Oksen og kalven

Reklame | Polarbrød

Jeg stormer rett mot ham. Sparker ballen fremover med makt. Sammenbitte tenner og fråde rundt munnen. Snerrer som en hund mens svetten skyter nedover pannen. Her kommer pappa og han skal score mål.

På den andre halvdelen av gressmatten står keeperen rolig som en buddhistisk munk. Rikker ikke så mye som en muskel, bare stirrer ut i luften. Eneste tegn til bevegelse er vinden som leker med luggen. Han frykter ingenting. Bare kom du.

Jeg skrur musklene på full styrke og i et lite øyeblikk er jeg tilbake på Sofiemyr stadion en gang tidlig på 90-tallet. Idrettsdag med skolen og jeg løp så blodsmaken spruta.

Men nå er jeg bare få meter unna.

Ballen fortsatt ved beina, nå skal han få se. Nå skal kalven få se hva okser gjør. Han står fortsatt som en statue og betrakter. Sikkert imponert. Tenk det: Fattern er verdens beste. På høyde med Messi og forbi.

Så plutselig, en forrædersk lisse.

Under såla, sparker i lufta, vikler beina, letter fra kanten og deiser i bakken som en sekk poteter. Går inn for landing med nesa først, sakker farten på gressmatta som et sjøfly på vann.

Oksen har falt.

Tilbake står kalven og føler på ansvaret.

Så setter han ballen hånlig i mål.

10-8.

“Jeg vant!”

Nå tar vi lunsj.

Etter et forsmedelig tap, smaker det heldigvis ekstra godt med en deilig lunsj.

Og deilig lunsj, det er ferskt Polarbrød med godt pålegg.

På menyen i dag sto et skikkelig smørbrød med ost, skinke, paprika og agurk. Tilbehøret ble en kopp med gulrotstaver, og til dessert: Polarbrød med brunost. Yum!

Pappas supertriks er å oppbevare polarbrødet i fryseren og smøre nisten mens brødet fortsatt er frossent. Da tiner det sakte men sikkert og holder seg ferskt så lenge som mulig.

Når det endelig er dags for niste, er brødet tint, mykt og saftig. Mettende, godt og med masse energi for morgendagens fotballhelter. Og gårsdagens.. 😉

En slurk saft, litt pep-talk og vennlig erting om hvem som er best og så er det på´n igjen. Nå, lille kalvefjott, nå skarru få.

Polarbrød finnes i mange ulike varianter, og for tiden har vi dilla på disse tre:

 • Havre – et saftig brød bakt på havre og fullkorn, som gir en herlig metthetsfølelse. Kan også brukes som pizzabunn til mini-pizzaer!
 • Fullkorn – et fiberrikt brød av rug og hvete, uten hele korn. Rik på fiber, rik på smak.
 • Polarkløver – et mykt og smakfullt brød med smak av havre. Kan også brukes som en sunnere vaffel!

Polarbrød bakes uten konserveringsmidler etter polarmetoden og fryses rett etter steking, slik at de holder seg ferske, myke og saftige så lenge som mulig.

Oppbevar gjerne brødene i fryseren og ta ut ved behov.

Alltid ferskt brød + mindre matsvinn = Vinn-vinn 😊👍

 

* Polarbrød finner du i stort sett alle dagligvarebutikker.

 

/ Takk for kampen, nå må oksen sove 🐂

1 kommentar
  1. Hei. Fint at du har det fint med gutten din! Men er du oppmerksom på at Polarbrød lages ved hjelp av vindkraft, som igjen er dårlig nytt for norsk natur? Tenkte jeg skulle bare gjøre deg oppmerksom på dette. Det er viktig at folk setter seg inn i hva som skjer med norsk urørt natur om dagen, og hvilke konsekvenser dette kan få for fremtidige generasjoner. God sommer videre 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg