Må innrømme at jeg er litt stolt nå. For i går var det voksenbursdag for lillesnupp og da det var tid for kaffe og kaker, kunne vertskapet diske opp med denne:
Sjekk den kaka da!
4 etasjer med deilig kakestoff, lagvis delt med bringebær syltetøy, smørkrem og pyntet med selvlagde smørkrem-blomster og sukkerperler. Laget fra bunnen av, av pappa og hans to hjelpere.
Og vi kunne ikke vært stoltere av resultatet 😄
Men okei da, ingen har vel lyst til å lese side opp og side ned om hemningsløst skryt, så her skal dere få medaljens bakside som man ikke ser på bildene.
For siden vi ikke hadde sånn prinsessekjole-form, måtte kaken stekes i en bolle i tillegg til kakeform, og det gikk bare sånn midt på treet. Steketiden var ulik for begge formene, så til slutt ble den ene brent i kantene, mens den andre var rå i midten.
Jeg må ha rotet til selve kakebakingen også, for kakedelene ble ikke luftige og deilige som sukkerbrød skal være, heller tunge og komprimerte som rugbrød.
Og siden jeg hadde satt to kaker oppå hverandre og delt dem med flere lag syltetøy og krem, var kaken klin umulig å skjære i. Og all smørkremen hadde stivnet og falt av i store flak.
Ja den smørkremen.. Jeg skal innrømme at smørkrem er noe av det beste som finnes på denne siden av solen, men det blir fort mettende. Veldig mettende. I hvert fall når man har laget halvannen porsjon, hvilket blant annet inkluderer over ÉN KILO MELIS!! 😂
Og når man har stått og bakt kake en hel dag og vært litt småsulten underveis og derfor småspist litt på smørkrem helt til gjestene kommer, blir det fort i overkant med en stoooor kakebit. Så i går kveld var jeg bare kvalm. Skulle blogge, skulle legge ut flotte bilder, men lå bare rett ut på sofaen og pirket borti kakemagen og angret 🙈
Men ungene kunne ikke vært stoltere, gjestene var fornøyd, kaken smakte godt og DÆVEN den så bra ut. Og det er tross alt det viktigste 👸🍰
P.S. Oppskrift på barbiekake/rugbrød finner du her –> Det søte liv: Dukkekake / Barbiekake
Eit lite tips til neste gang du lagar barbiekake (til neste år kanskje? 😉 ) er det enklare å lage ei stor langpannekake og skjære ut rundingar i forskjellig størrelser. Bruk gjerne asjetter og glas som mal. Då slepper du å stresse med forskjellig steiketid på forskjellige former.
Hahaha! Herregud, hvorfor gjorde jeg ikke bare det?? Jesus Kristiansen, det ville spart meg for mye kløn 😄
Jeg må si jeg er mektig imponert over dine ferdigheter. Det er ikke bare bare å få til det der 🙂 Fin ble den.. well done 🙂
Tusen takk skal du ha! Moro å klare å lage noe som ikke ser helt håpløst ut med to håpløse mannehender, hihi 😄
Flott kake! Hadde likt å se mannen min lage ei sånn🤣🤣Jeg lager rullekake som jeg legger lagvis inntil sidene i en bolle, og tilslutt fyller mer fromasj. Veldig lettvint👌🏻
Aaah, ja sånne har jeg sett. Det vil jeg prøve neste gang! Ser veldig fancy ut, men høres jo ikke så fryktelig vanskelig ut, hehe 😊
Hei, kan du forklare mer om hvordan denne gjøres? For meg har rullekake bare en form🙈
Fantastisk kake😍 Du imponerer☺️👏
Tusen takk, Liv! 😄🎉
Kjempefin kake! Tror Nille har en kakeform tilpasset til en sånn prinsessekake. Sikkert ikke siste gang du lager den 😉
Haha, ja fått tips om det nå i etterkant. Neste gang blir det lett en sånn kakeform ja! Ble veldig mye kløn uten 😆
Ver obs med steketid i en dukke-form… den er jo BRED oppe og smal nede… Eg ble ikke fornøyd med stekingen, og måtte plutselig lage ekstra porsjon da den var svær.. ikke barebare med prinsessene. uansett, godt jobbet!!