Inne i varmen er det helvetes kaldt

Kjære prest, hva er du redd for?

Frykter du at homofili er en luftbåren smitte som sprer seg hvis du bringer det inn i kirken? Vel, da kan jeg glede deg med at alt tyder på at man blir født med det, så hvis du ikke allerede har det, så skal det nok gå deg bra.

Frykter du en kjærlighet du ikke forstår? Har du glemt hva som står i Rom 8:35? “Hvem kan skille oss fra Kristi kjærlighet? Nød, angst, forfølgelse, sult, nakenhet, fare eller sverd?” Enten glemte de som skrev bibelen å føre på “herrens egne sendebud” på lista eller så har du virkelig tatt deg vann over hodet. Slik jeg leser teksten, så er det å leve i bevisst synd det eneste som kan skille mennesket fra Kristi kjærlighet. Så, da er det altså der slaget står. Homofili er et bevisst valg om å leve i synd og derfor gjør ikke homofile, lesbiske og transpersoner seg fortjent til Kristi kjærlighet?

 

 

Er det det som er problemet, at homofili er en synd? Vel, kjære prest hva skjer egentlig i 1 Mos 1,26? “Gud sa: La oss lage mennesker i vårt bilde, så de ligner oss!”. Med tanke på at Gud skapte alt på jorden og mennesker i sitt bilde, må vi altså holde døren åpen for at Gud muligens er tidenes skaphomo. Snakk om toppen av ironi! Da tenker jeg du angrer for at du stemte mot ekteskap mellom homofile, lesbiske og transpersoner. Tenk hvis du kommer til himmelen og det første du ser er Gud og St. Peter som står lent mot perleporten og råkliner. Tipper det blir dårlig stemning når du må forklare at du har ønsket alle Guds homofile etterfølgere til helvete for å leve i synd. Da vet jeg hvem som må pakke ned altervinen og se frem mot en kjip evighet i varmere strøk. Og da snakker jeg ikke om Gran Canaria.

Frykter du at homofile skal ta over kirken og gjøre den om til en eneste stor homsebar med regnbueflagg i taket og Eurovision-fester hver helg? Ingen fare kjære prest, jeg tror de bare ønsker å bli akseptert for den de er og å få elske den de elsker. Er det så mye forlangt det da? I en tid der kirken taper terreng og sekulariseringen stadig vinner frem, burde ikke du være langt mer opptatt av å gjøre døren høy og porten vid, fremfor å stenge Guds etterfølgere ute i kulden? Ja vel, så kanskje du får et lite regnbueflagg på prekestolen, men er det så ille da? Du går jo i kjole og pynter deg i festlige farger hele året uansett. Hvorfor ikke skrive om Fairytale for orgel eller gjøre Nocturne til en salme? Du ville badet i kollektpenger som aldri før. Men det ville vært homopenger da, så du måtte vasket dem skikkelig så du ikke ble smittet.

 


Den homofile mannen prøver å stjele kollekten!

 

Frykter du Guds vrede? Jeg trodde Gud var langt mer opptatt av kjærlighet enn hat? Og er det ikke bedre å tilpasse seg moderne tider og sørge for at menigheten vokser, fremfor å lukke døren for de som kommer bankende? Hadde jeg vært Gud ville jeg i hvert fall blitt rimelig forbannet om jeg stakk hodet innom kirken en dag bare for å finne en sal full av tomme benker og en haug med forsmådde homofile som sto ute i snøen og hutret.

Frykter du at ekteskapet vannes ut? Jeg vet at du liker å si at “ekteskapet skal være mellom mann og kvinne, slik det står skrevet i bibelen”, men bare fordi det står i bibelen så betyr ikke det at du ikke har et valg. Du bestemmer selv hvordan du tolker bibelen, du tar selv dine egne valg her i livet. Du må ikke følge bibelen ordrett, du kan også følge hjertet. Hvis du absolutt skal følge bibelen ordrett så må du også begynne å tro på snakkende slanger, så da er det vel bedre å la tvilen komme tiltalte til gode og tillate visse unntak.

Så, kjære prest: Jeg mener at tiden for forandring har kommet. Dere må utvikle dere eller risikere å råtne på rot. Hvis dere ikke åpner øynene for nye tider, kommer dere til å brenne inne med en stabel uleste bibler. Det er så absolutt ikke en trussel, det er et metaforisk bilde på en akterutseilt institusjon som ligger på latsiden.

 

Et homofilt kirkebryllup anno 2014

 

Selv om dere har tidenes beste salgsargument om et evig liv i himmelen kontra en evighet i helvete, la meg minne dere på at ingenting er hugget i stein. Du har kanskje greit med klingende mynt i kollekten inntil videre, men jeg mener tiden for å dra i nødbremsen er nå. Hvis ikke vil du en dag våkne opp til en kirke full av tomme benker. I valget mellom kjærlighet og fremmedgjøring, gå for kjærlighet. Det ville Jesus gjort.

Jeg sier ikke dette som en ateist, jeg sier det som en far. Jeg ønsker ikke å oppdra mitt barn i troen om at kirken er et sted for kjærlighet og nærhet til en Gud som elsker alle barna, hvis det er betingelser involvert. Ikke betingelser satt av Gud, men av mennesker som deg. Hvis det er slik at himmelen er full av dømmende prester og helvete er for alle oss andre, så får dere kose dere med altervin og snitter der oppe. Selv drar jeg gladelig til helvete for å feste med homofile og drikke skikkelig vin.

 

Hva er du redd for?

 

Så kjære prest, hvor enn du er, hvem enn du er: Dra til helvete. Og når du kommer dit, spør etter meg, så tar vi en alvorsprat. Du vet du nærmer deg når du hører lyden av Bobbysocks og kjenner lukten av baconsnacks.

 

P.S. Innlegget er myntet på biskoper, prester og lekfolk som deltok på Kirkemøtet og stemte MOT forslaget om å vie homofile, lesbiske og transpersoner. Det er i like stor grad skrevet for den gjengse kirkegjenger og mannen i gata. Det er en oppfordring til ettertanke, det er en bønn om endring. Presten i innlegget er ment som en personifisering av et problem. Det er et angrep på en holdning, ikke en stemmeseddel.

/ lik hvis mener at det er tid for forandring

Les også:
Trenger din barnehage et pappahjerte?

* Følg Pappahjerte på Facebook *

165 kommentarer
  1. Takk, pappahjerte! Dette traff rett i hjertet, og jeg digger måten du belyser bibelens egne ord på! Jeg håper at prestene kan bli mer moderne slik at alle mennesker får lik rett til å gifte seg i kirken! You rock! B-)

  2. Det sies at man skal tolke tekster utfra den tiden de ble skrevet i. Så hvorfor tolke sitatet “ekteskapet skal være mellom mann og kvinne…”, som om det handler om kjønn? Hva om de også den gangen slet med at det ble arrangert bryllup mellom voksne menn og jenter som knapt var kjønnsmodne, slik vi ofte ser i mindre utviklede samfunn også idag? Jeg synes kirken er akkurat hva det ser ut som; TRANGSYNT!

  3. Du veit å få sagt de på helt rett måte, alle bør ønskast velkommen i kirka uansett kas menneske en e..å homofile kan jaggu også vere et so mykje bedre menneske enn mange andre ej kjenne rundt om mj..elska å lese innlegga dine.

  4. Sånn går det når de velger å tolke den eldste eventyrboka som finnes bokstavelig, og ikke innser at verden har gått videre. Synd for dem og for alle de som ønsker å bruke kirken, men som føler seg utestengt.

  5. For et fantastisk bra innlegg! Liker spesielt poenget med at nå som Norge er i ferd med å bli fullstendig sekularisert, er det mildt sagt paradoksalt å stenge noen ute fra kirken. Bravo!

  6. Det er veldig bra med engasjement rundt kirken. Det viser at kirken er viktig for folk. Men ikke viktigere enn at 89% ikke gad å stemme ved kirkevalget. Det førte til at de som ble valgt inn av de 11% som stemte ikke mener det samme som folket.
   Kirken har bedt folk å engasjere seg for at den skal bli en folkekirke. Det har ikke folk gjort. Da er det rart å skylde på kirken eller prestene.

  7. Kjære pappahjerte. Jeg liker i vanlige fall din blogg ,men her tar du faktisk feil. 2/3 av biskoppene stemmer FOR homofilt ekteskap. De folkevalgte, de som kirkens medlemmer demokratisk har gitt makten til å avgjøre i denne og andre kirkesaker, DE har stemt ned muligheten for likekjønnet ekteskap. Det er 116 stemmeberettigede i Kirkemøte, 12 biskopper, 11 prester og resten er vanlig folk. Sånne som du og meg. Så vil jeg for ordens skyll understreke at jeg er FOR en ekteskapsliturgi for likekjønnede.

  8. Tror nok ikke prestene er hovedproblemet her… Det var de folkevalgte på Kirkemøtet som stemte nei til forslaget om vielse av homofile. Biskopene vil gå i mot denne avgjørelsen og la prestene gjennomføre vielse av homofile. Og det er jo allerede flere prester som vier homofile i sine kirker. Tror det er mange fordommer og motforestillinger i vår kultur som også trengs å tas tak i, ikke bare kirkens holdning til “homovielse”.

  9. FANTASTISK! Tenkte først “Æsj, ett langt blogginnlegg, orker jeg dette?”, men det tok mindre enn ett sekund før du fenget meg. Jeg gjentar, FANTASTISK!

  10. “Men størst av alt er kjærligheten”.
   En del kristne gjør nok engang det kunststykket å viderebringe selektiv utvelgelse av hva de vil tro på i Bibelen. Synd, fordi om jesus nå kom tilbake ville han ha skammet seg.

  11. Slik liker vi <3 veldig godt skrevet, spesielt avsluttningen.
   Jeg følger mitt hjerte uansett kjønn og lukten av baconsnaks i såfall hvis det er dit man måtte havne, det synes jeg alle andre skal gjøre også. I will meet you Down there!

  12. Bor i USA og her er de fleste jeg møte helt i mot homofili og ser på det som synd. De kunne virkelig trengt å lese dette! Blir nok å quote deg neste gang jeg havner i en homofili diskusjon(eller krangel). Interesant å se hva de har å si til det da.

  13. Tid for forandring er det alltids plass til. Men, jeg mener virkelig at folk skal få lov til å leve som dem vil. Jeg kan se saken fra begge sider. Jeg er heller ikke kristen – så bibelen kan jeg ingenting om. Men, som forstått, homofile kan gifte seg. Hvorfor lage så mye bry og så “vondt” ut av at kirken sier nei? Eller, flertallet. Ja likestilling kan du si, rettferdighet, respekt kan du si, å gå i den retning. Men det går litt begge veier. Så lenge dem kan gifte seg (og det er jeg utrolig glad for, med tanke på gode venner av meg og resten av folket), så burde det ikke lenger være et problem…? Jeg melder meg helt ut av diskusjon osv om noen så mye som antar at jeg er imot ekteskap for homofil generelt, og i kirke. Dette er jeg slettes ikke! Synes det er fantastisk på flere måter. 🙂 bare, ser det fra begge sider og kan forstå der fra begge sider.

  14. janet: Hei Janet, jeg synes du sier mye i starten av kommentaren: “Men, jeg mener virkelig at folk skal få lov til å leve som dem vil.” For det er jo akkurat det som er problemet, personlig kristne homofile som ikke får gifte seg i kirken 🙂

  15. Ingrid: Hei Ingrid og takk for innspillet. Det er flere som har poengtert dette og jeg har korrigert teksten nå. Presten i innlegget er ment som en personifisering av et problem. Innlegget er ikke bare en kommentar til utfallet av kirkemøtet, men en oppfordringen til endring som går ut til alle kirkens menn og kvinner, det være seg prester, biskoper eller lekfolk. Men det kom ikke godt nok frem i teksten, så nå har jeg endret på avslutningen og håper det kommer bedre frem da 🙂

  16. Jenny: Hei Jenny og takk for innspillet. Det er flere som har poengtert dette og jeg har korrigert teksten nå. Presten i innlegget er ment som en personifisering av et problem. Innlegget er ikke bare en kommentar til utfallet av kirkemøtet, men en oppfordringen til endring som går ut til alle kirkens menn og kvinner, det være seg prester, biskoper eller lekfolk. Men det kom ikke godt nok frem i teksten, så nå har jeg endret på avslutningen og håper det kommer bedre frem da 🙂

  17. Kjetil Vold Archer: Hei Kjetil, denne kommentaren sparker vel litt i flere retninger, for selv om du har rett ang. manglende engasjement rundt kirkevalget, så rettferdiggjør ikke det at folk må engasjere seg for å gjøre kirken til en folkekirke. Det er ikke manglende engasjement fra folk flest som legger føringer for holdninger til de oppmøtte ved kirkemøtet, den holdningen får de ta på egen kappe. Dette innlegget går for øvrig ut til alle kirkens menn og kvinner, ikke bare deltakere på kirkemøtet. Jeg har spesifisert det litt bedre mot slutten av innlegget nå, siden flere har reagert på dette 🙂

  18. palle: Og så da? Poenget er ikke hva som står i bibelen, poenget er hva du selv velger å følge. Hvis du skal følge alt som står i bibelen ordrett, så får du hilse de snakkende slangene fra meg 😉

  19. Hei! Først: jeg er ikke troende, men jeg må si at jeg digger måten du legger frem dette på, at du faktisk siterer bibelen og viser at dette er noe som du bryr deg om! I tillegg til at dette er en ganske viktig sak.. Ei veldig god venninne av meg, som er lesbisk, er oppdratt i et lite kirkesamfunn på vestlandet og hun og kjæresten har et stort ønske om å gifte seg i kirken, men pr i dag går ikke dette. Jeg ser på det som urettferdig! Og man kan også tolke bibelen på den måten at i nesten alle par finnes en mann/kvinne, uansett legning, og at det er det Gud sikter til, men det er min private tolkning. Bibelen er en veldig gammel bok som kan skape mye diskusjon og uenighet, men det jeg mener er viktig er ikke hvordan man tolker den, men at den som tolker den og tror skal få lov til å være et medlem i kirken – ikke bare under gudstjeneste, men også når det kommer til bryllup!
   Stå på, pappahjerte! 😀 Fortsett å spre ditt syn på ting, de gir hverdagsgleden tilbake til en sliten lærerstudent! 😉

  20. “Poenget er ikke hva som står i bibelen, poenget er hva du selv velger å følge….”
   Og der fall heile innlegget ditt dødt …

  21. Genialt skrevet! Og er helt enig! Hvem er dem, som retter en finger mot mennesker som KUN vil feire kjærligheten? De behandler kjærligheten som om det skulle vært no skittent og fælt. Og det syns jeg er helt på tryne! Kjærlighet burde være lov og tillat i alle former, det er jo no vakkert!Dem sitter der, peker og dømmer..Men er hendene demmes helt rene tro? De får sørge for at hendene er SKINNENDE rene, før de begynner å peke!!

  22. Et lite apropos til saken som er i vinden….og prestenes evne til å velge det som passer seg i denne bibelen de er så glad i….
   Dersom noen for eksempel prøver å forsvare homoseksualitet, så minner jeg dem bare om Tredje Mosebok 8:22 der det står klart og tydelig at homoseksualitet er en vederstyggelighet.. Så er ikke det mer å snakke om.
   (Tredje Mosebok 1:9) Men nå trenger jeg noen råd om hvordan jeg på best mulig måte kan leve etter Guds bud. Hver gang jeg brenner en okse som et offer vet jeg at dette gir en duft som behager Herren . Problemet er naboene.
   (Andre Mosebok 21:7) Jeg ønsker å selge min datter som slave . Med det prisnivået vi har i dag, hva mener du er en kurant pris?
   (Tredje Mosebok 24:44) Står det klart at jeg kan eie både mannlige og kvinnelige slaver så lenge de er kjøpt fra et naboland. En venn av meg sier at dette gjelder bare for meksikanere, og ikke canadiere. Her trenger jeg hjelp. Kan jeg eie canadiere?
   Jeg har en nabo som insisterer på at han skal arbeide på sabbaten. I (Andre Mosebok 35:2) står det helt tydelig at han da skal drepes. Er jeg moralsk ansvarlig for å gjøre dette selv?
   En venn av meg mener at selv om det er en vederstyggelighet å spise skalldyr (Tredje Mosebok 11:10) så er homoseksualitet verre. Jeg er uenig. Hvem har rett?
   I Tredje Mosebok 21:20 Står det klart at jeg ikke må nærme meg Guds alter dersom jeg ser dårlig. Jeg må innrømme at jeg er nærsynt og bruker briller. Må synet mitt være helt perfekt, eller kan vi benytte litt slingringsmonn her?
   De fleste av vennene mine går til frisøren. De klipper håret på sidene og tar skjegget i kantene. Dette er tydelig en synd ifølge Tredje Mosebok 19:27. Hvordan bør de straffes?
   Jeg har lest i Tredje Mosebok 11:7-8 at jeg ikke må røre noen rester av en død gris fordi det gjør meg uren. Kan jeg allikevel spille (amerikansk) fotball dersom jeg har hansker på?
   Min onkel har en gård. Han synder mot Tredje Mosebok 19:19 fordi han planter to ulike avlinger på samme jorde. Kona er ikke noe bedre fordi hun går med klær som er laget av to ulike stofftyper (blanding av bomull og polyester). Han har også den uvanen at han banner mye. Er det virkelig nødvendig at vi samler hele byen bare for å steine dem
   (Tredje Mosebok 24:10-16) ?
   Er det ikke like lett å brenne dem til døde i et familieselskap slik vi pleier å gjøre med mennesker som ligger med sine slektninger (Tredje Mosebok 20:14) ?

  23. Jeg vil bare få kommentere at de som tror på dette tror ikke at man bare kan plukke og velge som man vil utifra dte som står i bibelen. Det er ikke som du sier at det er lov å bare velge det man ønsker å tro på i bibelen. Det er Guds ord, og det som står der står der for en grunn. Jeg tror på snakkende slanger. Jeg tror at Jesus gikk på vannet. Jeg tror at han kunne gjøre vann til vin. For jeg tror at Gud kan gjøre alt han bestemmer seg for, siden det er han som har skapt alt, så kan han også bøye på naturreglene, slik som ikke vi kan. Derfor kan ikke vi gå på vannet, men Jesus kunne. Og i og med at det egentlig står ganske tydelig i bibeln at homofili er en synd så tror jeg ikke at man bare kan velge det bort fordi at man skal modernisere seg. Troen er ikke noe som vi bare tror på og kun velger fordi alt er så enkelt og det er det som passer best for alle sammen. Så vi kan ikke forandre det som står i bibelen bare fordi at verden går en annen rettning. Det står masse om at verden ikke skal leve slik som Gud egentlig vill i bibelen.
   Når det er sagt, er jeg selv veldig usikker på hva jeg mener om dette. Jeg tror nemlig også at dersom Jesus hadde kommet tilbake nå så kan det være en stor sannsynlighet for at han hadde sagt drit i den regelen, når konsekvensen er at noen blir såret, slik som han en gang sa om å holde sabbaten hellig da han gjorde under for å redde noen. Men det kan også være at han hadde kommet å sagt: Hvorfor gjør dere ikke som deres Far har fortalt dere. Slik som han gjorde da han kom å sa at “dere har hørt at dere ikke skal drive hor, men sannelig jeg sier dere at den som så mye som ser på en annen kvinne med lyst i hjertet har utført hor”. Altså Jesus kom til jorden å gjorde noen regler mindre betydelig, mens andre strammet han ordentlig inn på. Jeg HÅPER at han hadde kommet ned også sagt at grunnen til at homofili var ulovlig på den tiden var på grunn av at det ikke fantes homofile kjærlighetesforhold og at på den tiden var det mer voksne menn som voldtok/missbrukte unge menn og at det var det eneste bilde de hadde på homofili da. Men at nå er homofili blitt kjærlighetsforhold på lik linje med heterofili forhold og at når det er snakk om denne typen forhold, og ikke hor (som i bibelsk betydning betyr allt av seksuell aktivitet som er utenfor ekteskap), så håper jeg at Jesus ville sagt at dette er ikke synd.

  24. Hei Øyvind. Det er kanskje ikke spesielt overraskende at jeg er totalt uenig. Du tar selv dine egne valg i livet. Jeg velger å tro at ingen følger bibelen til punkt og prikke, og det er også egentlig uvesentlig. Poenget her er at jeg mener det må være mulig å ta egne valg også, ikke bare slavisk følge en bok. Jeg mener det blir nærmest skinnhellig å fremlegge bibelen som en absolutt lov, for det er bare en bok. Kjærlighet og en åpen dør for de som ønsker å være en del av kirken burde veie mer. Men nå er ikke jeg noen bibelens mann, jeg prøver bare å tale fornuftens sak.

  25. Du må ikke glemme at Kirken følger det som står i Bibelen, de tar Guds Ord på alvor. Det går ikke ann å si at kirken er imot mennesker som er homofile, for det er ikke et personangrep mot homofile. Kirken følger bibelens lover, akkurat på samme måte som vi følger de norske lovene. Hvis jeg var 16 år gammel og ville inn på en nattklubb som var 20 års aldersgrense så kommer jeg såklart ikke inn, skal jeg lage et stort nummer ut av at jeg er 16 år og jeg føler de dømmer meg personlig eller skal jeg godta at det er sånn de norske lover er? Vi må godta at kirken ikke vil vie homofile, like mye som det er 18 årsgrense på alkohol. Vi må tenke litt utenfor boksen, og ikke ta alt så personlig bare fordi dere ikke er kristne. Verden forandrer seg og blir mer moderne for hver dag som går, men skjønner vi ikke at bibelen kan faktisk ikke forandre seg og bli moderne med oss? Vi må ha litt respekt for Kirken og det de står for. Jeg kan ikke gå fullt imot Høyre f.eks. fordi det er noe jeg er imot og føler det er personlig. Homofile kan fortsatt gifte seg, men bare ikke i kirken. Det har ingenting med homofile å gjøre, for Jesus liker ikke synden men elsker synderen, stor forskjell folkens. Ikke lag deres egne historier.

  26. Takk for et godt og viktig innlegg i denne debatten! Jeg synes ofte kirken skyter seg selv i leggen når de stadig mobiliserer mer hat og fordommer i stedet for å favne om medmenneskelighet, menneskeverd og kjærlighet – som etter min mening egentlig er budskapet.

  27. “Jeg synes ofte kirken skyter seg selv i leggen når de stadig mobiliserer mer hat og fordommer i stedet for å favne om medmenneskelighet, menneskeverd og kjærlighet – som etter min mening egentlig er budskapet.”
   Det er jo det gjør. De advarer synderen til omvendelse så han skal slippe å komme til helvete ,det er kjærlighet. Hadde ikke du advart en som holdt på å falle utfor et stup hvis du så det og ikke han?

  28. Må kommentere innlegget til 🙂 som av all respekt er medlem av kirken, leser Biblen og følger Guds ord. Skal man virkelig sammenligne de homofile med aldersgrensen på ett utested eller om du skal stemme Høyre. Er det et slikt syn dere har på homofile og deres kjærlighet som de ikke får hengivenhet for i kirken? Er ikke sjokkert over uttalelsen og det er trist at homofile ikke får Guds velsignelse. Dere dømmer og kategoriserer mennesker til de grader. Selv meldte jeg meg ut av Statskirken i går og det føltes befriende og ikke støtte slike fordommer.Smålige er det! Superbra skrevet pappahjerte” <3

  29. Hei Pappahjerte!
   Først av alt vil jeg bare si at jeg liker bloggen din veldig godt og det er underholdende lesning, selv for ei som ikke har barn.
   Så til dette innlegget som jeg velger å kommentere på. Jeg er prestestudent og ferdig prest i 2015 og har brukt de siste dagene til å være inmari lei meg og skuffa. Og jeg syns det er inmari dumt at du personifiserer motstanderne av homofilt ekteskap som prest. Rett og slett fordi prestene ikke har stemmerett ved kirkemøtet og har i bunn og grunn ganske lite de skulle sagt med mindre de driver en enorm lobbyvirksomhet. Noe faktisk veldig mange har gjort. Som det ble nevnt over her, så er 2/3 av biskopene for en likekjønnet vigselsliturgi og fristiller prestene sine til å fortsette med noe mange prester har gjort lenge, nemlig å be for borgelig inngåtte ekteskap.
   Når jeg er ferdig prest i 2015 kommer dette til å være en selvfølge for meg og jeg håper at etter Kirkemøtet i 2016 så får jeg endelig lov til å vie homofile på lik linje med heterofile par. Men dette klarer verken jeg, eller medstudenter eller prestekolleger alene. Vi er avhengige av at folk bruker stemmeretten sin ved kirkevalget og faktisk stemmer på de liberale menneskene som stiller til valg.
   Det er viktig å tenke på at forslaget falt med sju (!) stemmer, så det skal ikke mye til for at ting skal snus!
   Takk for meg.

  30. Et godt skrevet innlegg, såvisst. Kan jeg dele noen tanker som både kristen og homofil?
   For det første har vi alle blindsoner. Vi er alle feilbarlige, inkludert jeg. Din blindsone, Peter, tror jeg er at du med ditt ateistiske verdensbilde bruker Bibelen slik din subjektive (og sannsynligvis kulturelt betingede) smak finner for godt. Og det er greit for deg. Problemet er bare at det ikke funker sånn for en seriøs kristen som har fått overbevisningen at Bibelen er en samling av genuine åpenbaringer, budskap og handler av den sanne, levende, virkelige Gud. For en seriøs kristen med dette trosgrunnlaget, må Bibelen, Guds talerør, selv gi uttrykk for hva som er allegori/kulturelt betinget, og hva som ikke er det; hva som er gamle og utdaterte regler, og hvilke prinsipper som fremdeles gjelder. Du vil vanskelig forstå en bibeltroende kristen, og en bibeltroende kristen vil vanskelig forstå og bli overbevist av deg før dere blir enige om deres tilnærming til Bibelen.
   Som homofil selv synes jeg ikke det er vanskelig rent rasjonelt å si det som det er: Romerbrevet, som du selv siterer fra, kaller sex mellom likekjønnede unaturlig og til og med skammelig; jf. Rom. 1,26-27. Dette er en ment som en saklig, seriøs påstand. Paulus fordømmer også homo-sex i 1. Korinterne 6,9-10, og refererer til det som noe (blant annet) som Guds Ånd vil oppdra og styrke troende til å avstå fra gjennom troen på Jesus. Det skal godt gjøres å “tolke” dette på noen annen meningsfull måte, med mindre man velger å fordreie eller ignorere teksten.
   Som homofil er mine følelser naturligvis ikke enige. Men så har jeg personlig egentlig aldri trodd at følelsene mine er en god rettesnor i livet. Altfor mange ganger har jeg endt opp med et større tap enn vinning, mer smerte enn tilfredshet, ved blindt å følge følelsene mine. Og jeg tror heller ikke at seksuell tilfredsstillelse er det viktigste eller beste i livet. Jeg tror det finnes noe enda bedre enn det (og det mistenker jeg at du også mener som ivrig far!) – uten at det alltid er lett å føle det slik, av den grunn. Nei, langt ifra.
   (Forts. under)

  31. (Forts.)
   Jeg er overbevist om Guds aksept av og usvikelige kjærlighet til meg (og alle) som jeg er. Jeg er også overbevist om at dette ikke er ensbetydende med at Gud anerkjenner alt det jeg måtte finne på å gjøre. Som en seriøs far, tror jeg heller ikke du gjør/vil gjøre det med sønnen din; du vet bedre enn barnet ditt hva som gagner det på lang sikt. Genuin kjærlighet innebærer å sette grenser. Det er simpelthen det jeg og mange andre kristne mener at Gud, Skaperen av mennesket, gjør når det gjelder Bibelens syn på seksualitet. Ikke at Gud vil diktere, men heller at Gud vil ivareta. Men vi står fritt til å ta våre egne valg.
   Jeg vil legge til én ting til.
   Gud er og representerer det fullkomne. Det er og gjør ikke jeg – og det er helt greit. Det er ikke min skyld at jeg er ufullkommen. Jeg behøver ikke å leve med skyldfølelse pga. min legning eller noe annet fordi Bibelen fordømmer det. Hele Bibelens poeng er at _alle_ mennesker er født med alvorlige feil på både kropp og sinn, kalt synd, som vi alle trenger å frelses fra, uansett hva det er som er defekt – enten det er ens seksualitet, tankesett eller ens prioriteringer. Jf. Salme 51,7. Vi står alle likt framfor Gud. Budskapet om Guds nåde og tilgivelse gjennom Jesus tilrettelegger for et positivt og optimistisk liv med håp og glede for alle, uansett hvem man er og hva man har gjort eller ikke gjort. Jf. Romerne kap. 5 t.o.m. kap. 8. Budskapet om Jesus er svært positivt, med fokus på fred, håp og vekst tilgjengelig for alle. Alle er velkomne i Guds fellesskap, og alle burde være velkomne i kirken. Men poenget med Guds fellesskap og kirken er og vil alltid være vekst mot Guds ideal. Dermed må idealet opprettholdes, uten at vi skal gå rundt og rundt og føle oss mindreverdige eller diskriminerte av den grunn. Da har man helt og holdent misforstått Jesu budskap og Bibelen.
   Dette er hva jeg finner å være den gylne middelvei i denne så ofte håpløst usaklige debatten. De fleste i denne debatten har ekstremistiske meninger om det de ikke selv helt forstår. Dette er også en form for ekstremisme. Det er lett å kritisere det som ikke angår en selv. Begge deler angår meg i svært stor grad: homofil siden første minne, og teolog og snart pastor/prest. Ikke arrogant ment, saklig ment. Det finnes god grunn til at begge sider i debatten skal kunne utvise gjensidig forståelse og respekt – god grunn til at kristne ikke skal fremstå fordømmende og arrogante fordi andre ikke deler deres syn, og god grunn til at andre ikke skal kaste usaklig dritt om likeverdige mennesker fordi de ikke deler deres eller det sekulære samfunnets syn på homofili. Ingen har rett til å være en usaklig drittsekk bare fordi motparten er eller har vært det. Vi alle har ansvar først og fremst for oss selv. Vær det forståelsesfulle og saklige mennesket som en selv ønsker å møte i debatt – spesielt i denne høyst fintfølende debatten.
   Med vennlig hilsen fra en homofil teolog

  32. Det å være homofil skal straffes i følge bibelen. Derfor kan de heller ikke gifte seg i kirken. Greit nok.

  33. dette er det råeste og det beste innlegget jeg har lest, du leverer med glans og jeg bøyer meg i støvet for dette er såååå bra skrevet…… virkelig tatt på kornet 🙂 tumbs up for you my man!!

  34. Tror du at det er en grunn for at to av samme kjønn ikke kan reprodusere seg? eller tror du at det er en tilfeldighet, diskriminerer naturen her??

  35. Hei,
   Du kan kalle meg bibelkonservativ kristen som tror på Bibelen – ord for ord. Men vi må huske konteksten og at vi kristne ikke er bedre enn andre.. Vi er alle mennesker og nettopp derfor trenger vi Jesus.
   Det nye Testamentet ble gitt til oss som veiledning på livet. GUD elsker ALLE og vet hva som er best for oss.
   Derfor kan vi heller ikke komme med selektive sitater fra mosebøkene… Dette er historiebøkene i Bibelen som omfatter loven, og Israel historie.
   Jeg tror like mye på vitenskapen som bibelen. Jeg tror på Big Bang = naturlig nok med Gud som opphav av Big Bang.. (Som til og med Stephen Hawking åpner for)
   NOE må ha vært. Noe MÅ ha skapt. Det må ha vært noe som ga opphav til LIV. Står heller ikke i skapelsesberetningen om HVORDAN Gud skapte jorden.
   Jeg elsker Jesus og er så glad for at han frelste meg!
   Er så stolt av å være med i en kirke (Frikirken) som bidrar i verden med skoler, barnehjem mm.
   Kirken skal være samlingspunktet der uperfekte mennesker skal være. De som trenger NÅDE. De som ikke har alt på stell. ALLE som søker.
   Kristne har kanskje en tendens til å glemme hvem Jesus oppsøkte da han gikk på jorden.. Nemlig de som var utstøtte – de som andre så ned på.
   Han kom for å fortelle de prostituerte, tollere mm at de var elsket og planlagt av Gud. At nåden og frelsen var for ALLE. ALLE! ALLE!
   Hva om Jesus hadde kommet idag? Da hadde kanskje han oppsøkt de homofile for å gi de en klem å si: “Jeg elsker deg”. Men samtidig peke på hva som er Gud vilje med deres liv.
   Noe av det Jesus kom for å lære verden var kort oppsummert to enkle budskap:
   Neste kjærlighet
   Ikke døm andre mennesker
   Gud velsigne deg og håper du finner svar på det du søker.
   Hilser deg med en Sef.3.17

  36. Jeg skønner ikke hvorfor det skal være behov for å rettferdigjøre at at folk må engasjere seg for å gjøre kirken til en folkekirke. Kirken ber bare om innspill for at den skal tilpasse seg folket. Mener du at dette burde være unødvendig, og at kirken skal tilpasse seg folket på en mindre demokratisk måte?

  37. Først av alt, vi kan ikke plukke det som passer vårt liv ut i fra bibelen og så utelukke resten. Det er å lage en avgud!
   En ekte kristen tro er ikke basert på egne følelser eller egne meninger- men fullt ut på Guds ord!
   Jesus omfavner på ingen måte synd, men han fordømmer synden! Syndere kaller Han til omvendelse:)
   Når man blir kristen innser vi at vi er syndere og trenger Jesus/ Guds tilgivelse samtidig som vi omvender oss fra våre tidligere synder= slutter med dem!
   Folk føler seg fordømt, såklart de gjør! Tror dere Jesus døde på korset fordi Han var alles bestevenn? Da har dere virkelig misforstått!
   Jesus kalte folk til omvendelse!! Han gikk ikke rundt å sa at de kan fortsette som før!!
   I bibelen står det : Hos Gud er det ingen forandring eller skiftende skygge, Han er den som var og er og kommer! Og det står Han er ikke et menneske slik Han kan lyve!!
   Gud skrev ikke bibelen og sa obs det der skulle jeg ikke ha sakt, Gud sier det Han mener og mener det Han sier!!
   Hele skriften er innåndet av Gud, det er Han som har snakt gjennom skriverne!
   Ja jeg tror på ALT i bibelen,skapelsen, snakkende esel og slange.
   Og de som plukker fra bibelen følger ikke bibelen men sine egne meninger!Det er ikke bibelsk tro!!
   Ingen kristne hater homofile, vi sier bare at vår Gud ikke velsigner slikt i følge skriften og ser på det som synd!Vi dikter ikke opp et menneskelig sitat å sier Gud sier vi skal la det gå på følelse, da er man på villspor!Det står IKKE noe slik i skriftene!!!
   Hvis kirken noen dag i fremtiden godkjenner homofilie i å gifte seg med Guds velsignelse, så har de ikke bibelens Gud lengre, men de har laget en egen avgud basert på hva mennesker ønsker!
   Og til slutt:
   flott skrevet innlegg homofil teolog!

  38. Hei!
   Jeg føler vel at du egenhendig sprer mer hat ved dette innlegget enn kirken gjør gjennom sitt vedtak.
   Alle mennesker har fått livet i gave av Gud, alle er villet og elsket, og dermed også verdt akkurat like mye. Homofile er hjertelig velkomne i kirken! Alle står vi likt for Gud. Debatten dreier seg nemlig IKKE om homofiles verdi, men om en evangelisk-luthersk teologisk forståelse av ekteskapet, slik det kommer til uttrykk i Bibelen, grunnlaget for kristen tro og kirke.
   Det du bråkjekt kaller en fornuftig argumentasjon (og med det undergraver Kirkemøtets representanters fornuft), kommer til kort når man skal diskutere hvordan et trossamfunn skal forholde seg til ting. Det er nødvendigvis slik at et trossamfunn, her kirken, har sitt fundament i noe. Dette noe er Bibelen. Å synse fritt basert på hva som er minst ubehagelig eller mest inkluderende holder ikke mål. Flertallet av de folkevalgte i kirken forstår fortsatt teologien rundt et kristent ekteskap slik at man ikke kan vie likekjønnede, uansett hvor sårt det enn er. Både for homofile, for ikke-kristne meningsytrere (virker som om det er de som er ivrigst på å uttale seg), eller for de som stemte på “vinnerlaget”.
   Flertallet av de som engasjerer seg i kirken. Smak på det. Det er med andre ord en god del mennesker, uavhengig av om du finner flere Dnk-medlemmer totalt i Norge som er uenig. Å starte en svertekampanje mot de som argumenterer teologisk for en sak som opptar dem er direkte usmakelig. Ikke bare er flertallet mot å nå innføre en vigselsliturgi, men det er også mindretall for at det i det hele tatt er mulig å argumentere for to forskjellige teologiske forståelser av ekteskapet.
   Jeg sier ikke at det alltid vil være slik, ei heller at hverken den ene eller den andre siden i debatten representerer en absolutt sannhet. Den har kun Gud. Kanskje en dag, kanskje allerede ved neste kirkemøte vil det ha snudd seg. Men det å føre en saklig debatt uten å bli møtt med “Dra til Helvete.” burde være mulig. Som mine meningsmotstandere ofte trekker frem: det er tross alt 2014.
   Homofile er like elsket av Gud som alle andre. Ikke legg andre meninger enn det i dine meningsmotstanderes munn.
   Tusen takk til “Homofil teolog” for et nydelig innlegg.
   Vennlig hilsen ung teologistudent.

  39. Hei Pappahjerte! Så fint du skriver, nå skal jeg begynne å lese bloggen din 🙂
   Siden du er pappa selv er det jo litt fint å tenke på at Jesus hadde 2 pappaer, han klarte seg ganske bra synes jeg.. Jeg skjønner heller ikke det som står i bibelen om at du ikke skal ligge med en mann som du ligger med en kvinne?! Meg bekjent er det helt umulig anatomisk, men jeg kan jo ha missforstått her.
   Til deg Palle, vil jeg sitere hva Wenche Foss sa om det samme som du tar opp : “Det står jo om de transseksuelle i bibelen; til mann og kvinne skapte han dem.”
   Det er vel ingen ting som er mer uklart en” bibelens klare ord” alt kan tolkes, det går sakte fremover heldigvis
   Med vennlig hilsen Simon Andersen

  40. Jeg undrer meg på… dere som sitter og forsvarer prestenes/biskopenes syn på dette temaet…og som jeg da antar også sitter med tårer i øynene og taler varmt og inderlig for den muligheten/rettigheten leger i deres øyne skal ha vedrørende reservasjon mot å henvise til/utøve abort….
   Hva om en prest står frem og reserverer seg mot dette pålegget om å ikke vie homofile på grunn av sin personlige overbevisning? Vil dere respektere denne presten på samme måte som dere forventer samfunnet skal respektere leger som reserverer seg mot norsk lov på grunn av sin overbevisning?

  41. Herlig innlegg fra deg, Pappahjerte! 🙂 Jeg er så hjertens enig i det du skriver, og kan ikke fatte hvorfor det skal ha noe å si om man vil gifte seg med en likekjønnet?
   Men likevel, jeg leser en del kommentarer her på innlegget ditt og på andre diskusjoner hvor det kommer frem at homofili er en skam, synd, etc etc, og at dette med at de ikke skal få gifte seg i kirken er en av straffene for at de velger å leve med en likekjønnet person. Jeg har flere nære venner og bekjente som er homofil, men INGEN av dem har selv valgt at de VIL forelske seg i en likekjønnet person. Jeg har aldri hatt valget om å forelske meg i en likekjønnet, og MIN kropp har helt naturlig bare fattet interesse for det motsatte kjønn. Slik er det også for de som er homofile/lesbiske, di har aldri hatt VALGET om de vil få følelser for gutter eller jenter, deres kropp har naturlig falt for det ene eller andre uten at de selv kunne gjøre så mye med det. Og jeg har spurt flere av mine nærmeste som lever med en likekjønnet om hva de ville VALGT hvis de hadde fått et slikt valg.. Samtlige sier de kunne ønske de fikk valget, og hadde da valgt å interessere seg for det motsatte kjønn, fordi samfunnet er lagt opp slik. Det hadde vært mye enklere for dem om kroppen deres hadde blitt forelsket i det motsatte kjønn, istede for en av samme kjønn.. Alt er tilrettelagt for at man skal leve mann og kone, desverre. Men ingen av disse har noen gang kunne VALGT hvilket kjønn de forelsker seg i.
   Derfor synes jeg det er motbydelig at homofile/lesbiske skal “straffes” med å ikke kunne gjøre vanlige ting som vi “normale” kan gjøre, som f.eks å gifte seg i kirken når de måtte ønske. De har det tøft nok som det er med å bli godtatt av samfunnet, og ikke minst godta seg selv og sine følelser for en av samme kjønn. Det er en knalltøff reise de fleste har vært igjennom med å “komme ut av skapet”…
   Så folkens, tenk dere om. Homofili er ikke noe sykdom eller pest, det er noe som faller helt naturlig i kroppen hos enkelte mennesker, og noe som en selv ikke kan styre. De er akkurat like mye verdt, akkurat like gode og herlige mennesker som hvem som helst annet menneske som lever etter samfunnets “standard” som mann og kone..

  42. Hei, Geriatriks!
   Interessant problemstilling du presenterer 🙂 Slik det er nå har prester lov til å vise personlig skjønn angående forbønnshandlinger for likekjønnede par, så det er i praksis mulig allerede i dag. Dette fordi man ved dette Kirkemøtet ikke fattet noen nye vedtak, og denne skjønnsvurderingen var bispemøtets innstilling fra 2008 som handlingsvei frem til noe ble vedtatt.
   Jeg vil dog arrestere deg på et punkt, bare sånn rent formalitetsmessig. Slik jeg forstår deg stiller du deg positivt til likekjønnet vigsel, og er mot Kirkemøtets vedtak (/mangel på vedtak)?
   Du presenterer denne saken som prestenes og biskopenes sak/seier. 2/3 av biskopene i Norge stemte for likekjønnet vigsel, og prestene har ingen automatisk stemmerett i sammenheng i kraft av sitt embete.
   De som stemmer ved Kirkemøtet er biskopene og alle medlemmene i bispedømmerådene. Bispedømmerådene velges av alle som er medlemmer i Dnk i de respektive bispedømmer. Det var 116 stemmeberettigede ved Kirkemøtet. 12 av disse er biskoper, 12 er prester (en valgt fra hvert bspdm), 1 er leder av Samenes kirkeråd.
   Det er dermed de folkevalgtes avgjørelse som er fattet. Ikke prestenes, ikke biskopenes. Dette er demokratiets avgjørelse.
   Er man uenig, og ønsker å forandre sin egen kirkes lære, er det dummeste man gjør å si fra seg stemmeretten sin ved å melde seg ut. Flott hvis dette fører til at folk faktisk engasjerer seg i teologi, sin lokale menighet og kirkepolitikk.

  43. Vel… Du kan arrestere meg så mye du bare vil når det gjelder teologi og oppbygging av kirken og hvordan man velger og bestemmer..som jeg tror du kan arrestere de fleste andre “vanlige” borgere i Norge..
   Mitt poeng er:
   I Norge er det lovlig å gifte seg likekjønnet. Basta! Vi blir alle født og innlemmet i statskirken i dette landet enda såvidt jeg vet. Dermed er alle innbefattet og innlemmet frivillig (og ufrivillig) i den norske kirken.. Arrester meg gjerne på dette og. Nåvel, om jeg har rett så har alle lik rett til å få gifte seg i kirken, fordi den er en del av den norske stat, og dermed i mine øyne tvunget til å følge de lover og retningslinjer som Norge har satt (og da ikke en gjeng med bakstrevere) på samme måte som jeg mener de som skal utdanne seg til leger bør få spørsmålet ved oppstart utdannelse: “vil du etterfølge norsk lov!”.. Er svaret nei fra studenten så er det “sorry..da kan ikke Norge bruke deg”.

  44. Får ikke klikket men antar den sier at statskirken er eller skal avvikles.. Jeg følger ikke med på dette.. Mitt poeng står uansett. Kirken setter seg over norsk lov hva gjelder likekjønnet giftemål.. Det er andre trossamfunn i Norge som gjør det samme…og de får pepper så det holder av alle..

  45. Hei,
   Strålende innlegg. Som homo blir jeg alltid litt rørt når heteros forsvarer det vi selv føler. At det ikke er noen spesiell forskjell på oss. Et hode, to armer og to ben. I bunn og grunn handler det om å bli akseptert på lik linje som alle andre. Det er faktisk helt fint å være homo.
   Hilsen Arild.

  46. Geriatriks :Det står at de skiltes i år 2012 🙂
   Du må nok kopiere linken og lime den inn selv for å se innlegget 🙂

  47. Til Geriatriks: Dette er ikke helt korrekt. Altså, man meldes ikke automatisk inn i Den norske kirke, med mindre man døpes i kirken. Med andre ord, jeg er ikke meldt inn i Den norske kirke, uten at jeg aktivt har gjort noe for å ikke være det.
   Nå er jo ikke kirken en statlig institusjon, slik at staten ikke har kontroll over kirken. Altså, kirken er pålagt å følge norsk lov, og det gjør den og. Å vie homofile er lovlig, men det er ikke dermed pålagt kirken å gjøre det. Det er jo ikke kirken som gjør at folk er gift, juridisk sett. Det kirken sier nei til, er dermed å gi sin velsignelse til noe som er stikk i strid med Bibelen, som hele kirken bygger på. Dette tenker jeg er helt greit.

  48. Jeg trenger en liten oppklaring fra dere kristne som kommenterer flittig over her, kanskje spesielt deg “Lene 2”. Du skriver blant annet at “Ingen kristne hater homofile, vi sier bare at vår Gud ikke velsigner slikt i følge skriften og ser på det som synd.”
   Hvordan forklarer du/dere da at noen prester er for og noen imot det å vie homofile i kirken? Burde ikke dette være en del av fundamentet man stod samlet om dersom man tolker bibelen på samme måte?
   Det er jo dette som gjør hele greia så ufattelig tragikomisk, særlig når vi skriver 2014. Jeg skjønner godt at folk blir provoserte, og ikke minst at de mister det lille de hadde igjen av tiltro til kirken! (Okei, jeg snakker for meg selv her)
   Hilsen ei som skal stemme ved neste kirkevalg. Og hjelper ikke det, så blir det utmelding!

  49. Leste hele artikkelen å dette er typiske ord fra folk som ikke har lest hele bibelen å har misforstått mye, skal prøve å rette på flere av hans feil da dere kan se hvor lite han forstår, poster dette på kommentar feltet til artikkelen også. (A) han sier at bibelen kan tolkes som man vil. Men i bibelen så er alt bokstavelig å derfor ikke kan tolkes på flere måter eks de 10 bud, mange mener siste bok i bibelen som er kun profetier kan tolkes på flere måter fordi et symbolsk språk blir bruk der å noen av symbolene er bla et dyr med 10 horn , osv men dette blir spesifisert av en engel i Daniels bok der han sier at dyret er et kongerike, hornene er konger. Å vi har historie delen i bibelen som også ikke kan tolkes av personlig mening. (B) han sier at de som ikke arver Guds rike kommer til å brenne i helvette for alltid. Dette er også helt feil å blir ikke nevnt i bibelen, den nevner den andre død som vil si at du dør etter du dør her på jorden. Revelation 21:8 ?But the fearful, andunbelieving, and abominable, andmurderers, and whoremongers, and sorcerers, and idolaters, and all liars, shall have their part in the lake which burns with fire and brimstone: WHICH IS THE SECOND DEATH?. (C) Han mener kristene burde ikke gå etter hva som står men heller etter sitt eget hjerte, Hitler og Stalin gjorde det å de drepte millionervis av mennesker fordi de mente det var riktig, i bibelen står det: Jeremiah 17:9 ?The heart is deceitful above all things, and desperately wicked: who can know it??. Å før dere nevner alle liv den katholske kirken har tatt så kan jeg si at de har ingenting med bibelen å gjøre å de har aldri følgt den. Selv ikke den norske statskirken følger den. (D) Han nevner at hvis du skal tro på bibelen ordrett så må man tro på snakkende slanger. Dette er også misvisende fordi det står at Lucifer, den mektigste, peneste og smarteste engelen forvandlet seg til en drage når han og sin 1/3 del av alle englene gikk i krig mot Gud i himmelen. Satan forvandlet seg til en slange i Edens hage etter han tapte krigen og ble bannlyst fra himmelen til jorden å ikke helvete som de fleste tror, så snakkende slanger blir feil. Så håper dere fikk noe innsikt her å pass dere for folk som skriver slike artikkeler for selv om de drar opp et par bibel vers så betyr ikke det at de har satt seg inn i bibelen og forsår den som tydligvis er tilfelle her. For min del så lever jeg ikke som en kristen og er ikke døpt men har nok brukt mye mer tid på å lese og forstå en denne personen, Å jeg er helt overbevist om at bibelen er troverdig å kan komme med flere gode argumenter for det men blir på en annen kommentar/artikkel. Å før noen sier noe så vil jeg si at jeg vil døpe meg og gå over men når vet jeg ikke.

  50. Victoria: Jeg er ikke Lene 2, men jeg kan jo prøve å gi et svar. Greia er at Bibelen er ganske klar på dette med homofili, og mange andre ting for den saks skyld. At noen prester velger å lage sin egen tolkning av dette, eller si at det ikke gjelder lenger, er deres personlige oppfatning. Dermed er det umulig å få til en enighet, fordi noen velger å plukke fra Bibelen det som passer dem best.

  51. Jau men jeg kommer hvertfall ikke med masse eventyr som vedkommende som har skrevet denne bloggen, men skal huske det til neste gang.

  52. Leste hele artikkelen å dette er typiske ord fra folk som ikke har lest hele bibelen å har misforstått mye, skal prøve å rette på flere av hans feil da dere kan se hvor lite han forstår, poster dette på kommentar feltet til artikkelen også.
   (A) han sier at bibelen kan tolkes som man vil. Men i bibelen så er alt bokstavelig å derfor ikke kan tolkes på flere måter eks de 10 bud, mange mener siste bok i bibelen som er kun profetier kan tolkes på flere måter fordi et symbolsk språk blir bruk der å noen av symbolene er bla et dyr med 10 horn , osv men dette blir spesifisert av en engel i Daniels bok der han sier at dyret er et kongerike, hornene er konger. Å vi har historie delen i bibelen som også ikke kan tolkes av personlig mening.
   (B) han sier at de som ikke arver Guds rike kommer til å brenne i helvette for alltid. Dette er også helt feil å blir ikke nevnt i bibelen, den nevner den andre død som vil si at du dør etter du dør her på jorden. Revelation 21:8 ?But the fearful, andunbelieving, and abominable, andmurderers, and whoremongers, and sorcerers, and idolaters, and all liars, shall have their part in the lake which burns with fire and brimstone: WHICH IS THE SECOND DEATH?.
   (C) Han mener kristene burde ikke gå etter hva som står men heller etter sitt eget hjerte, Hitler og Stalin gjorde det å de drepte millionervis av mennesker fordi de mente det var riktig, i bibelen står det: Jeremiah 17:9 ?The heart is deceitful above all things, and desperately wicked: who can know it??. Å før dere nevner alle liv den katholske kirken har tatt så kan jeg si at de har ingenting med bibelen å gjøre å de har aldri følgt den. Selv ikke den norske statskirken følger den.
   (D) Han nevner at hvis du skal tro på bibelen ordrett så må man tro på snakkende slanger. Dette er også misvisende fordi det står at Lucifer, den mektigste, peneste og smarteste engelen forvandlet seg til en drage når han og sin 1/3 del av alle englene gikk i krig mot Gud i himmelen. Satan forvandlet seg til en slange i Edens hage etter han tapte krigen og ble bannlyst fra himmelen til jorden å ikke helvete som de fleste tror, så snakkende slanger blir feil.
   Så håper dere fikk noe innsikt her å pass dere for folk som skriver slike artikkeler for selv om de drar opp et par bibel vers så betyr ikke det at de har satt seg inn i bibelen og forsår den som tydligvis er tilfelle her. For min del så lever jeg ikke som en kristen og er ikke døpt men har nok brukt mye mer tid på å lese og forstå en denne personen, Å jeg er helt overbevist om at bibelen er troverdig å kan komme med flere gode argumenter for det men blir på en annen kommentar/artikkel.
   Å før noen sier noe så vil jeg si at jeg vil døpe meg og gå over men når vet jeg ikke.

  53. Hva med å legge boken bak oss å tro på at alt kommer fra ingenting som de prøver å presse inn i oss i the big bang teorien? Det kveves mer tro for å tro på det en bibelen for å si det sånn.

  54. Å ser at det er en annen som har kommentert å relaterer kristene i dag med lovene fra gamle testamente. Det er også typisk og feil av folk.
   De har tydligvis ikke fått med seg at det står i nytestamentet at de gamle lovene ble hengt på korset med Jesus og gjelder ikke lenger.
   Men ikke alt ble fjernet som de 10 bud og at gris er et urent dyr. For det blir bekreftet i nytestamentet.

  55. Takk Steinar, vi lever jo i en tid full av “experter” å klarer ikke å dy meg når jeg leser alle eventyrene de kommer med. Du skal studere Bibelen en del før du kommer med ting angående det som står.

  56. Bare som en kommentar til innlegget: Du har totalt misforstått hva det dreier seg om! Ja, menneskeverd, likestilling, respekt og toleranse er viktig. Det er ikke dermed sagt at man skal gi sin velsignelse til noe man ikke står for.
   I Bibelen står det ganske klart og tydelig om at homofili er synd. Man kan ikke plukke og velge fra Bibelen, for så å si at man følger den, ikke sant? Man velger ikke det som passer en selv best, for da går man jo egentlig bare etter egne meninger. Samtidig har vi en fortelling fra Bibelen der en kvinne er grepet i ekteskapsbrudd, hvor Jesus sier at den som er uten synd kan kaste den første steinen på henne. Dette sier noe om at vi ikke har rett til å dømme. Samtidig sier han til henne: “Gå bort, og synd ikke mer fra nå av.” Dette forteller oss at vi heller ikke skal godta synden.
   Bibelen forteller oss om kjærlighet til vår neste, og at vi ikke skal dømme hverandre. Og dette er viktig. Vi skal derfor ikke stenge homofile ute fra kirken, og det er heller ikke det saken dreier seg om. Jesus hang selv sammen med dem som levde i synd, han respekterte dem og elsket dem. Samtidig velsignet han ikke handlingene deres, og kalte dem til omvendelse. Han regner heller ikke en synd for større enn en annen, vi er alle skyldige.
   Kort sagt: Vi skal ha respekt for homofile, og se på dem som likeverdige med oss andre. Likevel blir det feil at kirken skal velsigne et ekteskap mellom dem på Guds vegne, når Gud selv har sagt at dette er synd. Og spesielt er det feil av folk som ikke forstår hva dette dreier seg om, og som ikke har omtrent noen kunnskap om Bibelen, å kritisere dette.
   For øvrig veldig bra innlegg av “Homofil teolog” lenger oppe!

  57. Det har du helt rett i Alex, jeg også har hørt så mye vrøvl, fint og gledelig å lese det du skriver, stå på Alex.

  58. Homser bør ikke få lov til å gifte seg eller få barn (adoptere). Det er brudd på barnes rettighetere.
   JÆVLA HOMSER, SKULLE ØNSKE HITLER LEVDE !! RIP KJÆRE HITLER.

  59. Takk igjen Steinar, godt å se at ikke alle går med strømmen. Gud beskriver problemet til de som liker denne bloggen og han som skrev bloggen. Hosea 4:6 “My people are destroyed for lack of knowledge: because thou hast rejected knowledge” å til du som kaller deg homser bør brennes; er ganske sikker på at det er flere som mener du bør brennes fordi over 99% av hele verden er temmelig imot alt hitler stod for og gjorde. Så lykke til i ditt liv fremover å la meg gi deg et råd, hold lav profil fordi det er ganske mange som drømmer om å ta sånne som deg. Mye gale folk der ute som ønsker hevn på mange måter å du er en god syndebukk for de.

  60. Wow.. “homser bør brennes”… Jeg tipper du er av typen som ser på lesbeporno og digger det! Jeg ser helt ærlig ikke forskjellen på om det er to damer eller to menn som har sine private deler gnikkende mot hverandre.. Jeg må bare spørre: siden du har så mye i mot homofile, er du redd for at de skal homse på deg?
   Og HVOR står det at det er brudd på barnets rettigheter at de har homofile foreldre? Så lenge barnet vokser opp med kjærlighet, mat, klær og trygge rammer, så får barnet de rettigheter de har krav på! Og kjære du, jeg håper du aldri får barn, for det er et et brudd på barnets rettigheter å ikke lære å leve i harmoni med alle mennesker, uansett kjønn, hudfarge eller legning!

  61. Alex: Hei Alex, takk for tipset. Ser ikke helt hvorfor man skal ønske å ta “sånne som meg” og hva er det de skal hevne? Jeg har vel ikke gjort noe galt, jeg har da bare skrevet et meget blasfemisk innlegg om en aktuell debatt. Såpass burde være innafor 🙂

  62. Takk pappahjerte 👏
   For at DU snakker/skriver om dette temaet folk frykter. ❤️ Vi lever i en moderne verden. La folk være folk. Om det er mann og mann eller kvinne og kvinne. Lykkelig har alle rett til å være uansett hvor og med hvem. Ikke dømes eller stå ute i kulden! Å begynne å kommentere anonymt og rope på Hitler sier sitt om enkelte folk. 👎 jeg blir flau 😔
   Takk for et flott innlegg som tar opp en viktig sak! Jeg heier på like rettigheter uansett legning 👬❤️👫❤️👭

  63. K: Hei K,
   Du har helt rett i ditt siste stikk at det sikkert er feil av meg å kommentere denne saken når jeg tross alt har så lite kunnskap om bibelen som jeg har. Jeg er mest opptatt av nestekjærlighet og hva som virker fornuftig når man tenker med hjertet og ikke lar seg diktere av en bok.

   Jeg synes det er trist å se at denne holdningen mot homofile lever videre. “Det står i bibelen, så da må det være sant”. Jeg synes det er feigt og utdatert å gjemme seg bak en bok. Hva om de som skrev den tok feil? Bibelen er ingen absolutt naturlov. Selv om den er hellig for noen, så er den også skrevet over mange år og oversatt til mange språk. Slik som i viskeleken kan informasjon gå tapt underveis, eller hva vet jeg. Jeg er, som du sier, ikke så god på dette med bibelkunnskap, men gjør heller mine valg basert på egen fornuft.

  64. Alex: Hei Alex. At det gamle testamentet ble hengt på korset med Jesus, var jeg faktisk ikke klar over. Jeg trodde bare man ikke nevnte disse skriftene fordi de fremstiller Gud som en rimelig ugrei type å ha med å gjøre, men så er de altså blitt kassert. Fint å lære noe nytt fra folk som kan sin bibel.

   Dette forklarer også hvorfor griser sjelden brukes som kjæledyr 😉

  65. Alex: Hei igjen. Vet du, jeg er jo stor tilhenger av Big Band, evolusjonsteori og alt det der, men jeg vil faktisk si at du har et godt poeng her. Tanken om at alt oppsto utifra nærmest ingenting i en massiv eksplosjon som også skapte tid og rom virker like usannsynlig som teorien om at Gud står bak det hele. Det eneste vi helt sikkert kan si er at ingen side kan si helt sikkert at sin versjon 100 % sikkert er sannheten. Det kan vi vel være enige om? 🙂

  66. Alex: Hei igjen. Er det samme Alex igjen? Uansett. Du har helt rett i at jeg ikke har brukt mye tid på å studere bibelen, det er fordi den ikke interesserer meg stort. Jeg fant tidlig i livet ut at jeg ønsket å ta mine egne valg og se verden slik jeg oppfattet den, fremfor å leve etter en bok og en frykt for Guds vrede. Derfor kan jeg også tillate meg å skrive slike blasfemiske innlegg uten å blunke. Så håper jeg du ser at det ikke er bibelen jeg vil til livs, men holdningen om at det ok å støte folk ut i kulda så lenge man kan gjemme seg bak en bok.

   Selv om kristne anser bibelen for å være en absolutt naturlov, så er den ikke det. Å følge bibelen er et valg. Å nekte å vie homofile er et valg. Argumentene for eller i mot kan man finne i bibelen eller i sitt eget hjerte, så blir det opptil enhver hva man selv velger, men jeg trodde kristendom handlet om kjærlighet, ikke fremmedgjøring. Men igjen, jeg er jo ingen racer på bibelen 😉

  67. Amen mann! Digger deg grenseløst! Det her traff så det suste! Kjærlighet handler jo virkelig ikke om kjønn. Kjærlighet er kjærlighet uansett ❤ at det kan være så vanskelig å forstå er helt på trynet. Fantastisk skrevet, igjen! Stå på 😁👍

  68. Arild Esnali: Hei Arild. Tusen takk, det var hyggelig å høre 🙂 Men uff, så mange kjipe ting som blir sagt her. Stalltips: Etter å ha lest meg gjennom de fleste kommentarene her inne, vet jeg i hvert fall hvilken bok du ikke trenger å ønske deg til jul i år! Haha 😉

  69. MS: Hei MS. Tusen takk for en kjempefin og viktig kommentar! Holdningen som mange viser i dette kommentarfeltet får meg til å grine på innsiden. Så mye fremmedgjøring, så mye hat. Men du trenger egentlig ikke å prøve å snakke fornuft til dem, for det blir bare å stange hodet i veggen. De følger bibelen slavisk, det har jeg innsett i dag. Rasjonelle argumenter og fornuft ser ikke ut til å bite på, for står det i bibelen ja da må det være sant. Jeg liker ikke å bruke klisjeen “Er det rart det er krig i verden”, men…. Erdetrartdeterkrigiverden?!!? Men igjen, tusen takk for kommentaren 🙂

  70. Simon Andersen: Hei Simon! Så utrolig hyggelig å høre fra deg 🙂

   Jeg synes det burde være uvesentlig hva som står i bibelen jeg, hvordan man leser den og hva gud kanskje kan ha sagt eller ikke sagt. Det handler til syvende og sist om et valg man gjør, om man vil la kjærligheten gå først eller ikke. Kan man ikke si at to personer som elsker hverandre er en vakker ting, uavhengig av kjønn? Nei, denne kirken er noe merkelige saker du. Heldigvis går det fremover som du sier. Vi satser på at det blir vippet over til JA ved neste kirkemøte ellers skal jeg personlige stå for å arrangere et massivt Eurovision-party i Oslo domkirke 😉

   Med vennlig hilsen Peter

  71. Hehe, de kommentarene var underholdende. Spesielt når du velger å skrive punchline med caps lock på. Stusset mest over kun to utropstegn. Godt at et overveldende flertall synes innlegget ditt er supert. Mange fine folk rundt omkring og bra at de gir uttrykk for det. 🙂

  72. Fredrik: Hei Fredrik. Jeg mener da innbitt at jeg ikke sprer hat med dette innlegget. Jeg sprer derimot en brannfakkel om å vurdere sine veier og kanskje tenke nytt. At jeg bruker fargefullt språk og slenger inn en veldig kontroversiell “Dra til helvete” er bare min stil for å bake inn budskapet på et litt humoristisk måte.

   Og forresten, dra til helvete har ikke den samme schwungen når det ikke kommer fra en prest, for jeg har liksom ikke den myndigheten som skal til for å gjøre ordene skremmende. Det blir bare en tom trussel og det var også derfor jeg tok det med, som et lite stikk med et touch av humor, ikke som en alvorlig trussel.

   Og selvfølgelig skal det kristne trossamfunn få ha sin grunntanke fra bibelen, men jeg sier bare at oppå dette så må det vel være rom for å tenke selv og fornye seg? Jeg tenker bare som en markedsfører her og prøver å gi dere litt drahjelp ved å si at det sikkert er penger å tjene på å invitere folk inn, fremfor å dytte dem ut i kulda. Så får vi se, som du sier om vinden snur seg.

   Men mot avslutningen her sier du at kun Gud har den absolutt sannhet. Det er en påstand uten noe bevis. Just sayin´. Selv hvor mye man tror på Gud, så er teorien om Gud ingen opplest og vedtatt sannhet. Men men, vi blir vel ikke enige der heller, så da sier jeg heller bare takk for kommentaren 🙂

   Og lykke til videre med studiene!

  73. Synes det du skriver i flere av svarene dine her er trist, og viser at du ikke har skjønt svarene du ble gitt. Som sagt, det er ingen som dømmer homofile. Gud elsker homofile, og han rangerer ikke synder.
   Altså, at jeg lyver og baksnakker er like ille som at ei av mine beste venninner (ja, faktisk) er bifil. Jesus brukte mesteparten av tiden sin på mennesker som var utstøtt, mennesker som ble kategorisert som syndere. Og han elsker dem like mye alle sammen. Jeg liker ikke venninna mi noe mindre etter at hun fortalte meg at hun var bifil. Og Gud ber oss elske hverandre, ikke sant? Vi er alle like ille, med andre ord skal vi ikke elske homofile noe mindre. Likevel skal vi ikke gi Guds velsignelse overfor noe Han har sagt i Bibelen er synd.
   Du vet, om sønnen din slår, så synes ikke du at det er greit, ikke sant? Likevel elsker du jo ikke sønnen din noe mindre.
   Om du velger å bygge livet ditt på fornuft, er det helt greit. Jeg velger å bygge livet mitt på Bibelen, fordi den gir meg en god rettesnor, og er en historie om kjærlighet. Og fordi jeg tror på Gud, og tror Bibelen er hans ord.

  74. Trond: Men er ikke gud allmektig da og har skapt alt liv på jorden? I så fall er homofile hans skaperverk og bør derfor inviteres inn i varmen. Raskt resonnemnet der altså 🙂

  75. anne synnøve hansen: Yiiiha, tusen hjertelig takk Anne Synnøve! 😀 Nå hadde jeg akkurat gått gjennom et langt bibelbelte av kommentarer med sitater fra den gode bok, så nå var det jaggu godt med litt støtte 😀
   /Haaaai fai!

  76. Silje: Hei Silje,
   Tusen takk for kommentaren! Ja, her tar du meg på kornet i min manglende kunnskap om rollemønsteret i kirken (prester/biskoper) etc. Men det er ikke så farlig om jeg sleiver litt, for poenget er jo det samme. Presten jeg så for meg i innlegget vet jeg at eksisterer og det finnes fortsatt mange av de. Så ble det litt miks med kirkemøtet mot slutten, men resultatet fra kirkemøtet var egentlig mest en inspirasjon for teksten, ikke en henvsining til prestene som deltok i det møtet.

   Men uansett, som du sier: Det er ikke så mye som skal til for at ting skal snus! Og DET gir oss grunn til å smile 🙂 Lykke til videre med utdannelsen, jeg tror kirken og landet trenger prester som deg! Derfor har vi bestemt oss for å ikke hoppe ut av kirken, men heller engasjere oss frem mot neste kirkevalg 🙂

   Takk for deg 🙂

  77. Joachim Silkebækken: Nei, er du her inne også? 😀 Haha, var akkurat inne og svarte på kommentaren din på facebook serru 🙂 Men takk Joachim, det er veldig hyggelig å høre! 🙂 #FCKH8

  78. Homofil teolog: Heisann,
   Endelig fant jeg innlegget ditt! Er så mange som har anbefalt det underveis, men blant de 100 kommentarene kom jeg hit først nå 🙂

   Men okei, hva svarer jeg til dette..? På den ene siden så ønsker jeg å applaudere deg for en fantastisk god kommentar og gi deg en massiv klem for et godt resonnement som på en meget god måte belyser problematikken. På et langt bedre vis enn innlegget mitt egentlig. Men på den annen side, så er jeg jo meg, slik du poengterer. Jeg ser saken fra mitt ståsted og mitt ståsted sliter med å respektere de som anser bibelen som en absolutt lov og bruker den som en unnskyldning for å støte folk ut i kulden. Jeg trodde kristendom handlet om kjærlighet, men synes ofte jeg ser eksempler på det motsatte. Det du sier underveis, at man har blitt indoktrinert til å etterfølge denne boken fra barnsben av, anser jeg på ingen måte som et argument for at det som står skrevet i boken derfor skal anses som sant. Det høres mer ut som hjernevask, men la oss ikke gå dit, for det er absolutt ikke dit jeg ønsker å dra denne kommentaren. Jeg er langt på vei enig i mye av det du sier, men min blindsone som du poengterer, er jo nettopp det at jeg ser denne saken gjennom mine øyne. Mine øyne er dog også oppdratt med bibelvers og kirkesang, gudstjenester og kristenleir. Men for meg så ble det aldri en sannhet, for meg så ble aldri historien om den snakkende slangen annet enn en historie. Skal jeg innrette mitt liv etter hva som står skrevet i en bok? Skal jeg ta valg basert på en formel utregnet for flere tusen år siden? Aldri. Vi har ingen garanti for at Gud eksisterer, jeg skal ikke si at han gjør det eller ei, jeg sier bare at vi ikke har noen garanti for at han faktisk gjør det. I så fall, hvis, HVIS, det skulle være slik at det ikke finnes noen Gud, ja nei da lever man jo hele livet basert på ingenting om man vier livet til religion. Da har man tatt livsdefinerende valg basert på en bok av null verdi. Reglene og levesettet kan vel fortsatt være retningen for et trossamfunn, men hvis man ser bort fra en høyere autoritet som legger føringer for de valgene man tar, så blir det hele brått mer ulogisk.

   Kort oppsummert: Det må da værra lov å tenke sjæl 🙂

   Men takk for en kjempefin og innsiktsfull kommentar! Beklager hvis svaret ble litt brokete, det har vært en lang dag. Men nå er den over, så da avslutter jeg med et godt gammeldags

   /natti

  79. Øystein: Bare det at du bruker ordet “synderen” for å rettferdiggjøre argumentet, blir bare nok et skudd i skuddhullet.

   Jeg tror veldig mange som kaller homofile for syndere burde huske regelen om at den som kaster den første steinen skal selv være fri for synd. Men nå skal ikke jeg plukke enkeltargumenter altså. Jeg sier bare at det helt sikkert finnes større synder der ute enn å elske den man elsker, uavhengig av kjønn.

  80. K: Slik jeg ser det, så har jeg ikke blitt servert svar, men antakelser og teorier. Noen svar har jeg også fått, men det er nok ikke de du sikter til.

   Men du, “Gud elsker homofile”? Uhm… Da tror jeg kanskje du skal sjekke bøkene dine igjen, for av de bibelversene jeg har blitt servert her, så er det ingen som har sagt akkurat det. Snarere tvert i mot faktisk. Mer i gata av at de er syndere som ikke fortjener livets rett. Nei vent, dette har jeg jo på papir. La meg copy/paste:

   Romerne 1:25-32 NB

   “De byttet bort Guds sannhet mot løgnen og æret og dyrket skapningen fremfor Skaperen, han som er lovprist i evighet. Amen. Derfor overga Gud dem til skammelige lidenskaper. Kvinnene* deres byttet om det naturlige samliv med et som er mot naturen. På samme vis forlot også mennene* den naturlige omgang med kvinnen og brant i sitt begjær etter hverandre. Menn drev skammelig utukt med menn, og fikk på sin egen kropp den straffen som var uunngåelig på grunn av deres forvillelse. Og ettersom de ikke brydde seg om å eie Gud i kunnskap, overga Gud dem til et udugelig sinn, så de gjør slikt som ikke sømmer seg. De er fulle av all slags urett, umoral, griskhet, ondskap, fulle av misunnelse, mordlyst og strid, svik og falskhet. De ble ryktemakere, baktalere, gudshatere, voldsmenn, overmodige, storskrytere, oppfinnsomme til ondt, ulydige mot foreldre, uforstandige, upålitelige, uten naturlig kjærlighet, ubarmhjertige. De kjenner godt til Guds rettferdige dom, at de som gjør slikt, fortjener døden. Likevel gjør de ikke bare slikt selv, men de holder også med dem som gjør det.”

   Dårlig med kjærlighet der altså 😉

  81. Hei pappahjerte, det at folk skulle ønske å ta deg var ikke rettet mot deg med han som skrev “R.I.P kjære hitler” og kaller seg “ALLE HOMSER BØR BRENNES” så det hadde ingenting med deg å gjøre. Å det med at lovene i gamle testamenter ble hvisket vekk var et svar på en som skrev en kommentar på bloggen din å ikke skrev navn.
   Nå angående det du nevner med at The Big Bang er like vansklig å bevise som at Gud skapte verden er keg veldig uenig i å jeg skal gi deg noen argumenter hvorfor.
   (A) Bibelen har som har gått i oppfyllese eks i gamle testamentet så nevnes det at Israels folk skulle vende tilbake til israel på 1 dag uten krig å at det har aldri skjedd før. Dette skjedde i 1948 da U.N godkjente det som en suveren stat på 1 dag uten krig å dette har aldri skjedd før i historien. Det nevnes også at israel skulle gjøre landet fra ørken til grønnt når de kom tilbake, å at de skuløe bli velstående + mer, her har du en link som viser der versene fordi det blir mye å skrive her, gir deg link i neste kommentar fordi tlf min er tullete nå.
   (B) Bibelen viser til kunnskap om jorden som mennesker ikke fant ut før i 1600 tallet og utover eks at jorden er rund, at luft har vekt, at verden “sitter på ingenting” i verdensrommet, at universet expanderer, at regn fordampes fra havet og kommer ned som regn igjen. Gir deg link om dette med vers i neste kommentar.
   (C) At vi har funnet masse bevis som støtter historiene i bibelen eks de har funnet kong david sin “Gate” som tilsier at han var konge i Israen for 3000 år siden, de har funnet egyptiske vågner på bunnen av røde havet som ble druknet når Moses krysset rødehavet med Jødene fordi Gud delte havet å det står at egypterne kom etter men Gud lukket havet før de kom over så de druknet. Vi har også funnet Noahs ark i Tyrkia en som heter Richard fant det å man finner alt dette på Youtube.
   (D) At hele bibelen er et matematisk mirakel bestående av et gramatisk system som kun ender med tall i 7 gangen, å tallet 7 er Guds tall som det nevnes i bibelen. Dr. Panin fant dette ut for rundt 100 år siden å han brukte 50år på å gå igjennom hele bibelen, han remset opp mannenavn, kvinnenavn, adjektiver, substantiver, vokaler, konsonanter, pronomer osv alt innenfor gramatikk på de 2 orginale språkene Bibelen ble skrevet på; Hebraisk og Gresk (Nytestamentet) å fant ut at det ikke var 1 feil i 7-talls systemet. Over 40 000 ark med millioner av utregninger som er på display i unniversitet i dag. Gir deg link på neste kommentar.
   Så du skjønner at Gud sliter ikke med å bevise at Han er Gud. Det er mere en jeg har nevnt også men det for holde for nå.

  82. Her har du link med versene om profetiene og Jødene: http://www.therefinersfire.org/recent_prophecy.htm
   Her har du link om kunnskapen om Jorden i Bibelen:
   http://m.youtube.com/results?q=science%20in%20the%20bible&sm=12
   Her har du link om 7-talls systemet Dr. Panin oppdaget:
   http://vgd.no/samfunn/religion-og-livssyn/tema/1020922/tittel/bibelens-matematiske-syvtallsmoenster
   – fant en kort norsk artikkel om det men mye mer info finner du på google om Panin pg syvtalls mønsteret.
   Håper dette gir deg en aha opplevelse å dette er den samme Alex som har kommentert her, mitt fulle navn er Alexander Marcussen å ønsker deg en god natt for det skal jeg ha nå. Takk for samtalen.

  83. siden telefonen er tullete så må jeg nevne at tredje ord under argument (A) skulle ikke være “som” men “profetier”.
   Tror ikke jeg skal diskutere i blogg med android.

  84. Her har du link angående profetiene og Israel:
   http://www.therefinersfire.org/recent_prophecy.htm
   Her har du link angående Bibelens kunnskap Jorden:
   http://m.youtube.com/results?q=science%20in%20the%20bible&sm=3
   Her har du link angående Bibelens 7-tallsystem som ble funnet av Dr.Panin:
   http://vgd.no/samfunn/religion-og-livssyn/tema/1020922/tittel/bibelens-matematiske-syvtallsmoenster
   (Fant en kort norsk artikkel om dette men du finner mer på google)
   Håper dette ga mer innsikt å ja dette er samme Alex som har kommentert hele veien.

  85. Kommentaren med linkene måtte godkjennes så vet ikke når de kommer inn men det kommer 2 av de. prøvde 2 ganger

  86. Vanligvis ville jeg applaudert innleggene dine og ledd meg skakk av din fantastiske evne til å dele meningene dine 😊 men denne gangen kan jeg faktisk ikke det.
   Som kristen selv føler jeg dette stakk dypt dypt i sjela… Ikke fordi jeg er i mot homofiles rettigheter til vigsel – for det er jg jammen ikke – men fordi det gjør meg virkelig trist å se at man henges ut og direkte blir oppfordra til å dra til helvete som du sier om man mener at dette strider imot bibelens lære. Dette er er drøyt utsagn og komme med, og jeg skulle ønske (!) en større respekt for tro og overbevisning hadde blitt realiteten her. Jeg orker ikke kommentere selve debatten, for den er så utrolig vanskelig! Men jeg følte jg bare måtte få frem hvor viktig det er å være forsiktig når du skriver om slike temaer… 😊

  87. Fikk ikke noe svar på mitt innlegg så jeg oppsummerer igjen;
   Kirken skal være samlingspunktet der uperfekte mennesker skal være. De som trenger NÅDE. De som ikke har alt på stell. ALLE som søker.
   Kristne har kanskje en tendens til å glemme hvem Jesus oppsøkte da han gikk på jorden.. Nemlig de som var utstøtte – de som andre så ned på.
   Han kom for å fortelle de prostituerte, tollere mm at de var elsket og planlagt av Gud. At nåden og frelsen var for ALLE. ALLE! ALLE!
   Hva om Jesus hadde kommet idag? Da hadde kanskje han oppsøkt de homofile for å gi de en klem å si: “Jeg elsker deg”. Men samtidig peke på hva som er Gud vilje med deres liv.
   Noe av det Jesus kom for å lære verden var kort oppsummert to enkle budskap:
   Neste kjærlighet
   Ikke døm andre mennesker

  88. Det er litt skummelt å plukke ut vers fra Bibelen på den måten, uten å se de i sammenheng med det andre som står. Det du viser til her er vel sannsynligvis en henvisning til syndefallet, når menneskene vendte seg bort mot Gud, og at homofili er en konsekvens av dette. På samme måten er all annen synd en konsekvens av at mennesker vender seg bort fra Gud. Det er ikke dermed sagt at Gud ikke elsker oss.
   Kan jo komme med sitater jeg og da:
   “Syndens lønn er døden, men Guds nådegave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre.”
   “Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere.”
   Som nevnt, da Jesus kom til verden, var han mest av alt sammen med de som var utstøtt. Sier det noe om at han hater syndere, eller at han elsker dem?

  89. Hei
   Dette er et helt fantastisk skrevet innlegg. Tusen, tusen takk for at du bryr deg og reagerer på dette. Jeg har startet verdens først og eneste Ambassade for homofile, slik at vi kan stå enda sterkere sammen og reagere, for å øke respekt og aksept for at vi rett og slett bare ønsker å vise vår kjærlighet til et annet menneske, og at vi bre ønsker å vise at vi ikke er annet enn helt vanlige mennesker. Vi tar i mot ALLE og godtar til og med støtte og “like” fra heterofile. :-). Velkommen til å lese om ambassaden vår på http://www.gayembassy.com
   Igjen tusen takk til alle som bryr seg og viser medmenneskelighet.
   Lillebror Sande Larsen

  90. Til de kvinnelige kommentatorene her som mener at man skal nekte homofilt ekteskap fordi det står i bibelen. Les boka di en gang til og merk deg denne: Timothy 2:11-15
   Gla’ Påsk!

  91. Lillebror Sande Larsen: Heisann Lillebror! Tusen takk for kommentaren 🙂 Gayembassy du, det var et helt utrolig godt tiltak. Slikt engasjement trenger verden!

   Det er både hyggelig og trist å lese ting som blir skrevet i dette kommentarfeltet, men om noe så viser det i hvert fall at selv om det er langt igjen, så har vi i hvert fall kommet et stykke på vei. Jeg synes det er trist at mange velger å rettferdiggjøre sine holdninger basert på innholdet i en bok, men det får stå for deres regning. Så får heller vi andre konsentrere oss om å løfte budskapet om betingelsesløs kjærlighet for alle frem i lyset 🙂

   Ha en super dag i vårsolen!
   Mvh, Peter

  92. Alex: Hei Alex! Takk for alle innleggene dine. Her var det mange argumenter jeg ikke har lest før og sikkert mye god kunnskap, men selv om du er hellig overbevist om guds eksistens så lar den seg fortsatt ikke bevise. Ikke med et eneste bevis faktisk. At mye av det som bevises gjennom forskning nå kan leses ut av bibelen blir vel i stor grad opp til øyet som ser. Men uansett hvilke argumenter som brukes og hvilke “bevis” som legges frem, så kommer det bare tilbake til om man tror på det eller ikke. For meg meg blir bibelen litt som et veldig overbevisende horoskop. Hvis ordene høres rett og fordelaktige ut, så vil man så gjerne tro på at det at man gjør det til sannhet. Men jeg er altså der at jeg ikke tror det finnes noen høyere makt der oppe som har orkestrert alt dette. Jeg sier ikke at du ikke skal få lov til å tro og mene hva du vil, jeg prøver å holde debatten unna akkurat det argumentet, jeg sier bare at man ikke skal rettferdiggjøre alle sine valg basert på en bok. Jeg skjønner at bibelen er som en slags absolutt lov for mange, jeg prøver bare å si.. vel, jeg prøver vel bare å si at den ikke er det. Den er bare en bok. Jeg klarer ikke å understreke det nok. For en utenforstående virker det som galskap å vie sitt liv og sine valg til skrifter skrevet for tusenvis av år siden. Tenk om hele boken bare er meget velskrevet tullball fra A til Å? Du har jo ingen garanti for at det ikke bare er vissvass, om enn det virker sant og hellig. Jeg skjønner at det sikkert preller av som vann på gåsa og det er ikke meningen å provosere, jeg sier bare at det ikke finnes noen garantier. Derfor synes jeg det må være mulighet for å ta egne valg basert på egne tanker også, ikke bare utifra hva som står skrevet i en bok. Og hele denne homodebatten har fått meg til å innse hvor skremmende jeg synes det er at så mange blindt stoler på en bok og en trossretning fremfor å konsolidere med seg selv først. Det må da være mulig å spørre seg “Hva mener JEG?” før man sier “Hva mener bibelen?”, men jeg kan ta feil. Jeg følger ingen bibel, men lever etter norsk lov, naturlovene og påskevettreglene. Det får holde 😉

  93. Sugmegpappahjerte: Så da velger jeg bare å kontre med dette:
   Du velger et flåsete kallenavn, kommer med barnslige anklager uten å komme med et eneste godt poeng av verdi. Dessuten har du skrivefeil i det aller første ordet. Noe sier meg at kommentaren er skrevet i affekt og at du egentlig bare er bitter for at jeg har tråkket inn på ditt område. Hvis du ønsker et skikkelig svar, så får du komme med en skikkelig kommentar.

   Og hvis du ønsker en klem, så skal du få det. Du virker som en person som trenger en klem.
   Just sayin´

  94. Gidder ikke kommentere hele innlegget, med alle de punktene der jeg er uenig med deg.. Men jeg kan si dette, jeg forstår hvor du og mange andre kan se dette på denne måten, men poengene dine med å gjøre “døren høy og porten vid”, tolke bibelen som du vil, og følge hjertet i stedet for Guds ord blir for meg helt meningsløse.
   Well, you may do as you like! Men hva som da er poenget med å ønske å tillhøre/gifte seg i en kirke eller en menighet skjønner jeg ikke.
   Det er iallefall ikke det som er til grunnlag for de som virkelig ønsker å følge Jesus.
   Som sagt, jeg forstår at denne saken kan oppleves provoserende for mange, men for meg så handler ikke kirken om å få “flest mulig likes”, for å si det slik, men å få med de som virkelig ønsker å følge Jesus å ta hans ord på alvor..

  95. Takk for en hjertevarmende respons, Peter. Du virker å være én av de som gir meg håp for menneskeheten. (Hope in humanity restored, liksom.) Det å tenke selv er helt essensielt. Det er kritisk, egentlig. For meg personlig er det det som har ledet meg til troen på Jesus og på Bibelen som en tilrettelagt åpenbaring for alle mennesker. Men jeg ønsker først og fremst at mine medmennesker skal tenke selv og bruke/følge sin egen fornuft og samvittighet og ikke å la seg styre og manipulere av andre mennesker, uansett hvem.
   Og så må jeg bare si: Når det gjelder dette livet, så tror jeg man verken har sløst bort tid eller krefter ved å ta lærdom av Jesus, om Gud likevel ikke skulle finnes. Om enn det kan være vanskelig for moderne mennesker å forstå hele Bibelen (hvilken som helst moderne bok man ikke leser kan være vanskelig å forstå, imidlertid), så er Jesus ifølge Bibelen selv den tydeligste og viktigste åpenbaringen eller “statement”-en gitt til mennesker. Hadde flere tatt lærdom av Jesu ord og liv, tror jeg personlig vår verden hadde blitt et mye mer utholdelig sted – kanskje enda en mini-himmel.
   Kort sagt: Den eneste legitime grunnen til å kunne tro at det å følge Jesu eller noen annens filosofi og “way of life” skal kunne funke for fremtiden eller etter døden en gang, mener jeg personlig er at det funker her og nå, _før_ døden. You get my drift?
   Peace out fra en homofil teolog
   PS: Ditt svar til s**megpappahjerte forteller meg at du har forstått noe helt essensielt. Fortsett å forandre verden med them hugs.

  96. Til alle kristne som sier at bilbelen er guds ord og at man ikke kan plukke ut det man selv vil…
   Unnskyld men, men har ikke dere holdt på med dette i årevis allerede?
   Hvis vi absolutt skal følge bibelen (og ikke plukke som vi vil) så får heretter alle kristne kvinner tie i forsamlinger. Alle kvinner som ikke er jomfru ved giftemål må steines.. Og slik kan man fortsette med grusomme eksempler som vi heldigvis ikke følger lengre.
   Men hvofor er det greit for dere “konservative” kristne å plukke vekk f.eks steining, men ikke homofili?
   Hyklere og dobbeltmoralister! Er det noen som kommer til å bli straffet etter døden så er det dere.
   Om det er så j… viktig å følge Guds ord så får dere begynne å følge alle!!
   Så velkommen tilbake steining, offerbrenning og slaver. God times are comin, ikke sant?
   Jeg må bare le når de sier at man ikke kan plukke ut det man vil.. Lol, skal vedde på at de som klager på dette med at homofili er synd går med klær av to forskjellige stoffer. Men det var jo gamle testamentet og det er jo “opphevet” av Jesus? Nei, det er fremdeles en like stor del av bibelen, og det finnes jo nok av kristne over her som sier at Jesus ikke opphevde noe som helst, men at han oppfordret oss til å vende vekk fra synden. Så sorry dere “trangsynte” kristne.
   Enten så må man plukke ut og tilpasse det som står der alt ettersom samfunnet forandrer seg eller så får dere stå for holdningene deres og følge ALT som står der.
   Obs, disclaimer: Dette gjelder ikke alle kristne ettersom mange kristne heldigvis er smarte nok til å skjønne at man ikke kan følge bibelen bokstavelig (for da kan man like gjerne flytte til midtøsten, der lever de gamle reglene i beste velgående).

  97. Ina: Hei Ina. Helt greit å ikke kommentere alt, men jeg forstår ikke poenget ditt her. For du sier at de som virkelig ønsker å følge Jesus må ta hans ord på alvor. Men homofile kristne som ønsker å følge Jesus tar jo hans ord på alvor selv om de er homofile? De kan jo ikke bare velge å ikke være homofile vet du. Så da får de bare akseptere at de ikke kan bli fullverdige kristne og tas inn i varmen på lik linje med heterofile fordi de “velger” å være homofile, som mange har har kalt en synd?

  98. Homofil teolog: Hei igjen, tusen takk for det. Og la meg spille samme kompliment tilbake: Du gir meg håp for religionen (faith in christianity restored) 😀 Jeg hadde bare ønsket at alle var like reflekterte som deg, men selv din holdning vil nok provosere mange. Ikke vet jeg hvorfor, men du åpner jo opp for fri tanke og du ser at det kan være vanskelig for noen å forstå hele bibelen. I visse amerikanske samfunn ville bare meningsfulle ord som dette vært grunnlag for blasfemianklager, hehe. Det er også en annen ting som er forvirrende ved religion, at det finnes så mange lag. Jeg har hørt at det finnes over 30 000 forgreininger innen kristendommen, altså ulike trossamfunn av typen Jehovas, pinsemenigheter etc etc. Alle disse har ulike oppfatninger og noen er beinharde puritanere som følger bibelen slavisk og ordrett, mens andre er langt mer forståelsesfull og relfkterte homofile teologer 🙂

   Hadde alle religiøse mennekser hatt ditt åpne syn og forståelse, tror jeg man kunne hatt en langt mer fruktbar samtale rundt dette med tro, hva som kan leses ut av bibelen etc. Problemet blir bare når noen kommer med “bevis” og sier at sånn ER det. Jeg har allerede flere ganger i dette kommentarfeltet blitt servert mange bevis på Guds eksistens, selv om det jo ikke finnes noen faktiske bevis i saken. Til syvende og sist faller det vel alltid tilbake på det samme: tro. Enten så tror man eller så tror man ikke. Inntil videre finnes det ingen beviselig sannhet og derfor mener jeg det bør være plass for å tenke sjæl og gjøre opp egne meninger også, selv om jeg nå har forstått at dette nok ikke er en mulighet for mange som er bundet av bibelens ord.

   Men okei, for å ikke kjede deg ihjel med verdens lengste svar, la meg avslutte med en artig sak: Denne videoen er rett og slett fantastisk. Ikke bare fordi Oprah har flere fantastisk gode poenger underveis, men også fordi jeg mener den belyser hvor farlig det er med blind tro. Damene i salen klarer ikke å forstå Oprah argumenter fordi de utfordrer deres tenkemåte. Og slik mener jeg mange kristne lever: Med skylapper. Jeg skulle ønske flere var som Oprah, som igjen minner meg mye om måten du skriver på her 🙂 Selv en troløs ateist kan like dette 😉 Poenget Oprah kommer med rundt 1min 58sek er bare helt utrolig. Og svaret fra damene i salen sier så mye om problemet med fanatisk kristne. Enjoy 🙂
   http://www.youtube.com/watch?v=noO_dCWtB1E

   Mvh,
   Peter

  99. Dette er fantastisk bra! Jeg vil legge til et par punkter til:
   Jeg var i en heftig debatt med en kvinnelig prest her en sommer for et par år siden. Jeg ville vite nettopp dette, hvorfor ikke homofile fikk den samme aksepten. Hun svarte meg på samme måte som alle andre kristne. Men da jeg spurte henne hva hun ville ha gjort dersom hun fikk en lesbisk datter, og om hun ikke ville akseptert henne like mye, greide hun ikke svare.
   Jeg lurer også på hva som hadde skjedd med mennesker som, la oss si, bodde på en øde øy som ingen visste om. Disse hadde ikke fått vite om kristendommen og alle syndene. Er de liksom helt “lost”, hehe, de da? Jeg er ikke atiest, jeg vet ikke helt om jeg kan si jeg tror på gud, men jeg liker å si at jeg tror på kjærligheten. Og at “gud” ikke er en dømmende skikkelse, men at det bare er pur kjærlighet. At noe skjer etterpå, liker jeg å tro! takk nok en gang for et nydelig innlegg!

  100. Fantastisk bra innlegg! Her har du høstet støtte fra hele landet!
   Selvsagt, et innlegg som dette drar også haters som bare faen, men fuck dem! Dette er det beste jeg har lest på lenge!

  101. Ser dessverre at en del melder seg ut av statskirken nå, men istedenfor og gjøre det er det vel bedre å heller kunne ha mulighet til å stemme godt ved neste kirkevalg? Selv har jeg aldri tatt og bryet med å stemme der, men ser nå viktigheten av det.

  102. Kjære pappa❤️synes dette var utrolig vakkert og fint skrevet. Har selv en søster som er lesbisk og en bror som er homofil og ønsker av hele mitt hjerte at de en dag kan få oppleve den gleden ved å føle seg godtatt og verdsatt ved å få gifte seg i kirken, da de begge er døpt i kirken. Men en er en ting som jeg lurær fælt på å det er. Hva hvis en homofil el lesbisk person som ikke er døpt vil døpe seg og står frem med sin legning, får han/hun lov til det? Sikkert et teit spørsmål men har nå fått høre at det finnes ingen dumme spørsmål bare dumme svar 😜 ønsker deg og dine en riktig god påske og lykke til videre 😊

  103. Hm…
   Det er påske. Han fyren som hang på korset for vår skyld, skulle likt å visst hva han ville tenkt om alle de som ofrer så villig hans ord om nestekjærlighet for å kunne diskriminere de homofile med bibelen i hånd. De kaller seg kriste, etter hans navn, men velger likefullt ut de delene av bibelen å rette seg etter, som er skrevet av noen av tilhengerene hans, de såkalte apostlene. Jeg bare lurer…

  104. Jeg kommer sikkert til å få mye kjeft for mine meninger nå, men jeg har et svar til deg Nina Skulbørstad. Alle får lov til å døpe seg. Og grunnen til at man døper seg er jo for å at man vil følge Jesus. Å døpe seg betyr å bli født på nytt i troen. Problemet med denne debatten om homofile kan få lov til å gifte seg, er jo det at homofili ifølge bibelen er synd. Eller…, det er ikke synd å være homo, for mennesker blir jo født slik, men det å leve det ut er synd. Dette står klart flere plasser i bibelen. Gud ødela til og med en by (Sodoma og Gomora) pga at alle der var homofile og ingen var kristne. Man kan godt si at: Ja, men vi lever jo i 2014, man må jo modernisere seg og følge med i tiden. Men uansett om vi lever i år 100 eller om vi lever i år 2056 så er bibelen den samme. Hele poenget med bibelen og det å være en kristen er jo at man skal forsøke å leve etter det som står skrevet, og ikke omvendt, nemlig at vi skal tilpasse bibelen etter vår levemåte. Nå er har jo verden forandret seg veldig de siste 100 årene og det som før var unormalt er nå blitt normalt. Ta f.eks samboerskap. Det er også synd. Men i dag er det ikke så mange som synes det. Og så over til det med dåpen. Hva er vitsen med å døpe seg hvis man ikke vil følge Jesus?

  105. Det som er så synd er at du skriver at det står klart flere steder i bibelen at å keve ut sin homofile legning er en synd, så da er det det. Bibelen er bare en bok. Jeg vet at den sikkert er hellig for deg, men om det hadde stått i bibelen at du skulle hoppe utenfor et stup, så ville du vel ikke gjort det uten å blunke?

   Jeg har ikke tenkt til å kjefte på deg for å mene det du mener, men jeg synes det er trist, dumt og/eller rart at man ikke kan løfte snuta fra en bok og ikke la frykten for gud lede an alle ens handlinger og holdninger. men det kan jo jeg si med letthet som ikke frykter guds straff, det stiller seg sikkert annerledes for godt kristne.

   Akkurat det med dåp er forresten en todelt sak, for der kommer ikke bare den kristne tro inn, men også det familiære og kulturelle ved en dåp. Det er jo rett og slett en tradisjon, litt som å gå i kirken på juleaften, men klart meningen med selve dåpen blir jo vannet ut når man ikke egentlig står for ordene som blir sagt av presten. Så sånn sett har du rett at det ikke egentlig er noe vits for mange 🙂

  106. Enighet! Vurderte samme valg selv, men har valgt å bli igjen for å kjempe litt frem mot neste kirkevalg, men innser at i mange tilfeller blir det som å ri en død elefant. Men det var jo på nære nippet ved dette kirkevalget, så det er absolutt håp 🙂

  107. Takker for lenken, Peter! Et veldig interessant og ganske klassisk (og trist) eksempel på menneskelige blindsoner og misforståelser.
   Det som er interessant er at begge parter der har fullstendig rett ifølge Bibelen; men det virker som at damenes frykt for “vranglære” hindrer dem i å se koblingen mellom Oprahs poeng og Jesu ord som de selv henviser til (“Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far [Gud] uten ved meg.” Joh. 14,6).
   (Hva koblingen er? Flere bibelske forfattere (inkl. Jesus selv) formidler at Guds Sønn som hvert enkelt menneskes Opphav og Opplyser ikke bare er å finne i kirken, men også ute på gatene, i hjemmene, på undergrunnsbanen, i laboratoriene, på universitetene, i moskeer, synagoger, i Amazonas-jungelen – overalt til enhver tid, med andre ord – som oftest uten å bli enset eller “gjenkjent” med navn og adresse, riktignok. Ikke desto mindre er han som hele verdens lys og livskilde like fullt overalt og formidler stadig liv, lys, sannhet og kjærlighet via titusentalls midler, ifølge Bibelen. Det er dét NT mener med at Jesus er “verdens lys” og “det sanne lys, som lyser for hvert menneske, [som] kom til verden”; jf. Joh. 1,6-12. For godt beleste bibeltroende kan det derfor aldri hete at _kun_ mennesker som har hørt om Jesus kan ha godhet, kjærlighet, kjenne Gud og komme til himmelen; men det heter heller ikke at mennesker kan ha godhet/kjærlighet, kjenne Gud og komme til himmelen uavhengig av verdens lys, Jesus Kristus, for den som tar Jesu utsagn seriøst.)
   Uansett. Det er ofte det slike splittelser dreier seg om: frykt. Og det er ingen sin feil eller skyld. Det er en menneskelig svakhet som vi alle har, religiøse såvel som ikke-religiøse. Når mennesker oppfører seg på sitt verste og på sitt mest arrogante/aggressive, så tror jeg det viktigste er (om man virkelig bryr seg) å vise i ord, tone og handling (tilby klemmer!) at de ikke trenger å gå i selvforsvarsmodus, være defensive eller ha piggene ute… Man vil dem godt! Man vil snakke som likeverdige mennesker med likeverdige erfaringer og likeverdige synspunkt, med muligheten til å lære noe av hverandre og vokse på det. 🙂
   Ok. Nå sier jeg også /natti før jeg tar over hele bloggen din her. God helg, Pappahjerte, gi den lille tøffingen din en skvis fra meg, da.
   På gjensyn!
   David

  108. Man kan sikkert ri en død elefant om man stapper den full med elektrosjokkting, og trykker nonstop på elektrosjokkknappen slik at elefanten får kontinuerlige rykninger. Så jeg øyner et håp om at vi kan gjøre endringer ved kirkevalget også, om ikke alle som er ønsker at homofile får gifte seg melder seg ut nå da.

  109. Homofil teologi: Så herlig å se dine saklige og velbegrunnede kommentarer (spesielt den første). Du evner å se saken fra begge sider, noe som kanskje ikke er så rart da du på en måte representerer begge sider 🙂 ville bare si at dine paralleller mellom Gud og en far var utrolig flotte å lese.. Spesielt dette: “Jeg er overbevist om Guds aksept av og usvikelige kjærlighet til meg (og alle) som jeg er. Jeg er også overbevist om at dette ikke er ensbetydende med at Gud anerkjenner alt det jeg måtte finne på å gjøre. Som en seriøs far, tror jeg heller ikke du gjør/vil gjøre det med sønnen din; du vet bedre enn barnet ditt hva som gagner det på lang sikt. Genuin kjærlighet innebærer å sette grenser. Det er simpelthen det jeg og mange andre kristne mener at Gud, Skaperen av mennesket, gjør når det gjelder Bibelens syn på seksualitet. Ikke at Gud vil diktere, men heller at Gud vil ivareta. Men vi står fritt til å ta våre egne valg.”
   Det er så sant! Du er tøff, og utgjør en stor forskjell i denne debatten 😀 håper alle som titter innom her leser dine kommentarer..

  110. Takk til homofil teolog. Du gjør tråden verdt å lese. Tro virksom i kjærlighet er det bibelen vil ha. Ikke begrenset kjærlighet til de du heier på, er enige med eller som bekrefter egne meninger. Du demonstrerer respekt og en kjærlig holdning til mennesker du er uenig med, med innsikt og visdom. Gud velsigne deg. Verden trenger lys og salt. Kjærlighet til Gud, mennesker, og mot til å stå for en annen type sannhet. Du vitner om begge deler. Fortsett med det.

  111. Det er mulig jeg ikke henger helt med i denne diskusjonen. Men hvorfor er det så viktig for homofile å gifte seg i akkurat kirken, som alltid har vært imot homofile ekteskap? Er det for å provosere, eller er det for å ha like rettigheter som alle andre?

  112. Hvorfor er det så viktig for homofile å gifte seg i kirka? Det finnes jo borgerlig vielse, som er åpen for alle.

  113. Anita: Hei Anita. Nå skal ikke jeg snakke på vegne av alle homofile her, men jeg tror vel det handler om at de ønsker akkurat samme rettigheter som alle andre kristne. Hvorfor skal man gjøre forskjell på folk bare på grunn av legning? De er ikke først og fremst homofile, men kristne som skulle vise seg å være homofil/lesbisk/transp. Når man så leser alle kommentere fra folk som mener bibelen tydelig viser at homofile velger å leve i synd, så skjønner man jo fort hvor skoen trykker. Blir jo litt rart å måtte vie seg borgerlig når man er kristen, bare fordi man er homofil. Enig?

  114. Dette blir for dumt! Du drar inn masse som overhode ikke har noe med homofili å gjøre. Bibelen, både i gamle og ny testamentet, er svært klar i sitt syn på homofili. Det er på tide folk skjønner at kirken bygger på bibelen. Jeg vil oppfordre alle til å ta seg tid til å lese i den. For kirken er et trossamfunn! Ikke en folkekirke hvor alt er lov og ok.
   Ta ikke feil! Verken de som lever i hor, avgudsdyrkere, ekteskapsbrytere eller menn som ligger med menn eller lar seg bruke til dette, verken tyver, pengegriske, drukkenbolter, spottere eller ransmenn skal arve Guds rike. (1 Kor 6,9-11)

  115. Olsen: Det er mulig jeg tar feil, men det er holdninger som DINE som er problemet. Ja vel, så bygger kirken og trossamfunnet på bibelen, men er det ikke lov å tilpasse egne valg og holdninger fremfor å gjemme seg bak retorikk som er over 2000 år gammel? Jeg mener det bør være mulig å tenke selv, men som mange av dere har påpekt så er blind tro på bibelen viktigere enn å tenke selv. Det er vel slikt som fører til at man kan støte fra seg familiemedlemmer som ikke ser lyset, starte kriger mot vantroende etc. Jeg synes det er skremmende med kommentarer som dette. Veldig skremmende. Det viser meg at religion så visst ikke er et fundament for kjærlighet, men for fremmedgjøring og utestengelse for de som ikke følger et trangsynt regelverk basert på fabler. Bibelen er bare en bok. Det er mulig den er hellig for deg, men den er fortsatt bare en bok. Du velger selv dine egne holdninger her i livet, du er ikke et sau som hopper utfor stupet bare fordi alle andre gjør det. Du står ansvarlig for dine egne valg og holdninger, og holdningen du her viser er for meg helt avskyelig.

   Siden du oppfordrer meg til å lese litt mer i bibelen, vil jeg komme med et motforslag og foreslå at du leser litt mindre i den. Det er bare en bok.

  116. Fantastisk bra skrevet! 🙂 Er helt enig! Bibelen er 2000 år gammel og skulle tro at folk kunne klare å oppdatere seg litt og akseptere at ting endrer seg!Folk må få gjøre som de vil – enten de liker menn eller damer! Bra jobba! #STOR highfive!

  117. Alle som er for homofilt ekteskap i kirken argumenterer rundt poenget. Faktumet er at når to personer gifter seg i kirken så blir Guds velsignelse lagt over ekteskapet. Det blir feil at Gud velsigner noe som anses som synd. Nå lever riktignok alle mennesker i synd og det er ikke noe problem i det. Folk er velkomne til å være homofile og etablere familie. Men det kan ikke velsignes ved prestenes autoritet fra Gud i kirken. Punktum. Det har ingenting med å hindre kjærlighet å gjøre.
   Takk.

  118. Jeg leste et amme innlegg på bloggen din hvor noen skrev gud så politisk korrekt alt skal være.. og du sa nei ta en titt på innlegget i varmen er det— ok hva var ikke politisk korrekt med dette ? Er jo utrolig “in” å støtte både homofili og amming. Da jeg kom over bloggen din tenkte jeg for en herlig pappa/mann. Noe du helt sikkert er asså ! Men veldig opptatt av å please damer ? Litt whipped av fruen hjemme kanskje 🙂 hva med å skrive om noe DU mener ikke bare mainstream ting som alle vil like?
   Hilsen mmamma ammetåka og fortsatt god og hormonell. Oog ikke minst bitter på mannerasen. .

  119. Karloline: Haha, jeg har en gravid og hormonell frue i hus så lar meg ikke skremme så lett gitt. Så du mener at jeg skriver det folk vil lese når jeg ber landets prester dra til helvete? Og du ber om mer? Er du KLAR over hvor kontroversielt det egentlig er? Jeg skriver det jeg mener jeg, ikke det folk vil ha. Vet at mange liker å snu kappa etter vinden, men jeg synes jeg gir meg i kast med å skrive ting som blir upopulært rett som det er. Noe sier meg at du ikke fikk med deg f.eks debatten der jeg kom til skade for å provosere på meg alle barnehage”tanter” her til lands? Har også sammenlignet det å ha små barn med å ha hund, hvilket også provoserte ganske mange, og jeg har skrevet om at uplanlagte barn er vår tids bastarder.

   Jeg har også skrevet om at jeg som mann synes fotball er dritkjedelig. Jeg vet ikke hva mer jeg kan gjøre for å blidgjøre deg din kravstore, sjokoladespisende, hormonball. 😛

   Bare pust ut du. Ta tiden til hjelp og kom tilbake når du ikke er så bitter på mannerasen lenger. Da vil du se at denne bloggen nok er langt hyggeligere enn du oppfatter nå 😉

   Og grattis med bebis!! 😀

  120. Hehe , skjønner jeg skal få lest et par innlegg til ja;) hørtes lovende ut på overskriftene du nevnte. Jo kanskje kontroversielt ved måten det er skrevet på men ikke selve temaet 😉
   Til sist så er det mer interessant å lese en blogg fra en mann sitt hode og ikke bare damenes . Jo takk for det og lykke til med hormonene i heimen 🙂

  121. Karloline: Hehe, ja det er noen kraftige salver mellom alle lagene med sukker serru 😛
   Og takk for det ja! Bare hun får det hun vil ha til middag, så går det så fint atte 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg