hits

ferie

Alt som har gått ræva

Greit, dere har lest snikskrytet og alle de fine innleggene. Her er alt som har gått ræva ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I morgen reiser vi tilbake til brunost og fenalår, og da passer det fint å runde av ferien med et innlegg om alt som ikke har gått helt etter planen. Du vet, alle de tingene jeg selvfølgelig ikke har skrevet om i de andre innleggene ;-)

 

 • Vi starter allerede før selve ferien, da vi bare noen dager før avreise innså at passet til plutten hadde utløpt! Ord kan ikke forklare stressnivået som veltet innover Vestfold den dagen, men heldigvis oppdaget vi det tidlig nok til at nødpass ble stablet på plass i tide til avreise.
   
 • Som bringer oss til flyturen ned. Du vet den følelsen når du VET at alle rundt deg i flyet tenker: "Men for guds skyld a mann, kan du ikke bare få den helsikes ungen til å holde kjeft?!" Vel, det ble litt av det. Ikke så mye, men nok til at far fikk svettet av seg noen kilo ;-)
   
 • Den aller første dagen sparket jeg foten inn i en marmortrapp mens jeg trippet opp trappen med lillesnupp på armen. Sparket revnet opp huden under et par tær, var intenst vondt og aldri før har jeg vært så nære på å miste lillesnuppa rett i bakken.
   
 • For noen dager siden fikk lillesnupp den fjerde barnesykdommen. Trodde først det bare var litt feriesjokk, men neida. Intens feber etterfulgt av røde prikker og hele det løpet der. Gikk med et par netter der gitt. Skal ikke klage, madammen tok støyten og sikret seg dermed 50 000 bonuspoeng :-*
   
 • På vår dagstur til Malaga, gikk sålen på favorittsandalene til frua opp i liminga. Dette resulterte i at vi sto alle mann og drøvtygde tyggis til den store gullmedaljen, før vi klasket alle kladdene sammen og dyttet de inn mellom sandal og såle. Det fungerte utmerket, selv om det tøyt hvit gugge ut fra alle kanter av sandalen etterpå ;-)
   
 • Da vi var på stranda i dag, sto det plutselig en engelskmann og tisset i sanden typ 1 meter fra hodet mitt. Jeg ble selvfølgelig lettere sjokkert, men ikke like sjokkert som foreldrene, som kom løpende til! Det hører med til historien at engelskmannen må ha vært pluss minus 4 år ;-)
   
 • På samme strandtur, bare halvtimen senere oppdaget jeg at noen hadde bæsjet midt på strandhåndkledet vårt! Jeg nevner ikke navn, men jeg har mine mistanker om at det er en liten frøken som skylder pappa en stor julegave i år ;-)
   
 • I dag var vi på shopping på et kjøpesenter i nærheten og han sjarmerende kisen som solgte tørket frukt og godteri klarte å loppe meg for en formue. Jeg som bare skulle ha en liten snack til plutten, endte plutselig opp med tørket frukt til over 250 kroner! Da er det godt man har sultne barn ;-)
   
 • Jeg hadde store planer om å briljere med spanske fraser i ferien, men det har ikke blitt stort mer enn å peke på mine tørre pommes frites og spørre kelneren "Vil dere ha dip?" og selvfølgelig fortelle vaktmesteren her på huset at "Poteten er vekk!"
   
 • Toppbildet er for øvrig fra en dag da lillesnupp plantet absolutt hele ansiktet i sanden så til de grader at hun helt sikkert kommer til å tygge på småsand til langt uti oktober.
   
 • Sist, men absolutt ikke minst: Badeshortsen. Den som satt så fint i fjor. Den med de kule fargene. Den som seriøst har blitt så liten at jeg ikke vet om jeg skal kalle den hotpants eller pølseskinn.

 

Men sånn bortsett fra det, har det vært en magisk ferie full av moro, men det har jeg sikkert skrevet nok om allerede, hehe. Selv om det alltid er kjipt å pakke sammen på tampen av en fantastisk ferie, skal det bli litt fint å komme hjem også. Norsk sommer, våt asfalt, godt springvann, jordbær, brunost og Teo som har vært på feriekoloni hos svigers.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takk for denne gang!

 

/ Sayonara, señoritas, pajaros y chorizos!

For alle de trivelige innleggene fra resten av ferien --> Les mer her!

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Hele ferien i ett bilde

Det sies at et bilde kan si mer enn 1000 ord, og dette bildet oppsummerer store deler av ferien og sommergleden i bare ett knips.

Og rundt alt jeg hadde tenkt til å skrive om glade badedager, strandkos og solkrem, skyggelunsj på strandkafé, bading, strandlek og "kaste stein i bøtta"-konkurranser, innser jeg at dette ene bildet gjør hele jobben for meg :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Vamos a la playa!

Les også: "Min sleipe lille bestevenn"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Sverdkamp og barnebruder

Spanjoler er noen skikkelige jålebukker, men at det skulle bli drøyt, var jeg ikke klar over.

 

Man dancing spanish dance in red clothing

 

For spanjolene er kanskje noen tøffinger, men når de først skal pynte seg, sparer de ikke på godsakene!

Og det hadde jo vært fint om noen kunne advart meg om dette på forhånd, for da vi satt på en fortauskafé og spiste is i går, satt jeg brått isen i halsen. For der, på den andre siden av gaten, kom det helt plutselig en helt vanlig barnebrud! Fullt oppsminket i brudekjole og høye hæler, og ikke en dag over 10 år!

Ved siden av henne kom brudgommen i stivpyntet dress og vannkjemmet hår. Bak dem kom enda flere bruder og matchende brudgommer og foreldre som gikk stolte og kry ved deres side.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg skulle akkurat til å brøle ut: "Men hva fa...", da mamma og pappa brøt inn og fortalte at dette var en slags spansk konfirmasjon eller noe. Det er bare at når det først er fest, er spanjolene noen skikkelige jålebukker.

Og det var vel egentlig like betryggende som det var urovekkende, for det var fortsatt rimelig sært å se småjenter i brudekjole og full partysminke komme tassende nedover gata. Men men, er det fest så er det vel fest da. Det er uansett bedre lisseslips og skinnvest ;-)

Og ikke minst gir dette også en etterlengtet forklaring til disse skoene som vi fant i en butikk i går:

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Høye hæler til baby? Fest er fest, sa folk ;-)

 

Etter at sjokket hadde lagt seg, var det tilbake til huset for fortsette der vi slapp etter frokost, med å kjempe med nebb og klør i en intens sverdduell. Reglene er enkle: Forsvar deg selv og fedreland med nebb og klær, for den som mister sverdet i bakken får en smekk på rumpa, haha!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En garde!

 

Jeg vet at det for tiden raser en debatt hjemme om barn skal få leke med våpen eller ikke, men selv er jeg ikke i tvil. Når man er omgitt av spanske jålebukker på alle hold, velger jeg lett å trene opp barna i alle former for selvforsvar.

For nåde ham som banker på døra her for å kle opp barna mine i bryllupskjole og partysminke. Han kan forvente seg to kampklare barn og minst tre kraftige smekk på rumpa ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

What do we say to death? Not today.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I´m hit! Officer down, officer down!

 

/ Buenos nachos, señorita!

Les alle innleggene fra ferien her :-)

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Soloppgang og fuglesang

De siste dagene har plutten mast hver eneste dag om at han vil stå opp midt på natta for å få med seg soloppgang.

Det begynte den kvelden vi fikk besøk og plutten fikk høre at de skulle sitte oppe på takterrassen og få med seg solnedgangen. For det ville han også, men da hadde Christina sagt at han heller fikk få med seg soloppgang en dag. Men da måtte han i så fall stå opp midt på natta, for den er så tidlig om morgenen. Sa Christina med et slags håp om at det ville ha en avskrekkende effekt... Men neida.

For siden det har tanken om soloppgang blitt en slags besettelse for ham. De siste par morgener har jeg våknet av sutring, klaging og/eller gråt, når han våkner og ser at sola allerede er oppe. Og sånn kan vi jo ikke ha det.

Så i dag hadde jeg satt alarmen til å gå av kl. 06.45, for å rekke å være på takterrassen til soloppgang kl. 07.00. Og der var vi på plass noen minutter før startskuddet gikk. Parat i hjørnesofaen med yoghurt, sjokolademelk og et par kosedyner attåt.

Som en hyggelig bonus viste det seg at farfar også ville være med, og vips var vi tre. Alle gutta med noe godt i koppen, klar for å hilse solen velkommen til en helt ny uke.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

To trøtte typer klare for litt sol.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Farfar på plass med kaffekopp og høy sokkeføring :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt Snacks n supplies hører med ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kom så, du varme kompis, vi er her for å hilse deg velkommen til en kliss ny uke.

 

Sakte men sikkert begynte det å lysne til, og da de første strålene tok tak i takbjelkene, ble det fest! Plutten spratt rundt som en lystig valp, mens fuglene sang spanske russesanger i kor. Og en bedre start på uka enn det, skal du lete lenge etter :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En trøtt syvsover dukker frem fra horisonten.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De første strålende gjør sin entré.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og drueplanta bare: "Oh yeeeeah, gimme that sun!"

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bare sånn middels fornøyd.. ;)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til slutt dukket til og med lillesnupp opp for å ta en titt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og DER var dagen i gang :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pis på jord :)

 

/ God ny uke, folkens!

Les også: "Hva med is til middag?" (Christinas herlige innlegg om hva som skjedde under middagen i går, hihi)

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Dagens beste bilde!

Jeg elsker dette bildet! Tatt mens vi spiste lunsj i dag, midt mellom shopping og is i Torre del Mar.

Det er liksom det perfekte øyeblikksbilde for når underskudd blir til overskudd. Når man har gått rundt med tomt batteri litt for lenge, men lunsjen endelig sparker inn.

Når is, mat og eplejuice, blir til energi og ablegøyer, og en slapp plutt blir en livat apekatt igjen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Good times :-)

Alle innleggene fra ferien finner du her --> Familien Klonk på tur

* Heng ut med Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Poteten er vekk!

I dag hadde jeg min første spanske samtale, og vel.. den gikk vel ikke helt etter planen..

 

Art. Funny potato on a blue background

 

Tidligere i dag satt jeg og skrev på et blogginnlegg, da det plutselig ringte på døra. Mamma og pappa hadde tatt med barna til en lekeplass i nærheten, og Christina løp opp trappen som en lyssky gnager så fort det ringte på. Så da var det bare meg igjen.

Etter at vi var her for nøyaktig ett år siden har jeg tenkt at det hadde vært fantastisk å lært seg litt spansk. Og jeg har prøvd litt, men etter noen podcaster og et par runder med en språkapp, stoppet det ganske raskt opp i høst. Selv om jeg kom godt i gang, kom jeg meg ikke over den første humpa og ble stående igjen på apenivå.

Men likevel, da det ringte på døra i dag hadde jeg to valg: Late som ingenting og ikke åpne døra, eller manne seg opp, åpne døra og la det stå til.

I et lite øyeblikks panikk tenkte jeg at jeg tross alt hadde lært meg noe spansk, og gikk for sistnevnte.

Jeg åpnet døren.

Det var vaktmesteren.

Før han fikk ytret et ord, tenkte jeg at det var like greit å forklare først som sist at fattern var borte og at det dermed ikke var noen spansktalende folk igjen i huset.

Og slik ble det at jeg slo ut med hendene i en oppgitt mine og fortalte ham i fullt alvor:

- "Min potet... er ikke her."

Han så på meg som om han så på no rart. Så brast han ut i latter. Viser seg at det er forsvinnende liten forskjell på ordet for pappa og potet. Og jeg tok feil.

Heldigvis lot han tvilen komme tiltalte til gode, og svarte med smil og karslig klapping på skulderen. Så buset inn for å hente den gamle vaskemaskinen, uten å snakke noe særlig mer om poteter. Tror jeg da i hvert fall, gudene vet hva han pratet om egentlig, for han bablet i vei som en foss og jeg svarte bare si og bien til han var ute av døra igjen.

Får nok terpe litt på spansken i kveld i tilfelle han kommer tilbake, men bare for å være på den sikre siden skal jeg legge klar en potet i gangen ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Papa es aqui!

Les også:

- Fruas "supertriks" for ødelagte sandaler: "Skrotnisse på tur"

- Reiserapport fra Malaga: "Malaga og bursda´"

* Bli med på reisen --> Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Krydder, sekk og kritthvite legger

I dag har vi gjort det mest turistete to mennesker kan gjøre: Dra på marked med ryggsekk og kritthvite legger.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå snakker vi! #meloner

 

Jeg vet ikke helt hvorfor, men er man først i utlandet så må man liksom på marked. Det er som å spise soft-is på Aker Brygge eller synge karaoke i Japan - det hører liksom til. Og i dag fikk frua og jeg et par timer fri fra barn og bleier, for å bare loffe rundt. Mest på må-få, men man vet jo aldri.

Men i det bugnende utvalget klær fra 80-tallet, sexy undertøy for pensjonister og fisk i bøtte, var det ikke så fryktelig mye å skrive hjem om. Med unntak av frisk frukt og grønnsaker i mengder, og sånt er jo aldri feil. Dessuten fant vi et artig lite trespill til ungene, så med sekken full av frukt og leker, så vi oss fornøyd og satt snuta hjemover igjen.

Hadde selvfølgelig lyst til å kjøpe med litt krydder og artige urter, men jeg har blitt svindlet såpass mange ganger på krydderkjøp før, at jeg lot det passere denne gangen. La oss bare si det sånn at hvis du tror du kjøper safran på et marked, så gjør du stort sett aldri det ;-)

I hvert fall ikke hvis du stiller opp med ryggsekk og kritthvite legger.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fargeblind rød chili og brente agurker - yum!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eeeh... ehm.... creeeepy!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frua på jakt etter varp.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og nesa bare: Hello!

 

Eh, njæææ... litt mett, kjenner jeg.

 

Kjenner ikke til disse grønnsakene, men ser sjukt godt ut.

 

/ Un espejo largo, por favor

Les mer fra ferien: "Avreise, sitrongtrær og tyggis"

* Følg ferien på Snapchat --> Pappahjerte og Følg Pappahjerte på Facebook *

Svett bak og lekeplass på byens tak

Trodde jeg skulle klare å slippe unna, men mens jeg satt og gjemte meg bak tastaturet i går, kom fattern trippende bort på sko som bråkte noe helt infernalsk mot marmorgulvet. Sykkelsko. Søren heller, jeg som hadde planer om å luske meg unna ;-)

Men men, har man først dratt med seg både sykkelsko og sykkelshorts med voksenbleie, så får man vel bare bite i det sure eplet og hoppe på pedalene. Og selvfølgelig, når man først kommer seg ut og kjenner oppmot 30 grader fise gjennom håret mens man spinner i vei langs strandpromenaden, ja jo, da er det ikke så verst likevel ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dobbelt så gammel, dobbelt så sprek - fattern sin, det!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Og jeg bare: Lett som en plett!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Okei da. Egentlig helt utslitt etter å ha ligget på hjul bak fattern hele veien! ;-)

 

Deretter tok vi en tur til Velez Malaga for å klatre opp til en liten kirke på toppen av en liten knaus, men også for å henge ut på lekeplassen med kanskje verdens fineste utsikt.

For et genialt sted å legge en lekeplass! Burde være unødvendig å si at det ikke var spesielt lett å få med seg barna vekk herfra igjen ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er på vei!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gamle Pete ute og gjør livet utrygt for spanjolene.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opp, opp, opp!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Velez Malaga.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lekeplass med panoramautsikt over byen!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen som har lært nye triks i barnehagen ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Begynner i barnehagen til høsten..

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burde vel strengt tatt vært ferdig med barnehagen nå.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi er schæster <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Førstemann opp til kirken!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plutten ligger hakk i hæl.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og han bare: "Hola, que tal?"

 

Kvelden gikk med til å prøve å legge overtrøtte barn, før vi til slutt deiset ned i sofaen på takterrassen. Der satt vi og nøt litt etterlengtet voksentid med et par rolige glass og skitprat, helt til noen timer senere, da babycallen omsider gikk bananer ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niceness.

 

/ Mi puerta amarilla es alto y fresco

Les også: Oppdatering fra frua --> "Nødpass, flyskrekk og spaniakos"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Kaker, appelsiner og bryllupsdag

"Fasan heller, han derre Jo Nesbø er faktisk irriterende flink!" var det eneste jeg rakk å tenke før jeg traff puta med et brak i går kveld.

Det er selvfølgelig litt kjedelig å legge seg gamlehjems-tidlig når man er på ferie, men det var derimot helt greit da jeg våknet av en lys våken plutt som lå og pirket meg i nesa. Sjekket klokka. Sovet 9 timer!!

Og for første gang på +/- 4 år, glemte jeg faktisk å drikke kaffe på kvisten, så denne dagen har absolutt potensialet til å bli noe virkelig stort.

Rimelig sikker på at plutten er helt enig i det, for dagen hans startet med litt eplejuice, før vi tasset ned til det lokale bakeriet for å kjøpe ferske baguetter og mini-muffins. Det er jo ferie, tross alt.

På veien fant vi også et appelsintre som bugnet av oransje herligheter, og dette synes plutten var så spennende at fattern tillot seg et ørlite lovbrudd til sønnens store applaus ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Men nå, en liten kunngjøring:

GRATULERER TIL MAMS OG PAPS SOM HAR VÆRT GIFT 46 ÅR I DAG!

Til frokost spurte vi om de kunne oppsummere de 46 årene med bare tre ord. Jeg var i det hele tatt ganske spent på hva jeg kunne forvente, og jeg synes mamma sa det best da hun ganske raskt, som den mest naturlige ting i verden svarte:

- "Det var riktig".

 

Hipp hurra for kjærligheten <3

 

Og med det er dagen i gang! :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frokost, takk ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dos mananas pan, gracias ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Broderns tegninger og niese Evvis´ brettekunst :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aldri sett noen som er SÅ klar for å kaste søppel før :-D

 

/ Hei fadderuttan!

Les fra gårsdagen: "Avreise, sitrontrær og tyggis" og "Iskake, solkrem og grønnsaker"

* Følg ferien på Snapchat --> Pappahjerte og Følg Pappahjerte på Facebook *

Iskake, solkrem og grønnsaker

Jeg innser at vi koser oss såpass på ferie at jeg får starte med det negative.

Jeg kommer til å måtte jobbe overtid på kveldene her nede for å komme i mål med selvangivelsen. Dessuten har jeg en regning hjemme som har gått over fristen og kommer til å svi på pungen. Christina er småpjusk og sliten etter en lang reise, og plutten har blitt bitt av maur og har småsår over hele kroppen.

Selv snublet jeg i trappen med lillesnupp på armen i dag. Klarte å redde henne fra å deise i bakken, men sparket på meg en skikkelig flenge under foten. Dessuten måtte jeg legge igjen halvparten av sommerklærne hjemme, fordi jeg rett og slett har spist meg ut av dem. Og tidligere i dag hadde jeg latt kaffekoppen sto ubevoktet en stund og da jeg kom tilbake for å ta en sup, slurpet jeg i meg en kaffemarinert flue.

Men sånn bortsett fra det: Magisk.

Dagen har ikke gått med til stort mer enn kos og slaraffenliv. Utrolig hvor lite man rekker hvis man bare tar seg god nok tid. Mesteparten av dagen gikk med til å henge ut her "hjemme", før vi besøkte min svogers foreldre for å låne barnevogn, se på grønnsakshagen, fortellere røvere, spise iskake og nyte livet i lange drag. Og det gjorde vi. Lenge :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Is it a bird? Is it a plane?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blåspraglet furudvask.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lett å få hjelp til å dekke på når det er søtsaker på menyen ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen som gleder seg litt til å smake :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sør-spansk spisskål.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Langarmet stikkebusk.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Improvisert fugleskremsel. Funket som juling, ble litt skræmt sjøl faktisk.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Solbrent agurk.

 

Da barna endelig kom seg til sengs i kveld, tok det ikke mange minuttene for de sovnet som steiner begge to.

... nei vent. Alle tre ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mi esposa <3

 

/ En jueves yo corro rapido y come pescado!

Les også turens første innlegg: "Avreise, sitrontrær og tyggis"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Avreise, sitrontrær og tyggis

Hola bandola! Da har man fått flippet i flops til næbutikken, kjøpt ferske baguetter, artige yoghurter og plukket sitroner fra eget tre - ferien er i gang!

 


Lille ballerina på plass på takterrassen

 

For å si to ord om reisen ned: Lillesnupp kapitulerte halv elleve, etter å ha satt i en særs høylytt skrikeopera for hele flyet, men plutten holdt seg glad og fornøyd helt til han til slutt klokket ut i bilen fra flyplassen rundt kl. 01-ish.

Tenkte kanskje at han kan kom til å være trøtt som en rumpepinne da han våknet i dag, men neida. 09.00 lå han og prikket sin gamle far i ørene og lurte på om ikke vi kunne dra til butikken for å se om de hadde tic-tac og tyggis.

Nede satt farfar klar med kaffekoppen, så da var det bare å sæle på shorts og sandaler og fise i vei på turens første eventyr.

Endelig er ferien i gang! :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Å ha med niste på flyturen er kanskje gæmlis, men veldig praktisk når magen brøler og matvogna er vekk ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pluttis og farfar på vei til tic-tac og tyggis :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fortere, farfar!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Artig med eget sitrontre i hagen. Litt salt nå, så er vi klar for en runde tequila :P

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikke helt feil.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bakgården til mams & paps :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og gartneren er på plass ;-)

 

/ En ny dag venter, mon tro hva som venter? :-)

* Følg ferien på Snapchat (Pappahjerte) og Følg Spaniahjerte på Facebook *

Årets beste sommerminner

Etter gårsdagens innlegg om sommerferien med familien tenkte jeg det var på sin plass å følge opp med en rikholdig bildeserie for å ta dere med bak kulissene og by på et par høydepunkter fra årets beste sommerminner :)

Så i dag blir det lite tekst og heller en lang remse med fine bilder. Til disse bildene kan du gjerne nyte litt passende musikk underveis, slik som f.eks denne, som være årets desidert beste sommersang :D

 

 

Nok prat, la bildene prate. Vi spoler tilbake tiden et par uker tilbake og setter nesa mot hedmarkens skoger for å gjenoppleve litt av sommerferien 2014 :)

 


Tjuver i hagan! Plutten forsyner seg grovt av markjordbærene.

 


Teo dagdrømmer om leverpostei.

 


Gamle Pete dypper sexylubbet.

 

To gode kompiser mater mort og prater litt om livet.

 


Med 36 grader i lufta var det helt ok med et regnskyll (hilsen blomstene).

 


Denne blomsten har nok tatt seg vann over hodet #badumtss

 


En tørst øyestikker forveksler strå med sugerør. Og blir skuffet.

 


- 500 kroner for han der?! Det var dyrt! Å ja, det er i svenske penger ja.
Da er det greit.Paleolunsj på gang. Sjekk ut anti-smarttelefonen til fattern ;-)

 


En radio som kun tar inn sendinger og musikk fra 60-tallet. Seriøst.

 


Plutten koser seg med farmor, farfar og resten av familien.

 


Roar Benjamin Sommerfugl tar seg en velfortjent pust i bakken.

 


Plutten og farfar <3

 

Hello! Vi kommer til å trenge 7 liter fløte, takk.

 


På jakt etter nordens krokodille; gjedda.

 


Storlom (Gavia Arctica) ute på vift for å sjekke stemningen.

 


Kortspill og god stemning! Word Fight = Årets brettspill! :)

 


Hiiiiv og hoi! To papser og tre glade småttiser på tokt.

 

På tross av litt regn var humla godt fornøyd med sommeren, summa summarum #badumtss

Dett var dett :) Håper dere satt pris på turen til hytta. Sleng gjerne igjen en like hvis du ønsker flere bildespesialer i fremtiden, så fikser vi det :)

/ High five!

 

Les også:

- Barnehagestart og nervøse mammahjerter

* Følg Pappahjerte på Facebook *

Sommerferie med familien

/ inneholder reklame

- "Da er vi på vei da dere", pleide fattern alltid å si da vi startet motoren og fyrte i gang sommerferien. Det var det definitive øyeblikket sommerferien offisielt var i gang. Endelig kunne man sprette korken av forventningene og nyte sommergleden.

Men så blir man eldre og nå er det jeg som sitter foran og holder i rattet. Og nå starter sommerferien lenge før det er snakk om å kjøre så mye som en meter. Organiseringen for å få det hele på plass tar gudsjammerlig mye tid og pakkingen er kanskje det verste. All den pakkingen.

 

Dette er selvfølgelig ikke alt...
Heldigvis har fattern sørget for å pakke med seg det viktigste.. #prioriteringer

 

Å pakke for seg selv er enkelt, men å pakke for en hel familie er et mareritt. Uansett hvor lite man pakker blir det alltid for mye. Vi kunne byttet inn bilen i en russebuss og den ville fortsatt blitt full. Og vi har bare ett barn! Hvordan folk kommer seg noe vei med to, tre, fire eller flere barn forstår jeg ikke. Vi har riktignok en hund da, men han krever ikke stort. Så lenge han får sitte i fred og slippe smygere hele veien til hytta er han godt fornøyd med det.

Årets sommerferie gikk til hytta for en langhelg med familien, bading, god stemning og norsk sommer. Selv om jeg gledet meg til ferien, var jeg både spent og litt uvel med tanke på turen opp. Nærmere 30 mil i en bil fullstappet av barn, hund, gravid kone, bager og kofferter fra gulv til tak og en pappa som ikke hadde fått i seg morgenkaffen... forholdene var ikke optimale.

Kanskje ekstra spent var jeg fordi vi hadde tatt sjansen på å bytte ut vår vanlige bil med en lånebil, en Toyota Prius+ Seven (7-seter). Og det tror jeg var lurt, for dagen vi bega oss ut på den tre timer lange kjøreturen til hytta var det intet mindre enn 36 grader ute! Trettiseks grader!! Da er det helt greit med en bil som både har godt med beinplass og velfungerende aircondition. Hellige dykker, det er ikke ofte man opplever å gå ut av bilen her i Norge og føle at man har landet i Egypt!

Vel fremme på hytta var det én ting som sto aller øverst på lista: Bading!

 

Sistemann uti er en råtten banan!

 

Temperaturen i vannet var helt klart innafor


Man kan si mye godt om en sommerferie i Syden altså, men ingenting slår en norsk hyttesommer på sitt beste. Grillmat, bading, barn som ler og løper rundt på plenen, gamle slagere på radioen, småprat rundt kortstokken når solen går ned, myggstikk som klør, halvsanne røverhistorier, god mat, godt drikke, familiekos og ikke minst å krype ned i loppekassa om kvelden og bare høre på stillheten til man sovner med et smil om munnen. Fantastisk.

 

Grill hører tilDenne radioen tar bare inn danseband og bygderadio. Merkelig nok.

 

Men man kan jo ikke bare sitte på hytta en hel helg heller, så for å slenge inn en stor motvekt til den idylliske familieferien på hytta kastet vi hele hurven inn i bilen og tok en real harrytur til Sverige. Nu kör vi!

 

Lånebilen Toyota Prius+ Seven i all sin prakt.


Fiffig med holografisk speedometer i frontruta

 


Neste stopp: Harryland

Vel fremme hoppet vi inn på første og beste kjøpesenter og.. vel.. hva skal jeg si. Gud bedre. Det er vanskelig å ikke kommentere en del av de karakterene man møter der. De som henger på Godishuset, Systembolaget eller ved askebegeret utenfor svingdøren. Man kan vel si det sånn at det er skyhøy sokk-i-sandal-føring og veldig lite krystall. Pent sagt.

 

Der moteløver møtes for å diskutere siste skrik. Eller ikke.Utsolgt for melk, der altså..
Hva?! Utsolgt for brokkoli også?!


På vei hjem fra harryturen oppdaget jeg en annen niftig ting med bilen: Smuglerluke! En egen luke til å smugle varer i, det er jo genialt når man har vært på rødvinshandel og er på vei tilbake til moderlandet. Jeg kan jo se at denne kan være praktisk sånn i det daglige også, men ekstra nyttig når man skal gjennom en bemannet tollstasjon. Bra jobba, Toyota ;)

 

Praktisk!

 

Rastepause i solen med nygrillet kylling. Good times.

 

På vei hjem til hytta stakk vi også innom en gård med grønnsaksutsalg for å fylle bilen med litt annet enn bare bacon og folk-öl. Og med det var plutselig bilen halvfull igjen. Ja, for selvfølgelig må man ha med seg både dartspill, kvoten og pil og bue når man først er på shopping. Med fire voksne og en liten pjokk om bord, passet det helt greit å kunne slå ned de to ekstrasetene i bagasjerommet for å frigjøre enda mer plass.

 

Godt med plass! Vi har jo plass til en ekstra elefant!

 Eller nei vent nå litt.. Fortsatt godt med plass, men hold an elefanten.


Etter flere fantastiske dager med blåbærplukking, grilling, bading, soling, kanopadling, fisking og brettspill var det å pakke snippesken og begi seg på den kjipe kjøreturen hjemover igjen. Ingenting er tristere enn å kjøre hjemover og vite at dette betyr slutten på sommerferien.

Her i huset kaller vi den følelsen for "leirskolefølelsen". Du kjenner kanskje til den følelsen når du har kost deg glugg i hjel, men så er det plutselig søndag og man sitter hjemme alene og savner alt det morsomme. Alt blir så merkverdig grått og stille. De kveldene er ofte litt triste.

Da er det fint å vite at man heldigvis har ferie enda noen dager til og kan glede seg til en lang frokost morgenen etter med en liten pjokk som har masse på hjertet. Om kusina som lært ham å lage grimaser som en ape, om hvor gøy det var å bade med farmor og alt det andre han opplevde på en fantastisk sommerferie med familien.

 Var du også på biltur med familien i sommer? Sleng igjen en kommentar :)

* Følg Pappahjerte på Facebook *

Også så veldig mett da!

/ skrevet i samarbeid med Ving

Nok en fjong dag går mot slutten her i det herrrlige Turkiet. Fordi far klarte å pådra seg en operasjon som har satt ham på en hestekur av medikamenter har livet gått litt stille for seg de siste par dagene. Jeg har fått streng beskjed om å ikke sole meg frem til antibiotikakuren er over og dessuten får jeg ikke lov til å være i nærheten av vann. Topp stemning!

 

Litt muggen og ikke spesielt brun, men ellers tiff toff

 

Men jeg er ikke en kis som gråter over spilt melk av den grunn, for dette har bare gitt meg enda mer tid til å bli kjent med hotellet.

 

Du vet det er bra når blomstene matcher logoen ;)

 

Plutten ute på nye eventyr

 

Smokketre: Både søtt og litt vemodig :)

 

I Miniland er det husker og mye annet gøy

 

Stor stemning med show for barna hver kveld!

 

Og det hadde vært greit det, hadde det ikke vært for at jeg har vært dum nok til å kjøpe sånn Sunwing Inclusive-pakke før jeg reiste. Det betyr at man spiser alle frokoster på hotellet, samt 5 av 7 lunsjer og middager. Det hadde sikkert også vært fint om det ikke var for at jeg plutselig har veldig god tid til å nyte maten OG at maten her er helt utsøkt! Så nå er det kanskje like greit at jeg må holde meg innendørs noen dager, for etter snart en uke med lekre retter til hvert eneste måltid føler jeg meg nesten mer gravid og oppblåst enn madammen. Se bare på dette knippet av lekkerbiskener.

 

Yum!

I hvert fall yum!

 

Og dette bildet er til deg, Hellstrøm ;-)

 

Men i dag har jeg faktisk  legens anbefalinger og dristet meg en rask tur ned på stranden for å knipse noen blinkskudd av pjokken som for første gang dristet seg til å leke i det virkelig store bassenget: Havet!

 

Den lille plutten og havet

 

Wiiiii, party time!


Men det er også nok av ting å gjøre rundt om på hotellet, som å henge ut med Lollo & Bernie, leke i Miniland, se på show, dra i spillerommet, leke ved bassengkanten og mye mye mer.

Ving har for øvrig akkurat lansert en fiffig tjeneste på sine nettsider, der man med et par raske tastetrykk kan sette sammen bilder og video fra ferien til å bli en rett så cool feriefilm som man kan dele med venner og bekjente på sosiale medier. Dette er gjort på få minutter og resultatet ser du under. Ganske kult :)

 

Beklager manglende tekst på slutten. Jeg jobber med én hånd her, okei? ;-)

 

Lag din egen video her: Ving - Min feriefilm.

Men men, da takker jeg for meg for i kveld etter nok en glitrende dag her på Sunwing Side East Beach. I går tapte jeg yatzykampen med bare 3 poeng totalt, så ikveld lukter det payback!!

Vi prekas!
Les også:
- Plutselig sykehus

* Følg Pappahjerte på Facebook *

Plutselig sykehus

/ skrevet i samarbeid med Ving

Dagen i går startet helt knall! Akkurat slik en god feriedag skal starte.

 

Gutta på tur!


Dyp konsentrasjon når pjokken er i arbeid

 

Wiiii, engler i sanden!

 

Men så...

Etter middag skulle jeg bare vise min sønn hvordan man setter high score på boksemaskinen i spillrommet på hotellet. Jeg la på en polett, ladet kanonen og fyrte av en saftig venstre hook av dimensjoner. Det eneste jeg ikke tenkte på var glassmonteret som sto plassert helt inntil boksebagen... Det endte slik.

 

Nede for telling...

 

Glassveggen gikk i tusen knas. Plutselig sto jeg der med en blodig knyttneve og et hav av sjokkerte blikk vendt mot meg.

Da Ving sendte meg på tur for å slappe av på ferie med familien tror jeg kanskje ikke det var dette de så for seg... Det gjorde i hvert fall ikke jeg. Det er kanskje derfor man oftest sender mammabloggere av den litt roligere typen på tur :)

Men hey, jeg har i hvert fall lært én ting: Sørg for å sjekke at hotellet du skal bo på i ferien har et skikkelig opplegg hvis uhellet først er ute. Jeg hadde sinnssykt flaks som befant meg på et hotell som virkelig har orden i sysakene. Hotellet har egen lege på plass som raskt kom til for å sjekke ståa. Han kjørte meg deretter til en nærliggende klinikk for å utbedre skaden før jeg ble sendt videre til et større sykehus for å operere og sy sammen hånda igjen.

Jeg kan love deg én ting: Det siste du ønsker å tenke på når du plutselig ligger på operasjonsbordet i Tyrkia er om sykehuset er til å stole på. Smertene er mer enn nok å holde styr på. I en sånn situasjon er det lett å bli paranoid og jeg skal love deg at det dempet nervene å vite at jeg lå på et sykehus som Ving hadde godkjent. En tolk som forsto norsk hadde de også.

 

Og der har du resten av ferien min... #pillerus

 

Så nå har jeg én hånd igjen å skrive med, går på en hestekur av piller og må holde meg i skyggen noen dager. Topp stemning, der altså. Men men, det er ikke bare ille heller, for se hva som dukket opp på rommet i dag!

 

Plaster på såret fra Sunwing kommer godt med når man er langt hjemmefra

 

Så alt i alt: Tusen takk til Sunwing Side East Beach som tross alt leverte brasende når det virkelig gjaldt. Tommel opp!

 

Fortsatt én frisk finger å gå på :-P

 

/ lik hvis du også har slått hånden din gjennom en glassvegg... eller ikke.

Les også:
- Hellige hotellfrokost

* Følg ferien videre på Facebook *

Hellige hotellfrokost!

/ skrevet i samarbeid med Ving

Merhaba! Jeg er 70 % sikker på at det betyr "hei" på tyrkisk. Det kan også bety "Vil du kjøpe Converse-sko", men samme kan det være. Jeg befinner meg som du kanskje forstår i kebabens hjemland, Tyrkia! Jeg kunne selvfølgelig sagt at været er dritt og maten er vond, men der må jeg beklageligvis være såpass ærlig og si at jeg har det som plommen.

Vi kom ned i går etter en lang og kurant reise som tok knekken på plutten. Det er jo bare så typisk at han skal holde seg våken hele veien, men sovne 200 meter fra bussen kjører inn på hotellet. Så da ble det en power nap når vi kom frem, hvilket selvfølgelig resulterte i at kvelden gikk med til den klassiske leken: Opp av senga, ned i senga, opp av senga, ned i senga. Sånn holdt vi det gående selv lenge etter at smørsangeren på hotellets diskotek tok kvelden.

 

"Gjør døren høy, gjør porten vid! Her kommer en som skal bade!"

 


For sent...

 

Dessuten gjorde babyen som satt bak meg på flyet sitt mest fornødne akkurat idet vi begynte på nedstigninen. Det ble altså ikke anledning for foreldrene å skifte på henne. Luften fra hennes etterlatenskaper gikk dermed rett opp i ventilasjonsanlegget og ble returnert rett ned i fleisen på undertegnede. Ingen knallstart der altså, men sånn er det alltid på avreisedagen.

Da er det så sinnssykt deilig å våkne opp til en hotellfrokost som er en sann konge verdig! Jeg har alltid vært svak for hotellfrokoster og hadde gledet meg på forhånd, men at de skulle levere så til de grader hadde jeg ikke våget å håpe på. For et overflødighetshorn av godsaker! Man vet aldri hva man kommer til på hotellfrokost i utlandet, men dette var en innertier. Og det er selvfølgelig ikke noe jeg bare sier uten å komme med fotobevis.

 

Lystig juicedame


Jovial eggtype


Hyggelig pannekakebaker

 

Trivelig fruktkis

 

Etter frokost hadde jeg motvillig gått med på å bestille en behandling på hotellets spa sammen med madammen. Jeg vet at man burde ta seg en real skrubb før en uke med sol, men "Pasha Ritual" hørtes litt i overkant ut. Jeg så for meg ofring av geiter og tilbedelse av mørkere makter. Jeg fikk delvis rett. Den hyggelige damen som behandlet meg så kanskje søt og uskyldig ut først, men ved Odins skjegg(!) den dama var besatt av noen mørke krefter som garantert ikke står på CV´n.

 


You talkin´to me, little blogger man? I show you pain!

 

Jeg ante fred og ingen fare da jeg først lot meg skrubbe og skummes som en bil i bilvasken. Pulsen begynte å roe seg, dette virket som et ryddig opplegg. Hun snakket heller ikke spesielt mye engelsk, så da slapp jeg unna klein small talk. Perfekt! Men så... Vi ble ført inn i et annet rom der vi skulle få massasje. Først tok hun i meg som om hun pirket borti kadaveret av en overkjørt grevling. Men så kjente jeg plutselig noe veldig rart. To knær på rumpa, deretter to albuer plantet mellom skulderbladene. Hun satt oppå meg! Og først DA startet massasjen. Å gå du hjem!

Jeg mener... jeg veier ca. 90 kilo og er en ganske kraftig mann i min beste alder. Spa-damen kan ikke ha veid mer enn et nett med appelsiner, men i en hel time var jeg som plastelina i hennes hender. Etter at hun hadde knekt opp alt en klassisk kontorkropp har å by på av utfordringer, masserte hun vekk smertene. Det endte selvfølgelig som det måtte gå når jeg får ligge stille i mer enn 5 minutter i et varmt rom med harmonisk musikk.

"Hellååå?" hørte jeg i det fjerne.

"I think he´s asleep" hørte jeg fra min kjære.

Først da spratt jeg opp fra benken og prøvde å late som ingenting, men det var ganske tydelig at jeg hadde sovet en god stund. Ikke visste jeg hvor pokker jeg var heller. Men kroppen kjentes ut som om den var kliss ny! På vei ut gikk vi smilende og fornøyde hånd i hånd. "Å søren, jeg glemte å spørre om en happy ending" sa jeg spøkefullt til min kjære. Den vitsen slo visst ikke sånn kjempegodt an. Heldigvis smakte lunsjen langt bedre enn mine morsomheter.

 

Plutten har fått seg ny livrett: Vannmelon!

Så, annet enn en midlertidig frykt for å dø av massasjesmerte og en bleie som gikk sin seiersgang på flyet, har det vært en fantastisk start på ferien. Vi befinner oss for øvrig på det ikke helt uefne hotellet Sunwing Side East Beach, som nylig ble kåret til det beste familiehotellet i Tyrkia 2014.

 

Helt kurant utsikt, men best av alt er frokosten

 

Men nå må jeg løpe, frøkna sitter og tripper etter en runde yatzy. Jeg kommer tilbake med mer senere. Til da: Ha en knallfin dag videre i moderlandet :)

/ Elveda!


Les også:
- Sommer kommer

* Følg ferien videre på Facebook *

Sommer kommer, sommer kommer

Du verden som ting forandrer seg når man får barn. Å pakke til ferie for eksempel. Det var noe annet før det.

For noen år siden bestemte jeg meg plutselig en kveld for å ta en impulsferie til Egypt. Bestillingen ble lagt inn kl. 01.30 på natten og flyet gikk kl. 08.00 morgenen etter. Kofferten ble pakket med klær som enten var skitne og måtte vaskes straks jeg kom ned, eller nyvaskede klær som var 100 % klissvåte. Men det gikk så fint atte, ferie ble det okke som selv om klærne luktet loslitt bikkje.

Å pakke til en ferie med barn derimot... Gud hjelpe meg. Vi har så vidt begynt og allerede står hele huset på hodet. Heldigvis har frøkna i huset tatt kontroll over pakkingen. Far i huset er egentlig mest opptatt med å spinne rundt som en valp og glede seg til å bade i basseng og kjenne lukten av solkrem. Derfor priser jeg meg lykkelig for at tuppa har innført et pakkeregime som lukter av tysk ordenssans. Alt skal mikroplanlegges ned til hver minste detalj og loggføres i lister. Se vedlagte bevis.

 


Uleselig skrift? Fruas ordre ;-)

 

Kanskje like greit, for far i huset er et rotehue uten like som er født helt uten genetisk anlegg for all form for planlegging og pakking. Jeg tar unna praktiske ting jeg. I går klipte jeg plenen. Det er ikke så mye, men det er noe. Kofferten tenker jeg å planlegge i all hast kvelden før avreise.

Heldigvis er det ikke bare jeg som henger litt etter på pakkingen. Plutten har også bidratt i forsvinnende liten grad. Og det er egentlig ganske lumpent, for det er jo hans ting som forårsaker alt kaoset. Men han er rolig som skjæra på tunet og er egentlig mest opptatt av å prøve nye solbriller, øve inn sjekkereplikker og lære seg et par engelske gloser. Så til alle dere som snart skal på ferie: Hold på døtrene deres, plutten er klar for en sommerflørt.

 

How you doin´?

 

Men ålreit, jeg får vel komme i gang med litt pakking da før frua får hjerteflimmer av min "æh, tar det i mårra"-holdning. Neste gang du hører fra meg befinner jeg meg i et land langt langt borte. Håper dere blir med på ferden, for selvfølgelig skal det blogges flittig fra turen! Hvor og når turen går gjenstår å se, men vi sees om ikke så lenge. Mens vi venter, la oss nyte den ultimate sommersangen sammen.

 


Jeg var så vanvittig forelsket i jenta i baren da jeg var yngre. Sukk. Good times :)

 

P.S. Kjære alle innbruddstyver: Beklager å måtte si dette, men jeg ligger faktisk et steg foran dere og har ordnet husvakt som skal bo her hele uka mens vi er borte.

/ Vaya con dios! /

Les også:
- Mine guilty pleasures

* Følg Pappa feriehjerte på Facebook *Følg @pappahjerte på Instagram