Med latter skal troll bekjempes

I dag er jeg stolt av Christina. Ekstremt stolt. Ikke bare fordi hun har skrevet et innlegg som har tatt fyr og i skrivende stund går viralt i sosiale medier, men fordi hun har skjønt noe resten av verden burde skjønt for lengst.

For alle snakker om trollene på internett. Å nei, de grusomme trollene som er så stygge og slemme og fæle. Trollene som ødelegger debatter, trollene som mobber, trollene som sier så grusomme ting at vi gjemmer oss under teppet.

Hele verden synes visst det er en god idé å krisemaksimere situasjonen ved å kreve innlogging i kommentarfelt, holdningskampanjer og heksejakt for å røyke ut trollene fra tastaturene de gjemmer seg bak.

Men alt det der er bare trollmat av ypperste sort, for er det én ting trollene elsker, så er det frykt og respons. De elsker når noen går rett i trollfella og gir dem akkurat den responsen de så desperat søker. Elsker når offentlige personer klikker i vinkel, legger ut gråtende videoer, skriver lange tekster om de grusomme trollene, trekker mobbekortet eller trekker seg alt i alt.

Da er det godt å være troll.

Derfor er jeg så utrolig stolt av Christina som ene og alene har funnet ut det som ser ut til å være den ultimate løsningen på trollproblemet:

Le av dem!

Gjør humor av deres patetiske forsøk på å dra deg inn i trollskogen. Avkle deres pinlige forsøk på å kle av deg.

Dra dem etter halen ut i sola og se hvordan de blir til stein i lyset. For troll vil ikke ha sol, lys og glede, troll vil bare ha frykt og mørke.

De virker kanskje store og skumle, men husk at troll er utrolig dumme og lette å lure. Og vet du hva trollene selv frykter mest av alt? At ingen frykter dem. At du ler av de patetiske forsøkene deres på å spre frykt og redsel.

For troll er ikke store kjemper som levet i fjell, men triste mennesker som livnærer seg på frykt.

 

Så snart du innser at troll bare er patetiske idioter i forkledning, blir de straks ikke så skumle lenger.

Så bare le av dem og se hvordan de visner. For troll er enkle og dumme, og morsomheter som går rett over hodet på dem er det verste de vet.

Derfor elsker jeg rett og slett hvordan Christina har klart å gjøre en simpel trollkommentar til en fantastisk morsom greie:

 

Christina har for lengst skjønt at troll bare ønsker å spre frykt og dårlig stemning, så derfor snudde hun det på hodet. Hvordan kan jeg gjøre noe moro ut av denne «Horegenseren»?

Det startet med en morsom insta-story som fikk massiv respons, og nå har det blitt et eget blogginnlegg som går viralt så det synger. Horegenseren som skulle være så skummel og fæl, har rett og slett blitt en hit! Noe sier meg at dette ikke var responsen trollet hadde håpet på.

❤️

 

Hadde Christina derimot reagert med å bli støtt, krenket, lei seg og prøvd å prate fornuft til trollet, ville de idiotiske kommentarene bare fortsatt, men etter at Christina dro dette frem i lyset og gjorde en morsom greie ut av Horegenseren, har tusenvis av folk ledd og engasjert.

Bare én person har til nå vært merkverdig stille… det triste lille horetrollet.

For humor er som sol for trollene og med latter skal troll bekjempes.

// Smil og vær glad for hver dag som går, så skal du se hvor mange troll du får 😉

Les: Kona til – Horegenseren

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg