Besøk av Bjørnis!

Fredag ettermiddag sto jeg på kjøkkenet og lagde taco, da verdens stolteste smil kom inn døra. I armene bar hun på den store helten. Myten, helten, legenden: Brannbamsen Bjørnis!

Bjørnis er nemlig den store snakkisen i barnehagen om dagen. Han er stor, myk og kosete – og han lærer barn om brannsikkerhet. Brannbamsen Bjørnis blir med barna hjem på tur og bare en gang i året får de æren av å være vertskap for den kule bamsen.

Så når man først får Bjørnis på besøk, gjør man selvfølgelig så godt man kan for å vise ham den ære og respekt han fortjener. I går fikk han sitte ved bordet og spise taco fra egen tallerken, og da det var duket for Norske Talenter, fikk han både sjokoladekjeks og den beste plassen i sofaen.

Men å ha Bjørnis på besøk, handler selvfølgelig om mer enn bare smisking. Det handler også om brannsikkerhet. Så når Bjørnis kommer innom, oppfordres man til å gå over alt av brannsikringstiltak i huset. Telle antall røykvarslere, sjekke batteriene, avholde brannøvelser etc.

Jeg trodde vi hadde full kontroll på det der, men det var helt til den stolte Bjørnis-vertinnen avslørte at brannslukningsapparatene våre både er for gamle og for få! Det holder selvfølgelig ikke mål, så derfor gikk turen i dag rett til Jernia for å kjøpe nytt utstyr.

Barna krevde selvfølgelig at Bjørnis skulle være med, men følte ikke for å bære ham selv og ville heller løpe rundt som ville apekatter. Så for det aller meste gikk jeg rundt alene med en gigantisk kosebamse i armene.

Men det er greit. Jeg tar noen rare blikk for en god sak.

Så nå er brannsikkerheten ivaretatt og bamsen blid. Og bedre blir det!

For med Bjørnis følger det også en liten bok, der de andre familiene som har passet ham har skrevet ned hva de gjorde mens han var på besøk. Det er mange middager og kjøreturer til besteforeldre, for å si det sånn.

Og vet du, jeg er så takknemlig for at han oppdaget det der med brannslukningsapparatene, så i kveld, etter at Christina har dratt ut en tur og barna er lagt, skal Bjørnis og jeg ha en skikkelig guttekveld.

Ikke noe jobbprat og den slags, bare sparke av oss skoa, sette på en film, sprette en pose nachos og jekke et par rolige pils. Såpass har han fortjent.

/ «Bry deg før det brenner» – Bjørnis, 2019

P.S. Les mer om brannvern og Bjørnis: Brannbamsen.no

6 kommentarer
  1. Vi har bjørnis sangen på repeat til og fra barnehagen og gjerne på YouTube etter barnehagen 😅 #dilla #kansnartsangeneutenatt

  2. Hei!
   Så bra du fikk besøk, men denne bamsen (i Larvik) heter Flammbært – og han er mye kulere enn Bjørnis 😉

   Spøk til side – de to bamsene gir samme budskap, og det viktigste for oss i brannvesenet rundt i Norge er at dere er trygge!
   Røykvarsler, slokkeutstyr, komfyrvakt og rømningsveier – da har dere det viktigste på stell!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg