Legetime i sofakroken

Reklame | KRY

Ta en tur til legen – uten å forlate sofaen!


 

“Skulle vi tatt en tur til legen?”

Jeg vet ikke hvor mange ganger Christina og jeg har stilt oss det spørsmålet i løpet av våre 6 år som småbarnsforeldre.

Når lillesnupp er varm og storebror er kald. Vondt i hodet, vondt i magen. Feber, snørr og rare sår. Slimhoste, tørrhoste og kropper som klager. Da er det fint å være sikker.

Men å pakke med seg hele familien ut i bilen, fise av sted, kjøre langt og kanskje risikere å bli sittende fast i kø, frister ikke veldig når man har syke barn eller er syk selv.

Likevel har man fortsatt lyst på en profesjonell vurdering, for man vet jo aldri om det bare er noe småtteri eller om det er starten på noe stort og skummelt.

Derfor digger jeg KRY!

Med KRY på mobilen kan man nemlig raskt og enkelt få legebesøk på mobilen!

Ingen bil, ikke noe mas, bare rask behandling og videokonsultasjon med lege innen ca. 30 minutter!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan det fungerer:

  • Åpne KRY-appen og logg deg inn
  • Beskriv symptomene dine
  • Svar på noen enkle spørsmål
  • Det er alt!

Innen ca. 30 minutter ringer legen deg for en legetime rett på mobilen!

Legetimen foregår over videosamtale, slik at legen kan få en nærmere titt på deg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“Varm i panna, vondt i halsen og føler meg slapp – kan det være man flu, doktor?!”
 

Med KRY-appen kan man også:

  • Bestille medisiner
  • Få henvisning
  • Fornye resepter

Legetimer er tilgjengelig hver dag frem til kl. 22.00 og KRY fungerer også i utlandet!

Det betyr at selv om man befinner seg midt i tettvokst jungel, kan man i løpet av en halvtimes tid få videokonsultasjon med en norsk lege. Gen-i-alt!

KRY er selvfølgelig CE-sertifisert og all informasjon fra videomøtet med legen er underlagt taushetsplikt, i henhold til norsk lov.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KRY er helt gratis å laste ned, men konsultasjon med lege koster 350 kr for voksne, 200 kr for barn (under 18 år).

Dersom du, basert på legens vurdering, ikke kan få hjelp via KRY, vil du få pengene refundert automatisk.

  • Bestill legetime
  • Videokonsultasjon i løpet av ca. 30 minutter
  • Bestill medisiner
  • Få henvisning
  • Forny resepter
  • Tilgjengelig hver dag til kl. 22.00, også i helgene
  • Kan benyttes i utlandet!

Ønsker du å prøve KRY?

Akkurat nå får alle mine lesere 100 kroner i rabatt på første konsultasjon i KRY, ved bruk av rabattkoden: pappahjerte.

Så gi det et forsøk!

Last ned KRY og bestill legetime på mobilen.

Ingen bil, ingen kø, bare en rask tur til legen uten å forlate sofakroken. Enklere blir det ikke 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det var visst bare man flu… 😉
 

–> Klikk her og last ned KRY (husk rabattkode: Pappahjerte)

12 kommentarer
    1. Hei!
      Jeg har sett at ganske mange bloggere og andre reklamerer for denne appen, men jeg har noen betenkeligheter ved det hele som jeg er redd ikke blir adressert?
      Selv om appen er under taushetsplikt, så er det jo en grunn til at det offentlige helsevesenet ikke har utviklet et slikt system. Det er jo ikke fordi man ikke vil/gidder, men fordi man ikke kan garantere for sikkerheten til opplysningene som blir utvekslet, fordi man rett og slett ikke får til å kryptere det godt nok. (Helsevesenet har via norsk helsenett jobbet med trygge systemer for opplysningsutveksling i mange år!) Man kan ikke garantere at uvedkommende ikke kan gå inn og lese dine personopplysninger om helse. Du vet faktisk ikke at det ikke sitter en hel haug med andre folk i samme rom og gjør forskning på dine svar uten ditt samtykke, når du har videokonsultasjon en gang.
      Dessuten så vil jeg si at de beveger seg over i veldig usikre områder, med tanke på at når du ikke får se pasienten i virkeligheten, ta på huden, lytte på hjertet, og få den magefølelsen på en pasient som erfarne leger får, så risikerer man å gå glipp av/overse alvorlig sykdom.
      Det kan godt hende de har tenkt på alt dette og har gode løsninger, men det kommer ikke frem. Og jeg syns at når man skal reklamere for ting som har med helse å gjøre (noe jeg syns man skal være forsiktig med i utgangspunktet) så bør man reflektere over noen av de virkelig alvorlig konsekvensene som kan følge av det man reklamerer for. Særlig når barn kan involveres. Som sagt så kan det hende både du og Kry har gjort det, men frem til det adresseres er jeg, og etter hva jeg kan lese – legeforeningen, noe skeptisk til vid bruk av en sånn app.

    2. Hei,
      Og takk for den fine bloggen du har!
      En liten tilbakemelding til dette blogginnlegget. Som medisinstudent og snart ferdig utdannet lege er jeg skeptisk til apper som Kry. Uten en undersøkelse eller supplerende prøver synes jeg det er veldig snevert hva man kan slå fast av sykdom. Det er i tillegg dumt å unngå å bruke fastlegen til den type problemstillinger som du beskriver fordi relasjonen man bygger over tid gjennom mange konsultasjoner er utvilsomt noe av det viktigste grunnlaget for gode legevurderinger. Jeg er rett og slett ikke sikker på at denne type apper fører til bedre helse og bedre behandling, men heller tvert imot overbehandling og dårlige vurderinger.
      Bare noen tanker…

    3. Sånn, da har jeg fått tak i KRY og en uttalelse fra dem angående dette 🙂

      KRY svarer at når det gjelder sikkerhet, så holder plattformen deres høyeste nivå sikkerhet (-krav til innlogging med BankId for pasienter og Buypass kodekort for leger) i henhold til norske krav, tjenesten er kryptert og CE-merket (KRY må, som alle andre helseforetak i Norge, følge de lover og forskrifter som gjelder for de som leverer helsetjenester, inkludert norm for informasjonssikkerhet https://ehelse.no/personvern-og-informasjonssikkerhet/norm-for-informasjonssikkerhet Dette gjør at de kan garantere for personvernet ditt.

      Det offentlige tilbyr også videokonsultasjoner med lege i dag, men det er ikke alle fastleger som har tatt systemet i bruk enda. Men på sikt kommer det til å bli et krav at alle fastleger skal tilby digitale konsultasjoner til sine pasienter.

      Det er mange som er usikre på hva det er mulig for en lege å løse digitalt, og det er ikke så rart, fordi vi er vant til at en lege er nødt til å ta blodprøve eller titte oss i halsen for å sette riktig diagnose. Det finnes ikke fullstendig forskningsbaserte tall på hvor mange besøk i primærhelsetjenesten som kan gjøres digitalt, men studier gjort av McKinsey antyder at nærmere 40 prosent av alle fysiske besøk kan gjøres digitalt. KRYs erfaring etter tre år med videokonsultasjoner i Sverige bekrefter dette, og den amerikanske helseaktøren Kaiser Permanente gjennomfører nå flere digitale enn fysiske konsultasjoner.

      Uavhengig av hvilket medisinsk problem pasientene tar opp med KRY-legene, så må de gjennom en grundig symptomsjekk i appen og systematisk kartlegging av sykdomshistorie hos legen for å finne mulige årsaker til symptomene. Dette gjør at KRY klarer å hjelpe 90 prosent av alle som søker hjelp hos dem, og de som trenger fysisk undersøkelse, får beskjed om å kontakte fastlege.

      I tillegg har KRY utviklet medisinske retningslinjer som er tilpasset en digital praksis. Siden KRY er en heldigital helsetjeneste har de mulighet til å følge opp alt legene gjør og sikre høy medisinsk kvalitet. Forøvrig, det svenske helsetilsynet (IVO) gjennomførte tilsyn av KRY i Sverige i juni i år og konstaterte at helsetjenesten har både rutiner og arbeidsmetoder på plass, som gjør at KRY kan tilby en pasientsikker helsetjeneste. Les mer her: https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2018/08/31/ivo-kry-arbetar-patientsakert/

    4. Elsker den appen, eller ja den svenske da. Flyttet til Sverige for 6mnd siden. Her fins det ingen fastleger, bare en vårdcentral hvor du treffer en tilfeldig lege hver gang. Såå mye bedre med appen. Og enda bedre, det er gratis for barn opptil 18 år 😉

    5. Hei igjen,
      Det er samme medisinstudent som sist her. Jeg leste akkurat dette innlegget og tenkte på deg – https://www.dagensmedisin.no/blogger/inga-marthe-gronseth/2018/10/24/engangslegenes-sugeror-ned-i-felleskassa–og-hvorfor-det-skader-oss-alle/?fbclid=IwAR0aGt5salM6g5i0WR8rahijNC9vA2A7Vl06se216d3cSuJk8r9YumEWCTw
      Et innlegg i en avis for helsevesenet (Dagens Medisin) med argumenter for hvorfor apper som Kry kan føre til uheldige følger på sikt. Kanskje interessant å lese?
      Med vennlig hilsen
      Medisinstudent

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg