Blåmandag

Barnesavn og sommersavn – er det lov å si at jeg angrer litt?

For jeg husker på glovarme sommerdager at jeg tenkte: Tja, nå kan vel egentlig høsten komme. Nok strand for i år, la oss få på noen myke gensere og litt arbeidstid. Varme kvelder og vannmelon er supert det altså, men nå har det vært varmt og godt så lenge, og sånn kommer det sikkert til å holde seg i evigheters evighet, så la oss få på litt høst. Nok varme nå.

Husker jeg å ha tenkt. En glovarm sommerdag.

Men i dag sto jeg med rødsprengte vekkerklokkeøyne og smurte matpakker i otta. Gjespete og trøtte barn vaset rundt som zombier. Ute dundret regnet så intenst at asfalten ristet.

T-skjorte i dag? Yeah right. Prøv med en genser og en jakke og en paraply oppå der igjen.

Sur melk og 2 råtne avocadoer før endelig en moden en. Og det slo meg:

Hva jeg ikke skulle gjort for å spise ordene mine med en klatt smør og en klype salt, akkurat som på en nygrillet maiskolbe. Gjerne med et iskaldt glass og litt glovarm sol inntil. Og vannmelon til dessert.

For nå er det så definitivt høst. Jeg hører ikke ofte på mollstemt countrymusikk, men på en dag som denne kjenner jeg at det passer meg bra. Kjente det da vi først tok farvel med eldstemann på skolen og så vinket lillesnupp inn i barnehagen.

Høsten er her. Farvel du døgnville døgnrytme og tropenetter med dyna på gulvet. Hello regnjakke og sommersavn.

Og barnesavn. Jeg trodde jeg gledet meg til hverdagen, men nå savner jeg lange morgener og dager fulle av ingenting. Bare kos, tid og glede. Det blir sikkert bra med hverdag igjen, jeg trenger bare litt tid.

Så i dag blir det å legge beina i kryss med bootsene på saloonbordet og kjøre cowboyhatten godt ned i panna, for denne dagen blir blå.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg