Mistenkelig harmonisk morgen

Det er søndag morgen og verden er rolig. Fyr i peisen og været er av typen som innbyr til lang frokost med alt pålegg på bordet. Kom ut om dere vil, men ikke stress. Kos dere.

Og det gjør vi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mamma har sovemorgen og pappa bruker tiden til full harmoni. Dekker på og setter frem. I dag skal vi kose oss. Rundstykker og sjokolademelk. Barna styrer musikken mens pappa smører på. Først én med noe sunt, så én med noe søtt. Greit opplegg, det.

Idet jeg slurper i meg nok en slurp av kaffe som fortsatt er varm, slår det meg: Dette er perfekt. Nesten litt for perfekt. Hadde det vært en westernfilm, ville jeg ant at det var ugler i mosen. Stille før stormen. Banditter i bakhold.

Men nei, det er bare harmoni. Latter og smil, og to glade søsken som ikke krangler. Mat som går ned og en pappa med full kontroll.

Så plutselig må en av dem på do. Og det haster. Slår borti tallerkenen på veien. Rundstykket gjør et elegant hopp, slår flikk flakk mot bordkanten og stuper ned med nesa først. Mageplask. Pålegget ned.

Og like forbannet, det andre barnet glemmer at det sitter to stykk armer festet til kroppen. Snur seg rundt uten hensyn til nevnte armer og treffer melkeglasset med en rett venstre.

Glasset går ned.

Og det var fullt.

Sjokolademelk.

Overalt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Sånn ja, det var bedre.

Begynte å bli mistenkelig perfekt en stund der.

/ Den beroligende følelsen når ting vender tilbake til normalen 😆👌

5 kommentarer
  1. Gjenkjennelig… Fryktelig gjenkjennelig.. Hos oss, så e det vel ein regel uten unntak.. Blir det stille idyll og harmonisk lek, så komme bakholdet før man vett ordet av det.. Goe søndagen, der øve i øst.. =D

  2. Haha! Så mistenkelig kjent ut det der ja! 😝 Vi har hatt besøk innom som lurer på hvorfor vi ikke har gulvteppe på kjøkkenet (eldre generasjon, ja). Men jeg tror kanskje ikke dere heller har det? 🤣

  3. Haha, dette høres meget kjent ut 🙈 Dersom dere begynner å bli litt smålei av å tørke opp melkesøl, anbefaler jeg dere å prøve å bytte ut plastkoppene med krus! Her i hus har 3 åringen hatt svært få uhell etter at han begynte å få drikken sin i mummi krus! De er jo en del tyngre så de bikker ikke like fort 🙏🏻😎

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg