Sjuuuukt god brokkolisalat

Denne MÅ du prøve! 😍😍

Det er snart 2 år siden Christina oppdaget ”Den magiske brokkolisalaten”. Ikke husker vi hvem som tipset oss om den eller hvor oppskriften kommer fra, alt vi vet er at den valset rett inn i livene våre en sommerdag i 2017 og endret smaken av sommer for alltid.

For denne brokkolisalaten er seriøst magisk! Så sjukt enkel å lage, så utrolig gode smaker og så sinnssykt god til absolutt alt!

Denne perlen av et tilbehør hadde helt gått i glemmeboka, da vi plutselig kom på den tidligere denne uken. Og nå kommer jeg til å lage den annenhver dag frem til midten av september. Koteletter, kylling, pølser, hamburgere, biff eller falafel – denne salaten passer til alt!

Og alt du trenger å ha oppi er dette:

Navnet ”Brokkolisalat” kan kanskje høres irriterende sunt ut for noen, men når vi ser at retten også inneholder en hel pakke bacon, burde pipen få en annen lyd. Og det er akkurat denne balansen som gjør salaten så nydelig.

Litt sunn, litt usunn, litt søt, lit salt, litt syrlig, litt alt, men mest av alt litt magisk.

Jeg vet jeg høres litt nyforelsket ut og det er jeg kanskje. Og det kommer du til å bli også.

Nu kör vi!

“Magisk brokkolisalat”

Du trenger:

 • 1 brokkoli
 • 1 beger med Crème Fraîche
 • 1 pakke bacon
 • 1-2 ss finhakket rødløk
 • 1 dl solsikkekjerner
 • 1-2 ss balsamikosirup (bruker du balsamico-eddik, holder det med 1 ts)
 • 1 dæsj sitronsaft
 • Salt/pepper/sukker etter smak

 

Slik gjør du:

 1. Start med å finhakke løk. Rå løk høres kanskje litt drøyt ut, men jeg lover deg at det blir godt. Du kan gjerne halvere mengden hvis du vil. Kutt løken først og legg deretter i iskaldt vann mens du gjør klart alt det andre, så mister løken litt av den skarpe smaken.
 2. Rist solsikkekjerner i en stekepanne. Men OBS: Pass på! De brenner seg fort, så følg med. De skal bare brunes for å få litt smak, ikke brennes, så brun raskt og hold under konstant oppsyn, hehe.
 3. Skjær baconskiver i biter og stek i panna. Når baconet er ferdigstekt, legg over på en asjett med tørkepapir på, for å dryppe av fett.
 4. Hakk opp en hel brokkoli i biter. Husk å bruke stilken også, men skjær av det ytterste laget, som kan være litt kjipt å tygge. Kutt toppene i mindre biter. Brokkolien skal brukes rå i salaten, så små, lett-tyggelige bunter er et must.
 5. Ha Crème Fraîche i en bolle og bland inn balsamicoeddik/-sirup, sitronsaft, salt og pepper. Sil av løken og ha oppi sammen med solsikkekjerner. Smak til og bruk ev ½ ts sukker om det føles nødvendig (aldri brukt selv, balsamicosirup gjør susen).
 6. Ha blandingen over i en større skål og bland inn brokkoli og bacon. Spar gjerne noen baconbiter som pynt til å legge på toppen, om du er litt fin på det.
 7. Servér sammen med hamburger / kylling / pølse / falafel e.l. og gjør deg klar for trampeklapp fra gjestene.

Det er helt sykt at en enkel salat med rå løk, brokkoli og bacon kan bli så god, men ta meg på mitt ord: Sommerforelskelsen er her.

Gled deg 😍👌

OBS! For en ryddigere oppskrift med bedre bilder og forklaringer, sjekk ut: “Kona til – Magisk brokkolisalat”

5 kommentarer
  1. Ikke bare bacon som er usunn. Helfet cf (ca samme kaloriinnhold som kremfløte) og olje. Det finnes bedre alternativer, som feks kesam. Kan jo være fint å være bevisst. Smakene blir ikke så annerledes, men besparelsen er slående 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg