2-dagers romjulskoma

Det sies at etter den søte kløe, kommer den sure svie. Sånn er det også med julen. Etter den store festen, kommer den slappe resten.

For julen er en stor fest med lang oppladning. I ukesvis går man og gleder seg. Mer og mer for hver dag som går.

Etter hvert som ukene tikker nærmere, handler mer og mer om julen. Det er juleavslutninger og juletilbud, gavepress og julestress, jul meg her, jul meg der, jul i hue og juleræva.

Til slutt er det ikke mulig å finne annet enn julemusikk på radioen og julemat i hyllene. Julebrunost, juleappelsiner, julegrandiosa – alt er jul!

Og det hele ender i et gigantisk klimaks i det hele familien hiver seg over gavehaugen under juletreet som en flokk sultne ulver. River og sliter i gavepapir, rødt bånd flyr veggimellom.

Man fråtser i mat og gaver til langt på natt, når alle til slutt er så mette og utmattet at de sovner med skoa på.

Så våkner man 1.juledag til et omfattende antiklimaks: Julen er over. Julestresset har lagt seg. Nå venter en stengt og iskald verden mens alle rydder opp etter den store festen.

Som er kos, for romjulen er joggebuksens storhetstid, men det er også en tid da man går inn i en zombie-aktig tilstand av total uproduktivitet.

Fra å ha stresset rundt med juleforberedelser i ukesvis, har man plutselig flere dager i strekk til å gjøre ingenting.

Og da inntreffer romjulskomaet. Tilstanden der man ikke klarer å gjøre noe annet enn å bare ligge på sofaen som en kokt pølse.

Kanskje ta et par runder med “stikk-sverdet-i-rumpa-til-piraten”-spillet med barna og pirke litt i julepynten, men utover det er det fint lite som skjer.

I starten føles det helt nydelig, men man blir fort ganske lei av å gjøre ingenting. Å ta en dusj føles som stress, å lufte hunden føles som et brudd på menneskerettighetene.

Så i morgen ser jeg faktisk frem til å kaste joggebuksa til vask og hive en bøtte iskaldt vann i fleisen på virkeligheten.

På tide å sparke i gang 3. juledag på nye føtter. Uten tøfler på 😊

3 kommentarer
  1. Det er jo da julen begynner, med julefilmer og familiekos, uten jobb og skole. Kosen varer til 2 nyttårsdag, og først da skal stua plukkes som en høne, til den er tom for julepynt👌

   1. Haha, plukkes som en høne 😆 Romjulen er kos, men klarer bare to dager med julekoma i sofaen, før jeg blir rastløs. Hjelper kanskje ikke å ha et sykt barn i hus heller, sånn at man blir helt innekatt, hehe.

  2. Hos oss er det full middag og finstas på både 1.- og 2. juledag så det er først i dag vi har mulighet til å gjøre ingenting. Deilig!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg