Vi skal bli sånne hagefolk

Jeg ble født med ti tommeltotter, ingen av dem grønne. Men jeg vokste også opp midt i en botanisk hage av blomster, frukt og bær. Noen av mine kjæreste barndomsminner har jeg fra den hagen.

Leke “Boksen går” rundt huset og spille dødball i gata. Klatre i kirsebærtrær og knapre på halvmodne epler.

Plommer nok for en mannsalder, knasende sprø sukkererter og stikkelsbær. Min favoritt. Helst sure, grønne og ikke helt modne enda. Da er de best.

Nesten ingen har stikkelsbær lenger. Kanskje ikke så rart, for selve busken er stikkete og mannevond. Men det gjør det bare desto bedre å få kloa i en haug med bær. Store, grønne og ganske sure.

Og nå som vi skal flytte til et hus med stor hage og mange muligheter, ja da blir det frukttrær. Og blomster og bier og busker og bær.

For er det noe fra min egen barndom jeg virkelig ønsker at mine egne barn skal få oppleve, så er det å vokse opp med en frodig hage med naturens beste lett tilgjengelig.

Men før vi kommer så langt, er det et langt lerret som må blekes, for inntil videre klarer jeg ikke engang å holde liv i et pengetre. Av plast.

Og da vi besøkte et gartneri i dag innså jeg at jeg vet akkurat like mye om blomster som jeg vet om bulgarsk samtidsjazz.

Men likevel så kjente jeg gleden og nysgjerrigheten. Jeg tror det var den japanske klokkeblomsten som gjorde det.

sdr

Den fikk meg til å innse at det er vår tur nå.

Vår tur til å lage et hjem fullt av vakre blomster, søte frukter og sure bær.

Og mest av alt et sted for lek og moro, et sted for gode minner.

For for gode minner vokser på trær, så nå skal vi bli sånne hagefolk.

Og jeg gleder meg 🙂

cof

sdr

* Følg Hagehjerte på Facebook *

1 kommentar
    1. stikkelsbær er en av de gamle hagesortene og litt utgått,men nå er den nesten blitt moderne igjen siden man kan kjøpe de ferdigplukket i en veldig kort sesong i butikken…eg elsker stikkelsbær, de beste av de alle og gjerne litt sur…er bær for moden smaker de kjapt rottent…må være på grensen eller akkurat…men aldri helt moden..da begynner syltetøysmaken og vemmelskapet og sette inn -ikkje min favoritt. Eg elsker også rips med nylaget vaniljesaus..altså nesten litt varm….omg..og gjerne blåbær også 😀 lykke til med hage

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg