Takk til deg som sjeldent får det

Dere er blant de viktigste personene i livene våre, men likevel sier vi nesten aldri takk. Alle andre får takk hele tiden. Takk for maten, takk for besøket, takk for ditt, takk for datt. Hvor er ditt takk?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Du som hver eneste dag passer på barna våre og sørger for at de får en fantastisk dag full av glede og latter? Du som store deler av dagen fungerer som min stedfortreder og gladelig tar del i jobben med å bygge oppdragelsen stein for stein. Det er et massivt ansvar det, og det tar du hver eneste dag.

Selv for all takknemligheten jeg har for deg og alle gangene jeg tenker på deg, glemmer jeg å si det. Sant å si så ville jeg ikke vart 5 minutter i dine sko. Jeg kjenner det når jeg henter og leverer. Så mange armer og bein, så mange stemmer, ønsker, krav og behov. Evnen din til å skape kontroll i et rom der kaoset råder.

Jeg synes ofte det er mer enn jeg kan bite over å ha kontroll på bare to, du er rolig som skjæra på tunet selv med flere barn rundt deg enn jeg kan telle. Hver eneste dag. Du ser hvert eneste barn og vet alltid hva du skal si til hvem. Alltid et steg foran. Du som gir barna utfordringer, opplæring, ris, ros, is og kos.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vi sier det kanskje aldri, men vi tenker på det hele tiden. Vår bunnløse berømmelse for jobben dere gjør hver eneste dag. Ellers hadde vi ikke kommet tilbake med barna våre dag etter dag. De er det aller viktigste vi har, og vi gir dem bort til deg hver eneste dag fordi vi stoler på deg. Vi anerkjenner deg og vi vet at du vet hva du gjør. Kanskje til tider bedre enn oss, men det sier vi selvfølgelig ikke høyt. Men vi vet det.

For bak alle timene ligger det så mye jobb. Jobb med et smil! Skulle vi byttet sko for en dag ville jeg ligget krøllet sammen under spisebordet på pauserommet lenge før lunsj. Men jeg sier jo aldri det. Du får kanskje et halvhjertet “takk for i dag” på vei ut døra, med en stemme som er langt langt borte. Mentalt er jeg allerede i gang med å planlegge middag eller stresse over mailen jeg ikke rakk å sende. Eller jeg er så henrykt over å se den lille kompisen min og høre hva han har å melde at jeg helt glemmer å tenke på deg.

 

 

Sant å si så er tiden rundt henting og levering langt under optimale tider for oss foreldre. Vi er enten på vei til eller fra jobb, vi er på vei inn eller ut av jobbmodus eller andre aktiviteter, vi er ikke alltid helt mentalt til stede der og da. Noen ganger er vi trøtte, stressa, sultne eller irriterte. Og du ser kanskje ikke kjærligheten, du ser kanskje ikke egentlig oss. Og vi ser så absolutt ikke deg. Og det er trist, for jeg vet at du ikke forventer eller krever det, men du fortjener å bli sett. Kanskje mer enn noen.

Jeg lar ikke hvem som helst ta en titt under panseret på bilen, pille på macen min eller låne mobilen. Og det er bare ting – de betyr jo egentlig ingenting for meg.

Så tenk da, at jeg gladelig gir fra meg det mest dyrebare jeg har i hele verden, hver eneste dag – til deg! Jeg vet ikke om du egentlig tenker over hvilken vanvittig tillitserklæring det er, men det finnes ikke noe nivå over det. Og den tilliten viser du deg verdig hver eneste dag. 5 dager i uka hele året gjennom. Ikke en takk å få.

 

 

Men det fortjener du, kanskje mer enn noen andre. Du fortjener millionlønn, heltestatus og en statue utenfor hallen. For du er en viktig del av barnas liv, mitt liv, vårt liv.

Slik som julegavene jeg hentet i går. For meg er det årets stolteste øyeblikk og et av årets store høydepunkt, men jeg vet jo at uten deg ville det aldri skjedd. Uten at du var der for å organisere det hele og få det i stand. Det er fort gjort for oss foreldre å gi all honnør og trampeklapp til barna, men det er jo du som står bak og trekker i trådene. Du som gjør alt mulig. Du som legger til rette for å skape minner for livet, selv når jeg er på jobb.

 

davOm du visste hvor mye disse gavene betyr for meg.

 

Så takk. Fra helt innerst i hjerterota: Tusen tusen hjertelig takk. Og vit at jeg så absolutt ikke står alene, for vi er mange som meg, antakeligvis alle, men vi glemmer det bare.

Men husk at for hver eneste dag vi kommer tilbake med barnet under armen, er vår tillit til deg forlenget. Nok en dag vi ønsker at du skal passe på det som betyr mest for oss i hele verden, og den tillitserklæringen er i sin stille erkjennelse egentlig den største takk vi kan gi.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA God jul og tusen takk for i år 🙂

 

/ God jul!

Les også: Årets stolteste øyeblikk!

* Følg Barnehagehjerte på Facebook *

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg