hits

Skuffet bokorm trenger hjelp

11.06.2017 - 11:52 159 kommentarer

Jeg er så lei av å avbryte bøker! Jeg vet ikke om jeg har blitt kravstor, om jeg er lat eller om jeg bare leser feil bøker, men jeg synes jeg avbryter stort sett alle bøker jeg leser for tiden. Krim, novelle eller roman - ingenting ser ut til å fenge meg.

Men jeg elsker jo å lese! Er det meg eller er det bare at jeg rett og slett leser feil bøker?

Jeg forventer ganske mye av en bok, for når man først skal legge ned så mange timer i å lese den, så må den levere. Jo lenger bok, dess høyere krav. Men alle bøker får 100 sider på seg til å engasjere. Det burde være mer enn nok. Hvis jeg kommer så langt uten å føle noe, gidder jeg ikke fortsette i 700 sider til. Da er det adios muchachos og tilbake i hylla.

Så derfor spør jeg deg, kjære leser: Har du en god bok å anbefale??

For å gi noen referanser, her er noen av mine favorittbøker:

  • Havets katedral (Ildefonso Falcones)
  • Alt lyset vi ikke ser (Anthony Doerr)
  • Shantaram (Gregory David Roberts)
  • Wienerbrorskapet (Ingar Johnsrud)
  • Fluktens vinger (Ken Follett)

Og her er noen av bøkene jeg nylig har avbrutt:

  • Jeg er pilegrim (Terry Hayes)
  • Kjempenes Fall (Ken Follett)
  • De som faller (Noah Hawley)
  • Ut av ilden (Ingvar Ambjørnsen)


 

Så er spørsmålet: Har noen en kjempebra bok å anbefale? Kan gjerne være favorittboka di! Vi går inn i sommerferien og jeg trenger noe nytt og spennende. Eller morsomt. Eller søtt. Eller rart.

Kan egentlig være hva som helst, så lenge det engasjerer og får meg fra første til siste side. Helst noe man ikke klarer å legge fra seg om kvelden ;-)

Cup of hot coffee with book on table on dark background
 

/ Boktips mottas med stoooooor takk! :-)

P.S. Legg gjerne igjen et par ord om boka og hvorfor du liker den. Type: "Pappahjerte-boka handler om en kjip fyr som er livredd for å få barn, men er sjukt bra skrevet.." ;-)

159 kommentarer

Brede

11.06.2017 kl.12:01

En mann med navn Ove. En fantastisk bok som virkelig sørger for at lattermusklene får kjørt seg, samtidig som den kan bringe frem en tåre. En bok som virkelig vil passe for en mann som deg.

Gry

11.06.2017 kl.12:01

Elsker havets katedral. Var i Barcelona i fjor og så katedralen ♡

Gråt nesten når jeg var ferdig med Shantaram. Ble så glad i personene i boka. Selv syns jeg boka Øya av Victoria Hislop var helt fantastisk. Besøkte øya når jeg var på Kreta i 2010. En øy hvor de med spedalskhet ble sendt. Based on a true story.

Annette

11.06.2017 kl.12:02

"Boktyven" , "Den vidunderlige kjærlighetens historie" "Alene sammen" "Fugler uten vinger" God lesnad!

Ingrid

11.06.2017 kl.12:08

1Q84 av Haruki Murakami, Vi, de druknede av Carsten Jensen, balansekunst av Rohinton Mistry. Enjoy!

Ann C

11.06.2017 kl.12:08

Skulle til å anbefale "I am Pilgrim", men ser at du har avbrutt den :)

"The time traveller's wife" av Audrey Niffenegger er en av de beste jeg har lest. I tillegg anbefaler jeg "The end of mr. Y" av Scarlett Thomas.

God lesing!

Kari-Anne

11.06.2017 kl.12:12

Har du lest noe av Jan Guillou? Om ikke anbefaler jeg deg det. Om du ikke begynner på bøkene om Hamilton, så les i det minste Ondskapen :-)

Anbefaler egt starte med den samme om du vil prøve deg på Hamilton bøkene også;-)

Også anbefaler jeg Jørgen Jæger, absolutt en meget bra forfatter fra Norge;-)

Hilde-Karin

11.06.2017 kl.12:13

Vindens skygge, fantastisk god bok. Handler om Daniel som vikler seg inn i en uhyggelig historie etter å ha plukket ut en bok på "De glemte bøkers kirkegård".

Krim om William Wisting av Jørn Lier Horst. Fantastiske krimbøker! Holder deg helt til siste siden ;-)

Om du liker fantasy kan jeg også anbefale triologien til Phillip Pullman, første heter "Det gyldne kompasset".

Humor, "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant" (boken er mye bedre enn filmen), og "Analfabeten som kunne regne" av samme forfatter. Eller "Morder-Anders og vennene hans".

God lesing! :-)

Anette

11.06.2017 kl.12:14

Om du ønsker en litt lettlest krim så er James Patterson gull. Bøkene er heller ikke lange:)

Jeg bruker blå goodreads til å søke etter nye bøker, men så leser jeg i hovedsak på engelsk. Der får du tips om lignende bøker osv.

Ann-Therese

11.06.2017 kl.12:15

Er det bøker som du VIRKELIG MÅ lese er det alle bøkene av KEPLER. Jeg er ingen bokannmelder, men dersom du skal lese bare en serie til i hele ditt liv, vil jeg påstå at denne er verdt tiden!

11.06.2017 kl.12:17

Et helt halvt år av jojo moyes. Trenger ikke forklare hvorfor, den bare må leses. Pappa leser kun skumle krimbøker, han elsket et helt halvt år.

Ildvitnet av Lars kepler. Spenningen starter på første side, og ikke et eneste kjedelig sekund!

Frida

11.06.2017 kl.12:18

Blindgang av Jørn Hoel. Fantastisk spennende bok!

Tonje

11.06.2017 kl.12:19

Heisann! Har akkurat lest siste siden i Kaninjegeren av Kepler😱.

Klarte nesten ikke å legge den fra meg, og jeg har ikke klart å lese så mye de siste årene. Boka gjorde så jeg holdt pusten til jeg fikk bladd om, pustet raskt ut for så å holde pusten på nytt! Godt jeg ikke måtte lese høyt, vet ikke hvordan det skulle gått:) Lykke til med bokvalg👍

Kirsti

11.06.2017 kl.12:22

"Svøm med dem som drukner" av Lars Mytting 👍👍

Randi Sørensen

11.06.2017 kl.12:22

Hei😊

Her kjem mine favoritter( rettare sagt favoritt forfattarar):

Om du likar krim, kan eg ABSOLUTT anbefala Michael Connely sine bøker om Harry Bosh!( Ja, det er laga ein tv serie frå denne serien-3 sesongar) men, altså- bøkene er veldig veldig mykje betre om du spør meg. Foretrekker faktisk å lese desse på engelsk, og er standard feriebøker for meg( handlar ny bok av Connely så sant eg finn på flyplasser.)

Ellers så må eg jo seie at "Angels & Demons" av Dan Brown er den mest spennande boka eg har lest( nokonsinne trur eg! Og igjen- boka trumfer filmen!)

Om du liker den sjangeren 🔝, er det ei anna bok som heiter noko slikt som "Alexandria biblioteket"( eller noko liknandes. Hugsar ikkje heilt namnet, men den hadde ein fin mix av faktsike historiske hendinger, action( sikkert ikkje såå sant..) og filosofiske dilemmaer. Veldig bra bok!

Ei anna bok, som starta litt sakte, men som etter kvary fekk meg til VIRKELIG til å tru på vampyrer- for nokre veker iallefall..( den ekte Dracula altså..) er "Historikeren".

Sjølv peiler eg meg inn på ein "ny" krim serie, av Jørgen Jæger.. Ha ein fin sommar!

Jill

11.06.2017 kl.12:24

Lars kepler har goe krimbøker, spennende og god driv. Jørgen Jæger er også en kjempegod krimforfatter. Der er det action fra første sider og du MÅ bare fortsette. Anbefales.

Lykke til med jakten 👍

Anne Guri

11.06.2017 kl.12:25

Bøkene til Carlos Ruiz Zafon: Vindens skygge, Engelens spill, Himmelens fange. Handling fra Barcelona. Venter på bok nr 4.

Anniken

11.06.2017 kl.12:27

Du som er pappa, og attpåtil til en sønn (og en datter såklart) burde lese "Alt min sønn bør vite om verden" av Fredrik Backman. Det er ikke akkurat en roman, mer som et brev fra far til sønn, humoristisk og morsom, men samtidig så mye alvor og kjærlighet. Jeg gråt som en foss da jeg leste den, og jeg har ingen sønn, jeg er ikke engang en mamma. Du MÅ lese den!

Ida

11.06.2017 kl.12:27

Alle bøkene til Lars Kepler, men de bør leses i rekkefølge. 1. Hypnotisøren, 2. Paganinokontrakten, 3. Ildvitnet, 4. Sandmannem, 5. Stalker og 6. Kaninjegeren.

Ellers har jeg nylig lest Størst av alt, som var helt fantastisk! Den er et rettsalsdrama/krim som følger en tenåring som er siktet for å ha medvirket i en skoleskyting. Det høres kanskje ikke så interessant ut med den beskrivelsen, men den var helt fantastisk.

Jeg er Pilegrim blir forresten bedre etter ca 200 sider. Jeg syns og starten var treg, men den tar helt av til slutt.

Den Første Sten er og veldig, veldig bra. Der følger vi en tropp danske soldater stasjonert i Afghanistan. Jeg grein gjennom store deler av boken. Litt treg start, men blir mer intens jo mer du leser. Anbefales på det aller sterkeste.

Aina

11.06.2017 kl.12:28

Les bøker av Jussi Adler Olsen. Han har noen fantastiske spennende bøker.

Sunniva

11.06.2017 kl.12:28

Har du lest Indias datter av Shilpi Somaya Gowda? Har lest den flere ganger nå og fortsatt ikke lei, den er jo så fin!

Synnøve

11.06.2017 kl.12:31

Krim: Kepler-bøkene. Gir meg frysninger, vil-ikke-lese-mer-følelsen og ikke minst: må-bare-fortsette-følelsen 😅👍🏻

Lisbeth

11.06.2017 kl.12:31

Jeg vil anbefale krimserien om Lincoln Rhyme av Jeffery Deaver. Knokkelsamleren (Bone collector, filmet med Denzel Washington og Angelina Jolie) er første bok om Lincoln Rhyme, og serien er spennende og velskrevet. Hvis du liker Jo Nesbø, så syns jeg Deaver har samme måte å bygge opp bøker. Mye spenning, uforutsette vridninger i plottene og gode historier. Man må ikke lese serien i rekkefølge, da bøkene har frittstående historier. Den personlige utviklingen mellom karakterene utvikler seg jo, så i så måte kan det være greit å ta de etter hverandre.

God lesning, uansett hva du ender opp med!

Lilly

11.06.2017 kl.12:32

Kepler-bøkene og bøkene til Hjort-Rosenfeldt. Svensk knallgod krim!

Tale

11.06.2017 kl.12:37

Har du lest noe av Paulo Coelho? Liker alle bøkene jeg har lest av han godt, men tror kanskje Veronica vil dø topper favorittlisten. Den er ganske kort, så du trenger ikke ofre altfor mange timer på den heller ;-)

Vibecke

11.06.2017 kl.12:39

Bokstyven, Vindens skygge, En bønn for Venezia, Mandeltreet, og alt av Jeffrey Archer og Camilla Lackberg 😊

11.06.2017 kl.12:41

Disse engasjerte meg ihvertfall..

Slavehandel-til fri.. Noen kjenner mitt navn av Lawrence Hill, https://bokelskere.no/bok/noen-kjenner-mitt-navn/187827/

Helbredelsen av Jonathan Odell https://bokelskere.no/bok/helbredelsen/378999/

Ungarske jøder under 2 verdenskrig- Den usynlige broen av Julie Orringer https://bokelskere.no/bok/den-usynlige-broen/278343/

Heidi

11.06.2017 kl.12:44

Det jeg elsket / What I loved, Siri Hustvedt

The Year of magical thinking, Joan Didion

Intense bøker, veldig godt skrevet.

Mona

11.06.2017 kl.12:53

Veldg begeistret for Lier Horst sin krimserie og Jørgen Jæger sin krimserie! Fenger fra start til slutt...!

Ane

11.06.2017 kl.12:53

Er selv veldig glad i krim, så dersom jeg skal anbefale noen bøker så er det fra denne sjangeren.

Lars Kepler (som er et pseudonym som brukes av et svensk forfatterpar) skriver gode, spennende bøker med en slags psykologisk thriller følelse. Til tider opplever jeg bøkene så spennende at jeg skulle ønske jeg kunne lese fortere for å få vite hva som skjer videre. Anbefaler å begynne fra begynnelsen, med Hypnotisøren og ta det videre der i fra.

Ellers anbefaler jeg Jørgen Jæger sine bøker om lensmannen Ole Vik. Gode og realistiske kriminalromaner som handler om en jovial lensmann.

Vil også anbefale Cecilie Läckberg sine kriminalromaner om politimannen Patrick Hedstrøm og forfatteren Erika Falck. Her får man litt krim, litt familieliv, masse kjærlighet og en forfatter som gjør god research til historiene sine.

Til felles er alle disse tre forfatterene i mime øyne gode til å gjøre det spennende ganske tidlig i historien, og holde på spenningen. I motsetning til feks Jo Nesbø som jeg synes har en tendens til å komme litt treigt i gang (har selvfølgelig lest alle bøkene likevel, elsker jo krim :p).

God smmerlesning ;)

Tore Grønlien

11.06.2017 kl.12:55

prøv deg på klassikeren "Mesteren og Margarita" av Michail Bulgakov. Jeg garanterer at du ikke legger den vekk,- snarere at du ønsker den aldri skal ta slutt!

Linn Kristiansen

11.06.2017 kl.12:55

Den niende graven av Ahnhem er vilt spennende!

Camilla

11.06.2017 kl.12:58

Åh, skulle ønske jeg hadde til gode å lese Shantaram! Den er fantastisk!

Prøv Kepler hvis du er glad i krim. Bøkene til Jens Lapidus kan også anbefales, spennende skildringer om Stockholms underverden.

Margareth

11.06.2017 kl.12:58

Du må ikke gi opp Jeg er pilegrim! Plutselig blir den bare helt topp og du skulle ønske den ikke tok slutt. Etter en litt treg og rar start ble det beste boka jeg har lest i år! Er forresten veldig enig med den som anbefalte Mytting. Bra bok.

Ann Helen

11.06.2017 kl.12:59

Roots - Alex Haley

Ulvehiet - Oskar Bråten

Ut å stjæle hester - Per Petterson

Mengele Zoo - Gert Nygårdshaug

Bøkene om Bjørn Beltø - Tom Egeland

Bøkene om Anne-kin Halvorsen - Kim Småge

Sønnen - Jo Nesbø

Det meste skrevet av Vera Henriksen

Harry Potter

Åh, det er så mange fantastiske bøker!

Eli

11.06.2017 kl.13:01

Signerer Randi Sørensens kommentar om Michael Connelly, favoritt forfatteren min når det kommer til krim. Ufattelig gode bøker (og serie) om Harry Bosch, en straight forward LAPD politimann, litt mørkt fortalt men det sitter godt i sjela når du er ferdig med bøkene. B.A Paris - Bak lukkede dører, psykologisk triller. Sinnsykt god. Og S.K Tremayne - Ildbarnet, psykologisk triller, rev godt i hjerterota og hjerterytmen fikk trent seg svært mye når jeg leste den.

Ylva

11.06.2017 kl.13:10

Jeg liker veldig godt bøker som er fra virkeligheten eller altså basert på virkeligheten, så jeg vil anbefale øyaav Victoria Hislop fordi den er om spedalskhet og kjærlighet, også må man vite hva som skjer med personene i boka. I tillegg liker jeg veldig godt faen ta skjebnen. Fordi den er basert på en sann historie.

Ylva

11.06.2017 kl.13:11

Jeg liker veldig godt bøker som er fra virkeligheten eller altså basert på virkeligheten, så jeg vil anbefale øya av Victoria Hislop fordi den er om spedalskhet og kjærlighet, også må man vite hva som skjer med personene i boka. I tillegg liker jeg veldig godt faen ta skjebnen. Fordi den er basert på en sann historie.

Anette

11.06.2017 kl.13:17

Jeg anbefaler og Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug!!

Fantastisk bok!

Tonje

11.06.2017 kl.13:19

Støtter at Keppler må du lese om du liker krim.

Har også skkurat begynt på en bok av Samuel Bjørk: det henger en engel alene i skogen. Også krimbok. Den er så langt veldig spennende.

Hvis du ønsker noe annet enn krim anbefaler jeg Lucinda Riley og serien hennes: de syv søstre. Denne må leses i rekkefølge da, har kommet ut tre bøker, har kun lest 2 foreløpig og har den tredje ligende litt på vent siden jeg gleder meg sånn til å lese den. Kommer nok til å ta den frem når ferien starter:)

Ellers har jeg blitt veldig glad i lydbok appen storytel hvor jeg kan høre på bøker samtidig som jeg gjør husarbeid:)

Torunn

11.06.2017 kl.13:20

Alle Kepler bøkene, Panserhjerte av Jo Nesbø😱😱😱

Hanne

11.06.2017 kl.13:20

The hate u give - Angie Thomas - knallhardt men fint om oppvekst i ghettoen.

Det litterære apotek - Nina George - litt rar men nydelig bok om en reise med bøker i en husbåt.

Alt av Fredrik Backman. ALT! Særlig novellen Og hver morgen blir veien hjem lengre og lengre. Han skriver helt nydelig ❤️

Ragna

11.06.2017 kl.13:31

Camilla Lackberg sine krimbøker er veldig bra. Det er veldig mange ubesvarte spørsmål tidlig som gjør at man må lese videre hele tiden. Det er også en veldig spennende oppbygging i bøkene. Du trenger ikke lese bøkene etter rekkefølge for du klarer fint å holde deg i historien. Løvetemmeren er en favoritt

11.06.2017 kl.13:31

'En mann ved navn Ove', og 'mormor hilser og sier hei' av samme forfatter. Den sistnevnte er litt rar på starten, men når du nå får vite at all fantasien i starten omhandler personene i boka, er den utrolig gripende!

Jeg skal i gang med 'nei og atter nei', den skal visst være sinnsyk morsom.

Gro Marie

11.06.2017 kl.13:31

Anbefaler Lars Kepler sine bøker, og en bok serie om Harry Clifton av Jeffrey Archer :) eg ble helt oppslukt i disse bøkene og kunne ikke legge de fra meg!

Bente

11.06.2017 kl.13:32

Alle bøkene til Kepler! Spenning fra start til mål - sett av tid til å lese

Synes du bør gi "Jeg er pilgrim" en sjangse til, tar seg fort opp og jeg klarte ikke å legge den fra meg

Jeg oppdaget Jørgen Jæger i fjor sommer. Alle bør leses, i rekkefølge. Den første var kanskje den tammeste - men de påfølgende bøkene tok seg virkelig opp

Følg med på Facebookgruppa "hva leser du akkurat nå?" Veldig mange gode tips

Jeg liker Ken Follet veldig godt også

Mie

11.06.2017 kl.13:34

Jeg hadde lagt de avbrutte bøkene tilbake i kanskje-senere-hylla og prøvd en helt annen sjanger. Kanskje du egentlig søker noe annet enn krim? Kanskje selve krim-sjangeren er noe du skal avbryte for en stund (til neste påske?) Det er en verden av andre sjangere der, som er minst like spennende som Krim :) Fantasy -sjangeren er ganske bred, og ta Game of Thrones-bøkene fesk.. bare 1000 sider pr bok omtrent, 5 bøker så langt. Nok til påsken for å si det sånn.. eller til Jul da hvis du leser litt kjapt :) God Sommer

Unn Lill

11.06.2017 kl.13:36

Hvis ikke du har lest bøkene til de norske krimdronningene så har du mange timers god sommerlesing der😊 Ellers så er Analfabeten som kunne regne,Slentre plystrende forbi en kirkegård,Barnepiken,Bienes hemmelige liv, og Plantasjen flotte bøker 😊

Freshsister

11.06.2017 kl.13:45

Har ikke klart å lese ferdig en eneste bok siden eldsten ble født. Skammelig;)

Anbefaler "Das Parfum ? Die Geschichte eines Mörders" fra Patrick Süskind. Heter vel "Parfymen" på norsk?! Denne boken gjorde at kjæresten ikke fikk snakke til meg de første to dagene av vår ferie i Tunesia;)

Besta

11.06.2017 kl.13:45

En mann med navn Ove! Kan anbefales😀

11.06.2017 kl.13:47

Jeg er pilgrim må absolutt ikke gies opp, den blir fantastisk! Det har også kommet en oppfølger til Shantaram, tror den heter Fjellets skygge. Ikke like bra som nummer en, men bør leses!

Fransisca

11.06.2017 kl.13:52

Hundreåringen som hoppet ut av vinduet og forsvant !

Dette er humor på høyt nivå!

Lisa

11.06.2017 kl.13:53

Alt av Jørgen Jæger. Start med bok nr 1 og jobb deg videre. Da blir du godt kjent med persongalleriet i bøkene, og i tillegg skriver han på en utrolig fengende måte. Jeg slukte alle 9 bøkene som er kommet hittil på knappe 2 måneder!

Lise

11.06.2017 kl.13:55

Jeg er et sikkelig leseorm 😉 kan annbefale jo nesbø bøkene panserhjertet, når en far selger sine døtre det er en bok fra virkeligheten, drageløperen, et helt halvt år og boka etter etter deg, mary higgens clark to jenter i blått, sammen til verdend ende, englepappa silkeormen. 🌝 eller hvis du vill ha noe helt annet kan du jo lese crossfire serien 😁😉 det er en veldi bra serie 😄 syns jeg selv. Masse lykke til håper du finner noen spenndene bøker og lese 😊😊 syns selv det er viktig at de er spenndene fra begynnelsen til slutt. 👌👌👌

Heidi

11.06.2017 kl.14:03

Gleden med skjeden, sykt morsom.

Hvis jeg roper høyt nok: en mors kamp for sine barn. En dokumentar om en norsk mor som var gift med og fikk barn med en sportssjerne fra marokko. Han tok med barna til marokko og kom ikke tilbake. Hennes historie om hvordan hun kjempet for sine barn.

Hege

11.06.2017 kl.14:03

Hei, må si meg enig med en av de over som anbefaler Historikeren, det er en kjempe bok, men en annen boksere(tre bøker) som jeg vil anbefale å lese er triologien om Evv Lushon. Det er en spennende serie om en mulig dyster fremtid.

Legger ved en link til omtale av de: http://12372.vgb.no/2007/07/12/bokomtale-triologien-om-evv-lushon-er-en-troverdig-og-forferdelig-framtidsvisjon/

Julie Asmussen

11.06.2017 kl.14:04

Jeg ville absolutt gitt "Jeg er Pilgrim" en ny sjanse. Den er fantastisk spennende!

En utrolig varm og fin bok om mennesker og livets opp- og nedturer er "Stoner" av John Williams. I samme kategori, altså mennesker og livet, er Roy Jacobsen sine bøker "De usynlige" og oppfølgeren "Hvitt hav". Handler om livet på en øy utenfor Helgelandskysten på tidlig 1900-tall. Utrolig vakre og sterke fortellinger om livet på godt og vondt. Noe mer dokumetarisk, er Åsne Seierstads "En av oss" (om ABB og 11.september) og "To søstre" (om to søstre som reiser til Syria for å slutte seg til ISIS). Uhyre interessant og godt skrevet. Støtter flere her i "En mann med navn Ove". Ove er en mann det er umulig å ikke bli glad i!

Vilde

11.06.2017 kl.14:08

Jeg er Pilgrim er den beste boken jeg noen gang har lest, så den syns jeg du skal gi en ny sjanse. For deg fortjener den virkelig!👏

Rita

11.06.2017 kl.14:08

Alt av Rohington Mistry. Spesielt Balansekunst - gruser Shantaram ☺️

Maria

11.06.2017 kl.14:13

Min favoritt mange andres favoritt også, Jo Nesbø. Hvis du enda ikke har prøvd start med flaggermus mannen å les deg vidre i Harrys liv og mysteriumer.

Else

11.06.2017 kl.14:17

Du skal lese I ett speil, i en gåte, av Jostein Gaarder. Det er en ordre.

Rikke

11.06.2017 kl.14:19

Jeg er en stor fan Harlan Coben og Lee Child. De skriver krim, og synes de skriver veldig bra.

Piken på toget av Paula Hawkins var også spennende :)

Stine

11.06.2017 kl.14:20

Jeg må anbefale krimserien til Mo Hayder. Grusomt spennende og ekstrem gåsehudfaktor. Bøkene er lettlest og man er fanget fra første stund! Den første boka heter "Fuglemannen", anbefales!!!

11.06.2017 kl.14:20

Mengele zoo

Marie

11.06.2017 kl.14:20

Frank Peretti med mørkets rike og mørkets rike møter motstand. Har nettopp oppdaget lesegleden igjen etter å ha avbrutt mange bøker og rett å slett sluttet å lese veldig lenge. Det er sjelden noe er underholdende nok lenger, men finner som regel glede i gode gamle bøker som disse.

Natalie

11.06.2017 kl.14:24

Jeg er helt motsatt, for jeg er ikke så glad i å lese bøker, men bøkene til Jo Nesbø er veldig bra! spesielt serien om Harry Hole!

Frida

11.06.2017 kl.14:35

😂😂😂😂😂 mente jo selvfølgelig Jørn Lier Horst 😂😂😂😂🙈🙈🙈🙈

janne

11.06.2017 kl.14:37

Min første anbefaling er at du gir Kjempenes fall ett forsøk til (og fortsetter med resten av triologien) Den første var litt langdryg på starten, men de blir så bra. -Og så interessant/ lærerikt om verdenskrigene og det politiske klimaet helt opp til vår tid.

Anbefaling nummer to: Balansekunst av Rohinton Mistry. Handlingen utspiller seg i Bombay, og forteller historien om syersken Dina Dalal, skredderne Darji og Omprakash og studenten Maneck. Gjennom disse personenes historie får vi vite mer om Indias fortid; fra selvstendigheten i 1947 til unntakstilstanden i 1975. En veldig bra bok (og litt grusom...)

Astrid

11.06.2017 kl.14:38

Du må lese Levende begravet av Peter James.Dritgod,spenning hele tiden.

Og alt som Stephen King har skrevet

SPENNING TIL GAMGS.🤗.

Tor

11.06.2017 kl.14:40

Ingen som har nevnt krigsseiler bøkene til Jon Michelet. Flott episk serie med personskildringer som nok passer pappehjertes boksmak. Håper bare han kommer med oppfølger..

Stine

11.06.2017 kl.14:43

Jeg glemte å skrive hva Mo Hayder-bøkene handler om!

Hovedpersonen, Jack Caffery, løser diverse grusomme drap utført av temmelig spesielle seriemordere... Han prøver også å løse en gåte fra barndommen hvor broren hans plutselig forsvant, og han mistenker den pedofile naboen for å ha kidnappet ham. Han bor fremdeles i barndomshjemmet og ved den samme naboen, og mysteriet med broren går han mildt sagt på nervene.

"Fuglemannen" er ei bok du ikke klarer å legge fra deg, men som inneholder så kvalmende beskrivelser at du føler du må lukke igjen boka noen minutter og trekke litt frisk luft. Oppfølgerne er minst like bra, men den første tar kaka når det gjelder handling (jeg sier ikke mer så jeg ikke skremmer deg fra å lese den).

Elin

11.06.2017 kl.14:44

Jón Kalman Stefánsson's triologi om Gutten; Himmelrike og helvete, Englenes sorg og Menneskets hjerte. Gir deg garantert frysninger.

Siri-Anne

11.06.2017 kl.14:44

Mormor hilser og sier unndskyld av Fredrik Backmann. Denne boken helt fantastisk og du vil både grine og le. "Elsa er snart åtte år og veldig veslevoksen. Mormor er Elsas beste venn. Og faktisk også hennes eneste venn. Mormor jobbet tidligere som kirurg, men nå kjører hun bil uten førerkort og står naken på balkongen og skyter på folk med paintballgevær. Folk sier at hun er gal. Men mormor har et hemmelig språk og et eget kongerike, Miamas, der alt er annerledes. Det er dit mormor tar med Elsa når Elsas foreldre blir skilt og når Elsa blir mobbet på skolen fordi hun er annerledes enn de andre. Miamas er deres fristed, helt til mormor en dag blir syk og får vite at hun skal dø.

Før hun dør, gir mormor Elsa en bunke med brev, der hun ber naboene sine om unnskyldning. "

Kristine

11.06.2017 kl.14:50

Karin Fossum sine krimbøker. God driv. Spennende hele veien. Slukte tre bøker på tre dager!! De avsluttes ofte med en følelse av "men i svarte balje, den der så jeg ikke komme!"

11.06.2017 kl.14:54

"Svindel og multelikør" :)

Rita

11.06.2017 kl.14:57

Signerer de over at du ikke må gi opp "Jeg er pilgrim", det er en av de beste bøkene jeg har lest! Jeg elsker krim, så det går mest i det. Kan anbefale Karin Fossum, Kepler, Jo Nesbø, Jussi Adler Olsen og Jørn Lier Horst😄

Ane

11.06.2017 kl.14:57

Ser at to stk før meg har har anbefalt Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafón, og kan ikke annet enn å henge meg på dem, spesielt etter å ha lest hvilke bøker du allerede liker. Jeg leser den for 3. gang nå, og den er like vakker og fengende som første gang!

11.06.2017 kl.15:06

"Ran og rullator"

Catharina

11.06.2017 kl.15:18

Begynn å lese "Kjempenes Fall" igjen av Ken Follett. Den kan være litt tung i starten på grunn av alle de ulike historiene og personene, men jeg lover deg: Kjempenes Fall (+ de to neste bøkene i serien) er så innmari verdt å lese!! Det er ingen bedre måte å lære viktig verdenshistorie på :-)

Ellers kan jeg anbefale Stormenes Tid 1 & 2 av Ken Follett. Jeg likte de bøkene enda bedre enn århundretrilogien - om det i det hele tatt er mulig, hehe ;-) Ken Follett har en helt egen evne til å fange deg som leser - og han gjør det gang på gang.

Lykke til, og god boksommer!!

Kjersti

11.06.2017 kl.15:25

Vindens skygge er en av mine absolutte favoritter,den er fantastisk. Var ikke like begeistret for oppfølgerne.

Victoria Hislop-bøker sliter jeg med å komme meg gjennom.

Kan også anbefale The Outcast av Sadie Jones. Og så Drageløperen selvfølgelig, men den har du kanskje lest allerede?

Krim: The Woods (Den skogen? på norsk) og andre bøker av Harlan Coben.

Johan

11.06.2017 kl.15:26

https://www.tanum.no/_skjonnlitteratur/essays-og-antologier/en-barkbille-i-champagnen-fred-g.-bergersen-9788299986021

Og: Har noen sett pin-koden min?

BenteBix

11.06.2017 kl.15:29

"Mengele Zoo" av Gert Nygaardshaug.

Magisk!

Bokklubben beskriver boka slik:

Etter å ha overlevd en massakre og vært vitne til regnskogens ødeleggelse, bestemmer Mino seg for å ta brutale midler i bruk for å redde kloden.

K

11.06.2017 kl.15:41

Jeg så det var hvert fall én til som hadde anbefalt "en mann ved navn Ove" og det er en dødsfin bok! Rørende og morsom, det finnes til og med film. Samme forfatter har også skrevet "Britt-Marie var her" som er veldig i samme gate som den første jeg anbefalte. Jeg elsket begge to og klarte ikke å legge de fra meg. Har anbefalt videre til foreldre og besteforeldre og alle har likt den kjempe godt. En bok for alle aldre med andre ord.

Eva

11.06.2017 kl.15:41

American gods av Neil Gaiman. Odinsbarn av Siri Pettersen. And then there were none av Agatha Chritie. Hobitten av Tolkien. Miss Peregine's home for peculiar children av Ransom Riggs. Howl's moving castle av Diana Jones. Fluenes herre av William Golding. Masse gode bøker. Lykke til 😄

Guro

11.06.2017 kl.15:54

"Mengele Zoo" av Gert Nygårdshaug! Samt "HImmelblomstreet" fra samme serien.

Boken handler om guttungen Mino, og hans oppvekst som nativ i regnskogen. Vi blir med på hans reise fra å være en nysgjerrig og arbeidsom gutt, til en blodtørstig terrorist. Dette innebærer en del stoff som kan være rystende å lese om; det etterlater et større innrykk, og utfordrer leseren tankegang. Det var i det minste min opplevelse! Tematikken som diskuteres i boken er like aktuell i dag som da den ble gitt ut for over 20 år siden, om ikke mer.

Anbefaler alle å gi den en sjanse - det er ikke tvil om at Nygårdshaug er en dyktig forfatter.

Lena

11.06.2017 kl.16:00

Nå ser jeg at du har fått 80+ forslag, men jeg tenkte at jeg skulle foreslå noe litt annet (selv om jeg innrømmer å ikke ha lest alle 80 kommentarer).

Har du forsøkt deg på fantasy? F.eks er "The black magician triology" av Trudi Canavan fantastiske bøker :) og de fenger fra første side!

Myriam

11.06.2017 kl.16:02

Elskede Poona av Karin Fossum er en fantastisk bok:-) Ellers så kan du jo våge deg på min egen, Lille Linerle. Den er i hvert fall annerledes, og du er jo opptatt av barns vilkår:-) Og har fått gode kritikker: https://bjerkli.wordpress.com/category/bokene/2017-lille-linerle/

For jeg antar du har prøvd deg på Frode Eie Larsens? Lettlest og litt annerledes, de også:-)

Lene

11.06.2017 kl.16:18

Du må prøve deg på boken "offer uten ansikt"! Jeg brukte vel 4/5 dager på å lese den. Helt utrolig spennende og jeg klarte bare ikke å legge den fra meg 😄😄 Ahnhem (forfatteren) er svensk, og har jobbet med krim og spenning på TV i flere år! Han har også gitt ut boken "Den tolvte graven", men den har jeg ikke lest enda.. Skal man tro på kritikerne, er den av samme kaliber som Offer uten ansikt! Du burde virkelig gi de bøkene en sjanse 😄

Karin

11.06.2017 kl.16:20

Hva med oppfølgeren til Shantaram, Fjellets skygge? Jeg har enda ikke lest den selv, men Shantaram er jo helt fantastisk. Jeg har hørt et stjerneskudd - Carsten Jensen. Vindens skygge er nevnt.Drageløperen. Senior Peregrino.

Cecilie

11.06.2017 kl.16:29

Du avbrøt Jeg er pilgrim?? Jeg ville gitt den en ny sjanse! Ellers to bøker jeg var veldig lei meg for at sluttet:

"Handmaid´s Tale"

"Station Eleven"

Helt fantastiske bøker, begge er dystopier men veldig forskjellige. Station Eleven har en litt treg åpning men tro meg, den er veldig fascinerende og jeg klarte ikke å legge den fra meg. Handmaids Tale er jo veldig i vinden nå pga HBO-serien, boka er ennå bedre.

Marie

11.06.2017 kl.16:53

Offer uten ansikt av Stephan Ahnhem, krim på sitt beste og absolutt en bok du ikke klarer legge fra deg. Følg opp med Den niende graven. Begge er finslepen krimthrillere, en blanding av nattsvermeren og Filmen Seven blandet med familieangst. God fornøyelse :)

Berge

11.06.2017 kl.16:57

Henger meg på de som anbefaler deg å gi "kjempenes fall" en gjangs til. Trilogien er tung å komme igang med, men Ken Follett har det med å sette leseren dypt inn i persongalleriet før det blir urolig spennende. Bedre historie-undervisning over de siste 100 årene får du ikke!

Om jeg skal anbefale en bokserie jeg virkelig sørget over å ha blitt ferdig med, så må det bli Patrick Rothfuss "Kongedreperkrøniken". Historien om arkanisten Kvothe er utrolig spennende. Harry Potter for viderekomne 😊

11.06.2017 kl.17:18

Hei! Ikke helt i henhold til referanser, men jeg vil på det dypeste anbefale og lede "ida's dans"og oppfølgeren "etter dansen". Ja de er triste men de er også gode, informerende, og det er mye glede og ektehet. En annen bok som er fin er "lotte er rik", men den er omtrent umulig å få tak i.

Synøve

11.06.2017 kl.17:39

Jeg tror vi har ganske lik boksmak!

Den boka som har gjort størst inntrykk på meg noensinne er "Et lite liv" av Hanya Yanagihara. I begynnelsen handler det om en tilsynelatende vanlig vennegjeng i New York, men etterhvert skjønner man at boka handler om Jude, som bærer på grusomme hemmeligheter. En murstein av en bok, men herreminhatt så bra!

For noe litt kortere: "Innsirkling"-bøkene av Carl Frode Tiller. En mann setter inn en annonse i avisen der han sier han har mistet hukommelsen, og at han derfor ønsker at de som kjenner han eller har hatt noe med han å gjøre, skriver til han slik at han kan finne ut hvem han er. Hvert kapittel i bøkene er et brev.

Til slutt, en klassiker, som har blitt aktuell: "The Handmaid's Tale" av Margaret Atwood. Det er en dystopisk fortelling, hvor fødselstallene har gått kraftig ned, og kvinnenes eneste formål er å avle.

Marte

11.06.2017 kl.17:59

Jeg er også en kresen leser. Jeg liker best bøker som er realistiske og hvor steder, handlinger og tanker er veldig levende beskrevet. Anbefaler Vredens druer av Steinbeck, The catcher in the rye av Salinger, Tusen strålende soler av Hosseini, Middelsex av Eugenides, novellene til Ingvild H. Rishøi og Kjell Askildsen, Jo saktere jeg går jo mindre er jeg av Skomsvold og Det siste barnet av John Hart. God lesing! :-)

Linn Tove

11.06.2017 kl.18:08

Alle Harry Hole-bøkene av Jo Nesbø, så klart. Og krimserien til Jørgen Jæger er veldig fengende. Og Harry Potter-bøkene om du ikke har lest dem. 😀

Anette

11.06.2017 kl.18:18

Wilbur Smith er en fantastisk forfatter, jeg startet med boken: De som er i storm og fare. En bok med alt, Romantikk, krim, skrekk, humor osv. Du går igjennom alle følelsene du kan tenke deg når du leser bøkene som er skrevet av Smith. Di har mange timer med glede,sorg,avsky,lykke,fortvilelse, medfølese og hat. Den var starten på min Wilbur Smith reise og jeg er nå på min 17 bok skrevet av han :) Mine favoritter er soleklart seriene: Det gamle egypt og Cross-bøkene :)

Marianne

11.06.2017 kl.18:20

Jon Michelet sine bøker om krigsseilerne ... høres muligens tørt og kjedelig ut, men lover at du blir overrasket.

Fengende historier og karakterer fra start til slutt ...

Wenche

11.06.2017 kl.18:29

Kepler bøkene er så spennende,fra første side til siste side. De gir gåsehud og vanskelig å legge fra seg boka før den er lest ferdig.

To døtre, gikk nettopp dokumentar om de på Tv2.

Jo Nesbø

Jørn Lier Horst

Et helt halt år, Jojo moyes

De syv søstre, Lucinda Riley

AK

11.06.2017 kl.18:34

Gulldronning Perledronning av Margaret Skjelbred er mi ultimate favorittbok. Den er ikke så tykk, men rommer uendelig mye mellom permene. Det står masse mellom linjene og rører ved noe dypt inni meg hver gang jeg leser den. Vi møter ei jente på 7 år som vokser opp sammen med morfaren og hans lune fortellinger og eventyr. Underveis i boka blir eventyrene gradvis mørkere og jenta innser at verden der ute ikke er like idyllisk som hjemme på gården. En nydelig historie om menneskelige relasjoner sett fra et barns ståsted, absolutt verdt tida det tar å lese den. (Som er typ to kvelder om du leser raskt).

Trude

11.06.2017 kl.18:37

Et utradisjonelt forslag, men les Folket på Innhaug av A K Elstad. Fire bøker, mye tårer.

Hilde

11.06.2017 kl.18:56

Så mange kommentarer at jeg ikke orket å sjekke alle så denne er muligens allerede foreslått: "Tørst" av Jo Nesbø. Ble hektet etter 2-3 sider! Veldig spennende! Det er så artig å prøve å avsløre morderen :).

Rune Henning Johansen

11.06.2017 kl.19:14

Et lite tips kan være å ta en tur innom en optiker eller øyelege. Det er ikke snakk om store endringer med synet før det blir tungt å lese. Og det kan være dette som gjør at bøker kan bli slitsomme!?

Helene

11.06.2017 kl.19:16

En mann ved navn Ove - sjukt sær fyr. Fremdeles ikke møtt noen som ikke har likt boka. Rørende og morsom.

Svøm med deg som drukner - fantastisk skrevet roman. Måtte lese noen av avsnittene to ganger for det var bare så fint. Historien er også spennende. Mann som nøster opp i familiehemmeligheter.

Ingar Johnsrud har også kommet med en bok til. Apokalypo. Ikke lest den selv, enda.

Jan guillou sin det store århundre-serie er også prima. Starter med tre brødre som gjennom hell og hardt arbeid slår ser frem i livet. Man følger deres veldig ulike reiser gjennom 18- og 19-hundre tallet. Etter hvert følger man også deres barn og barnebarn.

Ellers anbefaler jeg og gå innom en bokhandlen og spør om tips. Mannen driver bokhandel og jeg har arbeidet i bokhandel som student og vi ELSKER når kunder spør om boktips! 👍👍👍

Eline

11.06.2017 kl.19:18

Vindens skygge

Jo Nesbøs krimbøker om Harry Hole. Ingen andre krimbøker enn hans gir meg puls mens jeg leser! Ingen over, ingen ved siden av.

Eline

11.06.2017 kl.19:19

Forresten; Britt - Marie var her er også en fantastisk bra og morsom bok. Anbefales!

Arne

11.06.2017 kl.19:29

Beneath a scarlet sky, Mark Sullivan. Sann historie om andre verdenskrig i Italia. Tror bare den er kommet på engelsk. Nettopp ferdig med den og den var veldige spennende. Og så Nålen av Ken Follet da.

Nina K

11.06.2017 kl.19:45

Rex Stout`s bøker om Nero Wolfe - min favoritt er Fer-de-Lance. Tom Egelands bøker om akeologen Bjørn Beltø (Da Vinci koden aktige - selv om Egelend var først ute med "historien"). Leser for det meste fantasy, men har noen gamle favorittforfattere, da først og fremst krimbøker av John Dickson Carr/Carter Dickson (samme person), Agatha Christie - kommer ikke på flere i farta. Dean R. Koontz`Cold Fire, Skyttsengelen pluss, pluss (noen sammenligner han med Stephen King, men jeg synes Koontz`s bøker er bedre, eneste boka av King jeg har likt er Ildbarnet).

Dersom du er litt lei, så prøv deg på en annen sjanger enn krimbøker - fantasy, science fiction, humor, biografier etc. det er tusenvis (billioner) av bøker som bare venter på å bli lest.

Karoline

11.06.2017 kl.19:58

Her er mine bokanbefalinger til deg: Hvorfor gjorde du det mor (en av Californias verste barnemishandlingssaker gjennom tidene). Bak lukkede dører (psykisk terror) og den tar for seg en velykker advokat som "tar" de svake i samfunnet- sulter ihjel en hund i vaskekjelleren og er slem mot folk med downs syndrom og bryter de ned sakte men sikkert osv. Og selvfølgelig den nye til Jo Nesbø - Tørst :)

Karoline

11.06.2017 kl.20:04

Ser over her at en anbefaler Indias Datter. Veldig fin bok, og der får man innblikk i hvor jævlig det er å være fattig i India. Moren til datteren fikk beskjed om å drepe datteren, de hadde allerede drept noen før. De kan kun få gutter. Men hun greier ikke det og får henne til adopsjonsbyrå uten at faren og resten av familien merker det. Du får lese både fra den biologiske siden og fra datterens side som havnet i USA:) den anbefales ja!:)

Anne

11.06.2017 kl.20:18

Bakom synger skogene. Ikke noe fancy, men helt fantastisk triologi. Litt annerledes enn de du nevnte da men, etter 100 sider av den var hvertfall jeg hekta.

Trude

11.06.2017 kl.20:25

Støttar tidlegare forslag om boka "En mann med navn Ove" den er morosam, rørande og flott lesning. Eg flira so gale når eg las den, at mannen min sto klar for å nappe den til seg og lese den så snart eg var ferdig. God lesning :-)

Livvi

11.06.2017 kl.20:58

Sjangerbytte! Jeg blir også tidvis lei om jeg leser for mye i samme gate. Av og til trenger jeg Autobahn, noen gang er det greit med landevei eller krøttersti. Bokperler finnes i alle sjangere.

Om du ikke har lest dem- kongedreperkrøniken (Kingkiller Chronicles) av Patrick Rothfuss. Rothfuss leker med språket, drivet og hvordan han skriver er noe man sjeldent møter i fantasy-sjangeren, det er briljant. Handler om hvordan en foreldreløs outsider gutt blir den mest fryktede magikeren i riket. En god historie og briljant språk. Hiv deg ut på reise med Kvothe!

Erle

11.06.2017 kl.21:00

Jeg lar deg gå,av Clare Mackintosh

Handler om ei mor som mister barnet sitt i en bilulykke. Kan man komme seg videre etter noe sånt? Flere år etterpå innhenter fortiden.

Jeg sluker krimbøker, men denne slo meg overende. Umulig å legge fra seg!

Nathalie

11.06.2017 kl.21:01

Kjempenes fall er helt fantastisk!

Wilma

11.06.2017 kl.21:09

Denne tror jeg er midt i blinken for deg:

Klokken i Makedonia av Knud H. Thomsen.

"Året er 1944. I den lille fjellandsbyen Aina i Makedonia er spinneriet gått i stå. Maskiningeniøren Jangos blir sendt fra Athen for å få det på føttene. Jangos er en prektig ungkar i sin beste alder. Han møter nå et muntert folk, og ikke minst en rekke elskovssyke krigsenker. Helt ufrivillig blir han stedets helt. Og han må delta i krigens sprøeste ekspedisjon: Å bringe tilbake landsbyens kirkeklokke ? Hosianna ? som er blitt bortført av bulgarerne.

Klokken i Makedonia ble en av årets bestselgere i Danmark da den kom ut i 1981, og er en ellevill og underholdende komedie."

Denne er også fantastisk:

Det usynlige fjellet av Carolina de Robertis.

"En aktuell, poetisk, magisk og historisk roman om kvinneskjebner, revolusjon og kjærlighet. Handlingen er lagt til 1900-tallets Uruguay. Den første dagen i året 1900 er den lille landsbyen i Uruguay vitne til et under. En liten jente kommer til syne i et tre etter å ha vært borte i flere måneder. Vidunderbarnet, Pajarita, blir senere stammor til en rekke uvanlig sterke og selvstendige kvinner. Fra Rio de Janeiro til Eva Peróns glitrende Buenos Aires, fra landsbyens slakterbutikk til den amerikanske ambassaden i Montevideo - denne storslåtte romanen tegner et rikt bilde av de sammentvinnede skjebnene til et kontinent og en familie i omveltning. Boken fikk terningkast 6 i VG: "Som denne debutanten skriver! Denne boken har alt: Kjærlighet, lidenskap, vold, dramatikk, magi, et nydelig poetisk språk og slående bilder."

Ewa

11.06.2017 kl.21:18

Lider av samme skjebne som deg; de siste årene har jeg virkelig slitt med å fullføre bøker. Syns det er litt trist og legger størsteparten av skylden på world wide web.

Var/er selv glad i historiske romaner, og av de du nevnte så har jeg lest Havets katedral, som var bra, men kanskje ikke på topp ti lista mi. Fluktens vinger derimot var superspennende og er nok på den lista. Kjempenes Fall sleit jeg meg igjennom i fjor. Ble ferdig, men kanskje mest fordi det er Ken Follett.

Så til mine "anbefalinger": Slukte Nålen og Farlig formue (Ken Follett).

Digget dessuten triologien om Arn (Jan Guillou), og

den siste boka jeg sleit med å legge fra meg var Azincourt (Bernard Cornwell). Ikke er den så lang heller. :)

Antony Beevor sine skildringer om 2. verdenskrig er skremmende bra; har selv lest Stalingrad og Berlin nederlaget 1945.

Av romaner som ikke er historiske troner Svermen (Frank Schätzing) øverst på list; en fasinerende bok med en god miks av fakta og fantasi.

Nursie

11.06.2017 kl.21:45

Vindens skygge!! Anbefaler deg å gå inn på bokelskere.no, der kan du lage egen profil og legge til favorittliste osv. Der fins "alle" bøker, med lesarane sine terningkast, favorittsitat osv - samt tips til "venner" som likar samme type bøker som deg, og då kan du jo berre blå deg igjennom favoritt-listene deira -genialt :)

Du kan også søke opp alle desse Totland du er blitt anbefalt, og lese om bøkene der før du går til innkjøp :D

Morten

11.06.2017 kl.22:21

Vakker/ettertenksom: "Alkymisten" og "Veronica vil dø" av paolo coelho

Morsom: 100-åringen som klatret ut av vinduet og forsvamt"

Episk: "i hundenes vold" av Don Winslow (og oppfølgeren "the Cartel" som foreløpig bare finnes på engelsk

God krim: Jussi adler Olsen - avdeling Q-serien

Uhyggelig, creepy spennende: "Pig Island" av Mo hayder.

"Bøker ingen andre har lest som er dritkule": "Shibumi" av trevanian og Prequelen "Satori" av Don Winslow.

Peter James serie om Roy Grace (første bok "levende begravet")

Sara Hansen

11.06.2017 kl.22:48

Hva er det du sier?!?! Avbrutt "jeg er pilgrim"?!? Det går ikke!! Ta den opp igjen og gi den en sjanse til! Shantaram er en bok som også står mitt hjerte nær - den er virkelig god!

Men "jeg er pilgrim" er også helt fantastisk - bare måten den er skrevet på er et kapittel for seg selv! I tillegg har hovedkarakteren en akkurat passe nok dose med selvironi - og det er helt ærlig!! Nei, du må gi den en sjanse til :D Les ELE!!

Lena

11.06.2017 kl.22:53

Alkymisten og Håndbok for lysets krigere av Paolo Coelho! ❤ Kommer alltid tilbake til disse to!!

Line

11.06.2017 kl.22:53

"brave new world". Jada, den er en gammel klassiker, men den har utvilsomt tålt tidens tann! Den er en forlystelse av en litterær opplevelse, fra ende til annen, med en uslåelig kombinasjon sci-fi/absurdisme, uten å latterliggjøre seg selv, bli vulgær, eller simpel. Den norske oversettelsen jeg har lest er fra 80-tallet, og upåklagelig.

Line

11.06.2017 kl.22:57

"Lasso rundt fru Luna" er også en glimrende klassiker!! Den var jo noe "på kanten" i sin tid, men nå er den heller søt i sin naivisme.

Hilde

11.06.2017 kl.23:01

Drageløperen, Tusen strålende soler, Og fjellene ga gjenlyd. Alle tre er bøker av en fantastisk forfatter. Utrolig bra bøker som jeg skulle ønske jeg kunne lest som nye bøker igjen.

Anja

11.06.2017 kl.23:08

Jeg anbefaler Monica Kristensen og Frode Granhus innenfor krim sjangeren, begge skriver bøker i serie som kan leses enkeltvis og fra Nord-Norge. Dette gjør at ihvertfall jeg synes de blir en variasjon til annen krim. Vil også anbefale Karin Blomqvist hvis du vil lese noe humoristisk og lettlest.

Ina

11.06.2017 kl.23:13

Jeg ser at den har blitt nevnt flere ganger allerede, men vil varmt anbefale "Svøm med dem som drukner" av Lars Mytting. Fantastisk godt skrevet, og en spennende og gripende historie!

I tillegg må jeg få nevne min absolutte favorittbok noensinne. "Hjertet er en ensom jeger" av Carson McCullers, som nylig ble gitt ut på nytt i Norge (den kom ut i 1940, og skildrer et knippe ensomme og skakkjørte mennesker i Sørstatene på 30-tallet). En mesterlig debutroman fra en forfatter som gikk bort altfor tidlig og som skrev helt utrolig godt.

Maria

11.06.2017 kl.23:16

Anbefaler Fjellets skygge. Det er oppfølgeren til shantaram.

Marianne

11.06.2017 kl.23:36

Hundreåringen som klatret ut vinduet!!!

Hadde hørt om hundreåringen og kjøpte den på tilbud til en sommerferie uten noen forventninger egentlig da jeg er alt for glad i rosa kjærlighetsdramaer.

Den var morsom fra begynnelse til slutt, jeg lo høyt flere ganger og klarte ikke legge den fra meg. Samboeren ble lei for han fikk nesten ikke kontakt med meg og det som skulle være litt lesing på sengekanten endte opp med at jeg nesten døgna.

Ble litt irritert da filmen kom for den var ikke like bra og morsom som boka, men det var verre med "vann til elefantene" som ble helt feil på film. Den ble jeg faktisk sint av å se på kino for alt ble feil :p

Merethe

11.06.2017 kl.23:41

Doppler!! Enkel, ikke for lang bok som får deg til å le fra første setning. Gammel bok ja, men akk så morsom.

Mona Beyer Holm

11.06.2017 kl.23:43

Prøv å lese bøker på orginalspråket, såfremt det er engelsk, kan vell bli vanskelig ellers. For meg blir det feil å lese en engelsk skrevet bok på norsk, mye av historien forsvinner i oversettelsene.

Julie

11.06.2017 kl.23:46

Mormor hilser og sier unnskyld, og en mann ved navn Ove.

Og ikke minst ALT av tegnehanne, jeg ler så jeg nesten kaster opp. Hver gang.

Marthe

12.06.2017 kl.00:35

I Mikkels Lys - en pappas fortelling , skrevet av Torgeir W. Skancke

Dersom du er lei av å avbryte bøker, og du gråter av Golden Boosters (?) som du ofte ser ut til å se på, er denne boka noe du vil lese. "I Mikkels Lys er en pappas fortelling: om å kjempe for gutten sin, om å være mann, om å være sterk og svak på samme tid (..)"

Du vil ikke angre, men du vil nok gråte en skvett eller to. Vær så snill: les den!

Silje

12.06.2017 kl.00:46

Ser du har fått mange tips allerede, så mulig denne har blitt anbefalt før. Jeg kan av hele mitt hjerte anbefale "Tørst" av Jo Nesbø. Nå kan det nevnes at jeg er veldig fan og har lest alle bøkene han har skrevet, utenom barnebøkene. Tørst er som alle de andre velskrevet. Det er god flyt i språket og han klarer å dra meg inn i handlingen. Noen av de tidligere bøkene synes jeg har brukt litt tid på å ta seg opp, men tørst starter med en gang hvis du skjønner hva jeg mener.

God lesing 😄

12.06.2017 kl.00:47

Min absolutte yndlingsbok heter Nattens sirkus av Erin Morgenstern. Den er helt fantastisk. Og så elsker jeg serien om Fredrik Drum og Skarphedin Olsen av Gert Nygårdshaug. Tom Egelands bøker om Bjørn Beltø er også stas. Og så bøkene til Jørgen Brekke. Og om du liker fantasy har Siri Pettersen skrevet en helt fantastisk serie som heter Ravneringene.

Guro

12.06.2017 kl.00:59

Jeg bladde febrilsk nedover for å se om noen hadde anbefalt tusen strålende soler, og kan ikke fatte at bare en har nevnt den. Det er den beste boken jeg noensinne har lest, og skulle ønske jeg kunne lese den om igjen og om igjen som en ny bok. Håper du er heldig og har den til gode! :-)

Mina

12.06.2017 kl.01:58

Er 25år og ser vi har mye lik smak!

Her er mine anbefalinger:

Michael cricton - skriver bla. Bøkene bak jurasick park + Dypdykk er pageturner av en annen verden, bokstavelig talt.

John Irving - enten hat eller elsk.

David Baldacci - "kioskthriller", en av de bedre. Etteretning, USA, konspirasjon, ja de her klarer du ikke legge fra deg hvis du liker denne sjangeren. Utrolig spennende bøker alltid fra første stund.

Clive cussler - liker du baldacci liker du ham. Spennende fra første stund, ofte bøker som omhandler eventyr fra gamle tider, sjø, krig, Egypt etc.

Ken folket - nålen

Geisha :)

Sara Kristine Lorentine

12.06.2017 kl.03:20

Jeg vil leve av Oscar Magnusson (skrevet på diktat, da han ikke var i stand til å skrive selv).

Boken handler om Oscars sterke opplevelser under andre verdenskrig og hans ønske å viljestyrke til å overleve.

Måten boken er byggd opp er herlig og du kan kjenne å ta på følelsene fra det han opplevde fra de godt formulerte skildringene.

Boken er værdt å lese, hilsen en 18åring som egentlig ikke liker bøker.

Kari

12.06.2017 kl.07:24

"Et lite liv" - den er vakker, fæl, spennende, rørende. Jeg tror jeg må si det er den beste boka jeg har lest!

"Svøm med de som drukner" er bra. Hva med "min kamp" av Knausgård? De holder jeg på med som lydbok! Genialt når man skal vaske, rydde, ordne i hagen, eller bare slappe av.

Tone

12.06.2017 kl.08:26

Henning Mankell, krimbøker med mye spenning. Arnaldur Indriðason, skriver også krimbøker, Men også historie. Yrsa Sigurðardóttir, skriver krim. "Fortsettelse følger" på alle disse, så liker du dem, har du mange timer med god og spennende lesing👍

Lilleulv

12.06.2017 kl.08:48

Her har du jo fått en del gode råd! Kan trøste deg med at jeg, bokormen, heller ikke helt har klart å ta meg inn igjen i bøkenes verden etter tvillingene kom til verden for fire år siden, men at nå begynner jeg å kjenne behovet skikkelig.

Kan bekrefte at "Parfymen" av Patrick Süskind er en av de beste kriminalbøker jeg noen gang har lest. Også en bok som heter "Legen" som jeg ikke husker forfatter til akkurat nå, "vi de druknede" klarte jeg nesten ikke legge fra meg, og fikk faktisk nakkeproblemer, da den er rimelig tung... Ellers av gode gamle, så er "Klokken i Makedonia" av Knud Thomsen absolutt lesverdig. Han har også ett par andre, gode bøker. Og Lise Nørgaards "Volmer" er hysterisk morsom, men bør nok nytes på dansk. "Hundreåringen som krøp ut av vinduet og forsvant" var også en veldig god opplevelse. Lykke til, og god boksommer...

Marthe

12.06.2017 kl.09:24

Jeg vil sterkt anbefale Ølandsserien av Johan Theorin (fire bøker, en for hver årstid). Jeg leste første boka, Skumringstimen, i 6. klasse (!!!) og har siden det sittet parat og ventet på at han skal komme ut med nye bøker. Synes personlig at den første boken i serien er best, men de tre andre er absolutt ikke dårlige. Krimserie der de faste personene går igjen, men nye handlinger i hver bok (rød tråd likevel). Jeg klarte ikke å legge fra meg boka, og har sikkert lest de tre ganger.

Ellers kan jeg også anbefale Camilla Lackberg sine bøker (krim). Hvis du ønsker sterke bøker med mye følelser så kan jeg anbefale: De som ikke finnes (Simon Stranger), Der gud gråter (Siba Shakib) og Bokhandleren i Kabul (Åsne Seierstad.

Mette Halvorsen

12.06.2017 kl.10:03

Vil du ha en bok man faktisk ler høyt av (Ser litt snedig ut for de som sitter rundt, men det er det verdt!) må du lese «Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant» av Stig Larsson.

Line

12.06.2017 kl.10:53

Jeg er veldig glad i bøker som setter seg inn i historien, og vil derfor anbefale Jan Guillous serie "Det store århundret". Det følger tre norske gutter på deres reise gjennom livet og alt som skjer i verden på 1900-tallet. Finnes på Storytel også, om du har røket på lydboksmellen sånn som meg :-)

Ellers støtter jeg Mette (^^) i å tipse om Jonas Jonasson sin Hundreåringen. Hans andre bøker er også like morsomme!

Randi

12.06.2017 kl.12:04

Kan det være at det skal mye til for å dra oppmerksomheten bort fra blogg, sosiale medier osv? Jeg mistenker at det er årsaken til at jeg nesten ikke får lest bøker for tiden. Men det er jo så utrolig mye bra bøker, så det må skjerpes.

Ingrid

12.06.2017 kl.14:34

Vindens skygge, Engelens spill og Himmelens fange av Carlos Ruiz Zafon.

Den blinde mannen i Sevilla av Robert Wilson

Kan ikke TRO at du avbrøt Kjempenes fall av Ken Follet... Men prøv Stormenes tid av samme forfatter, evt. også I all evighet. Der frihet rår og Farlig formue er også veldig bra.

God lesesommer!

Helene

12.06.2017 kl.15:52

Kunsten å høre hjerteslag, Pøbelkomiteen, Tråden, the Cuckoo's calling, Skellig, A monster calls.

Barnebibliotekaren

12.06.2017 kl.19:04

Uten å ha lest noen av kommentarene ovenfor; "Kraften av en" av Bryce Courtenay. Eller stikk innom oss på biblioteket. Vi har alltid gode lesetips 😁

jon

12.06.2017 kl.20:18

Shotgun Love Songs er en god sommerbok for oss gutta, om en vennegjeng I midt vesten i USA, hvor livet til de forskjellige har tatt forskjellige retninger. Boken er skrevet av 4 venner, inkludert hovedpersonen og kona hans, som gir forskjellig innsikt i historien, den har korte kapitler som gir boka god fremdrift.. Det er ikke Krig og Fred akkurat, men en lettlest og fin bok om vennskap, kjærlighet og veien som er å bli voksen.

Ingrid

12.06.2017 kl.21:00

Jeg veksler stort sett mellom krim og fantasy, men etter at lillemann kom til verden er jeg gått fra en bok om dagen til "en dag skal jeg få lest ut den boka" 😉 Terry Prachett er en fantasyforfatter som skriver hylende morsomt om seriøse tema

"DON'T THINK OF IT AS DYING, said Death. JUST THINK OF IT AS LEAVING EARLY TO AVOID THE RUSH."

Stine Therese

12.06.2017 kl.22:48

Kjempenes fall er fantastisk, OM du holder ut en stund, Hehe. Om jeg skulle anbefalt EN bok til hvem som helst må det bli Joel Dicker's "sannheten om Harry Quebert-saken". Fantastisk bra skrevet, og spennende til siste slutt. Hilsen en som er svæææært kresen på bøker, og som selv avbryter fort om forfatteren ikke har det som skal til :) les den!

Lisa

13.06.2017 kl.00:42

Sjekk ut Dean Koontz sine bøker.(Fear Nothing og Seize the Night f.eks)

Lene

13.06.2017 kl.00:58

Signerer flere andre kommentarer her med Ondskapen og Boktyven. Leste sistnevnte rett etter Shantaram og elsket den!

13.06.2017 kl.02:40

Stemmer i med vin som foreslo "svøm med de som drukner" av Mytting. Fytti så god historie, språk, beskrivelse av omgivelser og så mange følelser. På en måte krim, men handler egentlig om familie.

Det er eneste boka jeg har fullført sidne jeg ble mamma for 1,5år siden, utenom wn ammeboka da :p

Hilde

13.06.2017 kl.14:50

Jeg er glad i David Baldacci sine bøker, og på toppen av lista ruver "The Innocent"! https://davidbaldacci.com/book/the-innocent/

Jeg elsker thriller/krim og denne hadde meg hekta fra første til siste side! Anbefales på det varmeste :)

13.06.2017 kl.21:03

Hjertet er en ensom jeger av Carson Mccullers

Monika T Aa

13.06.2017 kl.22:14

Øyeblikk med kasus. Det er ikke en bok som er noen stor bestselger eller noe, men den er fantastisk. Det er en mors betraktninger rundt sin sønn med down syndrom og det er både latter og tårer om hverandre....håper du gir den en sjanse...og gir meg tilbakemelding da du er ferdig ;)

Elise

14.06.2017 kl.07:52

Jeg har anbefaling til deg, men før jeg kommer med den er jeg nødt til å advare om at vi antakeligvis har ganske ulik smak i bøker. Først og fremst har jeg ikke hørt om en eneste en av favorittbøkene dine, and second: favorittforfatteren min er Nicholas Sparks (er en sucker for gode bøker om kjærlighet, og anbefaler varmt "den lengste reisen"), men min egentlig anbefaling er bøkene i hjerter-serien til Chelsea Cain! Det er en serie på fem bøker - ikke lange, og i den første boka (som heter Ondskapens Hjerte) møter vi etterforsker Archie Sheridan, som leter etter Amerikas mest aktive seriemorder - den vakre og supersexy Gretchen Lowell som er så brutal at man innimellom føler litt for å spy. I bøkene får vi vite mer og mer om deres forhold, og den lille leken de to leker. Både jeg, og ekskjæresten slukte disse bøkene rå, og siden de er billige og ikke så tykke, og spennende fra første start, er det lett å gi dem en sjanse, og de er perfekte å ta med på stranda! :-D

Kristina

14.06.2017 kl.15:29

Papillon av Henri C. selv biografisk om dømt fange, liker du shantaram så liker du denne:)

Kristin

14.06.2017 kl.20:17

Siste leste som jeg ikke klarte legge vekk "The girl before" (https://bokelskerinnen.com/2017/02/bokanmeldelse-the-girl-before/)

Og anbefaler virkelig en Kindel el. å lese på! Så slipper du å bekymre deg for å ta med flere kg bøker du ikke gidder å fullføre i kofferten. Utrolig deilig å lese på. Startet som skeptiker selv, men er nå frelst.

Kcj

15.06.2017 kl.00:38

I fjor sommer leste jeg Dan Brown's "Inferno" i rekordfart. De flere bøkene hans har den virkningen tbh. xD

Skriv en ny kommentar

Norske blogger   Follow on Bloglovin        Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere