Heisann sommer, ha det da 🌼

«For jeg har reisefoooorbud» synger vi så det rister i sladrespeilet. Mamma og pappa foran, apekattene bak, på vei til hytta for årets første sommerferie.

Så varmt i været at lakken smelter av bilen, og det lille vannet ved hytta føles som et boblebad uten bobler.

Det er første dag i skoleferien og livet er på topp. Kanskje den beste dagen av alle. Ekstatisk i øyeblikket og foran seg har man et nærmest uendelig antall sommerdager som skal fylles med glede, lek, is og sol. Starten av ferien er så nær man kommer euforisk lykke.

Og i år har vi virkelig hatt noen fantastiske sommeruker sammen med barna.

På fisketur med farfar, på grillings hos mormor og bestefar, på bærtur med farmor, på stranda, i vannet og alle de stedene som utgjør en komplett 3-retters av fantastiske minner.

Men så plutselig er det over. Sommerferien står igjen på brygga, mens vi seiler sakte mot horisonten og vinker farvel.

Det er lett å bli melankolsk i en sådan stund, men er det så ille da?

Vi har hatt noen fantastiske uker, men nå er det tilbake til rutiner. Til jobb og til hverdag, til venner og helg. Tilbake til det trygge og faste, bare med en stor bag fullstappet med sommerminner. Og det er nå vi skal leve på de minnene. Snakke om alt det vi opplevde, og gjenoppleve det igjen.

Som den gangen farfar ramlet ut av kanoen og rett gikk i vannet. Når vi sto der på brygga og holdt pusten, før vi alle brøt ut i kollektiv latterkrampe. Var det sommerens beste minne?

Helt ærlig blir jeg liksom litt stresset av sommeren uansett. Det er så skyhøye forventninger til hver eneste dag, at ingenting blir nesten godt nok. I juli forventer man skyfri himmel og 30+ hver eneste dag, noe som gjør at litt vind og regn føles som et spark i bjellene.

Derfor skal man ikke undervurdere høsten. Ingen forventer noe av en høstdag i september, men plutselig kan det slå til og bli full sommerbaluba. Og en uventet sommerdag i september slår pissregn i juli ned i støvlene 😋

Så nå er tiden inne for å leve på minnene. Enda er det mye sensommer igjen, men det kan jo være greit å forberede seg.

For vår del er det nok på høy tid uansett, for barna begynner å bli klare for en omveltning nå. Alle lekene er lekt med, nå savner de venner, aktiviteter og skolestart. Fotballtrening og lørdagsgodt. Blir fint det.

Høsten er dessuten en høytid for kakao og kos i sofakroken. Det er kanskje ikke like moro som en solfylt dag i dyreparken, men det er billigere, koseligere og helt fritt for apebæsj 🐵 💩

// God sensommer! 😄

2 kommentarer
  1. Høsten slår sommeren langt ned i støvlene. Høsten er uten tvil den aller beste årstida. Det finnes faktisk ikke noe negativt med høsten i det hele tatt. 🥰

   1. Helt enig! Det eneste jeg har imot høsten er at den kommer like før vinteren, som er lang, kald, våt og mørk. Vinteren er fin altså, men jeg skulle gjerne bare gått rett fra høst til vår hvis det hadde vært mulig 😆✌️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg