Når pappa lager bannekaker

Jo da, du leste rett. For når pappa lager pannekaker, blir det gjerne et par bannekaker også.

Du vet, de som nekter å oppføre seg. Sprekker i panna, kaster seg over ripa og ut på kokeplata, deiser i gulvet, blir rå i midten eller brent overalt.

Vi snakker mye om at det er viktig å ikke banne så barna hører det og gå foran med et godt eksempel her hjemme, men når det kommer til pannekaker uten folkeskikk er jeg villig til å gjøre et unntak. Jeg blir så mektig irritert på de fordømte pannekakene som ikke bare kan oppføre seg som folk og gjøre akkurat det jeg vil.

Forlat bollen grasiøst via øse.

Entre pannen med et elegant svalestup.

Mediter rolig mens stekeskorpen dannes.

Vend deg så rundt uten dramatikk.

Takk for deg og forlat pannen uten dramatikk.

Ligg på tallerken og slapp av til det er din tur.

 

Sånn vil jeg at du skal se ut. Enkelt og greit.

 

Men neida!

Den første runden med pannekaker blir jo alltid bare helt katastrofe. De knekker opp, nekter å snu på seg og ender i bøtta med et stort f-ord.

Neste runde blir gjerne litt bedre, selv om de ofte tar rundt 2-3 timer på å steke ferdig uansett hvor mye jeg skrur på varmen.

Derfra og ut blir pannen varm som lava og hver eneste runde med røra er et kappløp mot klokka for å ikke brenne livskiten ut av pannekakene.

For hver gang man lager pannekaker blir det litt bedre og man vet man har lykkes når man klarer å lage flere pannekaker enn bannekaker.

 

Bilde fra min snapstory (pappahjerte)

 

Når det er sagt så finnes det jo lite som er mer kos enn å endelig sette seg til bords med en høy stabel pannekaker og nyte de med godt pålegg, godt selskap og en stor kopp kaffe.

Hvis du skulle være i markedet for noen superenkle, kjempegode og sunne pannekaker laget på få ingredienser, så skal du få det her 🙂

 

Pappahjertes Bananaramapannakaka

Du trenger: (dobbel porsjon)

  • 10 egg
  • 2 bananer
  • 6 ss kokosmelk
  • 4 ss mandelmel
  • litt salt
  • litt kanel
  • 3 dråper vaniljeessens
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

  1. Bland alt sammen, gjerne med blender i en bolle.
  2. Stek. Jeg pleier å lage de som små lapper på typ 10 cm i diameter, ikke store vanlige pannekaker. Jeg liker heller litt kompakte små lapper jeg da.
  3. Husk at de første pannekake skal bli helt ødelagt og kastes i søplebøtta. Så kommer det et par gode, resten blir brent. Skal værra sånn.
  4. Nyt.
  5. Tips: Nytes gjerne med godt pålegg på, slik som f.eks hjemmelaget sjokoladepålegg, cocosa, brunost, syltetøy etc etc.

 

Presto!

 

Skulle det være spørsmål eller noe, bare hyl ut i kommentarfeltet 🙂

Og husk: Øvelse gjør mester.

Når antall pannekaker overgår antall bannekaker har man lykkes 😉

/ Enjoy!

* Følg Bannekakehjerte på Facebook *

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg