slik at vi fikk se tankegangene til begge. Håper å se flere av de! 🤣

  7. My dad wrote a porno har dratt meg gjennom mange år og vonde tankar òg! Viss du er ferdig med den kan eg anbefale Help I sexted my boss!

   Og takk for at du delar. ❤️

  8. Veldig bra skrevet, og absolutt gjenkjennbart. Liker at du deler alle sider ved livet, alle har vi opp og nedturer som ikke er så synlig for de rundt oss.

  9. Så bra at du har klart å jobbe deg gjennom det. Det er jo ofte slik, at når ein føler at ein ikkje fungerer, så kan det gå på sjølvrespekten laus. Og ein blir sin eigen verste fiende. Men uansett så har du, -undervegs, -gjort svært mange kloke grep. Hagearbeid, for eksempel. Konkret arbeid, som gjev eit synleg (og vakkert) resultat. Du kan gratulerer deg sjølv med godt mentalt arbeid. Takk for gode råd, og for at du deler.

  10. Tøffe tak! Bare ikke bli skuffa når det butter nedover igjen, for det vil drt mye sannsynlig gjøre. Da er det greit å vite at det er helt normalt. Nå er det bare noen dager til mitt veggmøte har 15-årsjubilum. Det har vært 15 bølgete år, men jeg har blitt flinkere til å ta tak når jeg merker at det bikker nedover.
   På min gamle blogg ligger det noen innlegg jeg skrev om å møte veggen og veien tilbake.

  11. Dette var det jeg trengte å lese akkurat nå! Etter 3 år med hard jobbing, mye motgang, sorger og bekymringer for mine nærmeste sa det stopp rett før jul og jeg ble sykemeldt i romjula. Jeg bare gråt og sto opp hver dag med den samme følelsen jeg har før jeg skal i begravelse..
   Det var helt nydelig å lese at flere har gått gjennom det samme og at det vil bli bra igjen, kanskje enda bedre enn det har vært ❤️ Dette ga meg håp! 🥰 Takk for at du deler og for at du har startet bloggingen igjen 😊

  12. så flott at du er tilbake, og at du kom deg sterkere ut av det. Styggen på ryggen er ikke til å kødde med, så jeg vil dele min beste tanke som hjalp meg på min siste store “kjellertur”: Ingenting varer evig. Alt er midlertidig. Det er dritt nå, men det varer ikke evig.
   Å ha det som et hellig mantra når man er nede, løfter litt og er en trøst i mørket. Jeg er glad du ikke havna helt nede i de skumle tankers verden, der er det virkelig ikke godt å være!

  13. Jeg ble så glad da du begynte å skrive igjen og jeg har savna innleggene dine.

   Til innlegget ditt: Fra hjertet, takk for at du skriver rått og ærlig. For det er jo sånn livet er. Av og til er det helt hudløst og man overlever på et håp om at morgendagen blir bedre.
   Det er kanskje klisjeer. Men livet har lært meg at alle stormer stilner. Og takknemligheten når stormen legger seg, er ubeskrivelig. Og umulig å forstå hvis man ikke først har erfart stormen.
   Ut av stormen, litt sterkere – litt klokere. Men samtidig ligger det visdom i å anerkjenne at av skade blir man ikke alltid klok. Av og til blir man skadet. Men det er lov å håpe at erfaringene av sårbarhet også kan gjøre oss mer robust. I neste storm vet jeg jo at det vil stilne.

   Jeg heier på din og alle andres åpenhet. 💚

  14. Takk for at du er så åpen og ærlig om å ha det tøft og være på bunn! Det var skikkelig sterkt å lese. Det at du er så åpen om det kan hjelpe andre som er i liknende situasjoner til også å forhåpentligvis åpne seg til sine kjære og nære. Trengs mer åpenhet når det gjelder menn og psykisk helse, så dette her er en luke, tenker jeg. Så godt å høre at du «fant din vei» ved hjelp av hagearbeid og samtaler med dine foreldre og etterhvert Christina. Krever en styrke det, som du fant! Blir nysgjerrig på den boka jeg!

  15. Takk for at du deler. Du har gjort en livserfaring og kommet ut litt klokere og litt visere som menneske. Du har lært at ting går over – med eller uten hjelp fra andre. Din erfaring gjør deg i stand til å se og hjelpe andre i deres livskrise. Slik er livet. Man blir voksnere, klokere og kanskje et litt helere menneske etter slike erfaringer.
   En ting er sikkert: Du kan skrive både godt og levende. Jeg fant bloggen din gjennom Snøfall. Etterhvert ble bloggen din like artig som tv-serien. Jeg bare *måtte* lese den etter hver episode. Det er sånn at jeg gleder meg allerede til årets julekalender om sånn ca 10 måneder… 😉
   For det *må* jo komme en ny Snøfall.. 😊

  16. Og dette er ditt viktigste blogginnlegg noensinne. Vi trenger menn som deg, som sier at livet er ikke så greit bestandig. Men det blir bedre. Altfor mange menn som sliter, og ikke ser en lysning. Psykisk helse er liksom en kvinnegreie, så vi trenger menn som deg som sier, se her, jeg lå nede for telling, men jeg klarte å reise meg opp igjen❤️

  17. Sterkt innlegg, og gjenkjennbart. Møtte veggen hardt og brutalt i 2018. Og på nytt i 2019.
   Blir nok aldri helt den samme som jeg var før smellene, men det betyr ikke at jeg har blitt en taper av en hummer. Har bare funnet meg en ny haug å være konge på – eller egentlig funnet ut at jeg ikke trenger å være konge.

  18. Tusen takk for det du skriver. Du satte ord på mye som jeg også kjenner på. Jeg har møtt flere slike vegger. Det er godt å føle seg litt mindre alene med slike følelser og tanker. Og så gir det håp om at det kan gå oppover igjen. Takk!

  19. Takk for at du deler og så bra du føler deg bedre! ❤️
   Jeg er nok midt oppi en periode selv, og det man glemmer er at det går over, selv om alt føles håpløst der og da.

  20. Jeg kjenner deg selvsagt ikke, men du virker som en veldig flott, morsom og ressurssterk fyr.
   Godt å høre at Styggen på ryggen har gitt seg med å prøve å overbevise deg om noe annet.
   Utrolig tøft av deg å dele – takk!❤️

  21. Veldig godt å ha deg tilbake…både med de gode og dårlige dagene! Veldig gjenkjennelig og godt å belyse at alle har sine kamper andre ikke vet om.
   Glansbildene mange presenterer på nett og SoMe trenger en realitets sjekk

  22. takk for at du deler! trur de er mange flere av oss som opplever dette enn vi tør og innrømme. men de føles fantastisk og dele å få bort styggen på ryggen av det! heier på deg 💞

  23. Det er ikke så lett å være menneske som folk tror.
   Man må være redd, før man kan være modig.
   Du er et modig menneske.

  24. Kjenner igjen alt du sier, har 2 barn, hus , bil , dyr, samboer. Alt i det A4 livet man ser på som «suksess» i livet. Alikevell ble høsten for mye, mye helseplager som fikk meg til å føle meg liten, ubrukelig og svak. Det ble mørkt. 3 uker innleggelse på dps måtte til, følte jeg sviktet alle rundt meg og ikke minst barna. Men det ble et vendepunkt, når jeg kom hjem og hadde fått den hvilen som trengtes! Omsatt hode litt med miljøterapautiske aktiviteter , prøve å overtale meg selv i kjipe situasjoner at «enten går det bra, eller så går det over». Vi vet at menn sliter like mye, men godt å lese noen som forteller det ❤️ Lykketil videre!

  25. Wow, bra skrevet om et viktig viktig tema! Kjenner meg igjen så godt både personlig og i nære bekjente. En klok fyr sa til meg en gang på foredrag: «hvem er det største og verste trollet? Jo det er det du ser i speilet hver dag» Og trollet og styggen på ryggen er de verste kritikerne som finnes! Heier på deg! En fot om gangen, en dag av gangen❤️

  26. Takk🩷 Veldig viktig tema du deler her! Jeg vet godt hvordan det er når det er ned, kjenner igjen så mye du beskriver. Jeg er glad for at du er opp igjen, og nå som du vet hva ned er så vil du kjenne igjen symptomene tidligere om det skulle komme en ny ned🩷
   My Dad Wrote a Porno er definitivt en av mine favoritt podcaster! Snakk om å le til en tisser på seg😅

  27. Takk for at du deler ❤️ Har selv hatt en ganske tøff høst og vinter – men dine snap-innlegg isbadingen din har jeg ledd høyt til 🤣 Fikk faktisk kommentar fra min samboer den ene gangen at “så godt det var å høre deg le igjen”

  28. Takk for at du deler ❤️ Har selv hatt en ganske tøff høst og vinter – men dine snap-innlegg isbadingen din har jeg ledd høyt til 🤣 Fikk faktisk kommentar fra min samboer den ene gangen at “så godt det var å høre deg le igjen”

  29. Ser mange damer har kommentert her, noe som er bra. Men fra en mann til en annen: ALDRI slutt å skrive. Du husker det nok ikke, men vi skrev litt frem og tilbake for en del år siden, den tiden jeg selv skrev en del historier. Aldri publisert på noe annet enn facebook. Så forsvant gleden og lysten til å skrive ned de hverdagslige gledene og morsomhetene. Bakgrunnen og historien er nok ulik, men felles er måten menn håndterer sånt på. For vi er så sterke, vi gjennomfører, vi klarer oss. Dessverre er statistikken imot oss, på alt for mange områder. Slett ikke alle er sterke, alt for mange gjennomfører ikke, og svært mange klarer seg ikke.
   Det du gjør er intet annet enn beundringsverdig!! En ting er å gå på en smell, det krever mer å snakke med sine nære om smellen, og enda mer å kunne si det høyt til en hel verden.
   Jeg er idag en skygge av den mannen med hverdagslige gleder og morsomheter. Om jeg noensinne skriver noe igjen vet jeg rett og slett ikke.Men skal si noe igjen, som jeg sa til deg en gang for flere år siden:

   Har man ikke noe å glede seg over selv, må man kunne glede seg over andres lykke!

   Håper virkelig å lese mer fra deg fremover 🙂

   Frank

  30. Et fantastisk ærlig innlegg som alle burde ta til seg.viktig for menn å kunne snakke om alt og viktig å få fram at man er ikke sterk før man kan vise sin svake side.og man kommer alltid opp når man er nede.har fulgt deg fra dag 1. ja er så godt å ha deg og skrive gleden tilbake her og på fb og snap.du er fantastisk. Aldri slutt å skrive men bare være deg selv.ha en nydelig helg og nyt hvert sekund

  31. Velkommen tilbake! ❤️ Har savnet deg!
   Du skriver så godt, reflektert og nydelig. Kjenner meg igjen, da jeg har vært der selv. Styggen på ryggen var en jævel! Jeg forstod også tekstene ordentlig den gangen. For meg vet jeg enda ikke hva som førte til den vonde spiralen som sendte meg ned i kjelleren. Forutsetningene mine var se samme som dine. Jeg bebreidet meg selv for at jeg ikke klarte være glad, og fornøyd. Unner ingen å være nede, men som du sier livet går opp og ned her i livet.

   Nå skinner sola igjen, og mitt gamle vesen er tilbake. 😌 Jeg er glad du også er der, og deler de gode og kloke tankene med oss lesere. Du er faktisk den eneste bloggeren jeg noen gang har fulgt og lest. Det sier litt ☺️ Keep up the good work. Heier på deg 👏

  32. Wow. Den traff, skikkelig. Bra skrevet Peter.
   Har savna deg, Christina, bremyktP og Horegenser 😂❤️ Dere er og blir favoritter. Husker godt podcasten deres, som var min favoritt å trille til i permisjonstid med eldstemann.
   Skikkelig godt å høre du har det bedre nå 🙂

  33. Blogg om livet og hagestell ispedd litt tv-anmeldelser.. i like! Begynn seriøst med dette igjen, det er din force. Tekst og bilder som er lett å lese. Plutselig kan du leve av det igjen!
   Jeg er straks førti, i travel jobb og i tidsklemma med familie på fire. Lengter etter langsomhet. Lyst å gripe fatt på hagen, hva ser pent ut men krever lite? Hva er gøy for en 8-åring at finnes i hagen? Å spise? Leke med? Plass å henge med venner? Hva blomster lettest? Hva gir ro i sinnet av planter? Jeg vil ha en hageblogger ut av deg, rett og slett. Ispedd litt dybde om livet slik det er. Ønsket herved oversendt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg