Stikkelsbær og barndomsminner

Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg har alltid hatt en egen plass i hjertet for stikkelsbær. Jeg tror det minner meg om barndommens beste dager.

Da man løp rundt i bare shortsen og hadde det som plommen. Lek i gata og moro overalt. Svinge innom egen hage for å lade opp med det beste fra naturen.

Epler, pærer, plommer, kirsebær og rips. Men først og fremst stikkelsbær. Uten at jeg vet helt hvorfor.

Kanskje er det fordi jeg likte dem på en helt annen måte enn alle andre. For jeg synes de smaker aller best tidlig i sesongen. Andre vil gjerne vente til de er modnet, søte og plukkeklare, men jeg liker dem best når de er umodne og sure.

Og minnet av å sitte og pille i en stikkete busk, lete etter deilige, sure bær til lyden av noen som teller under boksen går eller naboen som klipper plenen, det er søte sommerminner som har fulgt meg hele veien.

Og helt fra vi ble foreldre for første gang, har jeg hatt en drøm om å skape noe sånt for mine egne barn. Et eget hus med stikkelsbær.

Gjerne frukttrær, plen og busker, men først og fremst stikkelsbær. Et hjem der barndomsminner skapes og bærene plukkes altfor tidlig.

Min forkjærlighet for stikkelsbær har visst ikke gått helt under radaren, for tidligere i vår var mamma og pappa innom her med en liten stikkelsbærplante i presang. Bare en liten fjert av en minibusk som kanskje, bare kanskje, ville vokse seg stor og sterk.

Siden da har jeg selvfølgelig ikke turt å håpe. Bare latt den lille busken stå ute og fryse i all slags vær. I vind, kulde, snø og storm har den jobbet i det skjulte med å bli kjent med vestfoldsk jord.

Jeg har jo ikke noe særlig til historikk hva botanikk gjelder og den forrige busken jeg plantet gikk 6 sesonger på rappen uten å produsere et eneste bær, men da jeg kom ut i hagen og sjekket i blomsterkassen i dag, gjorde både kropp og hjerte et byks:

WE GOT STIKKELS! 🎉

Enda bare en bitteliten busk, men her erre bær og det gjorde meg bare så utrolig glad! For stikkelsbær er selve smaken av barndommens sommerminner og den har vi nå. Her skapes et barndomshjem 😊❤️

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg