PMS er en merkelig ting

12 ganger i året kommer den på besøk for å rasere hele huset.

Rive opp gleden og lage dårlig stemning.

Det er som en sur sokk som plutselig dukker opp og gnir seg i ansiktet på folk. Veldig mot deres vilje, men den lar seg ikke stoppe. 3 dager i strekk.

Og det rare med PMS er at jeg aldri innser at den er på besøk, før det er for sent. For det er først når PMS-en forsvinner og stemningen går tilbake til det normale, at man innser hva som har skjedd.

Det er litt som dagen før influensaen slår ut for fullt. Du vet ikke enda at du er syk, du føler deg bare litt krank, pjusk og utafor. Og det er først når du ligger under dyna med en kropp som verker og en feber som herjer, at du innser hva som foregikk dagen før.

Sånn er det med PMS.

Det er ikke før Christina og jeg har gått fra et forhold fylt med hverdagskjærlighet og glede, til å krangle om idiotiske småting 3 dager i strekk og truer med å gå fra hverandre over en sur kjøkkenklut i vasken eller brukte sokker på badet, at jeg innser det.

Og det er gjerne ikke et sekund for sent, for etter bare tre dager med PMS i hus, er man allerede over middels klar for å prøve seg på ungkarslivet igjen.

Men det er jo ikke bare Christina som blir et monster disse dagene, for hennes syklus smitter over på meg og gir meg Passiv PMS. Jeg blir sur fordi hun er sur, og siden jeg ikke er smart nok til å innse at det er PMS på gang, tenker jeg selvfølgelig at det har klikket for Christina og at forholdet vårt er på vei utenfor stupet.

Men akkurat da pakker PMS-en snippesken og forsvinner like fort ut av livet som den kom. Brått er gleden, kjærlighet og gløden tilbake. Fuglene synger og sommerfuglene tar til vingene, i magen som i hagen. Livet er bra igjen ❤️

Så på en måte er det nesten litt bra med PMS, for det får deg til å sette pris på alle de gode dagene uten PMS.

Det er liksom ikke før det går skikkelig dårlig at man innser hvor bra man hadde det, og der er PMS-en god. For Christina er verdens søteste, morsomste og kuleste dame til vanlig, men tre dager i måneden forvandles hun til en liten drage med en torn i poten.

Og det tror jeg nå endelig jeg har lært. Når det plutselig en dag, og ganske ut av det blå, klikkes i vinkel for en ussel sokk som ikke ligger på plassen sin, bør det gå av en alarm.

Ikke jag deg opp for småting, bare vær ekstra varsomme hvor enn du går og pirk for all del ikke borti dragen. Bare kjøp inn sjokolade, finn frem rustningen og gjør deg klar for en tøff helg 😆

 

Hør mer om PMS og parkrangler i Episode 14 av Gjesterommet: ”PMS, poker og fasaner”

 

P.S. Gjesterommet er selvfølgelig tilgjengelig i iTunes, i Soundcloud og overalt hvor podcast finnes. Bare søk etter “Gjesterommet” 🎉

/ ”PMS er for sinne, som alkohol er for ærlighet” – Peter, 2019 😂✌️

5 kommentarer
   1. Nei dæsken, vi jobber med å få den inn i Spotify, men er ikke tilgjengelig der helt enda. Blir så sjukt bra når podcasten blir tilgjengelig på Spotify! 😄

  1. Sommeren er den beste årstiden. Hver sommer er jeg sammen med gutta ved hytta mi som ligger ved sjøen. Det god stemming med masse øl, etterfulgt av en heftig rape konkurranse blant oss gutta.

   Fra en mann til en mann, så må jeg stille det tradisjonelle spørsmålet. Greier du å rape høylytt på kommando? Gjerne fortell en gang da du har rapet jævlig høyt.

   Håper du får en flott helg, og koser deg med familien.

  2. #sponsa av freia – eller burde iallfall vore det 🙊 på kontoret på jobben har vi faktisk ein PC som følger syklusen til den eine bærta vår, når PC begynne å slå seg av, skrive ut kryptiske beskjeder – då har vi liksom fått hintet og når den søte trivelige kollegaen – plutselig ikkje er så trivelig lenger, så er vi forberedt 🤷🏻‍♀️☺️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg