Sure sokker og gode minner

Det er så rart det der å komme hjem fra ferie. Du vet, den gladtriste følelsen når ferien er over. Her hjemme kaller vi det “leirskolefølelsen”.

Man har hatt det så moro og gjort så mye rart, men brått så er man hjemme igjen. Minnene føles som drømmer. Skjedde det virkelig eller var det bare en drøm?

I det ene øyeblikket er man i akebakken og suser av sted, i det neste sitter man som en lun plomme i solveggen. Boblebadet på full kok, lukten av taco fra kjøkkenet, livet er på sitt beste. Plommen smiler.

Brått er man tilbake på stuegulvet med Villkatten og klesvask på vent. Da faller man ofte litt sammen. Gjerne resten av kvelden. Jeg gjør i hvert fall det. Sliten etter en lang tur, glad for alt det morsomme man har gjort, men samtidig også litt trist for at det er over.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Også har man stresset hardt halve dagen lang med å pakke seg ut av hytta, skrape en glasert bil, sprengstappe hver ledige centimeter, liste seg ned fjellet på speilblanke veier, kjøre hele veien hjem og komme i system igjen.

Selv om det er utrolig hyggelig å være tilbake på gulvet hjemme med fyr i peisen og brettspill i fleisen, så er det også noe antiklimatisk over det.

Da slår gjerne følelsen til. Fornemmelsen om at det hele er over. At latteren og gleden nå er historie, at alt er i ferd med å bli hverdag igjen.

Leirskolefølelsen.

Og jeg hater den følelsen. Egentlig er det jo en ganske privilegert sak, for det betyr jo bara at man har hatt det fantastisk, men samtidig at det også er over. Men så får man vel bare glede seg til neste gang, og være takknemlig at man fikk være med på noe så moro at kroppen er villig til å gå inn i en slags mini-depresjon over det.

Så får man vel også tenke som så at det er fint at turen tok slutt mens stemningen enda var god, for det er som de sier: “Det er med fisk som det er med gjester – de begynner å stinke etter tre dager”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så akkurat i kveld tillater jeg meg å henge litt med geipen. Litt glad, litt trist, sliten nå.

Kunne sikkert beskrevet følelsen med mange bevingede ord, men det sies at et bilde sier mer enn 1000 ord, så her er et bilde Christina sneik seg til å ta mens vi spilte brettspill på gulvet i dag og pappa bare måtte… ehm.. ta seg en liten tenkepause x-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Good fight, good night 🙂

7 kommentarer
  1. Vi reiser hjem fra Hawaii om to dager. Jeg trodde vi reiste hjem om 3 dager så jeg mistet en dag!!!! Jaja da vet du ferien har vært grei 😉

  2. Det var et godt ord for det, kjent igjen den følelsen selv, men ikke tenkt mer på det enn at den har vært gjenkjennelig. Godt assosiert og levert. Rett og slett :-))

  3. Takk for det! Ja uff, den følelsen er grusom. Enda godt det var i går, for i dag er det litt bedre igjen. Bare å begynne å glede seg til nye eventyr 🙂

  4. Bare så der er sagt, det var IKKE like gøy å se «hver gang vi møtes» på søndag uten live oppdateringene dine!!
   Ser virkelig frem til live oppdatering fra MGP, Paradise, det nye som starter isteden på tv2 på lørdagskvelden (?)👌🏼

  5. Haha, så hyggelig å høre! 😀
   Savnet å være med underveis, men ble for mye med hjemreise og full baluba. Vurderer nå seriøst å begynne å se på Paradise Hotel bare for å kunne live-blogge underveis x-)

  6. Jepp Hawaiiiiiii. Deilig med varme men ville jeg anbefalt det? Næææh, usikker. Minst like dyrt som Norge og matkulturen er pizza, buger og amerikansk kinesisk mat. Så neste gang drar vi nok heller til Thailand og lever billigere og får mer interessant mat 🙂 feire 10 års bryllypsdag der hadde vært knall.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg