Ta det kuli – det er juli

I det siste har jeg vært sinnssykt stresset. Og det er rart, for det er jo ferie! Godt vær, snille barn, hele verden for ens føtter. Likevel kjennes feriestresset som vann på vei mot kokepunktet.

Og det er visstnok ganske vanlig for oss småbarnsforeldre.

Hele året er man vant til å stresse rundt med hverdagens alle gjøremål og plutselig skal man bare skru av alt det der og leve i nuet. Og det går liksom ikke helt det. Selvfølgelig kan man klare å kule´n noen dager på stranda, men flere uker i strekk gjør liksom noe med rytmen.

All roen og tiden til overs, alt det som skal gjøre at man slapper av, blir et stress. Kanskje ikke for alle, men i hvert fall for meg. Kroppen klarer ikke helt å finne hvilepulsen og plutselig løper man runder rundt seg selv på plenen som en hodeløs høne.

Jeg tror det har å gjøre med forventninger. Endelig ferie! Nå skal vi slappe av og koooose oss. Men kroppen er jo vant til: Jobbe jobbe, så hjem, lage middag, kjøre til trening, lage kveldsmat, rydde, fikse, preppe, sove og om igjen. Den er ikke vant til å leve som et dovendyr i trærne.

Men det er jo både det barna vil og det kroppen forventer. Og i den klinsjen der så oppstår stress. Med mindre man klarer å bare legge det fra seg.

Det er som å stå i kø på motorveien. Du kan tute og kjefte og ruse motoren så mye du vil. Du kan hoie og skrike og klage din nød. Du kan be til høyere makter, du kan fordømme høyere makter, du kan skylde på alt fra Djengis Khan til Kurdistan, det vil ikke hjelpe uansett. Kø er kø uansett.

Og sånn er det litt med sommer. La kroppen synke ned i sommertempo som et bløtt badehåndkle i en solseng. Slapp av. Stresset og høsten kommer snart nok uansett og da vil du se tilbake på de fantastiske sommerdagene og savne dem. Og du vil glede deg til neste sommer, når du skal slappe av og kose deg.

Så gjør det nå. Betyr ikke at du må ligge på stranda, men gjør det du gjør uten stress. Mal huset, luk ugress, klipp plenen, bygg platting og spis is. Alt med lave skuldre. Nyt at ferien er her.

I dag skal vi male. Og det blir bra det. Ta det kuli – det er juli 😉☀️

1 kommentar
  1. Her kommer et hett maletips! Mal med rull på de brede plankene, bruk pensel kun i sprekkene. Det går myyyye raskere og malingen blir bedre fordelt! Bare hyggelig 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg