Superenkel Sushiburger!

Reklame | Norges sjømatråd

I dag kom jeg på en kjempeidé!

For sushi er godt og hamburger er godt, så sammen må de jo bli dynamitt?!

Det var i hvert fall tanken da jeg serverte middag i dag.

Tipset fant jeg på 3iuka.no, men der lagde de fiskeburger med stekt fisk. Hvorfor ikke helt rå?

Barna mine er ganske sære i matveien, men heldigvis elsker de sushi. De er også fryktelig glad i hamburgere, så hvorfor ikke kombinere det beste fra to verdener til én spennende rett?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med kulinarisk sans som en blind pungrotte tok jeg ingen sjanser på tilbehøret, men fulgte oppskriften på Fishburger fra “3 i uka” slavisk.

Det var nok lurt, for der fant jeg blant annet en dressing jeg aldri har hørt om før: Fetakremost!

Bare å blande créme fraîche og fetaost, så har du en enkel dressing med et herlig særpreg. Høres kanskje rart ut, men smakte helt nyyydelig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som småbarnsfar har jeg for øvrig lært at det alltid er greit å ha et ekstra ess i ermet.

Derfor lagde jeg også en alternativ hamburger med butikkjøpt fiskeburger, i tilfelle sushiburgeren skulle bli for nytenkende for de små apekattene 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og ganske riktig, barna fikk raskt hver sin favoritt. Lillesnuppa slukte sushiburgeren rått (100 ordspillspoeng, takk), mens eldstemann ga en stor tommel opp for butikkburgeren.

Det i seg selv er ganske vanvittig, for han trenger gjerne to tre åttisyv forsøk før han liker noe nytt, så en stor stjerne i taket til fiskeburger der 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så takk til 3iuka.no for en spennende og enkel oppskrift som gikk rett hjem hos hele familien.

Fisk er rett og slett DIGG, og det kommer fra en fyr som var livredd for å spise fisk i over 30 år!

Så ta meg på mitt ord: Sving innom 3iuka.no og prøv deres superenkle oppskrift på Fishburger. Kanskje får dere en ny middagsfavoritt i heimen dere også 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oppskrift fra 3iuka.no

Advertisement

11 kommentarer
  1. Her er litt lørdagssnadder. Kutt laks 200 gr i terninger, 2-3 tomater i terninger ta ut det bløte inni tomaten, to vårløk kuttes i skiver bland sammen press lime saft av en lime og ei ss oliven olje over, topp med maldonsalt. Rør sammen. Legg ei Skei på en tortillachips liten rømmeklatt og litt chilflakes på til slutt! Nam!!

  2. Hei!
   3.mai er nasjonal dugnad, (sjekk ut #nrkplast, eller nrk.no, eller Planet Plast av Line på NRK) da kan alle være med å bidra å plukke plastsøppel for å gjøre Norge og havet renere. Ingen kan ta alt men alle kan ta litt. Vær så grei å minne leserene dine på dette, dere bloggeren med så stor plattform MÅ bruke den til å minne folk på med dette med plast, det er faktisk ingen andre som har så stor påvirkningskraft. Jeg forstår at dere tjener masse penger på hvert innlegg og vil heller priotere det som kan tjenes penger på men vi har kun en klode, ikke så mye å gjøre med all verdens penger når kloden du lever på ulevelig kanskje ikke for oss enda men for mange dyr er den det allerede… Andre tips til å redusere plastforburket:
   -Ta med handlepose hjemmefra når du handler, helst av tøy eller plast som varer lengre enn de engangsposene.
   -Ta med deg flerbrukskopp dersom du drikker mye kaffi på farten, så slipper du å bruke engangskopper som har plast på innsiden selvom resten er laget av papp.
   -Ikke bruk plastbestikk, kopper og fat dersom du arrangerer fest, bruk papp.
   ? Ta med deg en te-skje hjemmefra i vesken eller sekken dersom du skal ut og tror du kanskje skal spise en is, så slipper du bruke plastskje.
   ? Bruk mensen-kopp
   ? KILDESORTER ALT ALLTID- spesielt dersom du ikke er så flink å handle mindre plast.
   ? Lag matpakke,forsøk å ikke kjøpe yoghurter, ferdigmat, energibarer etc. da alle disse enklere alternativene oppbevares i engangsplast.
   -kjøp frukt og grønt som ikke er pakket i plast.
   -Unngå å bruke små gjennomsiktige plastikposer når du bare handler få frukt og grønt, for eksempel kan to epler tas med til kassen uten å være i en pose. Man kan også ta godt vare på disse små gjennomsiktige posene og bruke de flere enn en gang til frukt og grønt. Hvis man virkelig virkelig vil ta det langt så kan man kjøpe bærenett (som veier ingenting) fra for eksempel ebay til nettopp frukt og grønt.
   -Unngå å kjøpe juice, melk osv i plasflasker, kjøp i papp og kildesorter etterpå.
   -Når du går ut på tur så kand du ta med deg en pose og plukke opp plasten som flyter rundt.
   ? Vask klært kun når maskinen er full
   ? Unngå unødvendig bruk av kremer, såper etc da alt dette oppbevares i plasbeholdere som blir kastet etter en bruk.

  3. Alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe, Jalda 🙂 Frukt tar jeg oppi plast av hygieniske årsaker, inntil en bedre løsning foreligger!

  4. Anonym over, hygieniske årsaker? Hvilke? Tenk på all dritten i lufta på butikken, alle som ikke vasker fingrene når de har vært på do og som så tar på frukten, alle som nyser rett over frukten. De bakteriene er der jo uavhengig om du bruker plastpose rundt frukten eller ikke. Vask den før du spiser den så er du good2go!
   Det finnes jo andre alternativer som blant annet tøypose eller papirpose.

  5. Det må være ok å godta andres meninger? Jeg synes det er uhygienisk, men det betyr ikke at dere må synes det. Og jeg handler sjelden under ti frukt om gangen, så det kunne jo vært enkelt å få med seg i henda… Jeg kjemper ikke for plast, men jeg må ha frukten min oppi noe!!

  6. er ikke i nærheten av noe som helst sushi, dette er hva man kan kalle for sashimi burger (altså navnet på laksen man bruker til sushi), men sushi er det ikke. hvorfor? jo fordi sushi er navnet på japanesisk ris tilsatt eddik, ikke sjømat-tilbehøret

  7. Til info, sushi er selve risen, rå fisk kalles for sashimi. Vil også rette opp Odd sin kommentar der han sier at sashimi er rå laks, det er faktisk generelt rå fisk. Men ellers så virker dette som en kul vri på burger. Er bare veldig opptatt av at folk bruker rett navn.

  8. Plast er resirkulerbart, problemet et ikke plasten men de menneskene som ikke bruker plast og kaster plast riktig….

  9. Det er lov å mene det, anonym 🙂
   Vi lever jo av reklamen og hvis vi kan tipse om gode matprodukter som vi kan stå inne for, så gjør vi gladelig det. Men skal huske på å variere hva vi skriver om 🙂
   /high five!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg