Når pappa vasker gulvet

Når pappa vasker gulvet, da lar han bøtta stå. Helt tilfeldigvis sånn midt på gulvet. Akkurat der mamma legger merke til den. Og han gjør det for å få bonuspoeng. Pappa er enkel sånn.

For pappa ser ikke at gulvet er skittent, pappa ser ikke at det trengs. For pappas del kunne gulvet fint klart seg uten en vask i 10-12 år til. Pappa synes gulvet ser helt fint ut, han. Det gjør ikke mamma.

Mamma ser alle restene av støvlene som løp over gulvet i går, mamma ser restene av der saftglasset gikk i bakken. Mamma ser hvert minste støvkorn. Mamma ser alt.

Men mamma kan ikke gjøre alt, derfor vasker pappa gulvet. Men vaskemidler nå til dags lukter jo ingenting. Før luktet de kjemisk som batterisyre, eller kunstig som en syntetisk blomstereng, men det var før. Nå lukter det som vann. Og vann lukter ingenting.

Det vet pappa, for mamma kan ikke lenger komme hjem, slå opp døra og rope «Oj, her lukter det rent!». Derfor glemmer pappa vaskebøtta midt på gulvet. Bare sånn for å si «Se, så flink jeg har vært».

Vet det bare er hans jobb, men alle klapper og jubler for kokken som pisker opp de lekreste retter. Ingen klapper for dem som vasker gulvet. Men det er en viktig jobb, det også! En jobb som ingen ser, og minst av alt pappa. Men han vet at mamma ser det, og det er mer enn godt nok for pappa. Bare han får sitt klapp på skulderen.

Pappa er enkel sånn, men det ville mamma også vært hvis hun hadde gjort tilsvarende andre veien. Som å skifte dekk på bilen. Da hadde nok jekken blitt stående fremme.

Og det handler ikke om mammajobb eller pappajobb, for pappa står ofte kjøkkenet, pappa bretter klær. Men igjen, alle jubler over nytt sengetrekk som lukter kirsebærblomst. Ingen jubler over rene gulv. Bortsett fra mamma. Som er mer enn godt nok for pappa.

Pappa er som en ape sånn. Liker at publikum jubler når apen slår salto.

Så når apen vasker gulvet, lar apen bøtta stå igjen.

Bare sånn i tilfelle.

// En klase bananer og bonuspoeng, takk 🍌🐵👍

7 kommentarer
  1. Å, så flink en ape! 🙂 Jeg har en robotstøvsuger som gjør apejobben her as we speak. 🙂

   Tips: Hvis du vil at det skal lukte rent uten å faktisk ha vasket med grønnsåpe, kan du bare dryppe litt eterisk olje av furu på dørstokken. Du store verden hvor rent det plutselig ble! 😀

  2. Her står moppen og bøtta enda på kjøkkenet etter mannen vaska gulvene før jul. Jubelen begynte å gå over i irritasjon rundt nyttår 😂 Og jeg har ikke tenkt å rydde opp etter ham 🤣

  3. Gulv må vaskes hele året – dekk på bilen skiftes vår og vinter! Det er litt forskjell der, klær må også vaskes hele uken og mat må handles og tilberedes! Ta av deg glorien fordi du for en gangs skyld har vasket gulvet og ikke ryddet bort bøtta!

   1. Ane- jeg opplever ikke noe glorie her.. men heller at det gjøres et poeng av å få cred for å ha fullført «den usynlig» jobben som det er fort å glemme og derfor fort å ikke anerkjenne.
    Innimellom lar jeg mine stolte stabler med tellekanter og nyvasket stå fremme slik at samboer skal se hvor mye det var, for å få litt klapp på skuldra for den kjedelige jobben.
    Det er vel slik livet er og vi trenger alle motivasjon og skryt i ny og ned 🙂

   2. Regnet vel med at noen måtte gjøre et oversaklig poeng ut av en morsom greie ja. Poenget var.. æh samma. Hvis du ikke klarer å se humoren i dette, gidder ikke jeg bruke tid på å forklare det. Det var mer en selvironisk stikk over hvor patetisk jeg er som lar bøtta stå igjen for at Christina skal se hva jeg har gjort, fremfor å være et stort poeng om fordeling av arbeidsoppgaver etc. Tenkte det kom tydelig frem med overdreven parallel til aper 😆

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg