Er jenter mer modne enn gutter?

Hele livet har jeg hørt at jenter utvikler seg tidligere, og er mer modne enn gutter. Og det har jeg selvfølgelig alltid nektet blankt på.

Pøh! Som om jenter liksom er noe bedre enn oss gutta? Vi er minst like modne, voksne og ansvarsfulle som jentene.

Har jeg tenkt. Og ikke én gang tenkt over at jeg som gutt/mann er ganske inhabil i saken.

Men som pappa har jeg brått fått et annet perspektiv på saken, og ingen steder får man et tydeligere bilde på dette enn på fotballbanen..

Young boy and girl
Licensed from: phovoir / yayimages.com
 

For det er samme leksa hver eneste gang.

Jeg står og ser på min sønn og hans kamerater som oppfører seg som en gjeng med brisne apekatter. De leker, slåss og ruller rundt på gresset. De plukker opp kjegler og bruker dem som hatt eller våpen. Beskjeder og instrukser går inn det ene øret og ut det andre som en frisk bris med dårlig tid.

Så ser jeg bort på den andre delen av banen, der jentene trener.. Der står de på rekke og rad, ingen som ruller rundt, ingen som slåss. De gjennomfører øvelser etter tur, og når det ikke er deres tur så venter de.

Og sånn er det hver gang. Idet guttetreningen går fra fotball til russefest, titter jeg bort på jentene. Rekke og rad. Gutta i en mølje av skrik og bråk, jentene disiplinerte som en militæravdeling.

Det har ikke noe med trenerne å gjøre, for dette mønsteret gjentar seg også på skolen, på fritiden, i bursdager og hvor enn barn møtes.

Jentene kan selvfølgelig gire seg opp og lage leven de også, men ikke på samme måte. Ikke full blodtåke og kortslutning i topplokket.

Så vet jeg ikke om det er fordi de er mer modne for alderen, eller om det rett og slett er en forskjell på kjønnene.

Men jeg mistenker at det er begge 😉

5 kommentarer

Siste innlegg