Julekongen #5: Kongen er her!

Så det er DERFOR Peder er så kjip!

Han er ikke nødvendigvis et råttent eple, han tar jo bare etter oppførselen til moren sin. Og hun er en skikkelig… jentetisskjerring.

Stakkar, jeg fikk helt vondt av ham, da han for én gangs skyld engasjerte seg helhjertet i lek, bare for å få snømannen sin overkjørt av moren. Da skjønner jeg plutselig litt mer hvorfor han flyr rundt og truer Kevin med bank.

Men det burde han slutte med, ellers kan han fort ende opp i giljotinen på torget utenfor slottet i den hemmelige dalen. For Kevin, som for få dager siden var i den spede begynnelsen av å starte en gjeng, har allerede fått en hel landsby bak seg!

De hyller ham som en helt for å bringe snø til byen og allerede nå er det klart at det er han som er selve Julekongen!

Men med 19 episoder igjen, er dette neppe enden på visa. For Snerk, Kongens kjipe og forfordelte bror, ser ut til å være ekstremt misfornøyd med Kong Kevins inntog.

Han er fortsatt bitter for at det var hans bror og ikke ham selv som ble konge sist, så når det nå kommer en snørrunge med en snøkanon og blir kronet til konge på dagen, kan vi være rimelig sikre på at han kommer til å stelle i stand et helvete for å vinne tilbake sin plass ved tronen.

La kampen om tronen begynne! Kommer den til å bli like kynisk og blodig som Game of Thrones? Ikke vet jeg, men Snømannen Kevin må nok belage seg på tøffe tak mot både Snerk og Peder fremover.

Ikke bare det, men hvordan i all verden skal han klare å holde på jobben som Julekonge, mens han er travelt opptatt med å føre sitt vanlige liv hjemme i 70-tallshuset i Sølvskogen? Det blir et helsikes travelt dobbeltliv, og han kommer til å måtte stjele nattesøvn og drikke doble doser espresso om han skal klare å dra dette i land.

Kommer Kevin til å klare å fylle rollen som Julekonge? Hva pønsker Snerk på? Kommer gulrot-Peder til å bygge opp snømannen igjen? Og hva er det som sitter fast i hornet til budbringeren??


(Skjermbilder med tillatelse fra NRK)

P.S. Julekongen ser du på NRK Super kl.18.00 eller på NRK på nett

2 kommentarer
  1. Og har han planer om å ta med seg Mira til den hemmelige dalen ?
   Det var jo et veldig fint øyeblikk når han lå og fortalte henne om slottet 😊

   1. Åååh, det var så fantastisk fint! Fikk nesten ei litta tåre i øyekroken der 🙂 🙂
    Håper han tar med seg Mira og lar henne bo på slottet, det tror jeg hadde blitt magisk!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg