Foredrag og nerver fra helv***

I går skulle jeg holde et lite foredrag om min reise fra ungkar til pappablogger under Gründeruka Vestfold, og for første gang på mange år var jeg altså så vanvittig nervøs.

Jeg vet ikke helt hvorfor, men det er noe med å skulle snakke til rundt 200 mennesker som virkelig fikk det til å riste løs i rockefoten. Som er rart, for jeg har jo vært på direktesendt TV foran en halv million mennesker, men det er noe med det personlige oppmøtet som gjør alt så mye verre.

Stå der og stirre på et hav av fjes som stirrer forventningsfullt tilbake.

Så var det kanskje også fordi alle i salen var pent pyntede fintfolk, med store tanker og større drømmer. Gründere, bedriftsledere, kreatører og morgendagens Elon Musk. Folk som kommer for å høre om store ideer, morgendagens suksesshistorier og fremtidens olje. Også meg da. Med min historie om hvordan jeg gikk fra en rotløs ungkar til puddingmyk pappablogger.

Til vanlig snakker jeg til et publikum hovedsakelig bestående av joggebuksekledde småbarnsforeldre som ligger på sofaen og scroller på mobilen, så det var noe med å snakke til dresskledde forsamlingen som føltes veldig uvant.

Hele uka har jeg derfor levd i konstant uro, et godt stykke utenfor komfortsonen. Jeg har skrevet manus, laget PowerPoint-presentasjon, pugget, terpet og prøvd å roe nervene. Som har feilet totalt. Jeg har nervøs som fløyel hele veien og rett før jeg gikk på scenen, føltes det som en god idé å skryte på seg både omgangssyke og pest.

Men jeg gikk på scenen, fikk sagt mine ord, sanket litt latter og kom meg gjennom det før jeg rakk å besvime. Og det verste av alt: Jeg tror det gikk bra!

Ja vel, så var ikke innslaget fullt av faglig utbytte og imponerende tall for fremtidige investorer, men det var rett fra levra og rett fra hjertet. Og noe særlig mer enn det kan man ikke gjøre.

Så i kveld skal jeg slappe av. Rett ut som et pledd på sofaen og nyyyyte livet tilbake i komfortsonen igjen. Gullrekka, joggebukse, barn og kone. Alle samlet for rolig kvalitetstid med smilepuls og helg i vente. Og det skal bli digg 😊

/ Ha en fantastisk helg folkens – i eller utenfor komfortsonen 😄

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg