hits

Endelig er navnet klart!

Det har vært en lang jakt, men endelig har jeg funnet navnet på hovedpersonen i barneboka mi!

 

Close-up Of Fingers With Smiley Face Isolated On Green Background

 

Det er snart tre uker siden jeg utlyste en konkurranse om å komme opp med forslag til hva jeg kan kalle gutten som skal ha hovedrollen i barneboka jeg skriver. Det haglet med gode forslag og lenge trodde jeg at jeg hadde funnet en vinner, men likevel... det satt liksom ikke helt.

Med årene har jeg blitt en fyr som lener meg tungt på magefølelsen, spesielt på ting som dette. Jeg kan synes et forslag er så godt det bare vil, men hvis jeg ikke kjenner det i magen, vet jeg at vi ikke er i mål.

Jeg har vært innom mange navn i prosessen og hatt noen hete poteter, men likevel... ikke helt. Men det var inntil i dag, for i dag kjente jeg det! Den varme gnisten i magen som spontan-antenner og forteller meg at DER satt´n!

 

 

Det skjedde faktisk i barnehagen. Jeg hadde plutten på armen mens vi pratet litt om løst og fast. Vi har snakket sammen om barneboka noen ganger og jeg har vist ham et par illustrasjoner. Til nå har han kommet opp med et par forslag til tittelen på boka, men ikke navn på karakterene.

Jeg har tenkt at det hadde vært artig om han helt plutselig skulle komme opp med et navn, men jeg har jo hundrevis av gode forslag å velge mellom på bloggen. Hvis jeg bare kunne klart å bestemme meg for et av dem snart.

Så jeg satte ham fra meg, tenkte ikke noe mer over saken, og gikk for å henge opp regntøyet på knaggen. Da ble han plutselig stille og tankefull, og før jeg visste ordet av det kom det som lyn fra klar himmel:

- Han kan jo hete Aldo!

- Hæ? Aldo?

- Ja, Aldo. Det er et fint navn.

Så hoppet han lystig ut av støvlene og løp inn på avdelingen. Og der var det. Navnet jeg hadde lett etter. Valgt av plutten for en karakter løselig basert på ham selv, det kan jo ikke bli bedre enn det.

Jeg har ingen anelse om det er et typisk hestenavn, om det betyr "fleinsopp" på spansk eller om det i det hele tatt er et navn, jeg vet bare at det er riktig. Jeg kjenner det i magen :-)

 


Aldo <3

 

P.S. Tuuusen tusen takk til alle som bidro med navnforslag! Selv om tilfeldighetene skulle ha det til at jeg ikke gikk for et av deres forslag, skal dere selvfølgelig ikke gå tomhendt hjem. Jeg har derfor kåret en verdig vinner av signert bok + invitasjon til boklanseringsfest, og det ble: Ann-Kristin! Takk og grattis :-)

P.P.S. Jenta i lilla pysj på bildet over har enda ikke fått noe navn... Ny konkurranse og nye vinnermuligheter dukker opp når den tid kommer ;-)

 

/ Gooooooood helg!

* Følg Barnebokhjerte på Facebook *

24 kommentarer

Aldo er et italiensk guttenavn, og jeg kjenner en som heter det. Kanskje Plutten blir språkekspert en vakker dag ;-) Jeg liker navnevalget ditt fordi det høres ut som et lett navn å huske.

Tusen takk for det, Henning! Er jo litt skummelt å hoppe på et helt ukjent navn, så godt å høre at du liker det :-)
/highfive

Da må hun hete Lilja :)

Heter ikke dinosauren, i den gode dinosaur, Aldo?

Haha, den har jeg ikke sett enda, så det vet jeg ikke. Men da må jeg kjappe meg å ta copyright ;-)

Kjenner en fra brazil som heter Aldo:)

Synes Aldo var et fint navn, og lett å huske :) synes Yana kunne passet til jenta, husker jeg møtte ei jente i Bulgaria en gang som hadde det navnet, og måtte bare skrive det ned nå som jeg kom på det! :) Lykke til videre med boka!

Yana? Jeg liker det :-) Takk for forslag!

Jeg digget bøkene om Aldo Monrad som ung :)

Vet at Alde er et jentenavn, men det blir vel for likt Aldo :). Plutten er herlig!

I følge ssb er det 30 menn (gutter) i Norge som heter Aldo til fornavn. Altså er det et "ekte" navn, selv om det ikke er så mange som heter det :-)

F.eks er det 4734 i Norge som heter Peter :-)

Åh, jeg synes det blir enda mer riktig når det ble valgt slik som dette - det er så personlig og synes bare ikke det hadde vært det samme hvis en annen enn deg (evt godgutten din, selvsagt) fant navnet <3

Enighet :-) Jeg kan jo ikke velge noe annet nå :-)

Noen som har vært med mamma på skoshopping kanskje? Aldo er en skobutikk også :P

Det var en her som nevnte dinosauren i "Den gode dinosaur". Navnet på dinosauren er Arlo ifølge imdb.com.

Øyeblikkelige flashbacks til Inglorious Basterds. "My name is Aldo Raine and I hate Nazis." Gutten i boka di kommer til å likne på Brad Pitt i hodet mitt ;)

Hahahaha!! Fantastisk! Å herregud jeg elsker den scenen med "Bon journo" :-D

Frida og Aldo på nye eventyr <3

Så en annen nevne bøkene om Aldo Monrad... Det er gode barndomsminner det! Kanskje bøkene om din Aldo også vil bety mye for den oppvoksende generasjon en dag!

Aldri hørt om, men dette er jo bare et fantastisk sammentreff da :-) :-)

Hehe, flaks at det ikke var aldu han kom opp med. Da hadde jeg aldri klart å se for meg en liten gutt, for aldu er nemmelig simle på samisk! :-D *knis* Men ett skikkelig fint navn, også er det jo en koselig historie å ta med videre i livet <3

Aldo og Bertine

Aldo og Josefine

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram