En halvliter taco, takk

På fredag hadde vi besøk av mine foreldre, og tradisjon tro: Hver fredag er tacofredag. Men én ting jeg selvfølgelig hadde glemt da jeg inviterte dem til taco og overnatting, var at undertegnede skulle leve på juice hele uka.

Og verken kjøttdeig eller nachochips lar seg juice spesielt bra..

Så hele uka har jeg gått frem og tilbake med bare én tanke i hodet:

Taco eller tacojuice?

Taco?

…eller tacojuice?

For jeg er muligens en sta jævel av et konkurransemenneske, men jeg ELSKER taco. Jeg ville solgt flesteparten av mine nærmeste venner for et skikkelig tacomåltid, så ville jeg virkelig klare å stå i mot?

Når lukten av krydret kjøttdeig sprer seg som vindblaff fra englevinger. Når grønnsaker, salsa og ost ligger i skålene og frister meg til hugg. Vil jeg virkelig klare å stå i mot?

Er jeg virkelig staere enn min kjærlighet til taco?

Og svaret kom på fredag.

JA!

Så sta er jeg faktisk. For jeg hadde bestemt meg for å gjennomføre en hel uke med bare juicing, koste hva det koste vil. Og selve definisjonen av ”koste vil” er så absolutt taco.

Men når fredagen først banket på døra hadde jeg allerede kommet så langt at jeg nektet å la en stusselig lefse vinne over meg.

Jo da, det føltes selvfølgelig utrolig stusselig å sitte der og sutte på en lunken tacojuice, mens de andre slafset i vei som ulver i blodtåke. Men.. det var verdt det.

Og det verste er at det var ikke så jækla vanskelig heller.

Tacojuicen bestod for øvrig av en salig blanding ting man gjerne har i en tacolefse; tomat, agurk, gulrot og et par andre ting + en stor bit chili. Digg!

Jeg skal skrive mer om dette i morgen, men er det noe jeg virkelig har lært denne uka, så er det at følelser knyttet til mat er en veldig sterk påvirkningskraft.

Mange sier mye rart om juicing, men jeg tar så mye med meg fra dette, at de folka kan ta seg en juice og en bolle. Det handler ikke om detox, botox eller fretex – det handler om hva som funker for meg og min kropp. Og denne uka med ferskpresset juice fra morgen til kveld, har lært meg mer om meg selv og mitt forhold til mat enn jeg noensinne hadde drømt om.

Mer om dette, samt en drøss med egenkomponerte juice-oppskrifter kommer i morgen. Men frem til da, og i ærlighetens navn, tross mitt nærmest religiøse forhold til juice etter denne uka, må det sies at ekte taco er og blir bedre enn en halvliter taco med sugerør 😆

/ Ha en knall ny uke! 🍹

10 kommentarer
   1. Uuuuh, det kunne vært no! Med smoothier har man jo mange flere valg og vil få i seg mye mer fiber og mettende matvarer som avocado og banan. Må få juiceuka litt på avstand, så skal jeg serrr vurdere en periode med bare smoooothie 😄

  1. Gleder meg til nytt innlegg i morgen. Har virkelig fått opp øynene for juicing! Vi spiser alt for lite grønnsaker her i huset, fordi vi er sånne som faktisk ikke synes grønnsaker er noe godt. Og å tvinge i meg mat jeg ikke liker klarer jeg ikke. Juice må jo bare være et fantastisk alternativ. Er den ikke god, er det jo bare å holde pusten og styrte den 🙈 Takker deg for en real wake up-call om hvor viktig næring frukt og grønnsaker er, og hvor enkelt det kan være å få det i seg. Kanskje er det håp om at vi også vil klare fem om dagen 😁

  2. Kommer du med en bloggpost om resultatet av juiceuka? Du lovte litt oppskrifter også? Som jeg svarte i et innlegg for noen dager siden så har jeg sett filmene og skjønner godt at du er hekta, selv om jeg var meget skeptisk til å begynne med. Nå har jeg funnet frem juicepressa mi (som har stått og støvet ned i flere år…) og har så smått begynt å juice litt, kommer ikke til å bytte ut alle måltider, men noen. Er så spent på å høre hvordan det gikk, hva du juicet og hvor mye du drakk om dagen – har ventet i to dager jeg nå! :o)

   1. Wow, så utrolig kult!! Fy søren, dette var fantastisk å lese 😄
    Og beklager at ting tar tid, men gikk på et lite skjær i sjøen som krevde litt tid, men oppdatering på juiceuka kommer nå i kveld.
    Oppskrifter kommer i morgen 🎉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg