Den store stolpejakten!

Klar for å prøve noe nytt og morsomt med familien? Prøv Stolpejakt! 😄

En sommer uten store planer kan fort bli lang og rastløs med to små barn i hus. Så da passer det jo perfekt med aktiviteter som er moro for store og små.

Lenge har jeg hørt prat om Stolpejakten, men jeg har liksom aldri gitt det et forsøk. Denne uken har vi prøvd det for første gang og nå er hele familien HEKTA!

Stolpejakten går ut på å finne egne merkede stolper som er plassert rundt om i hele Norges land. Stolpene er for det mest plassert sentralt i ulike kommuner, men man må også belage seg på noen turer i skog og mark om man skal få med seg alle.

Det letteste er egentlig bare å laste ned «Stolpejakten» som egen app og sette i gang. Inne på stolpejakten.no får man også mer info, komplett kart over alle landets stolper etc.

For oss voksne er det moro med noe nytt å finne på med barna, og for barna er det som en slags variant av Pokemon Go – bare med ekte stolper istedenfor digitale dyr. Og vet du hva? De digger det!

Det trigger konkurranseinstinktet og det er overraskende moro å følge kartet på mobilen, se at man nærmer seg en stolpe og begynne å sniffe etter den som en sporhund.

Til nå har vi bare vært på 4 ulike steder i nærheten, men i helgen hadde vi blant annet en kjempefin runde i fantastisk vakre Bøkeskogen og til helgen venter Stavern.

Hadde det ikke vært for Stolpejakten hadde kanskje store deler av søndag blitt tilbrakt hjemme, men i stedet kom vi oss ut på tur, storkoste oss i timevis og oppdaget vårt eget, hemmelige bringebærsted i utkanten av Bøkeskogen 😊

Tanken er at man skal gå fra stolpe til stolpe og få en god porsjon trim underveis, men med barn med på lasset og spesielt ved dårlig vær, er det også lov å jukse litt. Enten med bil eller sykkel 😉

Så hvis dere er på utkikk etter gratis moro som engasjerer hele familien – sjekk ut Stolpejakten! Det er over 7000 stolper plassert rundt om i landet, så man blir ikke arbeidsledig med det aller første heller 😉

// Stolpejakt – gotta catch em all!

4 kommentarer
  1. Mine 3 på 5, 8 og 12 tok alle 65 i vår kommune før 5 åringen fyllte 6 på 17mai. Stor stas! Og så mange nye turskatter vi fant!

  2. Stolpejakten er helt supert. Her i huset er det nok mor sjøl som er mest ivrig, men gubben blir med han å. Barna er 16 og 18 år, så de er ikke fullt så ivrig. Har tatt stolper fra Moss i sør til Røros i nord, og det beste med det er at man oppdager små perler både her og der. Er jeg på tur et sted, sjekker jeg alltid om det er noen stolper i nærheten.

  3. Dere bør teste ut geocaching også, veldig gøy! Samme konsept som stolpejakten, bare at målet er fysiske poster gjemt her og der, i flere forskjellige størrelser. Så morsomt!😄

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg