hits

Anna, Elsa og sinnssykt mye snø

Endelig har vi sett den famøse Frost-filmen og dette er dommen fra sofakroken.

Vi har ALT i Anna & Elsa-dilldall. Og når jeg sier alt, så mener jeg alt.

Vi har sengetøy, yoghurt, genser, pysj, kjoler, sokker, undertøy, håndklær, tiara, vanter, lue, skrivesaker, nattlampe, figurer, dukker, tannbørste, klistremerker, bøker, blader, plaster, hårstrikk, glass, kopper, matboks, plakat, sandaler, drikkeflaske, paraply og kake. Vi har selvfølgelig også Olaf-figurer, Anna-figurer, Elsa-figurer, og et reinsdyr.

Men filmen har vi aldri sett!

Og det er ganske utrolig. For lillesnuppa elsker Anna og Elsa på et nærmest religiøst nivå, men filmen har aldri interessert henne nevneverdig. Vi har prøvd å se den flere ganger før, men hun er mest opptatt av å leke med figurene og kle seg som om hun skal på slottsball i Arendelle.

Men i dag fikk vi endelig sett den. Og jeg sier endelig, for det føles som at vi er de eneste i hele landet som ikke har sett den enda.

Men nå har vi det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nå skal du få for alt du har gjort mot søstern din!
 

Og dommen lyder: Njæææ. Hadde kanskje håpet på litt mer? Altså... det er jo vanskelig å leve opp til 4 år med hype, men er det lov å si at jeg kanskje ble litt skuffet?

Jeg hadde jo helt urealistiske forvetninger da, men det føltes liksom litt som å plutselig møte Jesus og innse at han egentlig bare er sånn passe til fyr. Du forventer at han skal gå på vann og flytte kampesteiner, men så står han bare og klager over NRK-lisensen og bruker bakesnus. Du hadde jo blitt litt skuffa da?

Mest skuffet er jeg kanskje over Elsa. Her har vi altså en dame som min egen datter av uvisse grunner har sett opp til i årevis, men så viser det seg at hun egentlig bare er ganske sur og kjip. Jo da, jeg skjønner at det må ha vært vanskelig å leve isolert fra sin barndoms beste venninne alle disse årene, men vi sender vel ikke enorme snømonstre for å ta livet av søsteren vår, gjør vi vel?

Om noe er det jo Anna alle småjenter burde ønske å være! Søt, sjarmerende og alltid optimistisk. Kanskje litt løs på tråden, men lojal til tusen og tøff som jern. Kjemper seg gjennom snøstormer, is-angrep, ulveangrep og et liv i isolat for å vinne søsterens kjærlighet tilbake. Og alt hun får er en kald skulder... (sorry for humoren).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filmens gledelige overraskelse var Kristoffer. Der har du en grepa kar fra A til Å. Bare synd han har bedre kjemi med reinsdyret sitt enn med Anna, men det satser vi på at de fikser i toern... (igjen altså, sorry for humoren).

For det kommer visst en oppfølger og den gleder vi oss til å se. Men i tråd med Skam-seriens suksessformel, håper jeg det er noen annens sesong denne gangen. Jeg håper på Olaf. Eller han fyren fra butikken oppe i fjellet. Eller Jarl av Wesseltun (han bittelille gamle fyren). Eller Pabel (trollkongen). Eller han fyren som spiller tuba!

Men sånn for å oppsummere, filmen var bra den altså, herregud jeg skal ikke være vanskelig. Tror til og med jeg felte en liten tåre når de sto ute på isen og klemte mot slutten der :-)

Men nå blir det å hive seg over Vaiana, som jeg forstår er den nye dillen. Og etter et raskt søk på nettet, ser jeg at vi da kan bytte ut tiara og prinsessekjole med bastskjørt og tatoveringer. Kan bli interesant x-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Oooolaf - æ står under misteltein!

38 kommentarer

Kjenner jeg gleder meg til to'ern c: Hehe, er sikkelig disney fan og Frozen fan generelt, har ikke kids jeg - men pytt sann!

Anbefaler kortfilmen Frozen Fever, som handler om Annas bursdag, den er veldig søt! Ellers var jeg ikke så begeistret for Frost første gang jeg så den, men etter å ha sett den noen ganger (bare vent - etter hvert blir det fort 10-20 ganger...) likte jeg den mye bedre.

Takk for tips, den skal jeg sjekke ut! :-)

Desto mer du ser filmen, desto mer blir du å like den :) Og jeg er rimelig sikker på at nå som hun endelig har sett den, så blir det et ønske om å sette den på flere ganger heretter.

Vår jente har sett filmen flere titalls ganger, og er fortsatt mest Elsa-fan. Om det er håret eller kjolen eller noe annet som er årsaken, det vet jeg ikke. Og Vaiana er fantastisk! Men hun kan IKKE erstatte Elsa ;)

Nina Synnøve

Nina Synnøve

Oboy!

Her i huset gikk frost på skjermen omtrent hver enest dag for treåringen 😰

Men etter hun så vaiana, frost kan legge seg. Fra nå av er det :jeg har stirret lenge mot horisonten, vaiana, motonui!

Hva i alle dager gjør vi nå med anna og elsa stæsjet??? 🤔

Bare å tegne på samoanske krigertatoveringer på Anna & Elsa, så er du i mål :-D
Gleder meg veldig til Vaiana!

Pappahjerte da!!!! Ikke liker du halloween og nå liker du ikke Frost???? Hva blir det neste? ? Men gi Frost 4566993215 sjanser til, slik min datter gav meg, så ender du opp med å like den du og:-) ps, vaiana er helt lik frost bare det er varmt der

Jeg vet, hva skjer med verden?! Er jeg iferd med å bli en surpomp?! Nei, dette lover ikke godt for fremtiden. Så i morgen blir det frem med hula-hula-skjørtet for å se Vaiana og få opp stemningen igjen :-D

Her i huset fikk frost 1 på terningen....

Dere burde se Storkene, er kjempe fin film hvor tåra sitter løst i øyekroken! 😍

Takk for tips, den skal jeg sjekke ut! :)

Her går det mest i vaiana, selv om vi har en del frost leker, så er vaiana favoritten.

Har fått tak i Vaiana nå også, gleder meg til filmkveld igjen. Tror det må bli i morgen, trivelig å se film med småttisene :D

Vært ihuga Frost-fan siden filmen kom. Datteren som da var 5-6 var vel greit fan også, men jeg kan fint se filmen alene. Uten barn. Men datteren som nå er 8 er mer solgt på Vaiana. Og forstår det godt! Musikken, moralen og all den voksenhumor du kan tenke deg😜

En film man kan se om og om igjen(bare ikke 3 ggr på en uke som datteren gjerne skulle ville).

Selvsagt liker ikke du frost! Denne filmen kan nok komme til å skade barn like mye som Halloween om ikke mer. Gudskjelov er ikke dette en voksenfilm men barnefilm så dine meninger om denne disneyfilmen har ikke så fryktelig mye å si :)

Er du seriøs? Man håper at dette er tull. Må være lov å sette spørsmålstegn ved Halloween uten å bli stemplet som althatende barnemonster. Dessuten skriver jeg at jeg liker filmen, min kritikk av den er mer for moro enn noe annet :)

Vår mellomste sønn på 4 digger Olaf,å jeg har ikke telling på hvor mamge ganger pr DAG vi så på frost..

Heldigvos er det litt mer brannmann sam her i huset nå,men frost å Olaf bamser er aldri langt unna ;)

Haha! Olaf var er høydepunkt ja :D Kan vi forvente at han får seg kjæreste i neste film da? Produsere et par små snøballer og bygge seg igloo? :-D

Hva er det med oss voksne menn som blir en smule overfølsomme på slutten av Disney filmer? Godt det ikke bare er meg...

Haha! Okei da, siden du sier det så får jeg vel innrømme at det var flere enn bare et par tårer når de sto utpå isen der ;-)

Her i huset ble frozen en kjempehit...både for den minste og de litt eldre (og mammaen som er svoren disneyfan ) Jentungen(burde strengt tatt slutte å kalle henne det siden hun blir 15 neste uke....) ble supergira da hun leste ryktene på nett om at Elsa får seg jentekjæreste i Frozen 2 . Så det gjenstår å se om Disney har baller til å gjennomføre det :) Det jeg digger mest med disneyfilmer er alle de små kommentarene o.l som er lagt inn som barna ikke skjønner en døyt av men som vi voksne kan le oss fillete over :D

Oh yes, helt enig. Synes ikke det var så fryktelig mye subtil humor i denne, kanskje noe går vekk i oversettelsen, men misforstå meg rett: Jeg likte den altså. Men du kan jo selv tenke deg hvilke forventninger jeg hadde med et hus fullt av Anna & Elsa-effekter ;-)

Her i huset har vi bare gutta, så det er dårlig med Anna-og-Elsa-effekter, MEN de digger filmen! :-D Flaks for mor, som gråter til alle Disney-filmer.. :-)

Men har dere sett Trolls?? Den kan heg virkelig anbefale!

Ha en fin dag :-)

Her har 3 åringen vært veldig glad i alt av Frost effekter, men aldri hatt ro til å se hele filmen. Men når hun så Vaiana for første gang derimot, så var det en skikkelig slager (litt sånn som pensjonister og svenskebacon). Den kan ho se 4 (!!) ganger etter hverandre, og alle sangene går på repeat resten av døgnet. Så her i huset har den filmen bare sånn helt plutselig ut av det blå tilfeldigvis begynt å fungere bare 1 gang per uke nå x)

Griner du ikke av Vaiana er du laget av stein... Jeg så den på kino med de to eldste i vinter. Og fy, jeg har ALDRI grått så jeg snufser av en barnefilm på kino. Kan jo selvfølgelig bli litt våt i øyekroken, men med Vaiana mistet jeg all kontroll gitt.

Disney kan det med å lage filmer som rører en midt i hjertet altså, det skal de ha. Men aldri har jeg opplevd å bli blåst av banen som jeg ble med Vaiana.

Så det er bare å finne frem popcorn og Kleenex, og glede seg til film!

Venter spent på stoff med Vaiana-mønster☺️☺️

Jeg gikk på en sånn bikini og bastskjørt-smell ( egentlig bare en sånn beige sarong sak fra invandrerbutikken ) på Hvaler i sommer, bare fordi jeg så musikkvideoen og fikk sangen så til de grader på hjernen. Midt oppe i det hele glemte jeg at gutta er godt oppi tenårene, og nå får jeg ikke lov å sitte ved siden av de på kino lenger...ikke på stranda på Hvaler heller... Men filmen er fin da! Den må dere se!

Haha, jeg tenkte akkurat det samme når jeg så den. Jeg har ikke barn, men jobbet i barnehage så viktig å holde seg oppdatert. Så ble litt sånn: men er dette alt? 😅 Kanskje oppfølgeren blir bedre 😊

Godt å høre at det ikke bare er meg. Var litt redd for at jeg var iferd med å bli en surpomp her, haha! Men ja, satser på at oppfølgeren er litt mer enn å bare skli opp og ned den samme fjellskrenten ;-)

Endelig flere som tar til ordet for Anna! Hun har fått ufortjent lite oppmerksomhet! Alle er så betatt av Elsa, humørsyk og iskald som hun er! Vi slår et slag for Anna!😊😆

Haha, trodde du skrev om Anna Rasmussen først, skjønte ingenting x-) Litt trøtt på en fredag formiddag, der altså. Haha! Ja ja, Anna var helt nydelig. Mer Anna, mindre Elsa, spørru meg. Men ikke si det til lillesnupp, da får pappa et spark i kastanjettene x-)

Her er litt info du kanskje ikke vet :P

Vaiana heter egentlig Moana, det er her i europa den er blitt oversatt. Grunnen er at Moana er en pornostjerne som har registrert navnet sitt som varemerke her i europa.

Seriøst?! Hahahaha! Det er morsomt x-)

Hvor ble det av spoiler alert? Du et nemlig ikke den eneste som ikke har sett Frost! ;) (4-åringen her har så langt kun klart å sitte lenge nok stille til å se en film, og det var Hakkebakkeskogen)

Haha! Beklager det x-)
Hakkebakkeskogen var forresten helt fantastisk! Mye bedre en Frost, spørru meg :-D

Vaiana trumfer Frost glatt, tøffere jente og og fengende musikk 😁. Her har vi sett Frost snørr og førti ganger til vi så Vaiana. Da blei det «La den gå, la den gå, jeg eeeer Vaaaiiiaanaaaaaaa» 😂

Men altså,du må jo se den på engelsk 😂 da er den magisk !

Merkelig da der...har ei snupp på 4 1/2 og ho har elska Elsa og Anna i 2 år no....det har vore Elsa på kvart karneval og Halloween siden :-p og selvfølgelig ALT av stæsj!! (Trenger du julepresangtips la eg merke til at du mangler Frost sovepose ;-) men filmen.....nææææhhhh, den trur eg aldri ho har sitt i sin heilhet :-)

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram