Ut på tur, stressa og sur

Kom igjen, nå må vi dra!

Ta på deg skoa!

Finn sekken din, hent maten til Teo, kom her, gå dit, gjør ditt, gjør datt og KOMIGJENDA!

Det er avreisedag og pappa er stressa. Igjen. Som alltid.

En urealistisk forventning om å reise urealistisk tidlig, har blitt til en veldig reell forsinkelse. Hadde det vært opp til pappa hadde vi reist lenge før frokost. Men pappa har jo ikke planlagt. Pappa vil bare på hytta. Ligge og brune flesket i solen, men pappa har ikke tenkt.

Solkrem, badetøy, mat til flere dager. Hundeposer, hundemat, tannbørster og sengetøy. Ingen av disse tingene har pappa tenkt på. Men alt må med.

Og først av alt må vi spise frokost. Så må vi lufte hunden, så ringer det fra jobben, så må vi ringe mormor, så må vi pakke, så er barna ute og leker i hagen og plutselig var det tid for lunsj.

For når en liten familie skal ut og kose seg, ja da tar det tid. Selv om turen er kortvarig. 2 dager eller 2 uker har ingenting å si, hele huset må snus på hodet. Er turen kortvarig nok, kan pakkingen faktisk finne på å ta lenger tid enn selve turen x-)

Og midt oppi noe sånt står vi nå.

Og det én gang så rolige pappahjertet har blitt et turbodunkende stressehjerte. Og han svetter.

Vet ikke hvorfor, men når tiden tikker av sted, blir hvert minutt som en time. Jeg ser for meg alle som ligger og koser seg på stranda og har den beste tiden i sitt liv, mens vi sitter fast her med snuta i toalettmappa.

Så jeg stresser. Og maser. Og er generelt sett litt ugrei. Pisker opp stemningen og oppfører meg som en russisk håndballtrener. Maser på innpust og utpust.

Kom igjen, raska på, raska på! Nå må vi dra, kom igjen!!

Men når vi så endelig kommer frem..

Hva skjer da..?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

/ Tar på å stresse gitt 😆

* Følg Stressehjerte på Facebook *

10 kommentarer
  1. Jeg blir helt matt av den seriøst dårlige planleggingen deres. Vi kommer oss alltid av sted når vi skal selv da barnet var lite. Alt var ferdig pakket et par dager i forveien…bare å stå opp kle på seg og dra. Frokost stopp etter ca 1-2 timer…spørs på lengden på turen. Barnet fikk seff et eller annet om hun trengte det😀

  2. Livet blir mye mer spennende og uforutsigbart når man ikke planlegger alt på forhånd! Selv om det også, til tider, blir mer slitsomt! Tror de som har alt pakket, strøket og presset ned i vakuumpakkede plastbokser kvelden før ikke har det like gøy som oss i andre enden av skalaen 😀 Blir hvertfall historier av det, si!

  3. Jeg har passert 30, og 32, men minner fra barndommens somre huskes. Og hva huskes? Ikke stressa foreldre selv om sikkert mamma var det, men spontant turer. En kveld kunne de si “nei, men vi kjører vel til sørlandet i morgen?” Bare en kjøretur på 11-12 timer 😂
   Også må man jo slappe av 😉

  4. Må bare svare på kommentaren til M her…. Ser du ikke humoren her? Dessuten er det stor forskjell å bare skal dra på tur med 1 barn kontra 2. Og ikke minst om det er baby eller småbarn… Og uforutsette ting skjer selv om man planlegger godt 🙄😏

  5. “Barnet”, som i ett barn? Det er jo noe helt annet enn to! Men men, det finnes jo de som reiser på sydentur alene med fire barn i bagasjen, så jeg kan vel ikke gjemme meg bak det. Vi er surrehuer. Skyldig 😀

   …eller, JEG er et surrehue og så drar jeg Christina med meg i dragsuget, hehe.

  6. Jo, men alt var enklere før. Da trengte man ikke bilseter og skift. Bare å kaste unga baki, fyre opp røyken og fise av sted. Er tøffere nå med krav til ISO-sertifisering av pakkelister, økologiske bildekk og kortreist bagasje x-)

   (… i mangel av god unnskyldning, prøver jeg å tulle det bort, hehe)

  7. Du/dere må lære dere kunsten med pakkeliste og to do- liste.
   Uansett hva slags tur eller reise.
   Alt som skal med, og alt som må gjøres før avreise. Da blir man litt mindre stressa og man kommer seg avgårde til ok tid.

  8. Vil anbefale å gjøre alt klart dagen før. Vi har fem barn, og har gått på tidssmellen en gang, det ble ikke noe kjekk start på ferien 😛 lag gjerne en pakkeliste uken før og kryss av etterhvert som man pakker, samt en liste med ting som må gjøres i huset.
   Sett opp tidspunkt for avreise med en slingringstid på 1 time, der man kan få alle på toalettet og ta en siste sjekk i huset. (anbefales at bare en gjør dette mens resten venter i bilen) Tidbesparende 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg