Brente menn og bondekoner

I dag var endelig dagen for en av julens viktigste tradisjoner: Pepperkakebaking!

Ingen pepperkaker, ingen jul – sånn er det bare. Ikke at man spiser så fryktelig mange av dem, men det må liksom bare til. Det blir som is om sommeren og appelsiner i påsken. Eller viktigere enn det egentlig, for uten lukten av småbrente pepperkaker og en krokete peppergris dyppet i kaffe, blir det liksom ikke skikkelig jul.

Derfor var det en stoooor glede å ha pepperkakeverksted med ungene i dag.

Må innrømme at vi jukset litt og kjøpte ferdig pepperkakedeig i år. For når det kommer til pepperkaker, så er det ikke så himla viktig om deigen er kortreist, økologisk, vegansk og sukkerfri – dette handler 99%* om kvalitetstid med familien.

(…og 1% om å musespise deigen før den stekes 😉)

Etter at pepperkakene er rullet ut, herjet med, stekt og dekket med to strøk glasur og Non stop, smaker de nok ganske likt uansett. Det viktigste for smaken er tross alt ikke deigen, men at pappa husker å ta dem ut av ovnen i tide.

Og som med alle gode juleverksted, løp selvfølgelig tiden fra oss i dag. Så innen alle menn og koner var bakt og stekt, var det tid for kveldsmat og Snøfall. Hupps! Vel vel, da blir det 2 pepperkakeverksted til prisen av 1. Pynting og pepperkakehus tar vi i morgen 😊

´

/ En kilo pepper + en teskje med farin 👍👍

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg