Skolejente nå ❤️

Da du gikk ut døren i dag, tok du dine første skritt inn i et helt nytt liv. Det var ikke bare ny sekk og nye sko, men et nytt smil og en helt ny verden.

Nye mennesker, nye ting. Lærere, venner og en million nye inntrykk. På starten av noe stort, på starten av egentlig alt. Skolejente nå.

Babyårene er liksom ikke et bevisst liv på samme måte. Det er sove, pupp og bæsje. Om igjen og om igjen. Barnehageårene er en viktig intro, men for det meste lek. Fantastiske år, men i høy grad en tidlig fase.

Skolen derimot. Det er på skolen det virkelig begynner. Barnelivet, ungdomslivet, voksenlivet. Du starter nå og litt avhengig av valgene du tar, er du ferdig så langt inn i fremtiden at ikke engang Lilli Bendriss eller NASA kan se dit.

Skolen vil bli ditt viktigste holdepunkt for så utrolig mye, i så utrolig mange år. Det er ikke bare forskjellen på pluss og minus, det er der du meisler basen av ditt vesen for resten av livet. Det er nå du knytter vennskapsbånd for livet.

Kanskje hun nye jenta du så på skolen i dag blir forlover i bryllupet ditt? Og kanskje han tullete gutten i parallellklassen en dag vil stå og vente på deg ved alteret? Hvem vet, livet er langt og uforutsigbart – og det starter for alvor med den første dagen på skolen.

Og der er du nå.

Jeg så det i øynene dine. Så stolt, så stor, så liten. Så full av forventning, nysgjerrighet og glede. Som om du åpnet en dør og 10 000 sommerfugler fløy ut. Livet begynner nå.

Og mens du satt inne i ditt nye klasserom og ble kjent med alle de nye fjesene, satt vi på sidelinjen og fikk foreldreinstruks. Ipad-innlogginger, kontaktpersoner, alt det kjedelige. Vi tar alt det der, så kan du nyte alt det nye og livet som former seg foran øynene dine.

Det er du som sitter foran nå, det slo meg kanskje først i dag. Det er nemlig på et sånt infomøte for foreldrene at man virkelig innser at man har tatt steget ned fra scenen og ut på sidelinjen.

Ikke lenger den med alle øynene på seg, men på første rad i salen. Akkurat der vi skal være. Godt gjemt blant alle de som vil deg vel. Stolte som haner og klare til å fange deg når du faller. Med stjerner i øynene og bannere med ditt navn på. Sitter der og jubler. Og heier. På deg ❤️

 

// Heia alle nye skolebarn! 😊 🎉

8 kommentarer
  1. It turns out that what I have been looking for so far is in this paper, I am very happy to find several articles on this blog, I am interested in your sentence above, very opinion building in my opinion, why? because you wrote it in language that is easy to understand.. Oppdater gjerne oftere fordi jeg virkelig elsker bloggen din. Takk!

  2. Skolestart?? Hva? Hvor i alle dager ble årene av. Jeg fikk ikke dette til å stemme og måtte tenke «jo, vi er visst i 2020 og man er 6 år når man starter på skolen. Det blir da 2014 og det kan vel stemme at det var året hun ble født og du startet den andre bloggen din». Årene har flydd fra jeg leste bloggen din altfor sent på natten på vgs, hjemme hos mamma og pappa, singel og i tenårene, til at jeg nå selv er mamma, samboer og forhåpentligvis kjøper bolig i løpet av høsten.

  3. Jeg har fulgt deg siden du startet å blogge, og savner betraktningene dine!!!!!
   Har du tenkt å slutte helt?

  4. Halo? Har du sluttet for godt? Jeg har fulgt med på bloggen din siden jeg selv ble mamma, og jeg er innom nesten daglig for å se om du har oppdatert oss. Kan du iallefall skrive ett siste innlegg om hvorfor du slutter..?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg