Når alt er kaos

Når alt er kaos, liker jeg å løpe.

Bare snøre på seg skoene og legge det bak seg. Regninger, hodebry, mailer, telefoner, deadlines, unger, kone, hund, verden. Bak meg.

Ingen andre enn meg og joggeskoene. En befriende følelse det er vanskelig å beskrive. Som om alt stress og mas i verden bare gir slipp. Én fot foran den andre, om igjen og om igjen til man kommer i mål. Bare løpe fra alt.

De første minuttene, mens kroppene er kald og knærne klager, er noe dritt. Da tenker man at i dag var det kanskje en dårlig dag for løping likevel. Men så blir man litt varm og kommer over den første bakketoppen, og da føles det orgasmisk.

Bekymringer slipper taket og skuldrene mister en tung elefant. Man føler seg fri og hjernen får kreativt spillerom. Plutselig renner det inn med nye tanker og spennende ideer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så det er mitt tips til deg. Når alt i verden bare knyter seg rundt deg og veggene kryper innpå deg og du føler for å brøle – løp.

Løp som vinden.

Hvis du ikke kan løpe, gå deg en tur. Hvis du ikke kan gå, kjør deg en tur. Rull ned vinduet, kjenn på vinden, se på verden.

Bekymringer og fastlåste problemstillinger blir som dugg for solen og plutselig kan du puste og tenke klart igjen. For noen ganger trenger man bare å få store bekymringer litt på avstand for å se hvor små de egentlig er.

Kom deg ut av huset, kjenn nye lukter, se nye trær – verden er klar for å dra deg opp av søla 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7 kommentarer
  1. Sitter akkurat og ser på Praktisk info med Jon Almås, og gjett hva temaet var?! Hvilken side av knekkebrødet skal pålegget på? Haha! Jeg måtte le.. Tenkte umiddelbart at dette burde du sett! De hadde til og med en «ekspert» fra Wasa i studio, hehe. Konklusjonen var vel at det er valgfritt, men at man kan se på hull-siden som en «helge-side» (når man skal kose seg med mye smør nede i hullene), og en «hverdagsside», som er den flateste siden.

  2. Helt enig! Når ting renner over litt, eller det bare er på tide med en timeout, er det ingenting som hjelper mer enn en skogstur. Tror bevegelse generelt kunne løst mange små og store kriger i verden! Bevegelse først, så kan man finne ut om man egentlig er uenig eller sinna eller what so ever 😬🤘

  3. Haha, kjempepoeng! Og du er kanskje inne på noe, for man ser jo alltid bilder av at de store herrer er ute og går seg en tur før de setter seg ned for business. Kim Jong-Un og Trump for eksempel. Først gå litt, så snakke business. De har forstått det ass x-)

  4. Hahahaha! Jasså ja, så noen som har smuglest pappablogger uten å gi credit på sitt store, fancy tv-program? Vel vel, vi vet begge hvor denne debatten startet hen, Johanna 😀 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg